SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Ciddi Kazanımlar Elde Ediliyor"

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:03:05
A- A+ PAYLAŞ

 Türkiye Halk Oyunları Federasyonu (THOF) Başkanı Gürhan Ozanoğlu, halk oyunlarının her geçen gün daha yükseğe çıktığını söyledi.

Türkiye Halk Oyunları Federasyonu’nun 2013 yılı faaliyetleri kapsamında Merkez Hakem Kurulu faaliyetlerin görüşüldüğü ve değerlendirmelerin ele alındığı toplantısını Malatya’da yaptı.

Ramada Plaza Altın Kayısı Otel’de gerçekleştirilen toplantı öncesinde gazetecilere açıklamada bulunan THOF Başkanı Gürhan Ozanoğlu, halk oyunların iyi bir ivme kazandığını kaydetti.

Ozanoğlu, halk oyunları kültürüne sahip çıkarak, daha ileriye taşımak adına önemli çalışmalar yaptıklarına dikkat çekerek, “2013 yılının son faaliyetleri olan Türkiye finalleri öncesinde mihenk taşımız olan Merkez Hakem Kurulu ile birlikte Malatya’da bir araya geldik. Bizler bu kültürü yayıp, yaşatmak için üzerimize çok ciddi sorumluluklar aldık. Gençlerimize, kültürümüzü unutmadan, sahip çıkarak yaşatmayı ve ileriye taşımayı hedefledik. Bunun içinde yarışmalar büyük önem taşıyor. Bu yarışmaları da MHK yönlendiriyor. MHK’da bu yıl görev yapan 350 hakemin performans değerlendirmeleri yapılacak. Final hakemleri burada belirlenecek. Bu anlamda MHK’ya da çok teşekkür ediyorum. Bu çalışmaların halk oyunlarımıza ve kültürümüze daha da ivme kazandırmasını diliyorum” dedi.

Halk oyunları kültürünü çocuk ve gençlere öğretme adına önemli çalışmalar yaptıklarına değinen Ozanoğlu, şunları kaydetti:

“Federasyon kurulduktan ve Halk Oyunları Federasyonu bu çatının tepesinde olduktan sonra ciddi bir kurumsallaşma içerisinde, iyi bir ivme kazandı. Başbakanlık ve Bakanlık nezdinde çok güzel çalışmalara imza attık. Bundan sonrada çok güzel çalışmalar yapacağız. Hedefimiz bütün kurumları bir araya getirmekti. Onu başardık. Okullarımızdan başlayarak, kulüplerimize, üniversitelerimize ve gençlik merkezlerimize kadar bu kültürü bütün çocuklarımıza ve gençlerimize öğretmek istiyoruz. Hedefimiz sadece bu kültürü yaşatmak değil. Bu faaliyetlerin içerisinde olan kardeşlerimizin hayatlarının hiçbir döneminde başarısız olma şansları yok. Çünkü birbirlerinden öyle bir enerji ve birliktelik alıyorlar ki bu derslerine de olumlu şekilde yansıyor. Gerek derslerine gerek sosyal hayatlarına gerekse de aile hayatlarına da olumlu katkı sağlıyor. Ve bundan sonraki süreçlerinde devamlı bu alt yapıyı elde ettikleri için çok ciddi kazanımlar elde ediyorlar.”

Ozanoğlu, halk oyunlarının iyi bir ivme kazandığını da sözlerine ekleyerek, “Halk oyunlarımız her geçen gün daha yükseğe çıkıyor. Bizlerde bunun için var gücümüzle çalışıyoruz. Türkiye’de ben hep iddia ediyorum; 10 milyon civarında bu işle ilgilenen bir kesim var. Ama bu 10 milyon, 76 milyonun sorumluluğunu taşıyor” diye konuştu.

Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Toplantısına THOF Başkanı Gürhan Ozanoğlu, Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Başkanı Ali Özçelik, THOF Genel Sekreteri Adnan Öztürk, THOF Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Deniz ile Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Ömer Dağdelen’in yanı sıra Türkiye Halk Oyunları Federasyonu ve Merkez Hakem Kurulu Üyeleri katıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız