SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çevir Kazan!

A- A+ PAYLAŞ

Obez çocuklar için eğlenerek egzersiz yapabilecekleri pedallı yarış arabası projesi geliştirildi. Çocuklar hem pedal çevirip egzersiz yapacaklar hem de eğlenerek yarışacaklar.

TÜBİTAK 2011 Ortaöğretim Öğrencileri Arasında Araştırma Projeleri Yarışması Malatya Bölge Yarışması Sergisi'nde yer alan ilginç projeler arasında Şanlıurfa Çağlayan Murat Lisesi öğrencileri İbrahim Halil Ayneli ile Muhammed Fidan Atarlar'ın geliştirdiği "Obez çocuklara eğlenceli egzersiz" adlı proje de yer alıyor. Projede, iki ayrı kondüsyon bisikletine elektrik üreten bobin konularak, pedal çevrildikçe, yarış arabası pistindeki araçlar hareke ediyor. Kim daha fazla pedal çevirirse, o yarışı kazanmış
oluyor. Daha fazla pedal çevirirse, o çocuk daha fazla kalori kaybına uğrayacak.

Proje sahibi öğrencilerden İbrahim Halil Ayneli, "Çocukların yanlış beslenme ve hareketsizlikten kaynaklanan obezite sorununu aşmaları için çocuk ruhuna uygun olarak oyun, çizgi film izlemeyi ve egzersizi birleştirerek çocukların sıkılmadan egzersiz yapabilmelerini sağlamak istedik. Bu proje ile çocuklar, hem pedal çevirerek enerji verecekler, hem de uzun süre eğlenerek yarış yapacaklar" dedi.

Ayneli, aynı sistemin, çizgi film gibi DVD'lerinin de eklenerek çocukların pedal çevirerek çizgi film izleyebileceğini ve bu şekilde enerji tüketebileceklerini kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız