SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Şehir Merkezi 'Güçlü- Torpilli'lere Göre mi Planlanıyor?!.

Şehir Merkezi 'Güçlü- Torpilli'lere Göre mi Planlanıyor?!.
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da 6 Şubat ve sonrasındaki depremlerin yol açtığı ağır tahribat, yıkımlar, ayrıca ağır hasar gören binaların yıktırılmasının ardından, öncelikle kent merkezinin yeniden imarıyla ilgili aylardır şeffaf olmayan biçimde sürdürülen çalışmalarla ilgili kamuoyunun açık bir şekilde bilgilendirilmemesine karşın, değişik kaynaklardan ulaşılan bilgiler ve görsellerle neler yapılmak istendiği ortaya çıkmaya başladı.

Valilik ve önündeki meydan merkezli olarak çevresinde yapılan imar planında, Söğütlü Cami ön tarafında, deprem sonrası binalar hasar gördüğü için tamamen yıktırılan kuyumcular alanının, onlarca yıl öncesinden düşünüldüğü gibi kent meydanına katılmak yerine siyasi ve ticari gücü olan bir grubun baskısıyla yeniden imara açılarak, camiyi yeniden kapatacak şekilde bir yapılaşma planı hazırlığından tüm tepkilere rağmen vazgeçilmediği görülüyor. 

Ayrıca, Valilik binası çevresinde 'rezerv alanı' da diye nitelendirilerek, vatandaşın mülkiyet hakkını zedeleme pahasına zoraki bir planlama yapılırken, eski milletvekili Öznur Çalık'a ait işyerinin bulunduğu işhanının ve yine eski AKP'li Murat Gümüş'e ait eski binanın bu ‘zorunlu imar’  dışı bırakıldığı, taslak krokilerle ortaya çıktı.

FUZULİ CADDESİ GİRİŞİ KAPATILIP, MEYDANA KATILIYOR!..
Eski belediye binası karşısında Söğütlü Cami'nin ön tarafındaki kuyumcular bölümüne yeniden bina yapılabilmesi için alternatif yeni bir meydan tasarımı yapıldığı, Hükümet Meydanı ile eski belediyenin bulunduğu alanın birleştirilip, Fuzuli Caddesi girişinin de trafiğe kapatılıp katılmasıyla ortaya bir meydan çıkarıldığı, Aralık-2023 tarihli 'Kent Meydanı Konsept Planı' tasarımından anlaşılıyor.

Vatandaşlar, depremle oluşan büyük yıkımın ardından ortaya çıkan durumdan da yararlanarak, birçok eski belediye başkanının görev döneminde kaldırıp meydana katmayı planladığı Akpınar ile Soykan Meydanı arasındaki kuyumcular bölümünün kaldırılmasını, Söğütlü Cami'nin ön plana çıkarılmasını, ayrıca Fuzuli Caddesi'nin, Yeni Cami yanından Çevre Yolu'na bağlanmasına yönelik bir düzenleme beklerken, Malatya'nın deprem sonrası yeni imarıyla ilgili kapalı kapılar ardında çalışma yapanlar, tamamen bu beklentilerin dışında, siyasi ve ticari güç sahiplerinin isteğine boyun eğen bir plan ortaya çıkardılar.

Hazırlanan plana göre, Fuzuli Caddesi'nin İnönü Caddesi'nden girişi kapatılarak, Vilayet arkasındaki park ile eski belediye alanındaki emekliler parkı arka cephe oluşturacak şekilde yeni bir meydan tasarlanıyor.

Fuzuli Caddesi'nin kapatılmasıyla yapılan meydan genişlemesinin, Kuyumcular bölümünün kaldırılmamasına zemin hazırlayacak biçimde planlandığı, önemli siyasi gücü olan bu alandaki mülk sahiplerinin, yerel yöneticileri, siyasileri ve plancıları da, kişisel menfaatleri korumaya yönelik baskıyla yönlendirdikleri iddiasına, bu ortaya çıkan meydan tasarımı kanıt olarak gösteriliyor.

VALİLİK ÇEVRESİNDEKİ ZORUNLU İMAR DÜZENLEMESİNE  ÇALIK'IN İŞYERİ DAHİL DEĞİL!..
Bu arada, Valilik çevresinde, 'rezerv alan' denilerek zorunlu imar çalışması yapılacağına ilişkin edinilen bilgilerde, birçok mülk sahibinin 'mülkiyet hakkı'nı yok sayacak yapılaşma ile ilgili planlarda da ilginç ve yine bazılarının kayrılmasına yönelik çabaların sonucu görülüyor.

Buna göre, Valilik çevresindeki bölgelerde, yıkım yapılacak binaların bulunduğu bölgeler sarı nokta işaretlerle gösterilirken, Mücelli Caddesi girişinde, Yeşil Sinema karşısındaki bir alanın, bu sınırların dışında olması dikkat çekti. Yapılan araştırmalarda, plan dışında bırakılan bu alanda, AKP eski milletvekili Öznur Çalık'ın eczanesinin bulunduğu Yakıncılar İşhanı'nın yanı sıra, sahibi eski AKP'li bir siyasetçi olan 150 yıllık kerpiç bir binanın bulunduğu belirlendi. 

Çalık'ın işyerinin bulunduğu binanın deprem sonrası 'orta hasar' raporlu iken daha sonra hasar durumunun 'hafif hasar'a çevrildiği, yanındaki kafe olarak kullanılan, depremde de çok ciddi hasar gördüğü belirtilen ve "ağır hasar" raporu verilen, ancak daha sonra 'hafif hasarlı'ya dönüşen yere de yine 'özel işlem' yapıldığı anlaşıldı.

Söz konusu bölgede, ‘sağlam’ raporlu  binaların dahi hazırlanan plan dahilinde 'hasarlı' olarak yeniden kaydedilebilmesi ve yıktırılabilmesi için zorunlu karot alma çalışmalarıyla taciz edilen mülk sahiplerine, bölgeye giden bazı Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü elemanlarının, Valinin bu binalarda karot alınmasına izin verilmemesi halinde, elektriklerinin kesilmesi ve böylece binaları terketmeye zorlanmaları yolunda kanunsuz olan bir talimat verdiği tehdidiyle baskı kurmaya çalıştıkları duyumları alınıyordu.

 ‘Güçlü ve Torpilli’lerin ‘hasarlı’ mülklerinin özel itinayla korumaya alınmasına karşın yine bazı görevlilerin, İnönü Caddesi'ndeki birçok binada faaliyet gösteren işyerlerinin önüne bariyer konularak faaliyetlerinin engellenebileceği tehdidini dillendirdikleri iddia edilirken, Mücelli Caddesi'nde adeta 'özel alan' ilan edilen eski milletvekili işyeri ile yanındaki kerpiç binaya yapılan 'torpilli' uygulamanın, tüm bu imar çalışmalarının tamamen keyfi yapıldığına yönelik olduğunu ortaya koyduğu yorumlarına yol açtığı belirtiliyor.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

53 yorum yapılmış

  • Ali Eren (2 ay önce)
    Büyük felaket oldu . 1 yıl gecti. Hala Allah cc afetini ranta dönderme peşindeyiz.Malatyafa 1 yılda16000 adet deprem olmuş. Hala oluyor.hala büyük deprem bekleniyor.binalar temeli yorulmuş . Bitmiş tükenmiş evler kira 10 bin tl.Hala ilanda diyorki Hasarsız bina diyor.kandırmaca aldatmaca.hasarsız ise 16 bin deprem başka şehirdemi oldu.şu An Malatyada konut alınmaz çoğu ağırdan dönmüş.yarı fiatına düşmesi gerekir.malesef kuyumcular oldugu gibi zengın olan kişilerın malına mülkune karışmıyorlar. Malesef depremden zerre kadar ibret almamışız. Vicdan merhamet kalmamış.işçi geliyor bir iş yapmıyor. 300 tl gelme gitme ücreti.pahalılık yüzünden insanlar başka şehirde herşeyını yarı fiatına alıyor.zaten göç veren il olduk. Bu pahalılık bitmesse Malatya dahada çok göç verecek.Malatya sahipsiz 103 bin haksahıbı sadece 6000 konut dagıtılacsk bu demekki bir depremzede 20 yılda ancak sıra gelir.kısaca arkadaşlar mafrm şehir kuruluyor. Zengin kuyumcuların degıl mimarların dediği olsun. Artık malatyaya yazık etmeyelim.Marketlerı bir kontrol eden olsa dahada iyi olacak.malatyaya yaxık etmeyelim. Mimar ve mühendisler odasını müşterek yapılsın. Yazık oluyor.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hacı AYVAZ (2 ay önce)
    Malatya'ya yeni şehir merkezi projesi yapıyorlarmış. Bakın bakalım bir tane OTEL var mı? Bir tane HASTANE Binası var mı? Bir Tane DERSANE binası var mı? Bir tane DÜĞÜN SALONU var mı? Bir tane BANKA BİNASI olacak yapı var mı? Eczaneler için minimum metrekare sınırı var. ECZANE açılacak bir tane dükkân var mı? LOKANTA olacak büyüklükte tesisatı olan bir tane bina var mı? Büyük çaplı firmaların MAĞAZA yapacağı çok katlı yekpare kaç bina var (YOK). Mesela Hamburger ve döner firmaları dükkân açmak isterse kulübeye mi açacaklar. Vakko mağaza açmak isterse 20 metrekare konteyner gibi dükkâna mı mağaza açacak. Kümes gibi evler ve konteyner gibi dükkanlar şehri olacak Malatya bu geri kalmış cahil zihniyetle.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • selam (2 ay önce)
    hayret İLK DEFA kuyumculara ensesi kalınlara eski yeni siyasilere avantaj sağlayan uygulama yapılmış 20 küsürdür halka çalışılıyordu bir defa da bu gariplere olsun ne kadar ayıp
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet (2 ay önce)
    Klasik akp işte, bunlara oy mu verilir
    %67
    %33
    Yanıtla
  • MUSTAFA (3 ay önce)
    30 Kuyumcu Malatya ya yön mü veriyor? Ayıp çok ayıp Malatya için. 30 Kuyumcu 800 bin Malatyalı dan daha mı büyük? Bu büyük bir vebal, tabi inancınız var ise.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • anladığı dilden (3 ay önce)
    Gidin güneydoğuya bakın, kayyum olduğu halde tüm hizmetler tıkır tıkır işliyor, yolların çoğu kaymak asfalt, gidin akdenize, egeye belediyeler hükumette olmamasına rağmen şehirler gelişiyor. Gelin Malatya gibi şehirlere hükumet tulum çıkarıyor ama şehirde deprem öncesi ya da sonrası çevre yolu da dahil olmak üzere 200 metre kesintisiz gideceğiniz kalitede yol bulunmuyor. 20 yıldır bitmek bilmeyen ve yılını doldurmadan bozulan, çöken yollar ve şehirlerarası yol şantiyeleri. BİTMİYOR! ve bunun adı gelişme oluyor. Hizmet oluyor. Hükumetin Malatya'ya hizmetten anladığı organizede zenginleşen insanlara teşvik vermek, gayrı menkul zenginlerine yeni krediler vererek iyice zenginleştirmek. Malatya'ya sonradan gelenlerin şehrin kendine özgü kültürünü hiçbir şekilde umursamadan kadrolaşmalarına göz yummak. Bir de Malatya'nın eski yapılarını yok ederek yeni bir medeniyet inşa ettiklerini sananların siyasi şovlarına meydan açmak. Vatandaşa meydanlarda hamaset yapıp masaya zenginlerle oturmak artık mide bulandırıyor. Şehirleri şehir yapanın sadece beton değil öncelikle kültürel yapı olduğunu bir türlü anlamayan kafayla şehir inşa edilmez. Hizmeti kendi uygun gördükleri biçimde yapmaya devam edecekler ve vatandaşa neyi reva görüyorlarsa onu vermeye devam edecekler. Ömür boyu kredi ödeyerek ev-araba sahibi olmanın gelişme olmadığının artık anlaşılması gerekiyor. Malatya yorgun artık. Gidebilenler gitti. Gidemeyenler kaldı. İyisiyle kötüsüyle anlatacak bir Malatya yok artık.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Ah Malatya Malatya (3 ay önce)
    Malatya'ya hasret kaldık hasret hep birilerinin işi görülecek birilerinin cebi dolacak diye olan güzel memleketime oluyor.Kim bu güzel şehire kötülük yapıyorsa Allah onun Belasını versin.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • susun (3 ay önce)
    susun ezan susmadı bayrak inmedi
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Bilgim yok ama (3 ay önce)
    Bu konuda bilgim yok ama bundan önceki yüzlerce tecrübelerimiz ve Malatyalının karakterine baktığımız da evet torpille adam kayırmayla olacak. Bir arkadaş 800.000 bin Malatyalı milletvekili ve 30 kuyumcudan büyüktür yazmış. Eminim kendisi bile inanmıyordur bu yazdıklarına. Malatya'da 100-120 kişi 800.000 Malatyalıdan milyonlarca kat daha büyüktür. Bu konu tartışılmayacak kadar da apaçık ortadadır. Samimiyet ve gerçeği kabullenmek hoşumuza gitmese bile iyi şeydir.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • MALATYAPERVER (3 ay önce)
    Çarşı halen depremin ardından 1 sene geçmesine rağmen toparlanılamadı Valilik haricinde hiçbir çalışma yok sürekli elektirikler kesiliyor herşey sorun... Yıkılan yerleri daha toparlayamadılar buda yetmezmiş gibi sağlam yerleri de yıkacağız diyorlar resmen Malatyayı terkedin gidin diyorlar. Önce eski çarşıyı bi toplayın millet konteynırlarda perişan olduğu yetmezmiş gibi sağlamları da yıkacağız diyorlar ne yapacak bu millet yıkılanı toparlayamadılar olanı da yıkacağız diyorlar herkesi psikoloji hastası yaptılar. Kiralar uçmuş yer yok üstüne de iş bilmez adamların rant peşinde koşmaları Allah yardımcın Olsun MALATYA!!!
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Reel (3 ay önce)
    Her verileni yiyen itiraz etmeyen Malatyalilar gozzunuz aydin,bu iş de oldu bittiye getirilecek ve siz sadece lafla kızıp hakaret edip küfredip kendi egonuzu tatmin etmeye devam edeceksiniz. Bu teslimiyetçi kafayı değiştirip şehrin geleceği için agirligimizi koymaz isek köprünün altından daha çok su akacak.Inadina bu seçim Er e oy vereceğim.Herkese pişmiş ise bana soğumuş daha beter olsun demekten kendimi de alamıyorum.
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Haci (3 ay önce)
    Bu kadar büyük deprem yaşayan ve hâlâ sallanan bir şehirdeki binalar yeni ve hasarsız olanlar dışında tümü amasız fakatsız yıkılmadığı sürece şehir yeniden dizayn edilemez.Eski tas eski hamam ,sıkıntılı şehir planı mecburiyetten tekrar dizayn edilir.1000 yılda bir felaketle ortaya çıkan üzücü ama önemli bir fırsat da böylece heba edilmiş olur.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • fatih (3 ay önce)
    ferhadiye mahallesinin 456 ada numaralı arazinin bir kısmı emlak konut tarafından yapılıyor. yapılmayan kısmın %80 ni yıkılmış ama emlak konut girmiyor oraya. kim ile konuşacağımızı bulamıyoruz.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • ahmet (3 ay önce)
    bostabşında akkent sitesi de toki tarafından yapılıyor arştırın hangi meclis üyesinin orda kaç tane dairesi var
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Mucelli (3 ay önce)
    Eski kerpiç bina bence tarihi bir özelliği olmayan derme çatma metruk bir bina Nostalji kafe içerisinde öyle tarihi bir özelliği yok Mucelli caddesinde beş konaklar benzeyen konaklar vardı şimdi yok burasıda mucelli Caddesi nı daraltıyor kanımca yıkılması daha uygun olur. Hiç bir özelliği olmayan bir yer Vali Ulvi Saran döneminde yapılan kerpiç evler bundan daha iyi eski Malatya evlerini anımsatıyor buranın kültürel bir değeri de yok yıkılması daha uygun olur
    %95
    %5
    Yanıtla
  • DELULER (3 ay önce)
    Varsa bunların rantına dur diyecek babayiğit yok çünkü ya korkak yada yiyici, iki güne Cumhurbaşkanı gelecek bunu dillendirecek bürokrat yada eli oraya uzanan birisi, birilerinin ayağı kaydığı için bu işlere desteği ve yardımı çok gider ayak ne darbe vurursam o kar diyor.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Malatian (3 ay önce)
    Normal. Çünkü 1940-50 ler de de öyle olmuş.böyle gelmiş böyle gider.10 numara insanların yaşadığı şehirdi en çok da ona üzülüyorum
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Necmettin (3 ay önce)
    830 Bin Malatya'lı vekillerden,30 kuyumcudan büyüktür! Bugün varsınız yarın yoksunuz! Deprem size hiç bir şey öğretmedi mi? Bu şehri çocuklarımıza,gelecek nesillere daha düzgün ve yaşanabilir şekilde teslim etme mecburiyetimiz var! Siz rantınızdan vazgecmezsiniz,öbürü dükkanından,diğeri cephesinden ! Çünkü siz bu şehri kalbinizle değil cebiniz ile sevdiniz hep! Depremden sonra en büyük yanlışı bu şehre esnafı, ustası boyacısı tesisatçısı malzemecisi gıdacısı yaptı! Ey devlet nerdesin? Yıllarca bu şehri sömürenlere karsı,fırsatçılara karşı nerdesiniz sözde sivil kurumlar,nerdesin esnaf odasının siyasetten başka bir halta yaramayan sorumlusu? Sayın Valim; otoriteyi elinize alın ve bu şehri bari sizler sahiplenin!!
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 ay önce)
    Yav bırakın rantinizi onun dükkanı şunun iş yeri şehir yine köy olarak mı kurulsun bir deprem fırsatı olmuş şehri tekrardan köy gibi dapdar beton şeklinde mı kurulsun şehri yeşil geniş meydanları ile kurulsun
    %66
    %34
    Yanıtla
  • Bu asrın başındaki insan tipi ile asrın sonundaki insan tipi arasındaki fark: biri yaygara etmeden modern bir şehir kurdu buna da yeşil, Malatya Battalgazi'nin memleketi denildi. Şimdiki tip çıkarım nerde, menfaatim nerde diye diye kendini yiyiyor memleketin geleceğine ediyor farkı bu
    %100
    %0
    Yanıtla
  • hasankara (3 ay önce)
    Daha bunlar ne ki. İlerde Daha Güzellerini Göreceğiz.. Aklı Başında Belediye Başkan Adayı İmar Planını Önce Halka Sunar. Eski Cahil Halk Kalmadı... Ama Yinede Biz.....
    %84
    %16
    Yanıtla
  • malatyalı (3 ay önce)
    Şehir merkezi planlarının mevcut sorunlardan bihaber hazırlandığı yol aksları, şehir trafiği, toplu ulaşım aksları, parklar, camiler, şehir silueti gözetilmeksizin siyasi güçlere göre şekil verildiği anlaşılmakta ve sanki malatyanın en önemli sorunu valilik binasıymış gibi lanse edilmesi ikide bir aynı şekilde aynı yerinde yapılıyor denmesi milleti keriz yerine koymaktan başka bir şey değildir. Valilik binası başka yere taşınmalıydı. Yerine büyük bir park ve meydan yapılabilirdi. Fuzuli caddesinden aşağı derme kanalı indirilip bu parkın içinde bir göl yapılabilirdi. Keşmekeş olan trafik daha geniş yollar ve yeni arterler ile rahatlatılabilirdi. Fuzuli caddesi çevreyolu ve güney kuşak yolu ile bağlanabilirdi. Söylenecek yapılabilecek çok şey var ama dikkate alınmayacağı keyfi uygulamalara devam edileceği aşikar olduğu için boş vermekten izlemekten başka çare yok. Tek tepki gösterebileceğimiz tek yer seçimler. Bekliyoruz. Vesselam.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • aferin tespitlerin güzel inşallah dediğin gibi olur.
    %60
    %40
    Yanıtla
  • ufuk (3 ay önce)
    Başımıza hangi felaket gelirse gelsin uslanmıyor ve iflah olmuyoruz. Hala daha antin kuntin işlerin peşinde koşuyoruz. Düzelmeniz için daha neler yaşamamız gerek. Ama siz ıslah olmamakta direniyorsunuz. ALLAH ISLAH OLMAYAN TOPLUMLARI DOĞRU YOLA İLETMEZ...
    %86
    %14
    Yanıtla
  • gerçek bu (3 ay önce)
    hep onları dediği oldu.yine öyle olacak.yaptıkları,onay verdikleri hep yıkıldı.kimse onlara bişey diyemedi.yani bu ortamda dahi yine olar kazançlı çıkacak.olan hep garibana oldu.onlar dediklerini yaptıdılar.bu tam 20 yıldır böle geldi böle gidiyor.ancak Allah onları hesabını sorar.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Nur (3 ay önce)
    Yorumlarım neden yayınlanmıyor editör? Yayınlanma kriterlerine uyuyorum da
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Malatya44 (3 ay önce)
    Eğer yazdıklarınız doğruysa tarih yine tekerrür ediyor. Sırtı güçlü olan işini beceriyor.Buna göz yuman ve yeltenenlerde kendilerince sevinip bu dünyada düzenlerini yürütüyorlar. ÖLÜMDEN SONRASINI UNUTMASINLAR.ŞÖYLE Bİ DÖNÜP ARKALARINA BAKSINLAR.BU DÜNYADAN KİMLER GELDİ KİMLER GEÇTİ !!!!!!!!!
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Celal (3 ay önce)
    Malatyalı oyu akp’ye basmaya devam ettiği sürece şehrin kaderi torpile kalacak
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Mehmet (3 ay önce)
    Şehir merkezi, çakılan kazıklarla planlanıyor. Daha çok değişir bu projeler. Bir şehrin en işlek ana caddesinde olan binasını, dükkanını, parselini kim bırakır ki? Herkes eski hali ile yapılmasını, gene dükkanının milyon etmesini, binlerce kira getirmesini istiyor. Köy şehirde yaşamak seçiliyorsa yapacak bir şey yok. Balıkçılar çarşısı yapsınlar, demirciler olsun. Her tarafta işportacı olsun, minibüs durakları şehrin göbeğinde olsun, hatta buğday pazarı geri gelsin. En temizi şehrin merkezini olduğu gibi bırakın. Başka bir yerde merkez planlayın. Artık taşınalım şu merkezden. Belediye otobüs seferlerini merkezini değişirse eski alanlarında değeri kalmaz. Gidip yeni kurulan yerde yaşayalım. Çarşı pazar orada olsun. Eski merkezde de kim nasıl isterse öyle yaşasın. Binalar değil eski alışkanlıklar değişmiyor. Var olan binalarla neden merkez meydan açmaya çalışıyor sermaye ile kavga ediyorsunuz. Yeni bir yere taşının. Eski geride kalsın.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Kadir can (3 ay önce)
    Eğer böyle haksızlıklarla dolu adamına göre muamele yapılırsa esas o zaman yer yerinden oynar bu yaşadığımız deprem az kalır. Vatandaşa şeffaflık yok en azından basın bu işin peşini bırakmasın
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Recep (3 ay önce)
    Selahattin başkan aday edilmedi. Osman Guder de edilmeyecek. Planlar muhalif başkan istenmiyor.
    %69
    %31
    Yanıtla
  • mecit (3 ay önce)
    şu plan gerçekse ve özgür hanımın eczanesi özel bir çizim yöntemi ile sağından solundan önünden arkasından özenle hazırlanmış bir plan ile dokunulmadan kalıyor. Dediğim gibi bu doğru ise skandal. Bu planı kik yaptıysa bu durumu açıklamalı diyeceğim ama simdi düşündumde boş verin hak ediyoruz
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Fatih (3 ay önce)
    Sanki orası devletin malıymış kuyumcular çökmüş gibi anlatıyorsunuz kimse yerinden vaz geçmez vakıflar bile dükkanını yerinde isterken kuyumcular niye vazgeçsin ? Rektör gibi kuyumculara kafayı taktınız galiba
    %25
    %75
    Yanıtla
  • Zülfikar (3 ay önce)Fatih isimli kullanıcı yorumuna
    Dürüst ve namuslu gazeteci kimseye kafayı takmaz. Senin rektör AYSUN B. K ve eş rektörün yaptıklarını yazmasa yaptıkları yolsuzlari nerden öğrenecektik Kırk yıllık gazeteci dürüst namuslu bir gazeteci diğer Akp li Cemal Akının yeri senin rektörün şimdi çakma MHP li eş rektör kocası bıyık bırakmış simsiyah boyalı hergün Twitter, Facebook ve instagrama sanki gerçek ülkücü ve MHP li gibi paylaşım yaparak kendilerince algı yaparak kendilerini kandırıyorlar herkes a. B. K ve eş rektör kocasının ne olduğunu biliyorlar. En büyük zararda ablasına verdi. Şimdide sırac olmeztoprak hakkında konuşuyormuş. Sözde gazeteciler nurcu kendisinde şimdi dinci takılıyor eş rektör nasıl hemen doçent oldu bildiği yabancı dil bilgisi nasıl yarın bu durumda meydana çıkar. Gazeteci doğruları ve gerçekleri yazacak Malatya haberde gerçekleri yazıyor. Sözde değil özde gerçek gazeteci
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Benim derken rektörde babamın oğlu değil başkasıda siyaset ke işim olmaz garibime giden bu dürüst namuslu gazeteciler neden çalışmayan belediye başkanları ile alakalı tek kelime etmiyor haber sitesine bakıyorsun sol görüşlü adam belediye başkanı ile ilgi tek laf etmiyor
    %15
    %85
    Yanıtla
  • Zülfikar (3 ay önce)Fatih isimli kullanıcı yorumuna
    Rektör babanın oğlu değil kızı olabilirmi maydanozcu rektör denve eş rektör kocasının yaptıklarını yazdı da öğrendik. Malatya haberde çıkan haberlere erişim engeli koydurdu. Erişim engeli koydurarak masum olduğunu sanıyor dört yılda ankaradaki ultra luxs villa alacaktı çeşmede luxs yazlik villa Malatya da ikiz luxs villaluks arabalar bunlar maaşla birikimle nasıl alınabilir. Dört yılda aldığı maaşı harcamasa biriktirse bir daire alamaz. Malatya haber gerçek ve dürüst gazteciligi sayesinde öğrendik. Sözde gazetecilerdenmi olsaydı Malatya haber. Malatya haber gerçeklerin ve doğru habercilik yapıyor. Bu rektör ve eş rektör ablasına ve ailesine çok büyük zarar verdi. Yazık etti öznur ablaya hemde çok zarar verdi ben öznur ablanın yerinde olsam her hangi ir ilişkim yokderim basına
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Ali (3 ay önce)
    Vallahi billahi zerre kadar şaşırmadım, keşke belediye başkanı bakan falan yapsaydılar. Kim gücünü kullanarak birini veya kendini kayırıyorsa ALLAH tan bulsun
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Ahmet (3 ay önce)
    7.6 deprem ölüm yıkım bizi düzeltmedi hazır olalım 8.6 geliyor.
    %74
    %26
    Yanıtla
  • Ramazan (3 ay önce)
    Tren kaçtı Hacım. Bu yazıyı 3 ay evvel yazacaktiniz. Geçmiş olsun
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Vatandaş (3 ay önce)
    Bu planı yeni belediye başkanına bırakmak gerekiyor. Seçim öncesi alelacele plan yapmayın
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Malatya Sever (3 ay önce)
    Valla kimse kusra bakmasın ama bu şehir merkezinin yapımını bence şu anda malatyada yaşayan 30 yaş üstü görmez şehir zor toparlanır merkezde çalışmalar aşırı dereceli yavaş ve depremin üzerinden 1 yıl geçmiş malatya halen zifiri karanlık merkeze 1 akşam inin bakın çevre yolu otobüs durakları zifiri karanlık konumda büyükşehir belediye personeli zam peşinde koşturuyor vatandaşa hizmet noktasında neredeyiz diyen yoktur...! Gidin şu otobüs duraklarını bir yıkayın Allah aşkına otobüs duraklarının camları pislikten görünmüyor...! *kaldırımlara asfalt çekmişler neresi kaldırım neresi yol belirsiz *otobüslerinde çoğu pis içerisine binilmiyor
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Murat (3 ay önce)
    Akp başka ne olur şaşırmayın
    %80
    %20
    Yanıtla
  • murat (3 ay önce)
    Malatyam Seni de Parça Parça yediler.
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Kadir (3 ay önce)
    Yeter artık bıktık bunlardan verecek bir bişeyimiz kalmadılar kanımıza kadar emdiler. Depremin ağır hasar verdiği bir Malatya’yı bile kendilerine göre dizayn etmeye çalışıyorlar. Arkadaş şehir merkezinde konutun ne işi var yap iş yerleri üst katları ofis yap meydanları büyük yolları büyüt fırsata çevir psikolojimiz bozuk memleketi terk etmemek için mücadele ediyoruz eşler çocukları zor tutuyoruz AKP yeter yeter yeter…
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Battal (3 ay önce)
    Yeni imar planı elbette uygulansın ama vekilin yeri var diye oranın yıkılmaması haksızlık..Malatya merkezi topyekün Malatya halkının yaşam alanı olduğundan herkes elini taşın altına koymalı...Malatya merkezi yeniden planlanmalı ve hak sahipleri de buna uyarak hakları gözetilerek Malatya yeniden ayağa kalkmalıdır
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Dursun (3 ay önce)
    Merakımı mazur görün lütfen. Öznur Çalık'ın ismi zikredilirken neden AKP li diğer siyasetçinin ismi yazılmıyor. Bu objektif habercilik mi?
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Nur (3 ay önce)
    Azzet teyzeyi tanıyorum geçmişte de ailesinden çok genç kayıplar verdi. Allah sana sabır versin Azzet teyzem mekanları cennet olsun inşallah ellerinden öpüyorum
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Nur (3 ay önce)
    Öznur Çalık eczanesi Sıtmapınarındaydı ya bu kadının kaç eczanesi var?
    %80
    %20
    Yanıtla
  • garip (3 ay önce)
    Yakıncıoğlu iş merkezi az hasarlıydı bina şehirdeki en saglam işhanı 48 adet kolon var,imara göre geri çekilmiş bina yanındaki bina 1 yıllık sıfır bina niye yıkılsın milli servet sayın gazeteci kardeş
    %40
    %60
    Yanıtla
  • UltraŞakşakçı (3 ay önce)
    Akp iyice çığırından çıktı. Ellerimin suçu yok. Bir daha bu partinin logosunu bile görmek istemiyorum.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Mehmet (3 ay önce)
    Desenize ahbap cavus iliskisi ile koskoca şehrin onu tıkanıyor.. fuzuli caddesi fuzuli çıkmazı olacak yani.. belediyeler şehirlerinde geniş geniş cadde sokaklar açarken bizim malatya hala köy kafasinda.. fuzuli caddesinin devamı kesinlikle cevreyoluna bağlanmalı.. soğutlu cami, yeni cami gibi onu açık olmalı.. bir oznur çalık tir gidiyor.. kim bu kadın.. malatya nin kraliçesi mi.. bizde istanbul dayiz.. biz kula kulluk etmeyiz rant peşinde koşmayız.. hodri meydan çalık.. malatya da yaşayan biri senin yüzüne belki korkar bisey diyemez İstanbul a gel biz çatır çatır yuzune soylemesini biliriz gerçekleri... madem bunlar kendi çıkarları için malatyamizi eski kötü günlerine goturcek mevcut partileri de susacak o zaman bizde başka siyasi partiden başkan secmeliyiz... net
    %100
    %0
    Yanıtla
  • hasan (3 ay önce)
    bak bak habere baksen. yav Allahınızı severseniz hiç AKP de kayırmacılık, torpil olur mu. görülmüş şey mi? hayatta inanmam ...:)
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hamdi (3 ay önce)
    Ne bekliyordunuz? Arsa iddialarını doğrulayan bir dosya ortaya çıkmış. Öznur Çalık, kendisi ve ailesi söz konusu olduğunda hukuk tanımaz, sınır çizmez. Öznur Çalık zaten buydu, böyleydi. O binada deprem sonrasıda tadilat oldu mu olmadı mı?
    %95
    %5
    Yanıtla