SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Çevre İllerde Olmayan Fiyatları Bizlere Dayatıyorlar"

A- A+ PAYLAŞ

Malatya İnşaat Müteahhitleri Derneği (MİMDER) Başkanı Mehmet Bülbüloğlu, "İnşaat sektörü olarak 2023 yılından temennimiz, hükümetimizin atacağı adımlarla daha verimli bir yıl yaşamak” dedi.

MİM-DER 2022 yılı sonu sektör istişare toplantısını gerçekleştirdi. Malatya Büyükşehir Belediyesi Nikah Sarayında gerçekleştirilen toplantıda konuşan Malatya İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Mehmet Bülbüloğlu, “2021 yılında İMKON öncülüğünde bir boykot düzenledik. Aslında çok etkili ve genele yayılan, bütün illerde ve ulusal medyada çok ciddi bir ses getiren boykottu. Çimento sektörüne çaba ve girişimlerimize, bakanlıklar nezdinde yaptığımız görüşmelere rağmen hala bir çözüm bulabilmiş değiliz. Çimentonun tonunun bin 500 liraya ulaştığını görüyoruz. Her şey yerli yerinde dururken inşaat temel malzeme fiyatları artmaya devam ediyor. Bununla alakalı Rekabet Kurumu’na da defalarca şikâyette bulunduk. Bakıldığında bu sadece çimentodan da ibaret değil PVC’de, burada en masum demir kalacak ama demirde, alüminyumda ve farklı inşaat malzemelerinde yüzde 300, 400 hatta 500’lere varan maliyet artışları var” ifadelerini kullandı.

Fiyat artışlarına da değinen Bülbüloğlu, “Bugün PVC’nin hammaddesine baktığınız zaman pandemi döneminde 800 dolardan 3 bin dolara çıktı. Günümüzde 700-800, bin dolara gerilemesine rağmen malzeme fiyatında 1 TL dahi düşüş olmadı. Bu ne bizim ne de vatandaşımızın cebine yansımadı. Biz gayretimizi göstermeye, çabalamaya ve koşmaya devam edeceğiz. Yeni bir yıla giriyoruz. 2023 yılında sektör olarak bizleri nelerin beklediğini konuşacağız. İnşaat sektöründe nasıl bir yol izlenecek, bunları istişare edeceğiz. 2022 yılı hepimiz adına durgun, üretim anlamında çok kısır bir döngü haline geldi. Temennimiz 2023 yılında hükümetimizin atacağı adımlarla daha verimli bir yıl yaşamak. Bu noktada hiçbir zaman umudumuzu kaybetmeden çalışmalarımıza devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Türkiye genelinde olduğu gibi yerelde de bazı sıkıntılarının olduğunu dile getiren Bülbüloğlu, “Yerelde de bazı mal ve hizmet alımı yaptığımız çözüm ortaklarımız maalesef bir araya gelip, kartel oluşturarak fiyatları istedikleri gibi belirleyip, çevre illerde olmayan fiyatları bizlere dayattıklarına şahit oluyoruz. Bununla ilgili de çalışmalarımıza devam ediyoruz. Sektöre bu darbeyi vuran çözüm ortaklarımızla bir çözüm üretemezsek, gerekli mercilere ileteceğiz. Bu sektörde kimse keyfi davranamaz, kimsenin anasının, babasının malı da değildir. Burada binlerce işçi kardeşimiz ve vatandaşımız ekmek yiyor. Anayasamızın ilgili maddesi gereğince ‘vatandaşımızın barınma hakkı, en temel haklarından’ biridir. Bu gasp ediliyor. Biz her zaman bunun karşısında duracağız” diye konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Murat (1 yıl önce)
    En iyi evlerde oturun en güzel arabalara binin haftanın 5 günü restoranlarda boy gösterin malzemecileriniz ile her ay bir yurt dışı yapın sonrada gelin basın açıklaması yapın şikayet edin.Bunlar beşli çeteden de beter bari onlar bize direk küfür ediyor.Şuna bak ya millet ekmek bulamıyor bunlar LÜKS hayatlarından şikayetçi Önce gidin Malatyaspor’u kurtarın 3 ayda ne hale getirdiniz. Çevre illerde size ARSA veren olmaz yoksa çoktan gitmiştiniz
    %100
    %0
    Yanıtla
  • SELİM (1 yıl önce)
    Bu ne şimdi mevzu ne bu adam ne demeye çalıştı Mobilyacı aynı zaman da müteahhit Doğalgazcı aynı zamanda müteahhit Kuyumcu petrolcü aynı zamanda müteahhit Pvc ci aynı zamanda müteahhit Demirci aynı zaman da müteahhit Kalıpçı alçıcı seramikçi da aynı zaman da müteahhit. Çiğköfteci müteahhit Hastane sahibi müteahhit Malatya da bir daire alacak olsan malzemecilerde daha fazla konut var. Binayı yapan müteahhit diyor ki valla satılık daire bende yok PVC ve MOBİLYA işini verdiğime 6 daire vermiştim onda var onunla görüş diyor.Kardeşim adın müteahhit malzeme alacaksın 5 milyonluk araca binersin malzemeyi daire karşılığı alırsın sonrada fiyattan şikayet edersin. Bas parayı çevre ilden al madem öyle koca derneksin ayrıca haberde ilginç bir cümle var.''Bu sektörde kimse keyfi davranamaz, kimsenin anasının, babasının malı da değildir'' Bülbüloğlu benim iş yerimdeki mal benim malımdır istediğim gibi keyfi davranırım bu ülkede yasa var kanun var mal benim ister yakarım ister dökerim.İki kamera gören çıkıp kendi kendine konuşuyor bir de anayasada bir cümle bulmuş BARINMA HAKKI madem öyle yaptığınız sitelerin bekçilerinin temizlikçilerinin barınma hakkı yok mu iki milyona daire satarken kimin barınma hakkından bahsediyorsunuz en sıradan müteahhitin adına 30 daire var Malatya da 300 dairesi olan iş adamı hangisinde barınıyor.
    %100
    %0
    Yanıtla