SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Büyükşehir'den Amatörlere Malzeme Yardımı

0
Güncellendi - 2016-01-25 19:39:05
Büyükşehir'den Amatörlere Malzeme Yardımı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Malatya'da faaliyet gösteren amatör spor kulüplerine malzeme yardımında bulundu.

Büyükşehir belediyesi, her yıl amatör spor kulüplerine yaptığı malzeme yardımlarına bir yenisini daha ekledi. Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından, 85 amatör spor kulübüne 150 bin TL'nin üzerinde malzeme yardımında bulunuldu.

Salköprü Mahallesi’ndeki spor salonunda gerçekleştirilen malzeme dağıtım törenine; AKP MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, AKP Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertan Mumcu, TFF Malatya Bölge Müdürü Fahrettin Eserdi, MASKF Başkanı Seyfullah Özdemir, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, dernek ve oda başkanları, amatör spor kulüplerinin idarecileri, antrenör ve sporcular katıldı.

"ÖZVERİ VE HİZMET ÖRNEĞİ GÖSTERMİŞTİR"

2d09506b-ce96-4022-98a4-88306432b2b2Malatya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (MASKF) Başkanı Seyfullah Özdemir, Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından 85 amatör spor kulübüne malzeme yardımında bulunduğunu ifade etti.

Özdemir, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın Malatya'daki amatör spor kulüplerine büyük bir destek verdiğini kaydederek, "Malatya'nın hamisi, amatörlerin hamisi Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Ahmet Çakır, göreve geldiği günden beri Malatya'da amatörlere çok büyük destekler vermiştir. Malatya amatör sporunun belirli bir seviyeye gelmesinde çok büyük bir özveri ve hizmet örneği göstermiştir" dedi.

Özdemir, Başkan Çakır'ın Yeşiltepe'de amatörler için tesis kazandırdığını anımsatarak, "Yeşiltepe'ye iki futbol sahası yapıldı. Akabinde şuanda mevcut bulunan bu salonun restorasyonu yapılarak, Malatya'daki amatörlerin hizmetine sunuldu. Biz kendisine minnet duyuyoruz. Gerçekten Malatya amatörleri her zaman kendisine sevgi ve saygılarını sunuyor. Bundan sonra sunmaya devam edecektir" ifadelerini kullandı.

"AMATÖRLER ZOR DURUMDA"

Amatörlerin zor durumda olduklarını dile getiren Özdemir, şunları söyledi: "Amatörlerin hiçbir yerden geliri ve katkısı yoktur. Ama biz inanıyoruz ki, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımız bu hizmeti bize ilelebet verecektir. Her zaman amatörlerin yanında olacaktır. Kendisinden 3 talebimiz oldu. Bu taleplerin 2'sini gerçekleştirdik. 1 tanesi Yeşiltepe'deki futbol sahalarının çevre düzenlemesiydi. Gerekli talimatları verdiler ve bu talep yerine getirildi. İkincisi de, malzeme ilgiliydi. O malzeme de temin edildi. Biliyorsunuz Yeşiltepe'de 3 tane sahamız var. Yaklaşık 50 futbol kulübümüz orada idman yapıyor. Servis araçları kulüplerimiz için gerçekten çok büyük bir problem. Bu konuda da kendisinden yardım istedik. Sağ olsunlar, Malatya'da seyrüsefer işlemlerinin yeniden düzenlenmesiyle ilgili bir çalışmalarının olduğunu, bu seyrüsefer çalışmaları bittikten sonra bizim ihtiyacımıza da cevap vereceklerini söylediler."

"DESTEKLERİMİZ ARTACAK"

4aa619e6-2b85-4d85-a005-ca8e532cd1d9Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise, güzel bir törene hep birlikte şahitlik ettiklerini belirtti.

Çakır, Malatya Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman sporcunun ve amatörlerin yanında olduklarını kaydederek, "Biz, genel olarak yaptığımız katkı ve spor anlamındaki yatırımlarımıza baktığınız zaman diğer yatırımlarımızın yanında bunun az olduğunu bilincindeyiz. Bu amaçla inşallah önümüzdeki süreç içerisinde bütün amatör sporlarımızla ilgili de desteğimizin artacağını özellikle belirtmek istiyorum" dedi.

Çakır, amatör sporları çok önemsediklerini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü: " Gençlerimizi spora kazandırmamız lazım. Gençlerimiz ne kadar sporla içli dışlı olursa o kadar toplumu bilen, çevresini bilen, kendisini geliştirmiş, sosyalleşme adına önemli bir mesafeyi almış olacak. Mücadele ettiğimiz bir konu var. Alışkanlıklar, bağımlılıklar bununla ilgili en güzel mücadeleyi de aslında sporla uğraşan gençlerimiz yapacaklar. Davranışları ve duruşlarıyla Arkadaşlarına örnek olacaklar. Çünkü her spor kulübü, aslında her amatör kulüp, bu çocuklarımız için aynı zamanda birer eğitim merkezidir. Buraları sadece birer spor kulübü olarak ya da spor yapan öğrenciler olarak görmemek lazım. O çocuklarımızın kendilerine olan özgüvenlerinin artması, sosyalleşmesi adına kamuya ait alanları çok daha sağlıklı kullanan birer fert olarak da yetişiyorlar. Dolayısıyla bunun için amatörü çok önemsiyoruz. Burada yapmış olduğumuzda güzel bir çalışma. Çocuklarımızın ihtiyacı olan her branştaki 85 kulübümüze içeren bir takım malzemeleri dağıtıyoruz. Bu gerçekten yeterli değil. Çocuklarımızın daha fazla spor yapabileceği fiziki alanları oluşturmamız gerekiyor. Bunun içinde inşallah çalışmalarımız devam edecek."

"ÖNEMLİ BİR ÇALIŞMAYA İMZA ATILDI"

AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin de, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın önemli bir çalışmaya imza attığını ifade etti.

c4cfdfb4-20a8-452d-9ae1-87d8ccd36488Şahin, "Merkezde böyle bir spor salonunun olması gerçekten bir ihtiyacı karşılıyor. Sevgili gençlerimize, amatör spor kulüplerimize vermiş olduğu desteklerden dolayı da, belediyecilik noktasında yapmış olduğu çalışmalarında ötesinde; altyapıya, üstyapıya, en ücra köylerimizden merkezdeki çalışmalarımıza imza atan Malatya Büyükşehir Belediyesi çalışanlarına teşekkür ediyoruz. Tabi Malatya Büyükşehir Belediyesi olmak kolay değil. Elbette ki yerel yönetimlerin hamisi, babası durumunda. Ama bu noktada da özellikle gençlerimizin sokakta, kafe köşelerinde, farklı bir takım saplantılara düşmeden günlerinin boş kalan özellikle okula giden sevgili gençlerimizin zamanlarını en iyi şekilde değerlendirecekleri amatör spor kulüplerimizin vermiş olduğu bu desteklerin en iyi şekilde değerlendirilmesine vesile olacak. Buna benzer çalışmalar her zaman için bir ihtiyacı en iyi bir şekilde gidermenin sonuçları belki bize uzun vadede çok daha iyi bir şekilde yansıtacaktır" diye konuştu.

"ÇOCUK, GENÇ VE İNSANLARA YAPILAN YATIRIM, EN GÜZEL YATIRIMDIR"

Çalık ise, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın hem gençlere hem çocuklara hem de spora büyük bir önem verdiğini belirterek, her gün yeni bir hizmetle verdiği önemi gösterdiğini ifade etti.

Çalık, 85 amatör spor kulübünün bütün malzemelerinin karşılandığını kaydederek, "Amatör spor kulüplerine vereceği katkıyı burada bizlere, sizlerle buluşturdu Çocuklara, gençlere, insanlara yapılan yatırım, en güzel yatırımdır. Çocuklarımıza yapmış olduğumuz bu yatırım, inanıyorum ki yarınlara yetişecek olan; ülkemizi, devletini, milletini seven çocuklar yetiştirilmesine vesile olacaktır. Spor her halükarda hangi branşta olursa olsun, her alanda gerek ve şart. Çocukların bu yaşta spor yapıyor olması bizim içinde çok önemli" şeklinde konuştu.

BAŞKAN ÇAKIR'A MİLLİ FORMA VERİLDİ

2175d4fa-b5a6-4507-b212-3ed8df7bb7e9Malzeme dağıtım töreninde TFF Malatya Bölge Müdürü Fahrettin Eserdi, Malatya amatörüne katkı ve desteklerinden dolayı Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır'a üzerinde isminin yazılı olduğu, 44 numaralı milli takım formasını hediye etti.

Daha sonra protokol üyeleri, malzeme dağıtım töreninde spor salonunda hazır bulunan amatör spor kulüplerinin temsilcilerine malzemelerini teslim ederek, fotoğraf çektirdi.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız