SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Cinsel İstismar Davası Artık 'Kapalı'

0
Güncellendi - 2017-02-18 01:21:03
Cinsel İstismar Davası Artık 'Kapalı'
A- A+ PAYLAŞ

 Malatya'da, 13 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle tutuklanan sanığın yargılanmasına başlandı.

Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasına, tutuklu sanık İ.Ç (29), taraf avukatları, istismar nedeniyle hamile kalan mağdur çocuğun anne ve babasıyla Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) üyeleri katıldı.

Sanık Ç. savunmasında, mağdurla, kendisini 17 yaşında tanıttığı için ilişkiye girdiğini ve gerçek yaşını bilmediğini ileri sürdü.

Mağdur Avukatı Mehmet Fatih Kerimoğlu, istismara maruz kalan kız çocuğunun 7 aylık hamile olduğunu belirterek, tanıkların dinlenmesi için bundan sonraki duruşmaların kapalı oturumda yapılmasını talep etti.

Avukatın talebini kabul eden mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamı kararıyla duruşmayı erteledi.

KADEM Malatya İl Temsilcisi Birgül Cumurcu, duruşmanın ardından adliye önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, masumiyeti istismar edilen kız çocuğunun sadece ruhsal açıdan bir travma yaşamadığını, bu olayın küçük bedenini, hayatını da tehlikeye attığını belirtti.

Dernek olarak kuruldukları günden beri istismarlarla mücadele ettiklerini kaydeden Cumurcu, "Bu davada da çocuğun ve ailesinin adalet arayışına ortak olacağız. Masum çocuğun yaşadığı travmayı hafifletmeyecek olsa da failin en ağır cezayı alması ve cezanın ibreti alem olması için KADEM olarak davanın takipçisi olacağız." dedi.

AA- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • mustafa (7 yıl önce)
    Cezalar,artmadigi,surece,bu,tur,hadiseler,olur Bunu,yapani,kiniyorum,soruyorum,yapan in Kizi,ayni,durumda,olsa,tepkisi,ne,olurdu
    0
    0
    Yanıtla