SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Camide Dans Görüntülerine Soruşturma

Camide Dans Görüntülerine Soruşturma
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da Hekimhan ilçesinde bir caminin içinde  2019 yılı öncesinde çekildiği bildirilen video sosyal medyada ve yayın organlarında ana gündem oldu.

Malatya’da camiye giren genç bir kızın imamın kıyafetlerini giyerek cami içinde dans ettiğini yansıtan videoda, genç kızın danstan sonra minbere çıkıp burada ayakların minberin korkulukların üzerine atarak poz verdiği görülüyor.

Vatandaşların büyük tepki gösterdiği  ve işlem yapılması çağrısında bulunduğu video ile ilgili olarak soruşturma başlatıldığı, videonun 2019 yılı öncesi  Hekimhan'da çekildiği, o dönem soruşturma yapıldığı, video kaydının 4 yıl öncesine ait olduğu bildirildi.

Malatya Müftüsü Şahin Yıldırım,  olayın 2019 yılı öncesi tarihe ait olduğunu, konuyla ilgili inceleme başlatıldığını söyledi.

Diyanet İşleri Başkanlığından yapılan açıklamada, "Söz konusu yakışıksız videonun, caminin halılarının değiştirildiği 30 Haziran 2019 tarihinden önce çekildiği anlaşılmıştır. Cami mehabetini rencide eden görüntülere ilişkin Başkanlığımız tarafından inceleme başlatılmıştır." ifadelerine yer verildi.

malatyahaber.com- AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

25 yorum yapılmış

  • Cumhuriyet-î El Azîz (8 ay önce)
    Bir gün Gazi Mustafa Kemal Atatürk İzmir Karşıyaka'da bir konağa geldiğinde Konağın merdivenlerine dev Yunan bayrağı sermişler. Gazi bunun neden sergilediğini sorduğun da bu bayrağı ayaklamak için demişler. Çünkü zamanında Yunan kralı oraya Türk bayrağını sermiş ve ayaklamıştır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk şu manidar sözü söylemiştir: O hata yapmıştır Çabuk o bayrağı kaldırın. Çünkü herkesin kutsalı değerlidir. Bunun için Gazi Mustafa Kemal Atatürk büyük adamdır.
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Cumhuriyet-î El Azîz (8 ay önce)
    Arkadaşlar yorumlarınızı okudum. Çoğunuz din ile siyaseti birbirine karıştırmış. Burada önemli olan kutsal değerlere saygı gösterilmesidir. Tepkiniz tarafsız olmalıdır. Bu kızın yaptığı doğru değildir.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Tevbe (8 ay önce)
    Belki günün birinde pişman olur, tevbe eder... Daha çocuk sayılır...
    %58
    %42
    Yanıtla
  • Ensar (8 ay önce)
    Bu reziller bu videoyu dört yıl önce çekmişler gelip seni felaketleri gördükten sonra yayınlamaları insanları hiçe saymanın ötesinde ben hicbirinizi tanımıyorum inanc sahibi insanlar benim için ölmüslerdir demektir ve tahrikten yargılanmalıdır .
    %50
    %50
    Yanıtla
  • FBAY (8 ay önce)
    Yani nolursa olsuncahilce yapılan üzücü bir olay...neyse Allah hidayet versin
    %83
    %17
    Yanıtla
  • eco44 (8 ay önce)
    hemen uyarı verin bu kız bu reis olduğu sürece natoya giremez.....
    %28
    %72
    Yanıtla
  • Atilla (8 ay önce)
    sosyal medya uğruna maymunluk yapıyorlar. yeni nesil bir türlü olgunlaşamadı. Bu depremler vallahi az bize
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Has Malatyalı (8 ay önce)
    Bunun gibiler işte Malatya'nın adını batırıp rezil ederler
    %52
    %48
    Yanıtla
  • İnan kardeşim seçim sonrası davul zurnayla oynayanların servis edilmesi kadar değil.
    %59
    %41
    Yanıtla
  • Gram katılmıyorum (8 ay önce)Has Malatyalı isimli kullanıcı yorumuna
    Bu gencin yaptığı tabiki hoş değil ama daha cenazelerimizi enkazdan çıkarmadan davul zurna eşliğinde cenaze sahiplerinin gözünün içine baka baka eğlenmek kadar adice başka bir davranış varsa yazınız
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Ottoman Empire (8 ay önce)
    Ben bu olayı ilk duydugumda Allah hidayet versin dedim. Yaptığı hiç hoş değil. Ana baba aile arkadas toplum öğretmen olarak bizlerde suçluyuz. Ebu mahzure olayını bir dinleyin Resulü Ekrem buna benzer bir olay karşısında ne yapmış.
    %66
    %34
    Yanıtla
  • Bekir (8 ay önce)
    Ya anlamadigim chp anap dyp diger partiler zamaninda böyle şeyler olmazdı kudurdular edebi ile bir trt kanalimiz vardı şimdi hersey çığırından çıkmış
    %97
    %3
    Yanıtla
  • Polat (8 ay önce)
    şu dini hassasiyeti istismarcı sapıklara,hazineyi talan eden yine doymayan hırsızlara gösterin azıcık.
    %68
    %32
    Yanıtla
  • polatsavar (8 ay önce)Polat isimli kullanıcı yorumuna
    sen nerenin polatısın milletin göstermediğini mi sanıyorsun camiyi duyunca hemen bakış açını açık ediyorsun
    %39
    %61
    Yanıtla
  • Gösteriyorsun da hiç rastladın mı ensarcının içeri girdiğini? 4 bakanın yargılandığını. Bakış açımı tabi açık edecem Türk üm Müslümanım saklayacak bişeyim yok
    %67
    %33
    Yanıtla
  • malatyalı (8 ay önce)
    camide siyasi şovlara ne demeli,diyanet!!
    %62
    %38
    Yanıtla
  • Görüntüdeki kızı ve o görüntüleri çeken şahsı edepsizliklerinden dolayı kınayarak cümleye başlayıp sonra bu cümleyi bağlasan tamamdı, ama bir nevi kıyasa girdin ve elmayla hurmayı aynı sepete koymuşsun kardeş.
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Cumhuriyet-î El Azîz (8 ay önce)
    Kutsal değerler ile alay edilmesi hoş değildir.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Çok doğru bakara suresine bakara makara diyen bi bakanımız vardı şimdi konsolos oldu bunlarıda unutmadık
    %77
    %23
    Yanıtla
  • ahmet (8 ay önce)
    çocuk bunlar bu kadar da büyütmenin bir anlamı yok. Sonuçta İslam engin bir Hoşgörü DİNİ, Peygamber Efendimiz(SAV) kendisine her türlü hakareti reva gören müşriklere bile sonsuz bir hoşgörü ile davranırdı. Bu kadar acımasız olmamak lazım. Tamam çocuk hata yapmış ama bu hata içinde direk infaz etmemek, onlara her türlü hakareti etme hakkını kendimizde görmemek lazım. Hoşgörü, hoşgörü, hoşgörü bunu öğrenmemiz lazım.
    %59
    %41
    Yanıtla
  • Fazilet-ül cehalet (8 ay önce)
    Bu kıt zekası ile sosyal medyada ilgi çekmek için maymunluk yapan bir ahmak.Bu ve bunun gibileri hangi din ve inançdan olursa olsun,inanç özgürlüğüne aleni hakaretten dolayı örnek olacak maddi hemde manevi iyi bir cezaya çarptırılmalıdır
    %54
    %46
    Yanıtla
  • Aynı hassasiyeti din kisvesi altında her türlü kepazeliği yapanlara badecilere vs gösterdin mi
    %59
    %41
    Yanıtla
  • Fazilet-ül cehalet (8 ay önce)Özgür isimli kullanıcı yorumuna
    O bahsettiğiniz her türlü çirkinliği her zaman en ağır şekilde eleştirdim,eleştirmeye devam edeceğim..Siz benim bu yorumuma istinaden bu çirkinlikleri eleştirmediğimi nasıl anladınız bende bunu anlamadım. Çünkü yazdığımı hiç anlamadığınız ortada. Ne demişim?Hangi din ve inançdan olursa olsun bu ne demek ister Müslüman,Ateşe tapan yezidi,Hristiyan,Yahudi,Budist,Satanist,Şinto,Deist,Agnostik olsun ayrımı yapmadan inanç özgürlüğüne hakareti eleştirmişim.Siz bunu kavrayamaşsınız, ..Şimdi bu şekilde yorum yapabiliyorsanız bende şimdi sizi bu eylemi haklı görüyorsunuz anlamını çıkarırım. Bu akılsızın yaptıklarını haklı çıkaran özgür insan unutma, kötü örnek,iyi misal değildir.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • malatyalı (8 ay önce)
    Aynı hareketeri Kilisede de yapsa Sinagogda da yapsa cezasını çeksin utanmaz
    %62
    %38
    Yanıtla
  • mert (8 ay önce)
    1 like uğruna yaptıkları maymunluklardan vazgeçmiyorlar. Bunlar maymunluk ile para kazanacaklarını zanneden ahmaklar.
    %80
    %20
    Yanıtla