SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Cumhurbaşkanı Çok Beğendi.. Proje Bedeli 500 Milyon TL Civarında'

'Cumhurbaşkanı Çok Beğendi.. Proje Bedeli 500 Milyon TL Civarında'
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Yıldıztepe’de yapmayı planladığı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ında büyük beğenisini kazandığını söylediği Yıldıztepe Rekreasyon Projesi hakkında bilgiler verdi. İlk proje üzerinde bazı yeni düzenlemeler yapılan ve son şeklini alan Yıldıztepe Projesi'nin mali boyutunun 500 milyon TL civarında olacağı hesaplanırken, tepede hali hazırda bulunan telsiz, televizyon, radyo vericilerinin, yapılacak kulede yer alacakları, böylece görüntü kirliliğinin de son bulacağı belirtildi.

TRT GAP Diyarbakır Radyosunda sunuculuğunu Mustafa Yalın’ın yaptığı ‘Bölge Gündemi’ adlı programatelefon bağlantısı ile katılan ve hayata geçirdiği vizyonel yatırımlarla herkesimden vatandaşın büyük takdirini toplayan Başkan Güder, Yıldıztepe’de yapmayı planladığı ve Çanakkale, İstanbul gibi büyük illerde sadece örneğine rastlanabilen projelerden bir tanesi olan Yıldıztepe Rekreasyon Projesi hakkında bilgiler verdi. 

Projeyi, Malatya ziyaretinde Cumhurbaşkanı sayın Recep Tayyip Erdoğan’a da sunduğunu ve projenin çok beğenildiğini belirten Başkan Güder, Battalgazi’nin güzelliğine güzellik katacak projeleri hayata geçirerek ilçede tarihi çalışmalara imza attıklarına vurgu yaptı.

İçerisinde; seyir terası, teleferik, restaurantlar, kafeteryalar, gezi bahçesi, çocuk oyun alanları, adrenalin park, amfi tiyatro, su öğeleri, gözlem alanı, hortikültürel terapi alanları, cam kafeterya, konser alanı, kamelyalar, bisiklet ve yürüyüş yolları, doğa sporları ile ilgili birçok alanın olacağı bu vizyon projenin Battalgazi’nin turizm potansiyelini yükselteceğinin altını çizen Başkan Güder, “Battalgazi’miz, Doğu Anadolu’nun gözbebeği, Malatya’nın ise iki büyük metropol ilçelerinden bir tanesi. Tarihi dip derinliği M.Ö 7000 yıllara dayanan bir ilçeyiz. Tarihi, kültürü ve yeşili ile ön plana çıkan ilçemizin turizm potansiyelini ön plana çıkaracak çalışmalara imza atıyoruz, atmaya da devam edeceğiz. 

GÖRSEL: Projede yer alacak tesisler

Bölgenin fiziki şartlarının iyileştirilmesi, çevresel ve sosyal etkilerin azaltılması, engelli bireylerin sosyal hayata entegrasyonu, sosyokültürel hayatın gelişmesine amacıyla hazırladığımız bu tarihi proje, diğer illere de örnek olacak. Malatya için stratejik bir bölgede hayata geçirmeyi hedeflediğimiz projemiz ile anten vericilerini de tek bir merkezde toparlamayı hedefliyoruz. Malatya’daki görüntü kirliliğini de ortadan kaldırmak istiyoruz.

Vatandaşlarımızın çok beğeneceği ve gönül rahatlığıyla zaman geçirebileceği ve Malatya için büyük önem arz eden bir proje. Malatya’daki bütün anten vericilerinin tek bir merkezde toparlanması hedeflenen bu büyük proje, bölgede de ilk olma özelliği gösteriyor. Daha öncesinde ilgili bakanlıklarımıza projemizi sunduk. Ciddi bir maliyet gerektiren bir proje olduğu için üzerinde titiz bir çalışma yürütmek gerekiyor.

Malatya ziyaretinde Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’a da projemizi sunduk. Cumhurbaşkanımız projemizi çok beğendi ve böyle bir yatırımın bölgeye çok yakışacağına dikkat çekti. Gerekli çalışmaların yapılması için ilgili bakanlığa talimatlarını verdi. 

Çalışmalarımızın neticesinde 500 milyon civarında bir proje bedeli ortaya çıkıyor. İlçe Belediyesi olarak bu maliyetin altından kalkmak tabi ki zor.  O yüzden 2023 yılı içerisinde ilgili Bakanlıklarımızla ortak bir çalışma yapacağız. Çalışmalarımızın sonucunda gerekli destekler ile projemizi Battalgazi’ye kazandırmak istiyoruz. Battalgazi’mizi daha güzel yarınlara hazırlama noktasında gecemizi gündüzümüze kattık. Hizmeti hakkıyla yapmak aştandır. Bizlerde bu sevda ile Battalgazi’mize hizmet etmeyi sürdürüyoruz” dedi.

Bülten- malatyahaber.com

Haberle İlgili Diğer Fotoğraflar
UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

37 yorum yapılmış

  • Av.Atakan KAYA (1 yıl önce)
    akp gidecek İsraf,şatafat bitecek ..
    %67
    %33
    Yanıtla
  • mehmet (1 yıl önce)
    RANT Yazık. Ülkemiz ekonomisin ,vatandaşların durumu ortada. Rant sağlamak için hazırlanan proje.500 milyona eski parayla 500 trilyona mal olacağından bahsediliyor. Düşünülen projenin en az 250.milyonu rant olarak birilerine gideceği belli.Yazık,yazık. İsraf ve rant projesidir. Ülkemizde Tarım, hayvancılık, işsizlik u devasa sorun haline gelmişken hazırlanan rant ve israf projesinin gündeme getirilmesi çok manidar ve esef vericidir.
    %66
    %34
    Yanıtla
  • çavuşoğlu (1 yıl önce)
    Gördük yaptığınız milllet bahçesini !
    %89
    %11
    Yanıtla
  • malatyalı vatandaş (1 yıl önce)
    Sayın Osman Güder Başkanımızı Takdir Ediyorum Gerek Yol Gerekse İmar İşlerinde Çok Güzel Çalışması Var.İnşallah Büyük Şehir Başkanlığına Getirilmesini Çok Arzu Ediyorum.Çünkü Büyük Şehir Başkanı Gürkan Bey Hiçbir Faydası Yoktur.Aynı Şekilde Yeşilyurt Belediye Başkanıda Yaptığı İş Yöresel Yemek Ve Park Çalışması İle Oyalanıp Duruyor.Oysa Malatya da Uzmanlar Büyük Depreme Hazırlıklı Olun Diye Sayın Çınar da Yemek Ve Park İle Önlem Almayamı Çalışıyor Anlamış Değilim Topsöğüt Konutlarını Yaptı Çevresinde Başka İmar Yoktur.Islak Dere Çalışması Yapılacaktı Oda Hiçbir Faliyet Yoktur.Eğerki Bu İşleri Dahi Beceremiyorlarsa Koltuğu Bıraksınlar Bu İşleri Sayın Osman Güder Gibi Değerli Başkanlar Gelsin Koltuğa Eminim 1 Yıl İçerisinde Hepsini Yaparlar.
    %8
    %92
    Yanıtla
  • Vatandaş (1 yıl önce)
    Çöpte ekmek toplayan kimsede kalmayacaksa güzel proje
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Basri (1 yıl önce)
    Mis gibi proje, Malatyamıza çok yakışacak. Kayalık mezbele bir mekan ortadan kalkacak. Yorum yapan arkadaşlar neyin derdindelerse açikca yazsınlar, Malatya mizin hayrına olan bir projeye katkıda bulunacaklarına negatif yorumlar yapmasınlar. Bence teleferik de eklenebilir projeye.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • mlx (1 yıl önce)
    İyi hoş güzel.amma ve lakin belediyelerin yaptığı bu yerlerdeki sosyal tesislerde fiyat hiç cazip değil.sosyal belediyecilik gereği bu yerlerin hesaplı olması fiyatların daha cazip olması gerek.ama şükür malatyada öyle bişey yok.dışarı ile ya aynı yada birkaç tl hesaplı...
    %84
    %16
    Yanıtla
  • MUSTAFA (1 yıl önce)
    Her proje için cumhurbaşkanının onayı mı gerekiyor? Cumhurbaşkanı nereden bilecek hangi ilin neye, ne kadar, nasıl ihtiyacı var? Bu nasıl bir yönetim anlayışıdır? Her şeye cumhurbaşkanı karar verecek ise bu belediye başkanlarına ne gerek var?
    %79
    %21
    Yanıtla
  • Orduzu (1 yıl önce)
    Devir turizm devri, doğru bi yatırım
    %44
    %56
    Yanıtla
  • Kazım (1 yıl önce)
    Proje güzel düşünülmüş. Şehir açısından Doğu/batı dengesine de katkı sağlar. Maliyetli ama istihdama, yerli turist sayısına ve şehrin simgesel değerine olumlu katkı sağlayacaktır. Her projeye “bunun yerine ev, tarım alanı, ihtiyaç sahiplerine yardım vs.” şeklinde yaklaşılmamalı. Belediyeler ve devlet zaten sosyal yardım anlamında da ciddi katkılar yapıyorlar.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Engin Yurt (1 yıl önce)
    Bu ekonomik krizde bu denli büyük projeye ne gerek var.
    %66
    %34
    Yanıtla
  • yorum yazar (1 yıl önce)
    proje tamamen gösteriş için ve parayı çarcur edip halkı borca sokmak. getirisi ve geleceği olmayan bir proje ...acil gerekli olan şeyler varken hiç gerekli olmayan yatırım . belediye başkanı bence akıl tutulması yaşıyor... birileri aklına girmiş senin başkanım ....
    %62
    %38
    Yanıtla
  • Hüseyin (1 yıl önce)
    Ben böle vizyonsuz bi belediyecilik görmedim sayın Gürkan dan sonra Battalgazi’ye hiç Bişey yapılmadı 2 tane park acma ile belediyecilik olmaz biraz sayın çınardan kurs alın vizyonunuz genişler Osman bey
    %56
    %44
    Yanıtla
  • berk (1 yıl önce)
    proje çok güzel
    %36
    %64
    Yanıtla
  • Seyyah (1 yıl önce)
    Yazık günah yaa bu kadar para mı harcanır. Devletin kasası milletin cebine akacağına betona akıyor..
    %73
    %27
    Yanıtla
  • vatndaş (1 yıl önce)
    Yahu adliye sarayı ihalesi ne oldu hakkaten. Asker hastahanesi yıkıldı, adliye sarayı projesi yapıldı, üstüne proje revizyonu tamamlandı haberi yapıldı. Bakan geldi yeri gezdi ama ihale için çıt yok. Adliyenin her bir bölümü bir binada; yok matim yok istinaf mahkemesi için yer belirlenmesine yönelik toplantı ne oldu şimdi!!!! Başka bahara mı kaldı yani..
    %71
    %29
    Yanıtla
  • Kiremit (1 yıl önce)
    Gereksiz ve sadece israf bu enflasyon ve hayat şartları ortada iken.Personelden para kes bir promosyon alma sonra beton yığınına para yatır. Ne güzel Malatya be
    %68
    %32
    Yanıtla
  • Cevatcobanli444 (1 yıl önce)
    Çanakkale'yi Malatya'dan büyük zannediyor. Bence Malatya dışında bi yerde yaşamamış adamlar belediye başkanı olmamalı. Ufku çok dar oluyor malesef. Ufku geniş, dünyayı gezip dolaşmış insanlar belediye başkanı veya yöneticisi olmalı. Yoksa o şehre hiçbir şey veremezler. 500 milyon dolar şöyle bir şeye yatırılır mı yahu yazık. İnsanlara iş alanı açacak gerçek üretim işlerine neden yönelmiyoruz. Yazık günah bu şehre. Neden hiç liyakat sahibi insanlara yetki vermiyoruz böyle insanlara veriyoruz anlayamıyorum gerçekten. Sırf akparti adayı diye gidip bu insana verdiniz oyunuzu size de yazıklar olsun
    %76
    %24
    Yanıtla
  • Önce haberi düzgün okuyunuz. 500 milyon dolar değil 500 milyon TL'LİK yatırım.
    %42
    %58
    Yanıtla
  • Yurtsever (1 yıl önce)
    Betona gömün paraları. Son ırmak kuruduğunda son ağaç yok olduğunda son balık öldüğünde beyaz insan paranın yenmeyeceğini anlayacak der Kızılderili atasözü. Kuraklık almış başını gidiyor Hayvancılık tarım perişan durumda. Park yapın kimse yapmayın demiyor. Yürüyüş yolları bol ağaç banklar tamam. O kadar parayı bu projelere vereceğinize. Açlık en kötü kader insanlar için. Lüks içinde yaşasan ne olur gıda kaynakları tükenirse
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Çok yerinde bir yorum. Yeter artık denizi bitirdiniz. Yazık bu millete.
    %73
    %27
    Yanıtla
  • DeliBalta (1 yıl önce)
    Sadece teleferik yeterli gerisi israf
    %43
    %57
    Yanıtla
  • Vatandaş Rıfkı (1 yıl önce)
    Memleketin Adliyesi yıkıldı yıkılacak adamlar hala hava atma peşinde..
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Hakan Türkileri (1 yıl önce)
    Sayın Başkanım ellerinize sağlık. Görünüşte proje gerçekten çok güzel ve heyecan verici. Hele yapılan animasyon kliple insanın daha hoşuna gidiyor. Ancak naçizane fikrim, ivedi olarak tarımsal kalkınma odaklı proje çalışmalarının yapılarak önümüzdeki 100 yıllık süreçte dünya ekonomik gidişatına belirleyici olarak açlık ve kuraklıkla mücadele edecek projeler üretmeniz. Düşünün ki siz dünyanın en fakir insanısınız, yiyecek ekmeğiniz yok. Ama altınızda dünyada hiç kimsenin binemediği bir araba var. Veya şöyle düşünün bir villanız var, dünyada eşi benzeri yok. Ama yiyecek yemeğiniz yok. BİR ANLAMI OLUR MU? O nedenle tekrar söylüyorum naçizane fikrim lütfen görsel odaklı değil, uzun vadeli sürdürülebilir, tüm halka birden fazla somut, reel ve ekonomik özgürlük kazandırıcı yatırım yapmanız. Aksi takdirde yapmayı düşündüğünüz bu ve benzeri yatırımların belirli kesimler tarafından nemalanmak sureti ile sosyal ve ekonomik boyutu kısırlaştırılmış yatırımlar olmaktan başka ileri gidemeyeceği kanaatindeyim. Tekrar ve vurgulayarak belirtmek isterim ki '' SU KAYNAKLARININ VERİMLİ KULLANILABİLECEĞİ, TARIM VE HAYVANCILIK ODAKLI '' yatırımlar önümüzdeki 100 yıla damgasını vuracak.....
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Gerçek Malatyalı (1 yıl önce)
    Gerçekten güzel şehre değer katacak proje. Sayın Osman güderin kırkgöz sahil park projesini yakından gördüm muazzam. Bu da öyle olacak galiba. Osman başkan gerçekten işini layık ile yapıyor. Merakla bekliyoruz. Malatya halkına hem iş hem aş çıkar çok vatandaşımız buradan çalışır evine ekmek götürür.
    %30
    %70
    Yanıtla
  • İtibar (1 yıl önce)
    Ben çok beğendim bir de köşk yapın malatya mıza yakışır köşk e isim bulalım kampanya yapın katılalım itibardan tasarruf olmaz .
    %48
    %52
    Yanıtla
  • Şehit Fevzi (1 yıl önce)
    Başkan sehitfevzi üç yıl olacak müteahhit oynayıp duruyor.magduruz kiralarimizi odeyemiyoruz
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Muhammed (1 yıl önce)
    Malatya'mıza çok güzel bir hava katar. Keza Doğu anadolu girişi ve Batı'dan gelen araçların direk görme hasebiyle mükemmel olur. Türkiye Yüzyılına yakışır...
    %34
    %66
    Yanıtla
  • ali (1 yıl önce)
    amfi tiyatro kesinlikle şarttı etkinlikler orada yapılır bu alana doğunun en büyük lunaparkı yapılsa teleferik ile birlikte trust çeker Malatya için gezilecek yer sayısı artar
    %36
    %64
    Yanıtla
  • Cengiz (1 yıl önce)
    Malatya'ya her anlamda değer katacak bir proje. Nacizane bir onerim olacak; Yapılacak caminin kesme taştan yapilmasi yillar sonra oraya tarihi anlamda da bir değer katar ve görsel olarak daha güzel durur. Yildiztepenin ismine yakışacak Ay ve Yıldız motiflerinin her yerden görünecek şekilde kuleye yerleştirilmesi de güzel olur. Görsellere bakılırsa teleferik biniş istasyonu Yimpaş tarafında gözüküyor.Eger öyleyse bu da güzel düşünülmüş. Heyecan verici bir proje. Bir an önce başlayip bitmesi temennisiyle Emeği geçenlere teşekkürler.
    %28
    %72
    Yanıtla
  • murat (1 yıl önce)
    Acikladiklari kaç tane projeyi bitirdiler acaba, 500 milyonun dönüşü memlekete ne kadar surede ne kazandıracak? İSRAF
    %70
    %30
    Yanıtla
  • Alp (1 yıl önce)
    Ya arkadaş o proje maketi ile gerçek zemin arasında dağlar kadar fark var.... Siz bölgeyi sadece ağaçlandırın en güzel hizmet o olur. Dün 300 milyon olan proje Beştepe gidince 500 oluyor. düşünülmesi gerek budur.
    %74
    %26
    Yanıtla
  • Mehmet can (1 yıl önce)
    Bu hayat pahalalıği enflasyon işsizlik yoksulluk varken bu kadar parayı birilerine rant için zengin etmek için harcamak resmen utanç olur iş kapısı olacak kent e gelir sağlanacak işin ehli insanlarla projeler.yapsan daha iyi olur Malatyali olmayan belediye başkanı gider
    %70
    %30
    Yanıtla
  • Pırasa (1 yıl önce)
    Allah için Allah rızası için, aldığınız maaşın oturduğunuz makamın hakkı için şu getirisi olmayan projeleri bırakın. Hayvancılık bitti. Tüm köyleri gezin hayvan kalmadı. 5 yıl sonra et yok yemeye. 10 yıl sonra buğday yok ekmeğe. Yatırım yapın üretim yapın. Bir şeker fabrikası daha açın dağı taşı şeker ekin . Bari şeker satar et buğday alırız. Aç adam bu projenin içinde gezip ne yapacak?
    %74
    %26
    Yanıtla
  • Huzur (1 yıl önce)
    O 500 milyonla kaç fakir fukara ev sahibi edilir
    %66
    %34
    Yanıtla
  • 500 kişi, ama bu iş turizm anlamında başarılı olursa çok daha kişi faydalanir
    %31
    %69
    Yanıtla
  • Utku Tutun (1 yıl önce)
    2030 yılına kadar inşaata başlayıp bitirirlerse şaşırırım.
    %63
    %37
    Yanıtla