SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Buzdan Kaydı Şarampola Uçtu

A- A+ PAYLAŞ

Hekimhan yakınlarında bir otomobilin 50 metrelik şarampole yuvarlanması sonucunda 5 kişi yaralandı. Bu arada, ilde meydana gelen trafik kazalarına ilişkin olarak Polis ve Jandarma tarafından verilen bilgilere göre, birçok kişi yaralandı, araçlar hasar gördü.

HEKİMHAN'DAKİ KAZA..
Kaza, Hekimhan-Sivas karayolunun 4. kilometresinde meydana geldi. Vedat K. (30) yönetimindeki otomobil, kar yağışı sonucu buzlanan yoldan 50 metrelik şarampole yuvarlandı. Otomobilin birkaç takla attığı kazada sürücü Vedat K, otomobilde bulunan Fikret A. (50), Fahri Y. (45), Kemal B. (27) ve Günay Ö. (32) yaralandı. Durumu ağır olan Fikret A. ambulansla Malatya Devlet Hastanesi'ne sevk edilirken, sürücü Vedat K. ile birlikte diğer 3 yaralı da Hekimhan Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Kaza ile ilgili soruşturma sürdürülüyor. (Fotoğraflar, bu kazayla ilgili)

DİĞER KAZALAR..
Trafik kazalarıyla ilgili olarak, Polis ve Jandarma'nın, kimlik ve plaka gizlediği açıklamalar, özellikle il ve ülke dışında yaşayan hemşehrilerimizin tepkilerine yolaçarken, malatyahaber.com, bu kazalara ilişkin bilgileri Polis ve Jandarma'nın kendi bülteninde açıkladığı şekilde bu haberinde yer vermeyi kararlaştırdı.

Emniyet Müdürlüğü'nün "Polis" bölgesindeki trafik kazalarına ilişkin verdiği bilgiler:

* Suçun Yeri Orduzu Çat yolu üzeri
Mağdur A.G.: H. oğlu 1998 Malatya doğumlu.
Müşteki K.G.: Y. kızı 1954 Adıyaman doğumlu.
Şüpheli N.Ö.: T. oğlu 1960 Halife doğumlu.
Olayın Özeti 12.00 sıralarında şüpheli, sevk ve idaresindeki oto ile seyir halinde iken yukarıda belirtilen adrese geldiği sırada aniden yola çıkan mağdura çarpması neticesi trafik kazası meydana gelmiş, kaza sonrası şüpheli tarafından hastaneye götürülen mağdurun gerekli tedavisi yaptırılmış, mağdurun annesi olan müşteki ifadesinde, araç sürücüsünden şikayetçi olmadığını beyan etmiş olup, hazırlanan tahkikat evrakı adli mercilere ikmalen gönderilecektir.

* Suçun Yeri Elazığ Yolu Yimpaş Önü.
Mağdur S.D.: H. oğlu 1975 Hekimhan doğumlu.
Mağdur İ.D.: Ö. oğlu 1982 Malatya doğumlu.
Şüpheli G.D.: B. oğlu 1979 Hekimhan doğumlu.
Olayın Özeti Şüpheli, sevk ve idaresindeki oto ile seyir halinde iken yukarıda belirtilen adrese geldiği sırada yolda bisikletli bir çocuk görerek frene basması neticesi yerlerin kaygan olmasından direksiyon hakimiyetini kaybetmiş ve araç kaldırıma çarparak takla atmış, araçta yolcu olarak bulunan mağdurlara ve sürücüye hayati tehlikelerinin olmadığı şeklinde dr. raporları alınmış olup, hazırlanan tahkikat evrakı adli mercilere ikmalen gönderilecektir.

* Suçun Yeri Ankara Caddesi Beydağı Devlet Hastanesi Kavşağı
Müşteki İ. A.: H. oğlu 1928 Akçadağ doğumlu,
Şüpheli M. A.: M. kızı 1982 Yeşilyurt doğumlu,
Olayın Özeti Saat:15.30 sıralarında şüpheli sevk ve idaresindeki 34 UA 6007 plaka sayılı otoyla yukarıda belirtilen adreste karşıdan karşıya geçmekte olan müştekiye çarparak yaralanmasına sebebiyet vermiş, kaza sonrası hastaneye kaldırılan müştekiye hayati tehlikesinin bulunmadığı şeklinde Dr. raporu verilmiş, alkolsüz olduğu belirtilen şüpheli ise ifadesi alındıktan sonra salıverilmiş olup, hazırlanan tahkikat evrakı ikmalen gönderilmiştir.

* Suçun Yeri İnönü Cad. No:60 Önü.
Müşteki B. V. T.: O. oğlu 1974 Ceyhan doğ.,
Müşteki A. C.: H. oğlu 1971 Elazığ doğ.,
Şüpheli B. Ö.: H. B. oğlu 1963 Hekimhan doğ.,
Olayın Özeti Saat:00.45 sıralarında şüpheli sevk ve idaresindeki 44 KH 530 plaka sayılı otosuyla yukarıda belirtilen adres üzerinde seyir halinde iken aracının arka kısmını kaydırarak orta refüje çarpması sonucu, araçta yolcu olarak bulunan müştekiler yaralanmış, kaza sonrası hastaneye kaldırılan müştekilere hayati tehlikelerinin bulunmadığı şeklinde Dr. raporu verilmiş, alkollü olduğu belirtilen şüpheliye ise Kabahatler Kanununa göre 58 YTL. para cezası uygulanmış olup, hazırlanan tahkikat evrakı ikmalen gönderilecektir.

* Suçun Yeri Ankara Cad. İl Tarım Müdürlüğü Önü.
Müşteki M.T.: S. oğlu Adıyaman 1956 doğumlu.
Şüpheli K.K.: H. oğlu 1966 Arguvan doğumlu.
Olayın Özeti Ssaat:09.00 sıralarında şüpheli, sevk ve idaresindeki oto ile seyir halinde iken yukarıda belirtilen adrese geldiği sırada karşıdan karşıya geçmekte olan müştekiye çarpması neticesi trafik kazası meydana gelmiş, hayati tehlikesinin bulunmadığı şeklinde dr. raporu alınan müşteki, şikayetçi olmadığını beyan etmiş olup, hazırlanan tahkikat evrakı adli mercilere ikmalen gönderilmiştir.

* Suçun Yeri Aslantepe Mah. Taşpınar Yolu Üzeri.
Mağdur S.T.: M. kızı Malatya 1969 doğumlu.
Mağdur Y.A.: İ. kızı Malatya 1969 doğumlu.
Şüpheli V.A.: V. oğlu Malatya 1967 doğumlu.
Olayın Özeti V.A., yanında bulunan mağdurlar ile birlikte sevk ve idaresindeki oto ile seyir halinde iken yukarıda belirtilen adrese geldiği sırada zeminin karlı ve kaygan olmasından dolayı aracın kayarak takla atması neticesi trafik kazası meydana gelmiş, kaza sırasında hafif şekilde yaralanan şahıslar, ambulans ile hastaneye kaldırılarak gerekli tedavileri yaptırılmış, mağdurlar ifadelerinde, araç sürücüsünden şikayetçi olmadıklarını beyan etmişler, şüpheli ise, ifadesi alındıktan sonra salıverilmiş olup, hazırlanan tahkikat evrakı adli mercilere ikmalen gönderilecektir.

* Suçun Yeri Selçuklu Mah. Köprüağzı Cad.
Müşteki M.A.U.: M. oğlu 1942 Malatya doğumlu.
Şüpheli E.U.: M.A. oğlu 1975 Malatya doğumlu.
Olayın Özeti E.U. sevk ve idaresindeki oto ile seyir halinde iken yukarıda belirtilen adrese geldiği sırada yol üzerindeki üstü açık olan loğara düşmemek için direksiyonu çevirdiği sırada aracın hakimiyetini kaybederek demir korkuluğa çarpması neticesi trafik kazası meydana gelmiş, araçta yolcu olarak bulanan ve kaza sırasında kafasından yaralanan müşteki, M.D.H.’ne kaldırılarak gerekli tedavisi yaptırılmış, şüpheli ise ifadesi alındıktan sonra C.Savcısının talimatıyla salıverilmiş olup, hazırlanan tahkikat evrakı adli mercilere ikmalen gönderilecektir.

* Suçun Yeri İnönü Cad. Üzeri Merkez Bankası Önü.
Şüpheli Ş. G.: A. oğlu 1962 Malatya doğumlu,
Şüpheli H. Ö.: H. oğlu 1981 Malatya doğumlu,
Olayın Özeti Saat:14.00 sıralarında Ş. G. sevk ve idaresindeki 44 DD 269 plaka sayılı oto ile H. Ö. sevk ve idaresindeki 34 BY 7625 otonun yukarıda belirtilen adreste birbirleriyle çarpışmaları sonucu her iki araç sürücüsü yaralanmış, kaza sonrası ambulans ile hastaneye kaldırılan yaralılara hayati tehlikelerinin bulunmadığı ve alkolsüz oldukları şeklinde Dr. raporu verilmiş olup, hazırlanan tahkikat evrakı adli mercilere ikmalen gönderilmiştir.

* Suçun Yeri Battalgazi Alacakapı Mah. Ziraat Okulu Yolu Üzeri
Mağdur G. Ö.: A. oğlu 1962 Kahta doğ.,
Olayın Özeti Saat:20.00 sıralarında mağdur sevk ve idaresindeki 44 LC 944 plaka sayılı otosuyla yukarıda belirtilen adres üzerinde seyir halinde iken yolun buzlu olmasından dolayı direksiyon hakimiyetini kaybederek yoldan çıkması sonucu maddi hasarlı trafik kazası meydana gelmiş, kaza sonrası mağdur ifadesi alındıktan sonra salıverilmiş olup, hazırlanan tahkikat evrakı ikmalen gönderilecektir.

Jandarma bölgesinde meydana gelen trafik kazalarına ilişkin Jandarma'nın verdiği bilgiler de şöyle:

• Saat 15.30 sıralarında İl Merkez Malatya Elazığ karayolunun 14.'km.sinde N.S (Tahsin kızı 1969 İçel Mut nf.kyt) yönetimindeki 06…82 plakalı aracı ile Elazığ istikametinden Malatya istikametine seyir halinde iken yoldaki buzlanma nedeni ile direksiyon hâkimiyetini kaybederek şarampole devrilmesi sonucunda tek taraflı yaralamalı maddi hasarlı trafik kazası meydana gelmiştir. Kazada yaralı sürücü N.S ile araç içerisinde bulunan E.D (Sedat oğlu 1998 Bingöl merkez nf.kyt) Araştırma Hastanesine sevk edilmiş olup, şahıslar ayakta yapılan tedavilerine müteakip taburcu edilmişlerdir. yaklaşık 1.000 Ytl maddi hasarın meydana geldiği olayla ilgili C.Savcısına bilgi verilerek tahkikata başlanılmıştır.

• Saat 15.00 sıralarında İl Merkez Malatya Elazığ karayolunun 14.'km.sinde M.A yönetimindeki (Kasım oğlu 1980 Diyarbakır Kaynar tepe nf.kyt) 34…6294 plakalı aracı ile Elazığ istikametinden Malatya istikametine seyir halindeyken yoldaki buzlanma nedeniyle direksiyon hakimiyetini kaybederek şarampole devrilmesi neticesinde tek taraflı yaralamalı maddi hasarlı trafik kazası meydana gelmiştir. Kazada sürücü M.A hafif yaralı olarak Araştırma Hastanesine sevk edilmiş olup, yapılan tedavisine müteakip taburcu edilmiştir. Araçta yaklaşık 2.000 Ytl maddi hasar meydana gelmiş olup, Olayla ilgili olarak C. Savcısına bilgi verilerek tahkikata başlanılmıştır.

• Saat:12:00 sıralarında Doğanşehir Sürgü Kasabası Çavlan mevkiinde A.T. (Zülfikar oğlu 1967 d.lu Elazığ-Merkez nf. Kyt)’nin sevk ve idaresindeki 23 … 920 plakalı kamyon ile Adıyaman istikametinden Malatya İstikametine seyir halinde iken yolun buzlu olması sebebiyle aracın kayması sonucu kontrolünü kaybederek yolun sağında park halinde bulunan B.Ç. (Rifat oğlu 1948 d.lu Adana –Merkez nf. Kyt)’e ait 01 … 135 plakalı tankere çarpmıştır, meydana gelen çift taraflı yaralanmalı trafik kazasında A.T. yaralanmış olup, Malatya Devlet Hastanesinde tedavi altına alınmıştır. Kaza neticesinde yaklaşık 25.000 Ytl maddi hasar meydana gelmiştir. Olayla ilgili C.Savcısına bilgi verilerek tahkikat tamamlanmıştır.

• Saat:15.00 sıralarında İl Merkez 1 Organize Sanayi Bölgesi 2.Caddede V.D.(Mehmet oğlu 1982 d.lu Malatya-Merkez nf. Kyt)’nin sevk ve idaresinde 44.…835 plakalı aracın yolun karlı ve buzlu olması nedeniyle direksiyon hakimiyetini kaybetmesi neticesinde yolun sağındaki toprak yığınına çarpması ile tek taraflı maddi hasarlı trafik kazası meydana gelmiştir. Kaza neticesinde araçta yaklaşık 1500 Ytl maddi hasar meydana gelmiş olup olayla ilgili C.Savcılığına bilgi verilerek tahkikat tamamlanmıştır.

• Saat 13.15 sıralarında İl Merkez Dilek kasabası 6 km.sinde H.N. (İsmail oğlu 1954 d.lu Akçadağ nf.kyt) sevk ve idaresindeki 44 … 681 plakalı kamyonet ile Dilek istikametinden Malatya istikametine seyir halinde iken yolun buzlu olması nedeni direksiyon hakimiyetini kaybederek karşı yönden gelmekte olan H.G. (İlhamin oğlu 1970 d.lu Battalgazi nf.kyt) yönetimindeki 44 … 604 plakalı kamyona çarpması neticesinde çift taraflı maddi hasarlı trafik kazası meydana gelmiştir. Kaza neticesinde araç sürücüleri H.N. ve H.G. ile 44 … 681 araçta yolcu olarak bulunan T.N. (Hamit oğlu 1982 d.lu Akçadağ nf.kyt) ve B.N. (Hamit oğlu 1983 d.lu Akçadağ nf.kyt) yaralanmış olup yaralı şahıslar Turgut Özal Tıp Merkezine sevk edilerek tedavilerine başlanmıştır. Kaza neticesinde her iki araçta yaklaşık 4.000 Ytl. maddi hasar meydana gelmiş olup olayla ilgili C.Savcılığına bilgi verilerek tahkikata başlanılmıştır.

• Saat 10.00 sıralarında Malatya Yeşilyurt -Kayseri Karayolunun 6.Km’si Bostanbaşı Kasabası yakınında E. K. (Hasan oğlu Konya Karatay nf. kyt) yönetimindeki 42 313 plakalı aracın duraklamak için sağa yanaştığı esnada M. Y. A. (Ahmet Turan oğlu 1978 d.lu Malatya Merkez Konak nf. kyt) yönetimindeki 44 219 plakalı araçla yoldaki buzlanmadan dolayı direksiyon hakimiyetini kaybederek E K’ ın aracına arkadan çarpması neticesinde çift taraflı maddi hasarlı trafik kazası meydana gelmiştir. Kazada her iki araçta yaklaşık olarak 3000 (Üçbin) Ytl maddi hasar oluşmuştur. Olayla ilgili C. Savcılığına bilgi verilerek tahkikata başlanılmıştır.

• Saat 14:30 sıralarında Malatya Yeşilyurt Gündüzbey Kasabasında U.E. Yalçın oğlu 1983 d.lu Yeşilyurt nf. kyt) yönetimindeki 44 388 plakalı aracın yoldaki buzlanma nedeniyle direksiyon hakimiyetini kaybederek Gündüzbey Kasabası Belediye binası önünde park halinde olan 44 400 plakalı Opel Vectra araca çarpması sonucu çift taraflı maddi hasarlı trafik kazası meydana gelmiştir. Kazada her iki araçta 500 Ytl maddi hasar oluşmuştur. Olayla ilgili C. Savcılığına bilgi verilerek tahkikata başlanılmıştır.

• Saat 16:00 sıralarında H. İ. (Abdullah oğlu 1969 d.lu Doğanyol nf. kyt) yönetimindeki 34 37 plakalı araç ile Pütürge istikametinden Koldere köyü istikametine seyir halindeyken Pütürge-Malatya Karayolunun 6.km'si Taşmış Köyü yakınlarındaki Virajdaki buzlanmadan dolayı direksiyon hakimiyetini kaybederek karşı yönden E. H. (Nedim oğlu 1967 d.lu Pütürge nf. kyt) yönetimindeki 44 623 plakalı Pikap'a çarpması sonucu çift taraflı maddi hasarlı trafik kazası meydana gelmiştir. 34 37 plakalı araçta 500 Ytl, 44 623 plakalı pikapta ise yaklaşık 1.000 Ytl civarında maddi hasar meydana gelmiştir. Olayla ilgili C. Savcılığına bilgi verilerek tahkikata başlanılmıştır.

• Saat13:30 sıralarında Malatya Akçadağ Karayolu 8.nci km'si Gölpınar Köyü girişinde Malatya istikametine seyir halinde olan M. K. (Hüseyin oğlu 1976 d.lu Arapgir Hezenek nf. kyt) yönetimindeki 55 118 plakalı araç ile yolun buzlu ve kaygan olması nedeniyle direksiyon hâkimiyetini kaybederek Malatya ilinden-Gölpınar köyü istikametine seyir halinde olan K. G. (Mehmet oğlu 1975 d.lu Akçadağ Gölpınar nf. kyt) yönetimindeki 44 956 plakalı araca çarpması neticesinde çift taraflı maddi hasarlı trafik kazası meydana gelmiştir. Kazada yaklaşık 44 956 plakalı araçta 1000 Ytl, 55 118 plakalı araçta ise 2000 Ytl maddi hasar oluşmuştur. Olayla ilgili C. Savcılığına bilgi verilerek tahkikata başlanılmıştır.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız