SON DAKİKA
SON DEPREMLER

CHP Toplantısında Silahlı Saldırı

0
Güncellendi - 2019-08-28 02:51:34
CHP Toplantısında Silahlı Saldırı
A- A+ PAYLAŞ

  • Akçadağ'da, Ağbaba'nın da bulunduğu CHP toplantısı sırasında, partili olduğu bildirilen bir kişi tarafından silahlı saldırı yapıldı.

Akçadağ ilçesinde yapılan, Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba'nın da katıldığı toplantı sırasında, Cihangir Solak adlı bir şahıs tarafından silahlı saldırı da bulunuldu. Partililerin müdahale ederek silahını elinden aldığı, ancak kaçmasına engel olamadığı olayda ölen ya da yaralananın bulunmadığı bildirildi.

AĞBABA SİLAHI ELİNDEN ALDI..

CHP Akçadağ İlçe Merkezi'nde, Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ile İl Başkanı Enver Kiraz'ın da katıldığı toplantıda, ilçe başkanı Ali Aslan konuşmakta iken, toplantıya katılanlar arasında bulunan ve partili olduğu öğrenilen Cihangir Solak, tabancasını çekerek kürsüye doğru 1 el ateş etti.

Ağbaba, olayla ilgili olarak, "Ali Aslan konuşmakta iken bir kişi kürsüye doğru ateş etti, mermi duvara geldi. Ben ve bir mahalle muhtarı hemen müdahale ederek şahsın elinden silahını aldık." dedi.

Şahsın bu kargaşadan yararlanarak bir kaçtığı bildirildi.

Bu arada, saldırganın daha önce ilçe başkanlığına aday olduğu, ilçe başkanı Aslan'la aralarında husumet bulunduğu öğrenildi.

"İKİNCİ DEFA ATEŞ ETMEK İSTEYİNCE SİLAHI TUTUKLUK YAPTI"

CHP Akçadağ İlçe Başkanı Ali Aslan, olayla ilgili yaptığı açıklamada "Bu C.S dediğimiz arkadaş en son söz hakkı istedi, ben de ona söz hakkı verdim. Çıkınca küfretti ve silahı bana doğrulttu. Bana bir el ateş etti, ikinci defa ateş etmek isteyince silahı tutukluk yaptı. Bütün arkadaşlarımız da o arada müdahale etti. Emniyet de geldi ve olay yerinde inceleme yaptı. Herhangi bir husumetim de yok ama olayı ben de anlamadım, direkt beni hedef aldı."dedi.

Aslan, şüphelinin, 2018'de yapılan kongrede ilçe başkanlığına aday olduğunu ve kazanamadığını belirterek, "Bunun dışında bir şey yok. Bununla benim herhangi bir husumetim, çekişmemiz de yok. Toplantı sırasında CHP Genel Başkan Yardımcımız Veli Ağbaba, İl Başkanımız Enver Kiraz da buradaydı. Saldırı onlara karşı değil. Ben kürsüde konuşurken direkt beni hedef aldı, ateş etti." diye konuştu.

VALİLİK AÇIKLAMASI..

Bu arada, saldırıyla ilgili olarak Valilikten şu açıklama yapıldı:

"26 Ağustos 2019 tarihinde saat 11.42 sıralarında, Cumhuriyet Halk Partisi Akçadağ İlçe Teşkilatı binasında parti toplantısı yapıldığı esnada, CHP üyesi olduğu belirtilen C.S. isimli şahıs tarafından, CHP Malatya Milletvekili Veli AĞBABA ve İlçe Başkanı Ali ASLAN’ın bulundukları yer hedef alınarak tabancayla bir el ateş edilmek suretiyle silahlı saldırı olayı meydana gelmiştir.

Saldırıda herhangi bir yaralanma söz konusu olmayıp, olayda kullanılan silaha el konulmuştur. Emniyet güçleri tarafından olaydan sonra firar eden şahsı yakalama çalışmaları devam etmektedir.

Kamuoyunun bilgisine sunulur."

malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi- Bülten- iha- AA

OLAYDAN 10 DAKİKA ÖNCE ÇEKİLEN FOTOĞRAFLAR: CHP Akçadağ'daki toplantı.. Kürsüde konuşan İlçe Başkanı Ali Aslan

FOTO: Ali Aslan, merminin saplandığı yeri gösterdi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Nedim (4 yıl önce)
    Geçmiş olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • SinanA (4 yıl önce)
    Geçmiş olsun. Anlamadığım nokta elinden silahı alınmış kişinin o kalabalıkta binadan çıkabilmesi ve Akçadağ gibi bir yerde yakalanamaması.
    0
    0
    Yanıtla