SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çocuk Cerrahisi Kongresi Başladı

A- A+ PAYLAŞ

27. Ulusal Çocuk Cerrahisi Kongresi ve 13. çocuk Cerrahisi Hemşireliği Kongresi Malatya İnönü Üniversitesi'nin ev sahipliğinde başladı.

27. Ulusal Çocuk Cerrahisi Kongresi ve 13. Çocuk Cerrahisi Hemşireliği Kongresinin açılışı için Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene Vali Ulvi Saran, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süheyla Ünal, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Özdemir ile birlikte kalabalık bir topluluk katıldı.

Açılış töreni 13. Hemşirelik Kongresi Başkanı Hemşire Ayşe İslamoğlu ve 27. Çocuk Cerrahisi Kongresi'nin Başkanı Prof. Dr. Mehmet Demircan'ın konuşmaları ile başladı.
Türkiye Çocuk Cerrahisi Derneği Başkanı Prof. Dr. Ali Avanoğlu, "Biz dernek olarak her yıl Doğu'da bir toplantı yapıyorsak, bir yılda Batı'da yapıyoruz. Malatya'ya geldiğimiz için çok mutluyuz" dedi.

Prof. Dr. Ali Avanoğlu, çocuk cerrahisi politikasında bazı sıkıntılar yaşadıklarını belirterek, "Biz politik konulardan anlamıyoruz ama politik sorunlar dönüp dolaşıp bize geliyor. Çocuğun ne olduğu konusundaki anlatımlarla ilgili bazı sıkıntılarımız oldu. Başbakanımız bütün çocukların sağlık hizmetlerinin garanti altında olduğunu söyledi. Biz bu karara sevindik. Ama hemen baktık ki bazı şehirlerde özel hastaneler yerel kararlar alarak çocukları 16 yaş ile sınırladı. Bununla ilgili olarak pek çok yerlere
başvuruda bulunduk. Sağlık Bakanlığı bu konudaki sorunu çözdü" dedi.

Çocuk cerrahisinin tanımı ve tanıtımı konusunda eksiklikler bulunduğunu belirten Prof. Dr. Ali Avanoğlu, "Şunu anladım, sayınız ne kadar fazlaysa sizi Ankara'da o kadar fazla dinliyorlar. Sorunlarımızı anlatırken hep karşımıza bu sayı konusu çıktı. Hesaplar yapıldığında bir de görüldü ki bütün illerde ve hatta ilçelerde çocuk cerrahiler var. Halen Sosyal Güvenlik Kurumu ile ilgili sorunlarımızı çözemedik. Onlar, bakılamayan bir çocuk kalır mı diye düşünüyorlar" diye konuştu.

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, "Geçtiğimiz yıl 17 bin öğrencisi olan üniversitemiz, bu yıl yaklaşık 24-25 bin öğrencisi olacak. Turgut Özal Tıp Merkezi'nin yanında hemen Eczacılık Fakültesi açılacak. Kasım ayında Diş hekimliği bölümümüz açılacak. Saygın ve lider insanlarımız var. Turgut Özal Tıp Merkezi özelikle karaciğer naklinde önemli çalışmalara imza atıyorlar. Bunu sevinç ve iftiharla ifade ediyorum. Birçok alanda Turgut Özal Tıp Merkezi, dünya ortalamasının üzerinde bilim insanı barındırıyor" dedi. Prof. Dr. Çelik, üniversiteye yabancı ülkelerden de öğrenciler geleceğini ve bu konudaki çalışmaların sürdüğünü ifade etti.

Vali Ulvi Saran, üniversitelerin bilimsel faaliyetlerle öne çıkması gerektiğini söyleyerek, Çocuk Cerrahisi Kongresi'nin Malatya'da yapılmasından dolayı mutlu olduğunu kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız