SON DAKİKA
SON DEPREMLER

BYMS ve 3 Yöneticisi PFDK'ya Sevk Edildi

0
Güncellendi - 2020-03-11 03:03:42
BYMS ve 3 Yöneticisi PFDK'ya Sevk Edildi
A- A+ PAYLAŞ

BtcTurk Yeni Malatyaspor ile 3 yöneticisinin, TFF Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK)'ya sevkedildikleri bildirildi.

Federasyonun resmi sitesinde, kulübün geçtiğimiz Cumartesi günü Malatya'da oynanan ve 1-1 sonuçlanan maçta çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle, yöneticiler Erdal Gündüz ve Ahmet Topdağ'ın hakeme hakaretleri, Burak Çakır'ın da sportmenliğe aykırı hareketleri nedeniyle PFDK'ya sevkedildiklerine ilişkin bilgi yeraldı.

TFF Hukuk Müşavirliği'nin, BYMS ve 3 yöneticinin PFDK'ya sevkine ilişkin açıklaması şöyle:

"BTC TURK YENİ MALATYASPOR Kulübü'nün 07.03.2020 tarihinde oynanan BTC TURK YENİ MALATYASPOR-İTTİFAK HOLDİNG KONYASPOR Süper Lig Cemil Usta Sezonu müsabakasındaki "çirkin ve kötü tezahüratı" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 53. maddesi uyarınca ve "talimatlara aykırı hareketi" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 46. maddesi ile Akreditasyon Talimatı'nın 4-a maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine,

BTC TURK YENİ MALATYASPOR Kulübü idarecisi ERDAL GÜNDÜZ'ün aynı müsabakadaki "akredite edilmeden hakem soyunma odası koridorlarına girmesi ile hakareti ve sportmenliğe aykırı hareketi" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 39. maddesi uyarınca 10.03.2020 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK'ya sevkine,

BTC TURK YENİ MALATYASPOR Kulübü idarecisi AHMET TOPDAĞ'ın aynı müsabakadaki "akredite edilmeden hakem soyunma odası koridorlarına girmesi ile hakareti" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 39. maddesi uyarınca 10.03.2020 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK'ya sevkine,

BTC TURK YENİ MALATYASPOR Kulübü idarecisi BURAK ÇAKIR'ın aynı müsabakadaki "akredite edilmeden hakem soyunma odası koridorlarına girmesi ile sportmenliğe aykırı hareketi" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 39. maddesi uyarınca 10.03.2020 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK'ya sevkine karar verilmiştir."

Karşılaşmanın hakemi Cüneyt Çakır, maçın 45+3. dakikasındaki Konya atağında, topun BYMS'li İssam Chabeke'nin eline temas ettiği gerekçesiyle, VAR'a başvurmadan penaltıya hükmetmiş, Chabeke'yi de kırmızı kartla oyundan atmıştı. Ligde kötü gidişe son vermek ve düşme bölgesinden uzaklaşmak için çaba gösteren BYMS'nin hayati önem taşıyan maçında tartışmalı penaltı ve kırmızı kartla ev sahibi takımı adeta biçen hakem Cüneyt Çakır'ın bu kararları, futbol çevrelerince de eleştirilmişti. Konyaspor bu penaltıdan golünü atmış, ikinci yarı 10 kişi mücadele eden BYMS 80. dakikada Murat Yıldırım'ın golüyle 1-1'lik eşitliği sağlarken, çok önemli 2 puandan olmuştu.

DİĞER SEVKLER..

TFF'den yapılan açıklamada, Süper Lig'in 25. hafta maçlarında yaşanan disiplin ihlalleri nedeniyle Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzonspor, MKE Ankaragücü, Gaziantep FK, Yukatel Denizlispor, Hes Kablo Kayserispor ve Demir Grup Sivasspor'un çeşitli nedenlerle PFDK'ye sevk edildiği belirtildi.

Trabzonspor Kulübü Başkan Yardımcısı Ertuğrul Doğan ile Genel Sekreteri Ömer Sağıroğlu'nun sportmenliğe aykırı açıklamada bulundukları gerekçesiyle disipline gönderildiği ifade edildi.

Ayrıca Gençlerbirliği'nin antrenörü Metin Mert'in de disipline gönderildiği aktarıldı.

AĞAOĞLU DA ETİK KURULUNA..

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği, ayrıca Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu ile Fenerbahçe Kulübü Başkan Vekili Semih Özsoy'u TFF Etik Kuruluna sevk etti.

TFF'den yapılan açıklamada, Ağaoğlu ve Özsoy'un etik ilkelerine aykırı açıklamada bulundukları gerekçesiyle TFF Etik Kuruluna sevk edildiği belirtildi.

Mehmet GÖRESİYE, malatyahaber.com- AA, İstanbul

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • malatyalı (4 yıl önce)
    tff kulübe yöneticilere taraftara herkese ceza veriyor peki tüm bunlara sebep olan haksız kararları ile emekleri çalan hakeme herhangi bir ceza var mı?
    0
    0
    Yanıtla
  • Çavuşoğlu (4 yıl önce)
    Bu mhk ve tff denen kurum ve içindekilerin çoğu hala Ulusoyun adamları bunlar geceleri rahat yatamıyorlardır çünki akıllarindan binbir tilki ve şeytanlar dolaşıyor adamlar düşürecekleri takımlara hep binbir türlü eziyet yapıyorlar verilen verilmeyen Kartlar penaltılarlan ve kukla VAR ,ile kurulmuş robot hakemleri ile futbolu mahvediyorlar.
    0
    0
    Yanıtla