SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatya'da 69 Bine Yakın Konut Yapılması Gerekiyor'

'Malatya'da 69 Bine Yakın Konut Yapılması Gerekiyor'
A- A+ PAYLAŞ

Deprem bölgesi Malatya’da yapımı devam eden kalıcı iş yeri alanlarını inceleyen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Malatya’nın ticaretinin döndüğü çarşı projesinin 1 yıla kadar tamamlanacağını söyledi.

Mövenpick Otelde Bakan Özhaseki Başkanlığında, İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda çeşitli çevre konuları ele alındı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Malatya’da yapımı süren çarşı projesini yerinde inceledi. Beraberinde Malatya Valisi Ersin Yazıcı, AKP Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, AKP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sami Er ve yetkililerle birlikte Emlak Konut tarafından yapılan Malatya Çarşı Projesi inşaatını gezdi. Burada yetkililerden bilgi alan Özhaseki, gazetecilere yaptığı açıklamada şu anda Malatya’da AFAD’ın verilerine göre 69 bine yakın konutun yapılması gerektiğini belirtti.

Mahkemeye intikal eden konutlar ve hak sahipliği itirazlarını da düşündüklerinde 70 bine yakın konutun yapılmasının öngörüldüğünü ifade eden Bakan Özhaseki, “Bizim başladığımız ya da ihale sürecinde olan devam eden konut sayımız 54 bin kadar oldu. Bunları en geç Mayıs ayında başlayarak her ay birkaç bini teslim etmek üzere 1 sene içinde de inşallah teslim etmiş olacağız. Geriye 15-16 bin kadar eksiğimiz kalıyor. Bunların da 11 bini köy evi olarak önümüzde duruyor. Orada da en büyük sıkıntımız bazı köylerin fay hattı üstünde kaldığından dolayı yeni bir yere geçilmesi ve o yeni yerin tespitini. Haliyle bizim tarafımızdan zemin etütleri yapılarak sert zeminler olarak belirlemeye çalıştığımız alanların da vatandaşın da ‘evet biz buraya geçebiliriz’ demesiyle ilgili olduğu için bazen uzun bir süreç oluyor. Bunları da devam edip bitirdiğimizde 11 bin köy konutumuzun ihalesini çok kısa bir süre içinde yaparız. Onlara zaten 6-8 ay gibi bir süre veriyoruz. Onlar da bir sene içinde bitmiş olur diye düşünüyoruz” ifadelerine yer verdi.

Yeşilyurt ve Battalgazi’de toplamda 6 bine yakın konut eksiğinin bulunduğunu belirten Özhaseki, rezerv alanı ilan ettikleri ve boşaltabildikleri alanlara da önümüzdeki 2-3 ay içinde ihale ile inşaatlara başlayacaklarını söyledi.

Bakan Özhaseki, “Ömrümüzdeki 3 ay içinde geriye kalanlarında bütün formalitelerini bitirip, ikmal edip, başlamış olacağız. Bunları da en geç bir sene içinde bitirmiş olacağız. İşlerimiz düşündüğümüz gibi giderse gelecek senenin başlarında ortasına kadar Malatya’mızdaki bütün hak sahiplerinin evlerini bitirmiş olacağız. Onları teslim etmiş olacağız böylelikle. İnşallah konutlarından mahrum kalan, uzakta kalan vatandaşlarımızın hepsi sağlam, güvenli evlerinde huzurla oturabilecekler” dedi.

İnşaatın sürdüğü çarşı alanında 22 ayrı esnaf grubunun bulunduğunu da belirten Bakan Özhaseki, “Bütün arkadaşlarımıza burada iş yerlerini bir an önce vermeyi düşündüğümüz için, işe ilk başladığımız yerlerden birisi burası. Binlerce fore kazık çakılıyor, yani zemini sağlam hale getirmeye çalışıyoruz. Yapacağımız yapıları fore kazıkların üzerine inşa ediyoruz. Aradaki çürük olarak gördüğümüz balçık olarak gördüğümüz zeminleri geçiyoruz, daha aşağıdaki sağlam zeminlere binalarımızı inşa etmeye başlıyoruz. Sizin de gördüğünüz gibi artık zemine kadar yaklaşmış olan hatta bazı yerlerde geçmiş olan 5 bin 270 kadar bağımsız birimi burada inşa ediyoruz. Bunun yüzde 90’ı iş yeri. O iş yerlerine Allah nasip ederse sene sonu gibi bitirmiş oluruz. Hatta bir kısmını sene başından önce veririz. Ana cadde üzerine esnaf arkadaşlarımız oradaki dükkana olanlara teslim ettikten sonra da ticaret orada başlamış olur inşallah. Burada da bir sene içerisinde esnaflarımız dükkanlarına gelip işyerlerini açıp bismillah diyerek iş başı yaptıklarında çarşının merkezi de ayağa kalkmış olur. Deprem olduğu günden bu tarafa emin olun Cumhurbaşkanımızın önderliğinde bakan arkadaşlarımızın ve diğer devlet görevlilerinin hepsinin büyük bir gayreti var. Hummalı bir çalışma var, 24 saat çalışılıyor desek abartı olmaz. Bizim bakanlık olarak sadece deprem bölgelerinde şu anda bine yakın şantiyemiz var. 110 bin çalışanımız var. Büyük bir orduyla hak sahiplerinin bir an önce gerek evlerine gerek konutlarına gerekse iş yerlerine kavuşması için bir gayretimiz var. İnşallah kısa sürede tüm deprem bölgelerinde bunları bitiririz. Hayatı normalleştirmiş oluruz. Bu şehirler de 24 saat esaslı 365 günün tamamına yayılmış vaziyette gece gündüz çalışıyoruz. Birçok işte belki maliyetimiz biraz da mali disiplini sağlamak adına sert tedbirlerle işe devam edebiliyor ama deprem bölgesi olunca buradaki insanların mağduriyetinin giderilmesi olunca hak sahiplerinin bir an önce evlerine iş yerlerine kavuşması meselesi olunca emin olun hiçbir bize sınır tanınmıyor. İnşallah kısa sürede bunları bitiririz” diye konuştu.

Depremin ardından 800 bin civarında yıkılan ev ve iş yerinin olduğunu anlatan Özhaseki, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Bütün bunların altından kalkabilmek amacıyla çok değişik alternatifler sunarak vatandaşımıza hak sahiplerinin hakkını yerine getirmeye çalışıyoruz. Borcumuzu ödemeye çalışıyoruz. Müthiş bir çalışma içerisindeyiz. Depremden bu tarafa neredeyse bir sene geçti. Bu bir sene içerisinde Bakanlığımız gece gündüz demeden, yağmur çamur demeden işe devam ediyor. Şu anda 1000'den fazla şantiyede, 4 binden fazla köyde 110 binden fazla insan hizmet ediyor. Bu inşaatları bitirmeye gayret ediyor. Bir an önce hak sahiplerine bu konutlarını vermeye gayret ediyor. Biz de yerinde inceliyoruz. Allah utandırmasın iyi de gidiyor işlerimiz. Sene sonuna kadar Allah nasip ederse Malatya'mızda birçok yeri de teslim etmiş oluruz diye düşünüyorum."

DOĞANŞEHİR ve AKÇADAĞ'DA..

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, depremin en çok etkilediği ilçelerden biri olan Malatya’nın Doğanşehir ilçesini ziyaret ederek devam eden çalışmaları inceledi, yetkililerden bilgiler aldı. Malatya’da incelemelerini tamamladıktan sonra hasarın büyük olduğu ilçelerden biri olan Doğanşehir ilçesine geçen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, yapımı devam eden deprem konutları ve kırsaldaki köy konutlarını inceledi.

AKP Doğanşehir Belediye Başkan Adayı Zekeriya Çelebi’nin seçim ofisi açılışı törenine de katılan Bakan Özhaseki, 6 Şubat depremlerinin büyük bir afet olduğuna değinerek, “Depremde 680 bin ev yıkılmış, 170 bin kadar da iş yeri tek katlı müştemilat, ahır yıkıldı. Kolay değil tam 850 bin hasarlı ev var. 14 milyon insanımız depremden zarar gördü. 53 binden fazla kardeşimizi toprağa verdik. Bu işin manevi acısını soruyorsanız, o içimizdeki acıyı bizlerdeki acıyı, bu millettin içindeki acıyı ölçecek bir alet daha icat olmadı. Cenabı hak bir daha göstermesin böyle bir afet. Ama şunu bilin ki bin yıllık bu Anadolu medeniyetimizde karşımıza gelebilecek en büyük felaket buydu. Bundan daha büyük bir felaketle karşılaşmamıştık” dedi.

Deprem sonrası yapılan çalışma ve yardımların da zaman zaman siyasi polemik konusu yapıldığını ifade eden Bakan Özhaseki, ”Bunu yapanlara diyorum ki, Hatay Cumhuriyet Halk Partisi'nde değil mi? Evet. Bizim en büyük belediyelerimiz Konya, Bursa, Denizli, Kocaeli’yi Hatay’a gönderdik. Bizim için insan önemli, baştaki idare hiç önemli değil. Onlar gelir geçer ama orada yaşayan insanlarımız bizim kardeşimiz” ifadelerini kullandı.
Bakanlık olarak deprem sonrası kalıcı konut ve işyerlerinin yapımı için hemen kolları sıvadıklarını da ifade eden Özhaseki, “Gece gündüz demeden çalıştık. Binlerce konutun yapımı

devam ediyor. Önümüzdeki ay itibariyle de yapacağımız konutlar 75 bini bulacak. Sonra her ay 10-15 bin civarında konutu bitirip hak sahiplerine teslim edeceğiz. Doğanşehir ilçesinde de 6 bin 900 civarında hak sahibi belirlendi. Bunların neredeyse tamamının evlerinin inşasına başladık ve kısa süre içerisinde bitirerek hak sahipleri teslim edeceğiz, bundan hiç kimsenin endişesi olmasın” ifadelerine yer verdi.

Konuşmasında Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi ortaya çıkan Millet İttifakı’nı da eleştiren Bakan Özhaseki, "İşte görüyorsunuz biz Cumhur İttifakı'nın paydaşları belli, Allah Cumhurbaşkanımıza da, Devlet Bahçeli beye de uzun ömürler versin. Kendilerine her zaman dua ediyoruz. Çünkü onların derdi devlet, millet. Onların derdi bu milletin bölünmez bütünlüğü. Fakat bir de karşımızda ittifak vardı. Nerede şimdi onlar? Allah iyilik versin darmadağın oldular. Neden darmadağın oldular? O günlerde birbirlerine müthiş övgüler düzüyorlardı. Müthiş demokratlardı, uzlaşıyla geliyorlardı, Türkiye'yi kurtaracaklardı. Başındaki insana övgüler diziyorlardı, ne oldu? Şimdi başladı itiraflar. 'Zaten biz bu Kılıçdaroğlu’nu istememiştik’ diye. Milletvekili diyor ki ‘Ben zaten buna oy vermedim’ Orada bir parti diyor ki ‘Bunun seçilemeyeceği belliydi zaten’ öbürü çıkıyor diyor ki ‘Allah'tan ki bizimkiler iş başına gelmemiş. Allah’tan millet ittifakı kazanamamış, yoksa bunların yapacağı bir şey yoktu. Emin olun arkadaşlar bu söylediklerimin hepsini kendileri söylüyor. Allah’tan iktidara gelselerdi bu inşaatların hepsi kalırdı bunun farkındayız biz. Aslında birbirine benzemezler ordusu. Ne aynı düşünüyorlar ne aynı yöne bakıyorlar ne de siyasi görüşleri, sosyal görüşleri, askeri görüşleri hiç birbirine benzemiyor. Bu kadar muhalifin olduğu yerde bir medeniyet doğar mı? Hiç birisi birbirini yolda görse selam vermez, hiç biri yanına eşini alıp öbürüne çay içmeye bile gitmemiştir. Fakat bir tek dertleri vardı. Recep Tayyip Erdoğan gitsin ne olursa olsun” diye konuştu.

Bakan Özhaseki, Doğanşehir ilçesi Yolkoru Mahallesi'nde de yapımı tamamlanmak üzere olan köy konutlarını da yerince inceledi. Burada basın mensuplarına bilgiler veren Bakan Özhaseki, "130 metre kare bürüt, tek katlı, verandalı, bahçeli konutlar yapmaya devam ediyoruz. Bu sadece bir örnek. 4 bin 333 yerde bu tür konutlar devam ediyor. Şehir merkezlerinde de devam ediyor. 18 ilimiz de hasar gördü, buralara binlerce konut yapılacak” diye konuştu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Malatya'nın Akçadağ ilçesinde incelemelerde bulundu, seçim ofisinin açılışına katıldı.

Özhaseki, Akçadağ ilçe merkezinde Emlak Konut tarafından yapılan iş yerlerinin inşaatını inceledi, yetkililerden bilgi aldı.

Bakan Özhaseki daha sonra, AKP Akçadağ Belediye Başkan adayı Hasan Ulutaş'ın seçim ofisinin açılışına katıldı.

iha- AA- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

27 yorum yapılmış

  • Taner (2 ay önce)
    Oooo bizim milletvekilimiz de varmış
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mustafa (2 ay önce)
    Gürkan küstün mü oyunda neden çıkıyorsun 2 ayım var yazıklar olsun yazıklar olsun şunu unutma bu millet seni unutmayacak hiçbir şey yapmadan hiçbir çivi çakmadan kendi reklamını yaparak milleti aşağılayarak kibir duygusuyla görev yaptın Allah'ım senden sorsun
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Kernekli (2 ay önce)
    Sn. Bakanım ben bostanbaşında oturuyordum. Depreme dayanıklı c35 beton radye temel diye aldığım ev ilk depremde az kalsın yıkılıyordu zaten ağır hasar aldı ve yıktılar. Ben her vatandaş gibi hakkımı mahkemede aradım. Müteahhit pişkin pişkin dava 8 sene sürer diyor. Benim sizden vatandaş olarak isteğim bu mağdur halkı tekrar yerinde dönüşüm adıyla müteahhitlerin avucuna atmayın. Madem devletin böyle bir imkanı var emlak konut evlerimizi kolaylık göstererek yapsın. Doğanşehir’de depremde zarar gören roma surlarının ihalesi yapıldı. Biz Bostanbaşı halkı olarak önümüzü göremiyoruz. Bizim bu ülke insanı olarak romalıların diktiği taş kadar kıymetimiz yok mu?
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Lafonten masalları (2 ay önce)
    Hergün masal hergün palavra… ne 70 bin konut yaparsınız ne de vaat ettiğiniz 1,5 milyon yerinde dönüşüm desteklerini verirsiniz. Şu seçim geçsin, uyuttuğunuz millet masallarınızı anlayacak ama çok geçmiş olacak!
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Murat kurum da İstanbul'da kentsel dönüşüm için 650 bin konuttan bahsediyor. Atarsın atarsın da hesaplı at :)
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Cero (2 ay önce)
    70.000 konutu yapsınlar bakalım, 3-5 yıl geçmez yarısı boş kalır, çünkü yaptıkları konutlar kümes büyüklüğünde.
    %73
    %27
    Yanıtla
  • Halil (2 ay önce)
    Konak- Banazı bölgesine ne zaman bakacaksınız? Şehrin dibindeki bu sağlam zeminli bölgeye yüksek katlı genel bir imar çalışması bekliyoruz.
    %15
    %85
    Yanıtla
  • Rantiyeci (2 ay önce)Halil isimli kullanıcı yorumuna
    Gözünüzü rant hırsı bürümüş doymadınız gitti arkadaş. Bırakın orası da eski halinde kalsın. Villa yapın oturun
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Eski hali ne ki gardaş? Horata etrafındaki yeşil alanlar hariç (Oralar da korunsun)her yer bayır, taşlı tarla. Tarihî dokusu yok. Tarım yok, hayvancılık yok.. Ovaya yüksek kat verileceğine bu sağlam bölgeye verilsin, insanlar gönül rahatlığıyla otursun. Üstelik imar olmadığından villayı bırak, baraka yapmak bile yasak. Ha takan yok o ayrı, herkes arazisine binalar yapmaya başladı çoktan..
    %30
    %70
    Yanıtla
  • ahmet bayram (2 ay önce)
    HAK SAHİPLİĞİ BAŞAVURU Hakkı lütfen
    %20
    %80
    Yanıtla
  • Malatya (2 ay önce)
    Kat yüksekliğini artirinda millet kendi yikilan binalarının orada evlerini yaptırsın. Birçok yüksek katlı ev hafif hasarli. Bu yüksek Evler varken etraflarin a az katlı ev yapılması olmaz. Sağlam Evler olsun 8 katlı olsun .
    %26
    %74
    Yanıtla
  • Tolgi (2 ay önce)
    Kira yardımlarını alıyorlar ama kirada oturmuyorlar !! Vallahi haram billahi haram tillahi haram o para
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Vatan daş (2 ay önce)Tolgi isimli kullanıcı yorumuna
    Kardeş ben emekliyim, ufak bir bahçem vardı depremden sonra 50-60 binlik konteynır a mecbur kaldım cebimden borç harçlar 100 bin verdim bahçeye koydum, ev sahibiyim kira yardımı alıyorum, en azından elektrik, su, telefon ve ulaşım gibi ücretimi ödüyorum. Evim yıkılmış, ne zaman ev alacağımız belli değil, ev yapılıp teslim edilene kadar kira yardımı devam etmelidir. Siz kimleri kastediyorsunuz anlamadım.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Reel (2 ay önce)
    Sayın bakanım keşke fay hatları ile ilgili endişenizi ikizceye toki yapmadan öncede duysaydiniz.Gerci eminim ki Erzincan daki gibi burada da fay hattindan haberiniz olmadığı kanaatindeyim.!!!
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 ay önce)
    Hep aynı hikaye yerinde dönüşüm yapamıyoruz müteahitler çok istiyor bürüt 135 mt daire oda daire oturum alanı bürüt 115 mt kare 2850 tl ye mal oluyor mt karesi 21 bin bunun 1500 devlet hibe ve kıredi diğer 1300 tl yi nasıl bulacağız banka bile vermez tek care emlak konut veya tokki yapmasi ama halen ses yok bu gidisle mecburen herkes toki ye gidecek
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Uyanın artık (2 ay önce)Malatyalı isimli kullanıcı yorumuna
    Emlak konut ve toki ev yapsa 21 bine yapacağını mı sanıyorsunuz. Onların yandaş müteahiti o paraya sana ev mi yapar? Hala uyanmadınız pesss!
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatya (2 ay önce)
    Lütfen konutlarımızı eski yerlerine veya şehre yakın şoför okulu alanına yapınız, cafana kuyulu yakınlarına konut yapmaktan vazgeçiniz.
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Rauf (2 ay önce)
    Esnafımız bir yılı unutmasın. Biz balık hafızalıyız, çabuk unutuyoruz. Siyasiler de bu unutkanlığımızı iyi biliyor.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Akcadagli (2 ay önce)
    Akp yıllardan beri yonetiyorsun malatyayi.. Halk olarak şunu sormamız lazım kendimize; Malatya'ya ne yapıldı?. Geçtim malatyayi Türkiye nereye geldi? Açlık, sefalet, kayırma,liyakatsizlik,her yerimiz mülteci. Bizim millet kurtuluşu mülteci olup yurtdışına gitmekte buluyor yazık yazık çok üzücü.
    %79
    %21
    Yanıtla
  • 80 li yıllarda kayseride okudum o yıllarda Malatya kayseriden daha ileride idi sayın bakan şu andaki kayseri ve Malatya arasında Erciyes dağı kadar bir fark var kayseri modern bir şehir olmuş Malatyamız ise büyük bir köyü andırıyor.
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Birkaç akp belediyesi (örn: Kayseri Konya o da sürekli yapılan sanayi yatırımı neticesinde) başka gelişen akp belediyesi var mı? İzmir yıllardan beri en çok vergi veren 2.-3. şehir ama hazineden aldığı yardıma bak! İller bankasından verilmeyen yatırım kredilerine bak! İzmir yine de öz kaynakla ve dış kaynakla kendi bünyesinde metro,tramvay, banliyö hat yapiyor. Malatya da hala raylı ulaşımın r si yok. 50 sene sonra da olmaz bu zihniyetle !
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Malatya'da rant var (2 ay önce)
    Özhaseki, incelediğin yerin projesi nerde? Ahmet Abi'nin dükkan yerinde mi? Yerindeyse kaç metrekare? Projeyi göstermesiniz çünkü milletin malına çöküyorsunuz!
    %76
    %24
    Yanıtla
  • Yerinde dönüşüm (2 ay önce)
    Yerinde dönüşümle alakalı kimse ses çıkarmıyor. 170 m2 evimiz ağır hasar alıp yıkıldı yerine 110 m2 evi mütahitler devlet desteği haricinde 1.800.000 tl istyorlar yani 110 m2 evi 3.300.000 e yapacaklar kimsede bu para yok malesef
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Erkan (2 ay önce)
    Allah devletimize zeval vermesin.Her ay kiralarımız günü gününe yatıyor,deprem konutları teslim edilmeye başlandı.Çok şükür güçlü bir devletimiz varda bu kadar maddi yükün altından kalkıyor.
    %28
    %72
    Yanıtla
  • Öz malatyali (2 ay önce)Erkan isimli kullanıcı yorumuna
    Arkadaşım tonlarca deprem vergisi toplanıyor yıllarca sen şunu sor bu zamana kadar neden evlerimiz yenilenmedi kentsel dönüşümler olmadı da yıkıldı? Düşünen insan cogalirsa Türkiye gerçekten refah düzeyine ulaşır.
    %74
    %26
    Yanıtla
  • Öz Malatya otur bir akşama kadar bir hesap yap.Şimdiye kadar ödenen kira yardımları,taşınma yardımları,başka şehre gidiş gelişlere yapılan yardımlar,uçaklar günlerce bedava insanları taşıdılar,esnafa verilen deprem yardımları,Toki konutları,köy evleri,yerinde dönüşüm ve orta hasarlılara ödenen devlet destekleri,enkazların kaldırılması,depremde afad tarafından yapılan yardımlar,hastanelerdeki yaralılara yapılan masraflar,konteynerlerin kurulumu,içinin döşenmesi oraların masrafları ve daha nice masraflar.Kentsel dönüşüme gelince devlet yıllardır kentsel dönüşüme destek veriyor fakat vatandaş kendi arasında anlaşamıyor Şehit Fevzi mahallesi örneğinde olduğu gibi anlaşan yerlerde kentsel dönüşüm yapılıyor.Bu ara belki merak etmişsindir benimde evim yıkıldı kirada oturuyorum.
    %49
    %51
    Yanıtla
  • Öz malatyali (2 ay önce)Erkan isimli kullanıcı yorumuna
    Erkan sen de otur deprem vergileri ne zaman toplanmaya başlanmış bunun hesabını tut, sonra demin hesabini yap dediğin şeyle karsilastiralim da devede kulak kaldığını gör. Deprem vergileri nerelere gitti bunu da araştır! Bazı firmaların kaç milyar lira vergileri silinmiş bu ülkede bunun da hesabını yap o paralarla neler olacağını konuşalım. Hesabında şaşacak olursan destek olabilirim
    %72
    %28
    Yanıtla