SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Cinayet Davasında Katile Müebbet Hapis Cezası

Cinayet Davasında Katile Müebbet Hapis Cezası
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da bir yıl önce Yavuz Yürekli’nin öldürülmesi olayının sanığı yargılandığı davada müebbet hapis cezası aldı.

Malatya’da 7 Nisan 2022 tarihinde merkez Niyazi Mısrı Caddesi üzerinde meydana gelen olayda,  Adnan Yıldırım’ın tabanca ile yakın mesafeden ateş açması sonucunda  kavgayı ayırmaya çalışan 49 yaşındaki Yavuz Yürekli hayatını kaybetmişti.

Cinayet ile ilgili yargılama  Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı. Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi, sanık Adnan Yıldırım’ın (40), Yavuz Yürekli ‘ye yönelik "Kasten Öldürme" suçunu islediğini sabit görerek, müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasına hükmetti.

Mahkeme heyeti, sanık Adnan Yıldırım için, cinayetten sonra firar etmesi, suça meyilli olumsuz kişiliği, fiilden sonraki ve yargılama sürecindeki davranışları nedeniyle verilen ceza üzerinden herhangi bir indirim uygulamadı.

Olay dosyadaki savcılık mütalaasında şöyle anlatılmıştı:

“Sanık Adnan Yıldırım ile sanık Erhan Yıldırım'ın kardeş oldukları sanık Sıddık Ağralı’nın Sanık Adnan Yıldırım'ın iş yerinde çalıştığı, sanık Adnan Yıldırım'ın maktul Yavuz Yürekli'yi tanık Serkan U. ile yaptığı iş dolayısıyla tanıdığı, sanık Adnan ile müşteki Remzi S. arasında olay öncesinde ticari ilişkiden kaynaklı anlaşmazlık bulunduğu, olay tarihinde sanık Erhan Y.'ın aracı ile seyir halinde iken müşteki sanık Remzi S., tanık Serkan U.z ve maktul Yavuz Yürekli ile karşılaştığı taraflar arasında aynı husumetten kaynaklı tartışma çıktığı, sonrasında tarafların ayrıldıkları, sanık Erhan'ın telefon ile abisi sanık Adnan'ı arayarak tartışmadan haberdar ettiği ve yanına gelmesini istediği, sanık Adnan'ın çalışanı sanık Sıddık A.’yı da yanına alarak olay yerine doğru aracı ile hareket ettiği, olay yerine yaklaştıkları sırada sanık Adnan'ın müşteki Remzi ve maktul Yavuz'u kendi araçları içinde gördüğü, kullanmakta olduğu aracını durdurarak elinde silah bulunduğu halde müşteki Remzi ile tartışmaya başladığı, sonrasında araçtan inerek yanlarına gelen ve kendisine "dur konuşalım " diyen maktul Yavuz'a  yakın mesafeden bir el ateş ettiği ve ölümüne neden olduğu ve akabinde panikle kaçmaya başladığı, müşteki Remzi'nin ise arkadaşı Yavuz Yürekli'nin vurulmasından kaynaklanan hiddet ve elemin etkisi ile haksız tahrik altında araç içerisinde bulunan tüfek ile sanık Adnan'ın arkasından iki el ateş ettiği, sanık Adnan'ın da kaçarken elindeki silah ile müşteki  Remzi'ye iki el ateş ettiği ancak atışların isabetsiz olduğu… “

malatyahaber.com

ARŞİV FOTO: Yavuz Yürekli'nin öldürüldüğü olay yeri

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Malatyalı (10 ay önce)
    Bir nebze de olsa merhumun yakınlarının yüreği hafiflemiştir umarım. Tekrardan merhuma Allahtan rahmet, yakınlarına sabırlar diliyorum. Adalet yerini bulduğu için de buruk bir huzur duyuyorum. Bu arada Akçadağ'da öldürüldükten sonra yakılarak gömülen bayanın, yakalanan katil zanlısı dışarıda geziyor. Acaba suçsuz olduğu mu anlaşıldı, şartlı mı salıverildi, basın bu konuda bir bilgilendirme yapmadı. Bilgisi olan var mı acaba???
    %59
    %41
    Yanıtla