SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Çalışmalarımız Malatya'nın Geleceği İçin"

0
Güncellendi - 2017-02-23 02:36:20
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, yağmursuyu hattı çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Çalışmalar kapsamında devam eden ve yeni biten yağmursuyu yatırımlarının toplam metrajı 85 km olup maliyeti 20.1 Milyon TL.

MASKİ’nin 2017 yılında Fırat mahallesinde başlattığı yağmursuyu çalışmaları vatandaşlarda memnuniyet yarattı. Fırat mahalle muhtarı Remzi Akdemir, “Sorunumuz kısa sürede çözüldü. Büyükşehir Belediyemize ve MASKİ’ye çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Malatya Büyükşehir Belediyesi MASKİ Genel Müdürü Dr. Özgür Özdemir, “Kurum olarak altyapı anlamında şehrimizin geleceğini garanti altına almayı hedeflediğimiz projeleri bir bir hayata geçiriyoruz. Malatya genelinde yağmursuyu hattı çalışmalarımıza devam ediyoruz. Fırat, Çöşnük Ölçülebilir Alt Bölge (DMA) çalışmamız ve yağmursuyu çalışmamızın tamamlanmasıyla bu mahallelerimizin altyapısı tamamen yenilenmiş olacak. Şuan Malatya genelinde çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte Malatya’mız modern yağmursuyu altyapısına kavuşmuş olacak” dedi.

Fırat mahallesinde devam eden yağmursuyu hattı çalışmalarını yerinde inceleyen Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, incelemelerinin ardından yaptığı açıklamada şehrin altyapısı için hayata geçirilen projeleri geleceğe dönük planladıklarını aktararak, ”Özellikle altyapıda son yıllarda yoğun bir çalışma var. Bu çalışmalardan yağmursuyu hattı şehrimiz için büyük önem arz etmektedir. Altyapı yapılmadan üstyapıya yatırım yapmak boşa harcanan bir emek ve vakit kaybıdır. Dolayısıyla şehirler öncelikle altyapıyla oluşur. Büyükşehir sürecinden önce 120 km yağmursuyu hattı tamamlanmıştı ve Büyükşehir süreci ile birlikte yaklaşık 3 yılda 64 km yağmursuyu hattı çalışması tamamlandı. 85 km’lik yağmursuyu hattı altyapı çalışması devam ediyor. 85 km yağmursuyu hattı yatırımının toplam maliyeti 13.7 Milyon TL’dir.  Hattın asfalt bedeli 6.4 Milyon TL olmakla beraber toplam yatırım bedeli 20.1 Milyon TL’dir. Yapmış olduğumuz bu altyapı çalışmalarının gayesi şehrimizin gelecek 54 yılını planlayarak daha modern bir altyapı ağı oluşturmak. Altyapı yatırımları yüksek maliyetli ve zaman alan yatırımlardır. Yatırımlarımız şehir genelinde yoğun bir şekilde devam etmektedir. Altyapı çalışmalarının hemşehrilerimizi toz, toprak ve çamur anlamında yorduğunu biliyoruz. Yapılan çalışmalar şehrimizin geleceği için yapılmaktadır. Bu kapsamda anlayış gösteren tüm hemşehrilerimize teşekkür ederim. Genel Müdürümüz başta olmak üzere emeği geçen tüm ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, sahada çalışan işçilere tatlı ikramında bulundu.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

7 yorum yapılmış

  • hasan birader (7 yıl önce)
    Allah aşkına şu mahalle ve yolları bir an önce asfaltlayın tozdan topraktan evlerimizin pencerisini açamıyoruz arçlar tozdan pislikten görünmüyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Bekir (7 yıl önce)
    Burada iki elin parmaklarını geçmeyecek sayıda aynı kişiler farklı isimler ile yorum yazıyor. Bu kişiler bekliyor ki bu sitede belediye yada Ak Parti ile alakalı bir haber çıka, sonra da altına olumsuz yorum yapa. Ben inanıyorum ki haberin iöeriğini bile tam okumuyorlardır. Drenaj yapmasalar yağmur yağsa kaldırım boyu su birikse vay belediyeye bak yağmur hattı döşememişler böyle oluyor. Böyle bilinçsiz muhalefet olunmaz. Zahmetsiz hiçbir iş olmaz. Kendi evimizde bile küçük bir tamirat yada tadilat yapsak günler haftalar sürüyor. Sabretmesini bileceğiz. Bittikten sonra ne kadar güzel olduğunu görüyoruz. Ak Partiye ya da belediyeye muhalefet olmak için boşu boşuna yorum yazmayın. Gerçi yazsanızda hep aynı kişiler millet artık yemiyor. Halk gerçeği görüyor ve biliyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • hacı bekir abi cemal başkan da doğalgaz geldiği zaman alt yapıyı yeniledi 50 yıllık yatırım dendi bu hesaba göre benim 68 yaşında olmamlazım ben bu bardak dolu demiyorum bardak dolu suyu boşa döküyorlar boyalı duvara sıva çekiyorlar :)
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyali Halk (7 yıl önce)
    Allah aşkına ne çalışma ya arabalarimiz mahvoldu yollar hep çukur bi yeri elli kere yıkıyorsunuz geri yapmak yok güzelim şehri mahvettiniz ya
    0
    0
    Yanıtla
  • Grosso (7 yıl önce)
    Bu deli dumrul belediyeciliğine dur diyecek bir kudret yok mu Allahım. Hayatımız karardı. Canımızdan bezdik. Bunları hakedecek ne yaptık da imtihanımız bu kadar ağır oldu. Eski belediyecilere çeşmeci, kaldırımcı diyordum. O adamlardan özür dilerim. Haklarını helal etsinler. Derdimizi anlatacak bir makam da kalmadı. Aynı yeri 1 ayda 4 kez kazdıklarını gözlerimle gördüm. Savaş olsa alt yapı daha kötü olur muydu acaba.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yorumcu (7 yıl önce)
    Sayın başkanım alt yapı önemli ancak bir bütünlük ve düzen içinde olması gerekmez mi. Biz Avrupa standart ve disiplinini ne zaman yakalayacağız. İnanın bir yer kazılıyor toza toprağa bürünüyor kapatılıyor tekrar aynı yer bidaha kazılıyor. Böyle inanın insanı bıktıracak ve çok düzensiz programsız ćalışma yapılıyor. Ara soksklar toz toprak içinde. İşler çok uzun zamanda bitiyor. Lütfen. Koordinasyon.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mantık (7 yıl önce)
    Bence dokunmayın daha iyi . çünkü heryer eşilmiş rezalet.daha geçen yıl yolları kaldırımları yapılan T.özal ve özalper mah. de heryer darmadağın edildi.olamaz böyle bir rezillik.böyle bir belediyecilik olamaz.heryer toz toprak.ne para varmış belediyedenki yaptığı heryeri dağıtıyo.
    0
    0
    Yanıtla