SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Büyükşehir Meclisi'ne MHP de Girdi

0
Güncellendi - 2017-01-18 18:34:22
Büyükşehir Meclisi'ne MHP de Girdi
A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir Belediye Meclisi'nin, AKP'li Darende meclis üyesinin istifasıyla boşalan üyeliğine Darende'nin MHP'li üyesi, AKP'li üyeden boşalan Darende Belediye Meclisi'ne ise, AKP'nin yedek üyesi getirildiler.

AKP'Lİ ÜYE İSTİFA ETTİ..

Daha sonra FETÖ/PDY örgütüyle ilişkili olduğu gerekçesiyle tutuklanan Darende'nin AKP'li İlçe ve Büyükşehir Meclis Üyesi ve aynı zamanda İlçe Belediye Başkan Yardımcısı olan Durmuş Doğan, tutuklanmadan kısa bir süre önce belediye ve partisindeki görevlerinden istifa etti.

Bu istifa ilginç bir durumu meydana getirdi. Doğan'ın istifasıyla boşalan İlçe Belediye Meclis üyeliğine AKP'li yedek üye Gazi Karakaya getirildi. Ancak, yerel seçimlerde AKP'den sonra Darende'de en fazla oyu alan MHP'den İlçe Belediye Meclis Üyeliği'ne seçilen Orhan Ormancı (fotoğraftaki), ikinci parti konumundaki MHP'li üye olarak Büyükşehir Belediye Meclisi'nde Darende'nin yedek üyesi olduğundan, Büyükşehir İlçe Meclisi'ne AKP'li üyenin istifasıyla boşalan üyelik görevine getirildi.

İTİRAZLAR REDDEDİLİNCE..

AKP'nin, Büyükşehir Meclis üyeliğinin de kendilerinde olması gerektiği yolunda yaptığı itirazlar İlçe ve İl Seçim Kurulları tarafından reddedilince, MHP'li üye Ocak ayından itibaren Büyükşehir Belediye Meclis toplantılarına katılmaya başladı.

Büyükşehir Belediye Meclisi'nin, 17 Ocak Salı günü yapılan Ocak ayı toplantıları 2. oturumunda, Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları Daire Başkanlığı tarafından, MHP'li Orhan Ormancı'nın Darende'den yeni meclis üyesi olarak göreve başladığı bilgisi üyelere verildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın dışında 49 üyesi bulunan Büyükşehir Belediye Meclisi'nde MHP ilk kez temsil edilmeye başlandı. Büyükşehir Meclisi'nde halen 49 üyelikten 42'si AKP, 6'sı CHP, 1'i de MHP'li isimlerden oluşuyor.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Ülkücü (7 yıl önce)
    Artık bizede ihalelerde biryerler düşer Başkanım
    0
    0
    Yanıtla