SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Büyükşehir'in Araç Kiralama İhalesi Yapıldı

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin 11 adet binek otomobil ve hafif ticari araç kiralama ihalesi ile 25 adet iş makinasının yenilenmesi işine ait ihaleler, bugün yapıldı. İhalelerde, Malatya Büyükşehir Belediyesi’ne ait MESTON A.Ş. de teklif sundu; ancak en düşük teklifler özel şirketlerden geldi.

Buna göre, 25 araç yenileme ihalesinde en düşük teklifi, 1 milyon 965 bin TL ile Altındemir İnşaat Ltd. Şti. verirken, 11 araç kiralama ihalesinde ise Malatya Rota Taşımacılık 408 bin 840 TL ile en düşük teklifi sunan firmalar oldu.

25 adet iş makinası yenileme ihalesine 2 firma katıldı

Elâzığ Sivrice Merkezli 24 Ocak depremi sonrasında, deprem bölgeleri olan Doğanyol, Kale ve Pütürge ilçelerinde hizmet veren 25 iş makinasının yenilenmesi için bir ihale düzenlendi.

İş makinalarının yenilenmesi işine ait ihaleye Malatya Büyükşehir Belediyesi’ne ait  MESTON A.Ş.  ile Altındemir İnşaat  Ltd. Şti. firması katıldı.

Yaklaşık maliyeti 2 milyon 166 bin 800 lira olan iş makinaları yenileme ihalesinde, MESTON A.Ş. 2 milyon 400 TL teklifi verirken, Altındemir İnş. Ltd. Şti. 1 milyon 965 bin TL bedelli teklif sundu.

11 adet binek ve hafif ticari araç ihalesinde en düşük teklif 408 bin TL

İş Makinaları Yenileme İhalesi’nden sonra, aynı gün Malatya Büyükşehir Belediyesine bağlı birimlerin hizmetlerinde havuz sistemiyle kullanılmak üzere,  11 adet binek ve hafif ticari araç kiralaması işie ait ihaleye geçildi. Bu ihalede 3 firma teklif sundu.

Yaklaşık maliyeti 566 bin 119 Lira olarak açıklanan 11 adet binek ve hafif ticari araç kiralama ihalesine katılan firmalardan Altındemir Ltd.Şti. 435 bin TL, MESTON A.Ş. 432 bin TL değerinde teklif sunarken, en düşük teklifi 408 bin 840 TL ile Malatya Rota Taşımacılık verdi.

malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi- gazetemalatya.com 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

14 yorum yapılmış

  • Ahmet Tav (3 yıl önce)
    Bir aracın maliyeti 350-400 bin arası bunun yan maliyetleri kasko sigorta MTV lastik bakım onarım amortismanı (yıpranma payı)vs bunları hesapladığınızda kiralamak daha mantıklı fazla da laf kalabalığı yapmayın
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet (3 yıl önce)
    yorum yazan rent a car şirketleri Sanayiden çıkmayan araçlarınız çalışmadığı halde gelir getiriyordu, musluk kapanınca çamur atmaya başladınız, satın alınan araç 3 yılda kendini amorti ediyor,ayrıca satın alma işi birdenbire olmaz,zamanla olur,o zaman diliminde de devlet kapanmayacağı için mecburen kısmi kiralama yapılır
    0
    0
    Yanıtla
  • sedat (3 yıl önce)
    Şu Belediyemizin şu üç kuruşluk araçları alacak parası mı yoktu da kiralıyor her biri Helvacının satın aldığı süs ağaçlarında 9 tanesine bedel 11 kiralık ağaç çarpı 9 eder 99 süs ağacı yani geçmişte 99 süs ağacına dek geliyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • muhammet (3 yıl önce)sedat isimli kullanıcı yorumuna
    bak şimdi, sorun ne biliyor musun sedat bey, sizin gibi düşünenlerin bu ülkeye gram katkısı olmuyor. geçmiş geçmiş geçmiş. günümüze gelemiyorsunuz veya menfaat uyuşması içerisindeler. sorunuz veya yakarışınız şu olması gerekiyor mantık çerçevesinde. Belediye koronadan önce bir sürü araç kiraladı ve günümüz parasına göre çok ucuz bir şekilde. o araçları koronadan önce belediye arkasında sergileyip bir sürü gereksiz araç vs var diye iptal edildi. neden şimdi günümüz parasına göre dünya kadar paraya iptal ettiğiniz o araçları kiralıyorsunuz olmalı. ama dediğim gibi menfaatler halkın cebini düşünmez. kendi cebini düşündürür. yazık ediyorsunuz şu güzelim malatyaya.
    0
    0
    Yanıtla
  • Sende Haklısın Muhammet bey Selahattin Başkanımız Büyükşehir'in başında ve geçmişte tecrübesi gereği yanlış yapılmış tüm hesap kitapları biliyor tek kalan yeri ve zamanı gelince geçmişte belediyenin kaynaklarını savuranları bulup bunlara kamu zararı çıkarıp bunların cezalandırılıp paraların tahsil edilmesi yoludur.
    0
    0
    Yanıtla
  • muhammet ersöz (3 yıl önce)sedat isimli kullanıcı yorumuna
    heee sen olaya malatyamıza hizmet olarak bakmıyorsun anladım. pardon konularımız çok değişik. tamam sen selahattin gürkan olarak bak olaya. Türkiyenin ilk lerini Dünyanın teklerini en büyüklerini dinle alkışla.
    0
    0
    Yanıtla
  • Akcadagli (3 yıl önce)
    Selo başkan geldi zaman belediyenin borcu var diye araç ihalesi ve personelleri çıkardı şimdi belediye kar etmeye başlayınca yeniden araç kiraladı ve kafasına göre personeller aldı bunlar doğal olaylar kızmaya gerek yok seçen malatya
    0
    0
    Yanıtla
  • Cemal (3 yıl önce)
    Daire başkanları müdürler personel evlerine arabayla gitmezlerse memnun oluruz yazık günah tüysüz yetim hakkı.
    0
    0
    Yanıtla
  • kadir (3 yıl önce)
    hani 2021 yılında araba kiranmıyacakttı. madem araba kiralıyacakttınız. bundan 3-4 ay önce araba fazlaıklıklarını neden satışa çıkarttınız. hepsi göstermeliktti demek.. veya birilerinin köşe olması için o arabaları sattınızki birilerine peşgeç çekip kiralamaya gidip birilerini mutlu etmenin yolu açılsın. kim bu devletin beş kurşunu yiyorsa allah belasını versin
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan kaçan (3 yıl önce)
    niye kapalı teklifle ihale yapılıyor ki, açık teklifli ihale yap, hem şeffalık olur, hemde daha ucuza halledilir işler. kapalı teklifle yapılan ihalelerde aklımıza farklı şeyler geliyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yalçın44 (3 yıl önce)
    Hizmet verebilmek için araç kiralamak zorundalar.Üstelik araç almak toplam maliyete bakılınca çok mantıksız tüm özel şirketler bankalar sigorta şirketleri neden araba kiralıyor ozaman.300 milyarlık aracı 3-4 bine kiraya veriyorlarmış ben olsama hayatta kiralama işi yapmam araç almak mantıksız
    0
    0
    Yanıtla
  • halil dursun (3 yıl önce)
    eee hani araçlar fazlaydı israftı bir sürü araç vardı. geldiğin gün hepsini iptal ettin şimdi araç mı kiralayacaksınız ? şaka gibisiniz. artık yemiyoruz biz bunları malatyahaber olmasa bunları duymayacağız. yazık malatyaya.. inşallah okuyorlardır bu yorumları. israf bataklığında kaybolacağız malatyada.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali Kaya (3 yıl önce)
    Dr. Ali Şeriati, Medeniyet ve modernizm eleştirisinde ilkel afrika kabilelerine ''araba sevdasının'' nasıl aşılandığından çok güzel bahseder. Recaiza Mahmut Ekrem ,özenti karakterlerin dramını ''Araba Sevdası'' romanında o kadar güzel işler ki, hikaye taa Sultan Abdulaziz dönemini hicveder. Aradan 150 yıl geçmiştir hastalık kangren olmuştur... Şerif Mardin ise '' Tanzimat'tan Sonrası Aşırı Batılılaşma'' makalesinde tipik alafrangalaşma derken daha ağır eleştiriler getirir. İmparatorluk bürokrasisini ''statü,güç ve ve yönetme'' kavramıyla tanımlar. İhtişam, debdebe bunun dışavurumudur. .. Çok yönlü ağır bir süreçten ve ekonomik krizden geçen ülkede, üüretimsizlik ve ağır vergilerle inlerken yurttaş, memleket bürokrasisinin konformizme aşırı düşkünlüğü tek cümle ile ''insafsızlık, ahlaksızlık ve vasatlık'' patlamasıdır... Bu tanımlar hafifse, vatana, yurttaşa ve gelecek nesile ihanettir. .. Konfor hepimizin hakkıdır ve fakaat devlet kesesinden, sübvansiyonlarla, ölçüsüz borçlarla, popülizmle değil; üreterek, pastayı büyüterek ve adil paylaşımı çoğaltarak neden olmasın? Ali Kaya çok eleştiriyor diyenlet var. Allah aşkına şu yaptığınız iş mi arkadaşlar?
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (3 yıl önce)
    Kiralık araç cok diye belediyenin arkasina araçları toplayıp govde gosterisi yapıp ihaleleri iptal eden kimdi ya hatirlayan var mi?
    0
    0
    Yanıtla