SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çınar'dan 'Kapkara' İnciler!. 'Çok Büyütülecek Bir Şey Yok'muş!.

Çınar'dan 'Kapkara' İnciler!. 'Çok Büyütülecek Bir Şey Yok'muş!.
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediye Meclisi’nde 5 yıl belediye meclis üyesi, Yeşilyurt belediyesinde 6 yılı başkan, 4 yılı imardan sorumlu başkan yardımcısı olmak üzere 15 yıldır yerel yönetimde görev yapan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar,  “Yeşilyurt’ta yüksek kat iznini bizden önce vermişlerdi. Bostanbaşın’da yükseklik serbestti.  Kanunen yada oradaki imar hakkı istediği gibi yapabilirdi ve bize de o hak olduğu için, hani belki Meclis kararıyla, yaptırımla biraz böyle hani sınırlandırılabilirdi ama haliyle yüzyılın, bin yılın böyle bir afetiyle, böyle bir hani depremle karşılaşacağı kimsenin aklının ucuna gelmezdi” açıklamasını yaptı,

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar ERTV’de Esma Karadoğan’ın canlı yayın konuğu olarak gündeme ilişkin sorulara yanıt verdi.

“Çok büyütülecek bir şey yok"muş!

Mehmet Çınar, Yeşilyurt Belediyesi tarafından yapılarak parası karşılığında vatandaşa satılan Topsöğüt konutları ile ilgili olarak da “Şimdi Topsöğüt konutları, hepsi böyle 40 civarında ailemiz taşınmıştı. Toplamda 136 dairelik bir site ve bu site yaklaşık biz müteahhide 90 tane daire civarında dairenin tapusunu vermiştik.  50 tane tapu daha hala bizim uhdemizde. Orayla ilgili işte mahkemeye verenler var, dava açanlar var, herhangi bir şekilde işi nasıl diyeyim farklı yönlere çekmeye çalışanlar var, ya da böyle olumsuz bir algı oluşturmaya çalışanlar var. Bina ile ilgili bizim incelemelerimiz de az hasar ve orta hasar olarak planlandı. Önceki gelen 1 -2 böyle incelemede bazı blokların ağır hasar olduğuyla ilgili bir söylenti çıktı. Böyle olunca da oradaki sakinler de, müteahhit de ister istemez belediye de taraf olduğu için binayla ilgili netlik yargıya taşındı. Şu an için bizim almış olduğumuz bilgilerde binalarımız az az hasarlı ve orta hasarlı olarak gözüküyor ama süreç netleşmediği için ve yargıya da intikal ettiği için mecburen bekliyoruz. Yani yargı neticelendikten sonra eğer yani dediğim gibi güçlendirilmesi yapılamayacak orta hasarsa yıkılır. Onun dışında diğerleri de gerekli onarımı yapılır, tadilatı- tamiratı yapılır sağlam bir şekilde hemşerilerimizi tekrardan teslim edilir. Yani çok da böyle hani bize göre büyütülecek bir şey yok ve kaldı ki şehrin Yeşilyurt’a 55 bin binamız hasarlı, yani 136 nere, 55 bin nere, 55 binin bunlar da içerisinde."dedi.

“Belediyeye dava açanlar var, ne koparırsa!”

Belediye başkanı olarak görev yaptığı Yeşilyurt ilçesinde inşaat halindeki binaların ve hiç oturulmayan apartmanların bile depremde yıkıldığını itiraf ederek kayıtlara geçiren Mehmet Çınar, belediye olarak tek sorumluluklarını ruhsat vermek olduğunu ve denetimle ilgili bir sorumluluklarının bulunmadığını iddia ederek, “Yani Bostanbaşı’nda hiç oturulmayan evlerde yıkıldı. İnşaat aşamasında olan birçok binamız yıkıldı. Maalesef hani işte zemin bölgesi, depremin etkisi. Hiçbir şeyi yokken mesela belediyeye dava açanlar var, ne koparırsa. Belediye ruhsat vermiş, ama ruhsat sorumluluğu olduğu için vermiş. Yerinde denetleme ile ilgili sorumluluk ilgili yapı denetim firmasında. İlgili yapı denetim firmasının da teknik personelleri var. Onun da dönem dönem Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından bu denetleniyor her birinin kontrolü var ama asıl buradaki böyle nedenlerden biri depremin şiddeti. Küçük böyle hatalar da binalarda büyük yıkıma neden oldu.” İfadelerini kaydetti

“Böyle bir depremle karşılaşacağı kimsenin aklının ucuna gelmezdi”

Bostanbaşı’nda imarda yükseklik durumunu serbest olduğunu belirten Mehmet Çınar, “Hatamıydı, yüksek katın verilmesi, tabiki hatayı arttırıyor.  Keşke verilmeseydi, ama verilmiş. Yapacak bir şey yok. Yani bizden önce verilmişti, bizde uyguladık. Demek ki eksik uygulanmış, denetlemede daha da dikkatli olmak gerekiyormuş. Belki tünel kalıp sistemlerine geçmek gerekiyormuş. Ama öbür taraftan da en  azından yaşıyoruz. Bostanbaşın’da yükseklik serbestti.  Kanunen yada oradaki imar hakkı istediği gibi yapabilirdi ve bize de o hak olduğu için hani belki Meclis kararıyla, yaptırımla biraz böyle hani sınırlandırılabilirdi ama haliyle yüzyılın, bin yılın böyle bir afetiyle, böyle bir hani depremle karşılaşacağı kimsenin aklının ucuna gelmezdi. Kaldı ki projelerin yapılma standardının da çok çok üstünde bir şiddeti vardı.” diye konuştu.

“Esnek olamayız, kimse kusura bakmasın!”

Çınar şunları söyledi:

 “Yani o binaları aslında biz okul hastane yani hükümet binası standardında belki yapmış olsaydık bir şey olmazdı. Normal konutun kat sayısı vatandaşlar rahat bir şekilde yapsın diye biraz daha devlet binalarının daha basiti öyle diyeyim. Yani şimdi ama biz daha katı kurallar aldık. İşte perdeyi zorunlu hale getirdik. 7 kat yapılan binalarda çift bodrumu zorunlu hale getirdik. Beton bir üst sınıf seçtik. Asma katları iptal ettirdik. Bir takım böyle farklı böyle genel anlamda uzmanların bize önermiş olduğu yeni yeni meclisimizden kararlar aldık. İnşallah bu kararları bundan sonra birlikte uygulayacağız. Daha nasıl canımız yansın. Yani olması gerekeni uygulayacağız, bu konuda esnek olamayız kimse kusura bakmasın.”

ER TV- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

90 yorum yapılmış

  • mahmut (4 ay önce)
    Mehmet bey artık belediye hizmetleri geride kalacak günlere yaklaşıyor. Pasaport fiyaskosu çıkmasaydı Büyükşehir'e bile aday olabileceği konuşuluyordu. Şimdi muhtar bile olamayacak ilçeye zaten Aday gösterilmeyecek.
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan (4 ay önce)
    Allah aşkına bırakın gitsinler
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hakan (5 ay önce)
    Malatya'nın büyükşehir olması için gerekli olan hiçbir şey yoktur Malatya boş yerine büyükşehir oldu yani büyükşehir oldu sadece 3 tane belediye başkanı oldu ve onun yanında haramiler oldu başka yok milletin parasını boşa veriyorlar ondan sonra ülkemizin topraklarını peşkeş çekmen için bunlara yol açtılar oy verdik getirdik ama bunlar yanlış şeyler
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Altına imza atılır. Tebrik ederim, yorum çok güzel.
    %34
    %66
    Yanıtla
  • Taner (5 ay önce)
    Aynen devletten milletten ne koparırsanız
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Salih (5 ay önce)
    Bu adam hem inşaat mühendisi hemde başkan... Keçiye Abdurrahman Çelebi derler misali.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Başkan (5 ay önce)
    Dik dur başkan eğilme, tüm malatyalılar seninle... 2024 martta yine başkansın... Bunlar dış güçlerin oyunları...
    %46
    %54
    Yanıtla
  • abbas (5 ay önce)
    Tek bir gerçek var. Bu insanı bizlerin seçmiş olduğu. Oy verirken düşünmedik. Şimdi de çok düşünmeye gerek yok.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Garip (5 ay önce)
    Canı yanan sabretsin... Can yakanda canının yanacağı günü beklesin... (atasözü) -Bir ömürlük kazancımız Topsöğüt konutları... -44. Murat, darağacında asacak hırsızları...
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Oktay (5 ay önce)
    Pasaport skandalını yaşatan sen, yaptığı binalar çürük çıkan sen, usulsüz arsa satışını yapan sen, hanımını istisnai kadrodan memur yapan sen bunları buyuten ise biz oh ne güzel dünya.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Topsöğüt konutları A3/8 sahibi (5 ay önce)
    Madem sayın Mehmet Çınar bey topsöğüt konutları için az hasarlı diyorsanız gelin size A3 8 sahibi olarak vereyim siz oturun Neden proflari getirirken bizi cagirmadiginiz neden halkın yanında olmuyorsunuz mutahitleri korumayın Deprem yönetmeliğine uygun Avrupa standartlarında yapıldı diyerek satan sizsiniz ben değilim son sorum neden siz hep tanık pozisyonuna geçiyorsunuz neden sanık değil de TEK DUAM ALLAH DEVLETE ZEVAL VERMESİN DEVLETİN YETKİLİLERİNİ KÖTÜ KULLANANLARIN BİN BELASINI VERSİN İNŞALLAH EĞER GERÇEKTEN BUNDAN RAHATSIZLIK DUYAN OLURSA VE BENİM HAKKINDA BİR DAVA YADA SORUŞTURMA AÇILIRSA BİLKİ BU KİŞİ YÂDA KİŞİLER DEVLETİ SOYMUŞTUR.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Volkan (5 ay önce)
    Belediyeyi boşverin. Milli eğitimde adam müdür yardımcısı ve soruşturma geçiriyor..ve soruşturma sonuçlanmadan ve besbelli arkadaşlarını kandırmışken bu adam ne oldu biliyor musunuz. Bir okula müdür oldu. Niye çünkü cirpmayi becerebikiyor. Anladınız mı şimdi.. Malatya Milli Eğitim Müdürü dahi bunu bilerek adamı müdür ettiler
    %85
    %15
    Yanıtla
  • MUSTAFA (5 ay önce)
    Adam düzenimi bozmayın diyor. Ne yapsın bulmuş bir ortam. Gelsin gri pasaportlar, gitsin ihaleler. Tekrar aday olsun seçilmezse görün siz. Hem de %69 ile.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Batu (5 ay önce)
    Robotmuymuş efenim
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Buharci (5 ay önce)
    Bir umut ve hayalim vardı; 6 Şubat depremi sonrası alınan genel seçim sonrası başta Malatya olmak üzere depremden etkilenen tüm illerde, yapılan seçimde sandıklardan bir tane dahi olsa oy kullanılmaması. Bu işin partisi yok A partisi B partisi fark etmez bir oy bile çıkmaması. Bu şartlarda ne seçimi, ne oyu, önce yaşam şartlarımızı iyileştirin, yaralarımızı sarın, kaybettiğimiz insanların yasını tutalım diyerek dünyaya haykırılmalıydı Özellikle bunu Malatya da olmasını çok isterdim. Demokrasi dersi böyle olurdu. Çadırda, konteynır da şu an her türlü hava şartlarından etkilenen halkım için çok isterdim. Ama biz ne yaptık, 1 cenazemiz için 40 gün yas tutan, ilk Bayramı'nda tekrar o kişi için yaş tutup taziyeleri kabul eden bizler, yüzlerce insanın tenleri daha mezarda toprakla buluşmadan davul zurna ile seçim zaferini kutladık. Olmadı. Bize yakışmadı. Allah yar ve yardımcımız olsun. Bu beyefendiler, hanımefendiler ile devam edilirse vay halimize.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Kavak (5 ay önce)
    Yürü be başkan Adıyaman seninle.Adıyaman'ın gururu.Az kaldı yine seçeceğiz başkanımızı siz konuşun daha.yeşilyurt bizimdir artık.Büyükşehir'i de aldık mı tamamdır.
    %33
    %67
    Yanıtla
  • Mehmet can (5 ay önce)Kavak isimli kullanıcı yorumuna
    Siz de zaten Selahattin Gürkan da Adıyaman li bir çok vekil de Malatyalılar a da bu yakışır abzermalatya diye adını da değiştirelim yakışır
    %65
    %35
    Yanıtla
  • Malatya'yı adıyamana bağlayacağız yakında. 02 plaka olur.
    %79
    %21
    Yanıtla
  • YEŞİLYURTLU (5 ay önce)
    Senin memlekete verdiğin zarar ,depremin verdiği zarardan fazla !!! Vizyonsuzluğunu, liyakatsızlığını, beceriksizliğini,sabit ve dar fikirli oluşunu on binlerce insan çekiyor!!! Hakkımızı hem bu dünyada hem de Ahirette HELAL ETMİYORUZ !!! Anlayana,,,
    %93
    %7
    Yanıtla
  • bu şimdi öbür dünya ya inanıyormu sence inanan ve itikatlı olan bunları yaparmı bence yapmaz
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ruşen uçar (5 ay önce)
    Guzel ülkemde,özgül ağırlığı olmayan bir şehirde yasiyor olmakta bir kadermış...
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Buharci (5 ay önce)
    Bu işin tadı iyice kaştı. Sanırım Mart ayındaki seçime kadar tahammül edeceğiz. Yine aday olursa İsmetpaşalilar, cırmiktilılar, seytandereliler, bu memleketin kendi öz evladı Yeşilyurtlular gerekeni yapacaklardır. Malatyayı ve Malatyalı insanları hafife alanlar, akılları ile dalga geçenler , koy ceketi adaylığa seçilir diyenler hayal kırıklığına uğrayacak. Bu işin sorumluluğu ve nabalı günahı daha önceki ve şu anki Malatya lı Milletvekillerinin boynunadır. Haklarımızı helal etmiyoruz.
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Liyakatli Başkan, Koca Çınar (5 ay önce)
    Çok başarılı bir belediye başkanı, malatya halkının teveccühü tekrar aday olması yönünde olacak, ve tekrar halkın teveccühüne mazhar olup, belediye başkanı olacak... Allah malatya milletinin başından sizleri eksik etmesin, bahtınız açık olsun başkan... Malatya sizinle gurur duyuyor....
    %13
    %87
    Yanıtla
  • kaç ihale aldın liyakatlı başkanın yalakası
    %90
    %10
    Yanıtla
  • İhale mihale yok, Reisin emrine amade küçük reisimizi destekliyoruz.. Reisin sevdiğini biz de severiz..
    %17
    %83
    Yanıtla
  • Çırmıktı44 (5 ay önce)
    Nevar cnm adam 10arsa satmış 90civarı adam ı alamanyaya göndermiş eşini sınavsız memur yapmış unesco dan ödül almış yazık malatya da harcanıyor adam bence İstanbula aday yapılmalı Ekrem e iyi bir rakip olur
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Atıf Hoca (5 ay önce)
    Dokunulmaz başkan doğru söylemiş, mağdurlar neden belediyeyi dava edip bişeyler koparmaya çalışıyor ki, bu felakette kurumun ne suçu var, kurumun içinde bilim dışı imar, kat sayısı vs yetkin ve etkin olan bu rezalette parmağı olan gelmiş geçmiş üyelerini uğradıkları zarardan dolayı tek tek dava etmeliler oysaki belediyenin ne suçu var, belediye kurumsal bir bina vesselam.
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Malatyalı olmak (5 ay önce)
    Şöyle bir yorumları okudum da, belediye başkanı Adıyamanlı olduğu için Adıyamanlılara laf etmek cahilliğin daniskası. Kimin nereli olduğunun ne önemi var. Aynı memleketten alimi de çıkmış salağı da. Ayrıca depremden sonra beğendiğimiz, İstanbul’da Ankara’da parmakla gösterilen insanımız sınıfta kaldı. Mehmet Çınar Adıyamanlı olduğu için değil ak partili olduğu için seçilmiştir. Yarın bir Elazığlı ak partiden aday olsun o da seçilir. Belediye başkanlığında iki standart getirilmeli: 1) üniversitelerin şehir planlama, mühendislik gibi bölümlerinden mezun olma 2) hesap verebilme, yani örneğin 01.01.2024 te başkan olduğun anda belediyenin alacağı, borcu kamuoyuna açıklanacak, başkanlığın bittiği tarihte aynı veriler açıklanacak. Fark varsa hesap verecek. Şimdilik bu iki kriter uygulansın çoğu şey kendiliğinden düzelir.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Başkanımız inşaat mühendisi ve müteahhit olup bu işlerden gayet anlayan bir insandır. Boş yapmışsın.
    %12
    %88
    Yanıtla
  • burak (5 ay önce)
    bu ve bunun gibiler Malatya insanına fazla bile . . .
    %75
    %25
    Yanıtla
  • ahmet (5 ay önce)
    29 ekimde belediye binasına atatürk resmi bile asmadın..ne anlatıyorsun sen..yolsuzluk konusunda sende haklısın... büyükler neler götürüyor bense ise kendi çapımda götürüyorum o göze batıyor ..
    %82
    %18
    Yanıtla
  • mehmet (5 ay önce)
    Siyasetin içindeysen demek ki yüzün kızarmayacakmış. Adamın yüzü kızarmıyor. Bu halle de büyükşehir umuyor. Bu halle de büyükşehire ya da yeşilyurta aday gösterirler bunu. Bu halle de kazanır. Seçmen burnunun ucunu görmekten aciz. Malatya'nın daha çok çekeceği var demektir. Müstehak.
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Arapgirli (5 ay önce)
    Bana pişkinliğin fotografını çizebilir misin Abidin? Tabi çizerim mehmet çınar bak
    %94
    %6
    Yanıtla
  • mlt4463 (5 ay önce)
    Sn.Başkan, İnşaat Müh.olarak bu şekilde bir beyanatınız uygun olmamış. Belediye olarak ; eğer geçmişte bir hata yapılmışsa bunu kaldırıp RADİKAL kararlar alınması gerekiyordu. Varolan yönetim şekliyle devam etmiş gitmiş. Olan Vatandaşa oluyor. Olan Ülkemize oluyor. Milli servet heba oldu. Bunlarda kimin hatası veya onayı varsa elbetteki cezalandırılması gerekiyor. Belediyedeki ruhsat birimi-projeye onay veren- ve diğer memurların hepsi yargılanmalı. ADALET herkes için olmalı. Fatura vatandaşa çıkarılmamalıdır. ŞEFFAF yönetim anlayışı olsaydı zaten bu hale gelmezdi.Kişi önce kendi nefsini hesaba çekecek ! Yeşilyurt Mutlu insanların mottosu Mutsuz ve kızgın insanlara çevrildi. ORTA Hasarları yıkacağız diyen Bu ülkenin Cumhurbaşkanı ve Eski BAKANIDIR. Bu nedenle gider ayak ORTA HASAR 'lara belediye işlem yapmasa milletin iyiliğine hareket etmiş olacaktır. Buralardan RANT umarak görevlilerin onay vermesi engellenmelidir. Sizden Belediye yerinde dönüşümlere ve kentsel dönüşümlere ağırlık vermesi yönünde kararlar almasını bekliyoruz. Orta hasarlara kesinlikle onay verilmemelidir. Konu CİMER üzerinden geçmiş aylarda dile getirilmişti. Belediye olarak buradaki yerlerimizi çoğunlukla size devredelim; sizde bize kentsel dönüşüm kapsamında yer verseniz olay kısa vadede çözülmüş olacaktır. Bilginize..
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Eralp Çeilk (5 ay önce)
    Malatya’nın kalite adamlarına ne oldu, Malatya’yı gururla temsil eden şahsiyetlere ne oldu ki bir duruşu, bir ağırlığı, bir karakteri ve bırakın kendisini ekibinden biri yanlış yapacak olsa yerin dibine girerim diyen o eskinin Malatya sevdalıları hiç mi örnek olmadı? Hiç mi tanınmadı ve hiç mi görülmedi de Yiğit Meydanı böyle çapsızlara kaldı. Cevap ayan beyan orta da. Son yirmi yılın halka ve halkın tercihlerine ters düşen ticaret erbabı siyasi yakınlıkla koltuk bulunca, doğal olarak halka ve halkına hizmet anlayışı kar marjına dönüştü ve Felsefeleri de “ ELE VERİR TALKINI, KENDİ YUTAR SALKIMI” oldu.
    %97
    %3
    Yanıtla
  • Mlt (5 ay önce)
    Zübükzadeliğini yine göstermiş. Keşke imar verilmeseymiş, yapılmamış olsaymış. Sanki hiçbir şeyden haberleri yokmuş gibi davranıyorlar, Sizler hiç olmasaymış bunlarda olmayacaktı, de mi sayın başkan. Her olur olmaza karar almasını biliyorsunuz. Sizlere oy vere bu halk olmasaydı Sizde olmayacaktınız. Sizden kim olursa olsun hep aynı olayları yaşayacağınız. Bu halk sizleri hak ediyor.
    %94
    %6
    Yanıtla
  • mahmut (5 ay önce)
    Adam Haklı. Bin kez haklı. Haksızlık olan bizleriz. Memelektte o kadar yolsuzluk varki . bu neki diyor anlayana.
    %91
    %9
    Yanıtla
  • müslüm gözükör (5 ay önce)
    aptal sandılar bu garipleri koltuk yapışkanı ile tutulmuş zavallılar bu millet hep keriz ya ye mamo ye ak parti artık kendine gel 3 başkanı da al çöpe at bunlardan fayda gelmez
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Pırasa (5 ay önce)
    Zübük kelime anlamı ile; Kendi çıkarları için her yolu mübah sayan kişi, sözünde durmayan, egoist, düzenbaz, palavracı, dönek. Ahiret kelime anlamı ile Ahiret veya ahret, İslam termonolojisinde ölümden sonra gidilecek yere verilen bir isim. Ahiret, Kur'an'ın İslamî eskatolojinin önemli bir parçası olan Ahiret Hesaplaşması ile ilgili bölümlerinde defalarca bahsedilmektedir. Geleneksel olarak, Müslümanların altı temel inanç esaslarından biridir. konuyla alakası yok ama bilgi verdim. Ayrıca diğer bilinmesi gereken bir bilgi Neo klasik ekonomi düşüncesinden epistemolojik bir kopuşu temsil eden heterodoks yaklaşım günümüzde giderek ön plana çıkan davranışsal ekonomi ve nöro ekonomi ile daha fazla önem kazanmaktadır.. bu böyledir değişmez. Ahiret inancı kalmamış insan kalan imanın 5 şartını reddetmiş sayılır. Öyle 1. Safta namaz kılmakla boşu boşuna Ramazanda aç kalmakla olmaz bu işler. Bu yazının Yeşilyurt sevdalısı Sayın ve sevgili belediye başkanımizla alakası yok.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Malatyalı (5 ay önce)
    Sevgili Malatya sevdalıları, maalesef Malatya'da artık pek Malatyalı kalmadı, sokaklara caddelere çıkın bakın bundan 15-20 yıl önce gördüğünüz insanlarla bu insanlar aynı mı (yürüyüşleri, davranışları, bakışları, tavırları, hitapları, trafikteki tutumları ve daha birsürü şey sayabilirsiniz), deprem de bahane oldu ve çevre illerde ne kadar eğitimsiz, mesleksiz, hayata tutunamamış adam varsa onlar da eklendi, insanlar belli bir saatten sonra ailesiyle dışarı çıkmaktan imtina ediyor. Şehrin profili bu şekilde değiştikçe bu durum şehri yönetenlerin de bundan nasibini almasıyla sonuçlanıyor. Neredeyse Malatyalı idareci kalmadı hepsi Adıyamanlı ya da diğer çevre illerden göç edip Malatya ya yerleşmiş ailelerden. Başkan Malatyalı olmayınca diğer idarecilerin de büyük kısmını kendi hemşerilerinden oluşturuyor, belediyelerin bünyesindeki idarecilerin çoğu böyle. Bu durumda kendisini dışlanmış hisseden Malatyalı değerler bir şekilde Malatyadan ayrılıyor. Deprem sonrası bu ayrılıklar daha da ciddi boyutlara ulaştı. Hergün 3-5 kıymetli, okumuş, meslek sahibi dostumuz veda mesajı gönderiyor. Herhalde 5-10 yıl sonrasında Malatyada kalan Malatyalı sayısı ancak nüfusun %5'i kadar olacak. Yani demek istediğim meselenin boyutları çok farklı, Mehmet Çınar gitmiş kalmış, aday gösterilmiş gösterilmemiş çok da önemli değil. Mevzu yitip giden bir şehirdir aslında, özünden koparılan, değerlerini yitiren, geçmişi silinen ve sevenlerince gün be gün terk edilen. Yanacaksak buna yanalım, gerisi boş...
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Şehir, örfen 20 yılı aşkındır kan kaybediyordu, depremle de hem bu kayıp hemde mimari kimlik kayıplarıyla dönülmez yola girdi.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Depremden önce de malatyalı aynıydı.. Değişen birşey yok...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Takoz (5 ay önce)
    Sayın başkan bırakın 7. Katı şimdide 12 ve13 katli binalara guclendirme ruhsati vermeyin adamı olanlar agir hasarli binayi orta hasara döndürüp güçlendirip kiralamak veya satma peşindeler. Neymiş efendim testleri yaptırmışlar bina sağlammış tabi onca para verip raporu alırsanız isteğiniz doğrultusunda sonuc cikar.4 veya 5 katli binalara guclendirme olabilir ama daha yüksek katli binalara guclendirme randıman vermez insanları diri diri mezara sokmayın.Polasi bir depremde bu binalar yikilirsa site yonetimi beklediler ve guclendirme işini yapanlar bunun hesabını nasıl verecekler.Tabi bu insanlarda Alllah korkusu varise.Gelin orta hasarli binalarda yıkın tokiden evinizi alın rahat rahat oturun.Hergun korkuyla yasanmaz
    %75
    %25
    Yanıtla
  • ozkan (5 ay önce)
    konuşsa da batıyor konuşmasa da. mehmet çınar malatya tarihinin en kötü yöneticileri arasına ismini altın harfler ile yazdırdı.
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Terso (5 ay önce)
    Çınar'a ve türevi zavallılara mahkum kalan bir köy pardon ultra mega şehir tabi ki gelişmez ne olacaktı Mars'a uzay aracı mı yollayacaktı Malatya?
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Ufuk (5 ay önce)
    Çok açık ve net söylüyorum Malatya siyasetinden Adıyamanlıları uzaklaştırmak lazım. Bu şehir çok zarar gördü bu zevattan. Malatya yı Malatyalılar yönetse hiç bir sorunumuz kalmayacak.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Selo da malatyalı ee ne değişti. Olmadıktan sonra nereli olursa olsun fayda etmez.
    %77
    %23
    Yanıtla
  • fatih (5 ay önce)
    Malatya senin gibisini görmedi. Yav Allah aşkına Orta hasarlı olup, oturma ruhsatı olmayan ancak yıllardır çöp vergisi su parası vs aldığınız daire sahipleri ile senin derdin ne. Ruhsat diye tutturmuş güçlendirme izni vermiyorsun. Yeşilyurt ta bu şekilde binlerce daire var ve senin keyfini bekliyor. Bu güne kadar neredeydin. Deprem sonrası ruhsat muhabbeti yüzünden insanlara zulüm ediyorsun. Herkes senin gibi sıcak evinde oturmuyor ey Mehmet efendi. 15 yıldır oturduğumuz her türlü vergisini aldığınız dairemize ve binamıza ruhsat yok diye güçlendirme vermiyorsun. Şimdiye kadar neredeydin. Deprem vurdu şimdi de sen vuruyorsun. Hesap günü gelecek Mehmet efendi.
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Cahil (5 ay önce)
    Utan be birde doktora yapıyorsun. D küçük yazdım çünkü sizin yaptığınız doktorayı kabul etmiyorum. Deprem büyükmüş. Japonya'da niçin bina yıkılmıyor. Utan mesleğinden utan. Bir daha üçünüzü birden aday göstersinler iktidara oy yok. Yazıklar olsun. Rabbime havale yapacak bir şey yok. "böyle bir depremle karşılaşabileceği kimsenin aklının ucuna gelmezdi" UTANNNNN Ama RABBİM diyor ki başınıza bir şey geldi mi düşünün sebepsiz değildir. Belli ki sen bunu dahi düşünemiyorsun. Kibirden.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hüseyin (5 ay önce)
    İnsanda utanma sıkılma olur. Ha yok mu? O zaman seçen utansın
    %98
    %2
    Yanıtla
  • temur (5 ay önce)
    Başkanımızı büyükşehirde görmek istiyoruz nede olsa bir adıyamanlı %65 ile seçilir merak etmeyin ey Malatya burdaki şarkkurnazları burayı terk etmediği sürece sen böyle vasıflı yöneticilere mecbur kalacaksın bence çınarı Ankara büyük şehire aday göstersinler:::)))
    %81
    %19
    Yanıtla
  • Murat Akdağ (5 ay önce)
    Sana böyle belediyeciler müstahak Malatya…
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Ahmet (5 ay önce)
    Bunun bağlı olduğu dini grup bunun eşinin kamuya alınması ve meclis kararı olmadan sahte evrakla belediyenin mülkiyetini satması konularına ne diyorlar acaba.
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Ali (5 ay önce)
    Belediye encümenin tarlasına yol götürmek için haftalarca ağır iş makinelerini çalıştırdın vicdanın da mı sızlamıyor Allah'tan da mı korkmuyorsun.
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Aydın Ay (5 ay önce)
    Su vereydiniz eyiydiiiiii.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ahmet Turan ÖZCAN (5 ay önce)
    Sayın Başkan: Bir an Önce İstifa Ediniz.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mustafa (5 ay önce)
    Eşinin ve kendisinin paraya çok ihtiyacı oldugu için mi eşini özel kalem olarak ise aldırıp işe gitmeden Malatya'ya tayinini aldırmış. Bunu niye sorup cevaplanması istemediniz.
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Ahmet Turan ÖZCAN (5 ay önce)
    Yeşilyurt İlçesi, Belediye Başkanı Sayın: Mehmet ÇINAR Beyefendiye sesleniyorum. Bir parça onurunuz varsa, istifa edersiniz. İmardaki olumsuzluklardan, Özalper Mahallesinden Fahri KAYAHAN' çıkışındaki sitenin, otoparkının işyeri olarak çevrilmesinden, Gri pasaport olayından, deprem ve sonrasındaki beceriksizliklerden, Belediye olarak yeni yapılan binaların perte çıkmasından, sırf siz ve ekibinizin beceriksizliklerine olumlu yaklaşılması için, gelene geçene Belediye sosyal tesislerinden, bedava yemek yedirmenizden ki bu kaynaklar Beytül Maldır Devlet Malıdır, BELEDİYE ÇALIŞANLARININ YAPTIKLARINDAN BİHABER HAREKET ETMENİZ, daha pek çok olumsuzluğunuzdan mütevelli Şerefli bir Malatya' lı olarak sesleniyorum: İSTİFA EDİNİZ, BU MEMLEKETE YAZIK ETTİNİZ, HATALIYIM DEYİP ÖZÜR DİLEYİP İSTİFA ETMENİZ DE BİR ONURDUR....Not: İstifa etmezseniz, daha başka şeylerde paylaşmaya devam edeceğim...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Neden istifa etsin kardeşim,suçu olsa devlet gerekeni yapardı demek ki suçsuz.insallah aday da olacak
    %25
    %75
    Yanıtla
  • hasannnnn (5 ay önce)
    başkan doğu söylüyorsunuz sizin tuzunuz kuru büyütülecek birsey yok memleketin yüzde 80 ni yıkılmış vatandaşın kalacak yeri yok kiralar almış başını gitmiş hepsi konternırlarda yaşam savaşı veriyor siz bir gidinde konternırda yaşayın bakalım yaşayabilecekmisiniz ve bunun büyük bir sebebide büyükşehir belediyesi ve yeşilyurt belediyesidir sizler yüksek kat izni verdiniz ruhsat karşılığıda paraları aldınız belediyenin kasasını doldurdunuz denetimde yapmadınız mütahitte cebini doldurdu deprem oldu evlerimiz yıkıldı olan biz vatandaşa oldu madem büyütülecek bişey yoksa buyrun bostanbaşında evleri yapıp bizlere teslim edin.. şimdi bir daire 3,4 milyondan aşağı aşağı değil kimim güçü almaya yetecek benim eve elektirikten fazla su faturası geliyor malatya yıkılmış belediye olarak suyu niye ücretsiz yapmıyorsun vatandaş bedava kullansın 2,3 yıl
    %100
    %0
    Yanıtla
  • birbilen (5 ay önce)
    bundan önce ruhsat verenler uzay partisindendi herhalde. pişkinliğin bu kadarına pes diyecem ama ne versen yiyen kütle olduğu müddetçe sorun yok :))
    %100
    %0
    Yanıtla
  • hasan (5 ay önce)
    her zaman buraya yazarım yine yazayımda yorumcular boşa kendini yormadınlar. sütte leke bulunur ama AKP lilerde leke bulamazsınız arkadaşlar boşa kendinizi yormayın. bir insanın ar damarı çatlafıktan sonra siz istediğinizi söyleyin o üzerine alınmaz, hele birde etrafında 5-10 tane şaşkşakçısı varsa deymeyin onun keyfine. bir atasözüyle bitirecemde ben başını yazacağım gerisini siz tamamlayın (amma biz Malatyalıların söylediği gibi tamamlayın, sosyetik şekilde değil).....
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ozmalatyali (5 ay önce)
    Değerli başkanım doğru söylemiş. Kendisinin ve ÇEVRESİNİN tuzu kuru sanırım
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Alp (5 ay önce)
    Çok büyütecek bir şey yok vatandaş malını mülkünü kaybediyor ama başkana göre sorun yok. AK Parti yöneticleri İmar afını cıkaran ve kat sayısını belirleyen belediye izni veren sizler nasıl çıkıp bu izinleri biz vermedik diyorsunuz yazıklar olsun. Asıl beka sorunu sizlersiniz.Cezaları sahışlar malvarlığından alınmalı belediyenin parasından ödenmemeli
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Abdulvahap (5 ay önce)
    Bilim adamları 1 yıl önce söyledi. Ama kulaklarınızı tıkarsanız böyle olur işte..
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Onlar ne biliyor ki, Ordinaryus Bilim adamı belediye başkanımız depremin asıl sebebini söyledi ya, onlar ne biliyorki.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ağbaba (5 ay önce)
    Tecrübesiz adamları gönderirseniz heryere ağır hasar yazar.Bizim eve ağır hasar verdiler itiraz ettik az hasar oldu Gelen şaşırdı buraya nasıl ağır hasar vermişler
    %100
    %0
    Yanıtla
  • son111 (5 ay önce)
    Hiç mi utanma yok, Peki şirketinize yaptırdığınız diğer Yeşilköy evleri - 1, nasıl, beton derecesi kaç çıktı açıklayınsana, 5 yıl dolmadan ev perte çıktı, sorumlusu sen misin ben miyim, istifa etme otur hala orda.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • akido (5 ay önce)
    Çınar'ı aday olarak gösterirlerse yazıklar olsun,Bide diyelim aday oldu seçilirse oy verenlere de yazıklar olsunnnnnnn.
    %96
    %4
    Yanıtla
  • MURAT (5 ay önce)
    Bir insan ancak bu kadar pişkin olur.
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Ferik (5 ay önce)
    Ya allah aşkına artık bir sus sen, yorum yapma. Suç sende değil ki, suç seni hâlâ orada tutan adaletimizde!!!
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Soz (5 ay önce)
    Japonya olsa sorumluluğu olan insanlar intihar eder. Bizde bu kadar cenazeden sorumlu olanlar büyütülecek birşey yok diyebiliyor.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • CEBRAİL (5 ay önce)
    DAHa konuşuyolarmı bee...millet can kayıpları vermiş,bunlar daha konuşuyor
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Yavuz (5 ay önce)
    Tarz ve uslup mükemmel. Yüksek bina kararını almamışlar, daha önce alınmış. Bu haber sitesinde mevcut ; 2020 elazığ depremlerinden hemen sonra Cumhurbaşkanı 'nın yatay mimari açıklamasından sonra battalgazi ve Yeşilyurt ilçe belediyeleri 14 kattan 13 kata düşürerek karar almışlardır. Yıl 2020 elazığ depreminden 3 ay sonra. Kim belediyeden ne koparırsaymış. Koparmak nasıl bir tabir? Kahvede oturup karşılıklı çaymı içiyoruz ? Topsöğüt konutları orta hasarlıymış. 6 aylık, 5-6 katlık inşaatınız bu hale geliyorsa milletin 14 katlı yıkılan inşaatına laf söyleyemezsin. Demekki yüksek yapılmış olsaydı topsögüt konutlarında da yıkılma ve can kaybı olacaktı. Sonuç olarak ; oy kullanan bir insan değilim, sizin seçim döneminizde gidip kullanmış olabilirim, umursamadığım için aklımda tutmuyorum. Allah affetsiz bizi. Bir daha oy kullanmayacağım. Kim kimi seçiyorsa seçsin, ben artık oy kullanarak günaha girmeyeceğim.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • hakan taylan (5 ay önce)
    Bunların yüzleri kızarmaz. oraya beton satan kendi, gaz beton satan kendi, demiri satan da kendi... ne utanacaklar. pasaport, eşini işe aldırma, usulsuz belediye içinden güya haberı olmadan satıslar vs.. bitmez bitmez... bunlar bitmez.. ama malatya halkına yakısanı karsılarında.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatyalı 44 kayısı (5 ay önce)
    Kimsenin aklının ucuna gelmez miydi ? Malatya'da çok büyük afet olacağını deprem bilimcileri 20 senedir söylüyor. Sürekli olarak deprem bölgelerini de gezip uyardılar. Hani yapmamis olsalar tamam deriz. Mehmet çınar. Top söğüt meselesine gelince. Resimlerde gördüğümüz kadarıyla orada yapının kolon demirleri ortaya çıkmıştı. Bu yapı nasıl onarılacak. Bir kere doğallığını bozmuş. Çıkıp özür dileyebilirdin. Malatya Kayseri Bingöl adana vn gibi şehirlerde tabi 6 Şubat ksdar olmasada yine buyum depremler bekleniyor. Ağırdan hafife dönen yapılara çoğu insan çaresizlikten taşındı. Veya şehir dışından gelipte bilmeden sgir hasarlı evi kiralayan çok vatandaş var. Bunlw vebaldir.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Zavallı vatandaş (5 ay önce)
    Bina ile ilgili bizim incelemelerimizde az hasar ve orta hasar olarak PLANLANDI. diyor başkan.yoruma gerek varmı?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • akçadağlı (5 ay önce)
    Heryere ağır hasar verdiler.İşi bilen bilmeye gezdi.Yazık valla
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Malatyali (5 ay önce)
    Şakaysa komik gerçekse Selahattin başkana da haber ver sahibi var diyordu ajanda “SAHİPSİZ MALATYA” beyefendi için tek suçlu deprem olmasaymış sorun yokmuş ulan kör olasıca deprem neden bizi evsiz barksız ettin
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ali (5 ay önce)
    Bu açıklamayı inşaat müh yaptı arkadaşlar pardon yük.inş müh, 100 kelimeden 20si yani, 10nu belki, 5i ama. Merak ediyorum bu açıklamayı hatta bence itirafı yapan bir belediye başkanı varken siz hangi mütahhide hesap sorabilirsiniz? Bu açıklama mahkemede bile kullanılabilir. Biz yetersiz imar ve yetersiz yapı standartı belirledik diyor belediye başkanı. Bravo
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hakkı (5 ay önce)
    Adam ve ekibi, o kadar suçlu ki ne söylese bataklığa batıyor. İşin içinde çıkamıyor. Utanmadan da kendisine, şirktine ve belediyeye dava açanları suçlayıcı ve imalı konuşmalar. Kimse bilememiş böyle deprem olacağını diyor bir de. Hırsızlık yaptık, o kadar çok yolsuzluk yaptık, kılıfına da uydurduk ama bu afet foyamızı meydana çıkardı, demek istemiş. Aday olursa %70 alır yine. Yazık Malatya'ya yazık.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • erol (5 ay önce)
    Ne söylersek inanan bir halk var. Bizim hiç bir suçumuz yok diyor. Haksızda değil!
    %100
    %0
    Yanıtla
  • On beş yıl (5 ay önce)
    siz 15 yıldır belediyeciliğin içindesiniz ve bizden önce diyorsunuz susun sessiz kalın sürenizi doldurun kendinize daha fazla zarar vermeyin.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Davut (5 ay önce)
    Başkan, yargılanmalı. (2x2=4)
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Huzur (5 ay önce)
    Koparma peşinde öyle mi?Özür dilemelisiniz. Milletin evi barkı yıkıldı, insanlar hayatını kaybetti.Her açıklamanız Malatyayı karalıyor. Kimler nereleri koparıyor Allah biliyor.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Volkan (5 ay önce)
    İnsan derki hataliyim. Özeleştiri yapar, ne bileyim az aynaya bakar..az utanır, az haya eder..yok kardeşim adamda başkan sıfatı zaten yok ki ne diyelim.. Allah ıslah etsin bunların nefsini..bizi de ıslah etsin.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hamdi (5 ay önce)
    AKP'nin bitişe geçtiğinin göstergesi. Bu nasıl bir açıklama, bu bir nasıl anlatım, bu nasıl bir siyaset. Azıcık insan utanır. Ve bu adam tekrar aday. Yaşasın gayseri ekibi.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Vallahide verirler,billahide verirler
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hamdi beyy, hiçte bitiş değil. Akp yönetimleri işte tam da Çınar ın anlattığı gibi. Seçenler gurur duysunlar. Tekrar aday olsa yine seçerler.
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Malatya halkı böyle oldukça merak etme akp batmaz aksine daha da güçlenerek çıkar
    %90
    %10
    Yanıtla