SON DAKİKA
SON DEPREMLER

CHP'li Başkan: 'Ülkücü Hareket Engellenemez Dediğimiz Doğrultudayız'

CHP'li Başkan: 'Ülkücü Hareket Engellenemez Dediğimiz Doğrultudayız'
A- A+ PAYLAŞ

AKP’den Belediye Başkanlığını 2. dönem yürütürken, özellikle Malatya’daki bazı AKPli eski milletvekillerinin yerel politikalarına tepki göstererek CHP’den 2019 seçimlerinde aday olarak üçüncü kez seçilen  Arapgir Belediye Başkanı Haluk Çömertoğlu, ilçede düzenlenen sempozyumun açılışında, “Biz birilerine diz çökmeyen Oğuz Beylerinin, birileriyle omuz omuza yürüyen Ülkücü Hareket engellenemez dediğimiz doğrultuda devam ediyoruz” dedi.

Malatya Net Haber Gazetesi’nden Mehmet Turan Çiğdem imzalı habere göre;  Arapgir Belediye Başkanlığı ile Oğuz Boyları Derneği iş birliğinde düzenlenen ve 3 gün süren III. Uluslararası Oğuz Boyları Sempozyumu tamamlandı. Arapgir Samime Aydınlar Kültür Merkezinde gerçekleştirilen  Uluslararası Oğuz Boyları Sempozyumunda Malatya ve Anadolunun Türkleşme süreçleri değerlendirildi. Sempozyumda konuşan eski Milli Eğitim Bakanı Metin Emiroğlu, Türk-İslam vurgusu yaptı. 

“Genlerde vatanseverlik, insan severlik, adalet var, eşitlik, merhamet, vicdan var”

Arapgir Tarihi ile ilgili çalışmalarını anlatan Milli Eğitim Eski Bakanı Metin Emiroğlu, "Bu coğrafyada Türkler insanlık tarihi ile birlikte Türk milleti yeryüzüne inmiş bir millet. Dünyaya, nizama alem vermek için gelen bir millet. Bu milletin özellikleri var. Bu millet her şeyi ile beraber vicdan sahibi, merhamet sahibi, adaletli, gittiği her yere adaleti oturtmak ister. Oradaki insanların yaşama şartlarına hiçbir ayrım yapmadan hizmet götüren bir millet. Çünkü onların atalarından aldıkları genlerde vatanseverlik, insan severlik, adalet var, eşitlik, merhamet, vicdan var.  Bu güzellikleri İslam'da bulduğumuz için Türkler İslam ile müşerref olduktan sonra büyük imparatorlukların kapısını açmışlar” dedi.

-“Ülkücü Hareket engellenemez dediğimiz doğrultuda devam ediyoruz”

Ülkücülük vurgusu yapan CHP'li Belediye Başkanı Cömertoğlu da, “Biz birilerine diz çökmeyen Oğuz Beylerinin, birileriyle omuz omuza yürüyen Ülkücü Hareket engellenemez dediğimiz doğrultuda devam ediyoruz.  Bu toprakların asıl unsuru romanın eyalet merkezlerinin olduğunu önemli çoğunluğunun Türk olduğunu biliyoruz. Sonuçta gidebildiğiniz kadar tarihte geriye gidin.  Onlar Burak topraklara niye geldiler derseniz. Çünkü bir sevda var. Çünkü bir yaşamanın gereğini sosyal içerik ile bir başka yere taşımaya adanmıştır. Bunun adına hicret değil bunun adına yolculuk diyoruz. Bazen savunmalarla hicret olur, Bazen niyetlerle hicret olur. Genelde kırsalın merkeze düşünce ve hicretini, niyet hicretini yaptığı bir coğrafyada, tekrar buradan kalkacağız burada olacağız diyen bir anlayışla buradayız" şeklinde konuştu.

Malatya Net Haber Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • Malatya (7 ay önce)
    Malatyada yıllarca ülkücü hareket engellenemez diyen bir başka kişi seçimlerde CHP 5.sıra vekil adayı oldu şu anda İzmirin bir ilçesinde belediye başkan yardımcısı vallahi kimin ne olduğunu anlamış değiliz eskiden siyaset fikir ve hizmet odaklı yapılırdı şimdi ise bu durum kayboldu gitti kimin hangi fikre mensup olduğunu anlamaz olduk
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Bekir (7 ay önce)
    Ülkücülük bu toprakların öz fikri öz davasıdır. Ülkücülük atalarımızın bu topraklara gelip yurt edinmesinde temel etkenlerdendir.
    %60
    %40
    Yanıtla
  • Öz Kernekli (7 ay önce)
    enteresan
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Mahmut (7 ay önce)
    Haluk başkanın konuşmasını okudum hiçbir cümlesini anlayamadım
    %60
    %40
    Yanıtla