SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çok Sayıda Konteyner Fırtına ve Yağmurdan Etkilendi

Çok Sayıda Konteyner Fırtına ve Yağmurdan Etkilendi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da Pazar günü etkili olan rüzgâr ve yağmur sonrası geçici işyerlerinde faaliyet yürüten firmalar mağdur oldu.

Levhalar uçtu, konteynerler su aldı. İşyeri olarak yapılan konteynerlerin kalitesiz malzemelerden yapıldığı ortaya çıktı.

Konteyner işyerleri su alan esnafı ziyaret eden Malatya TSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı:

“Şehrimizde gece boyu devam eden fırtına ve gün içinde yağan yağmur konteyner iş yerlerine zarar verdi. İş yerleri zarar gören esnafımızı ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerimizi ilettik. Plansız bir şekilde gelişigüzel konulan konteyner işyerlerinin alt ve üst yapı ihalelerini yüksek fiyatlarla alan belediye şirketleri, bir çivi dahi çakmadı. Elektrik kablolarını açıkta bırakarak, felakete davetiye çıkartmak nasıl bir aklın ürünüdür? Mevsimin ilk yağışında konteynerleri su alan, ürünleri ıslanan esnafımız kara kışı nasıl geçirecek?”

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

7 yorum yapılmış

  • Malatya (5 ay önce)
    Haber yanlış etkilenen esnafların kafasına göre yaptıkları eklentiler.Meyvecilik yolu üzerinde birkaç esnaf ana yola kadar konteynerına eklenti eklemiş.Depremden hiç ders almamışız.Konteynerde olsa plansız programsız hiçbir yapıya eklenti eklenmemeli.Yoksa en ufak afedde sıkıntı yaşarız.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • deli (5 ay önce)
    Konteynır yapan esnaf arkadaşlar nasıl can vereceksiniz .Allah'a nasıl hesap vereceksiniz (tabi iman varsa) bu kadar kalitesiz malzeme kullanırken hiç mi vicdanınız sızlamıyor. o paraları çağa çoluğunuza nasıl yediriyorsunuz
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hakan mi (5 ay önce)
    Vallahi rezillik diz boyu ya ben evimi yıkıldı iş yerimi kıldı Samsun'a gittim devletimiz sağ olsun dedi ki şehrine dönün �şyeri için konteyner iş yeri verdiler hadi neyse yazı idare ettik dışarıda kaldık içe sıcak klima falan yoktu konteyner evler gibi değildi idare ettik ama gel gör ki yağmur'u karı idare edemiyoruz bu kaçıncı yağmur yağışı benim iş yerim su alıyor üstüne branda çekiyorum yine alıyor yarın yamalak şey adamlar sandviç palet yapmış ama su alıyor devletimizden ricam konteynırların hepsine çatılarına profesyonel bir kucağında çekilsin bizim bütün sermayemiz sular altında kaldı dua ediyoruz ki Yağmur yağmasın 3 gün hava açık olacak seviniyoruz ama 3 günden sonra bir hafta yağmur yağacak perişan olacağımızı düşünüyoruz yani rezillik diz boyu ben Fatih Kayhan Mahallesi'nde ana caddede bir kontrol eder iş yerinde çalışıyorum ama naylon koyuyorum onu koyuyorum bunu koyuyorum su alıyor yani bunu yapan firma şerefsiz nasıl bir çatı yapmış ya da işte keşke konteyner iş yerleri dahil evler çatılı olsaydı vallahi pek şans devletimiz bir el atsın kara kış gelmeden çatı sorunları çözülsün
    %50
    %50
    Yanıtla
  • MUSTAFA (5 ay önce)
    Demek ki konteynerler yazlıkmış. Baştan söyleselerdi bunlar yazlık konteyner. Vatandaşta ona göre tedbirini alırdı.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Şahıs (5 ay önce)
    Kim ne derse desin sandviç panel su alıyor arkadaş zamanınd çok övdüler şimdi rezillik yaşıyoruz
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet türk (5 ay önce)
    Suç Ne Afad'n ne Devletin nede hükümetin .Suç sağlam ve kaliteli diye konteynırı devlete satan kimselerde olup yerinde yurdunda olmuş vatandaşa bile acımayacak kadar gözü dönmüş esnaftadır.
    %47
    %53
    Yanıtla
  • Mehmet bey, tüm suç bence vatandaşın. Esnaf kalitesiz konteyner yapmış olabilir ANCAK; Bu kalitesiz konteyner ı kaliteli diye teslim alan memur nerede? O memuru oraya atayan iktidar nerede? O iktidarı seçen vatandaş nerede? Sonuç tüm suç vatandaşın. Hem vatandaş %69 ile son seçimde yönetimden gayet memnun olduğunu onayladı. Herkes halinden memnun.
    %88
    %12
    Yanıtla