SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Ciddi Destekler Verilmeli"

A- A+ PAYLAŞ
Nemrut Dağı'na gelen turistlerin kullanımına sunulması için ev pansiyonlar kurulması konusunda kurs düzenlenecek. 
 
Malatya Kültür ve Turizm İl Müdürü Bahaettin Kabahasanoğlu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada,  "Bu şehrin kültür ve turizm açısından çok desteğe ihtiyacı var. Sözden çok ciddi destekler verilmeli. Eğer 5 yıl sonrasında misafir ve turistleri bu şehirde keyifle gezdirmek istiyorsanız, projelere ağırlık vermeliyiz. Marka şehir Malatya için ciddi adımlar atmak zorundayız. Biz yapılan tüm çalışmaları kültür ve turizm için yapılan çalışmalar olarak değerlendiriyoruz. Çünkü gelecekte onlar bir kompleks olarak değerlendirilecek. 1991 yılında yapılan Turizm Mastır Planı yeniden yapıldı. Kurumlara dağıtacağız. Kültür Mastır Projesi'ni de kasım ayında kitaplaştırarak, dağıtımını gerçekleştireceğiz. Gelecekte yüz binlerce turist bekliyorsak, kültürel yapıların projelerine destek vermeliyiz. Bu konuya biraz daha dikkatle bakmalı ve özen göstermeliyiz. Müzelerimizi gezmenizi istiyorum. Altyapı çalışmaları tamamlanmadan, Nemrut konusunda çalışma yapamayız. Nemrut Dağı ile ilgili olarak Nemrut Dağı güzergahındaki köylerde ev pansiyonu kursu düzenleyeceğiz. Turistlerin binek hayvanlarla ulaşımının sağlanması ve ev ortamlarında konaklamasını sağlamalıyız. Bu zamanla olacaktır" dedi. 
 
Malatya ile ilgili eski fotoğrafların toplanacağını söyleyen  Kültür ve Turizm İl Müdürü Bahaettin Kabahasanoğlu, fotoğrafları Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü bünyesinde arşivleyip, çalışmalarda kullanmak istediklerini sözlerine ekledi.
 
Sanat Sokağı'nda kullanmak üzere eski tarım aletleri, beşikler, kapı ve pencereler, sandıklar ve giysiler gibi eski eşyaları da değerlendireceklerini belirten Kabahasanoğlu, vatandaşların bu konuda desteğini beklediklerini ifade etti. 
 
Sözlü tarih çalışması konusundan da bahseden Kabahasanoğlu, "80 yaş ve üzeri vatandaşlarımızın sosyal kültürel birikimlerini değerlendirerek gelecek nesillere aktarmak istiyoruz. Bu konuda vatandaşlardan yakın destek bekliyoruz" dedi. 
 
Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü'nün 2012 yılı tahmini bütçe taslağındaki projelerin ve ödeneklerinin Levent Vadisi (100 bin TL), Nemrut Dağı yol yapımı (100 bin TL), Girmana Kanyonu (100 bin TL), Arslantepe Açık Hava Müzesi onarımı (100 bin TL), Yeşilyurt Sokak Güzelleştirme (100 bin TL) ve Malatya merkez sokak güzelleştirme (50 bin TL) olduğu belirtildi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız