SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Cumhurbaşkanımız Bana, 'Git ve Malatya'yı Toparla' Dedi"

A- A+ PAYLAŞ

AKP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sami Er, Malatya İl Başkanı Namık Gören, Battalgazi İlçe Başkanı Basri Kahveci  ile birlikte Göztepe Mahallesi’nde vatandaşlarla bir araya geldi.

“Tecrübelerimizi Malatya’mızda Kullanacağız”
AKP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Er, “Cumhurbaşkanı’mız bana, ‘Malatyalılar beni çok sever, ben de Malatyalıları çok severim. Sen Malatyalılara emanetsin, Malatyalılar sana sahip çıkar. Git ve Malatya’yı toparla’ dedi.  

Malatya’mızın durumunun farkındayız. Malatya’da İl Özel İdaresi’nde olduğum dönemde neredeyse gitmediğim yer kalmadı. Malatya’yı avucumun içi gibi bilirim. Belediyenin her kademesinde bulunan, her birimini bilen, işleyişini en iyi şekilde bilen bir kardeşinizim. TOKİ şu anda Malatya’nın en çok ihtiyacı olan kurum. Orada tecrübe edindik. Çarşımızı inşa eden Emlak Konut’un da yönetim kurulu üyeliğini yaptım. Bu tecrübelerimi Malatya’mıza kullanarak Malatya’yı bir an önce küllerinden ayağa kaldırmak ve en son vatandaşımızın kalıcı konutuna ulaşmasını temin edene kadar bize durmak yok. Aynı şekilde esnafımızın kendi dükkanlarına kavuşuncaya kadar yine bize durmak yok. Bunun için elimizden gelen bütün gayreti, bütün samimiyetimizle hep beraber göstereceğiz. İstişare kültürüne çok önem veririm. Malatya’yı Malatyalılarla birlikte yöneteceğiz. Önemli yerlerde bulunan insanlara ulaşabileceğimiz bir konumumuz var. Allah’ın izniyle bu ağımızı kullanarak Malatya’mıza en iyi hizmeti almaya çalışacağız.” şeklinde konuştu.

“Hiç Kimse Açıkta Kalmayacak”
Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, “Sami Başkan’ımız TOKİ’de görev yapmış, beş yıl orada çalışmış bir insan. TOKİ’nin nasıl işlediğini, nasıl işlemesi gerektiğini bizden daha iyi biliyor. Bizim büyük arzumuz yerinde dönüşüm yapmak. Şehrin dışında konut yapmak yerine konutlarımızı yerinde yapalım, yerinde dönüşümü sağlayalım istiyoruz. Bakanlarımız Malatya’ya geliyorlar. Battalgazi’ye ilavelerle 25 bin konut hatta ‘siz isteyin 40 bin konut yapalım’ sözünü aldık. Biz de belediye olarak bunun altlıklarını, hepsini hazırladık. Kısa sürede kazmayı vurup Cumhurbaşkanı’mızın sayesinde hiçbiriniz açıkta kalmayacak. Buna kesinlikle kani olun. Sami Başkan’ımız da bu işi yapabilecek en iyi kişilerden bir tanesi. Biz Sayın Cumhurbaşkanı’mızın ifadesiyle ‘size efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik’. Yani hizmet etmeye geldik. Hizmetlerin üzerine ekleyerek sizlerle hizmetleri buluşturmaya devam edeceğiz” dedi.

"Yorulmayacağız, Çalışacağız”
Malatya İl Başkanı Namık Gören, “Sizlerin verdiği destek ile bugüne kadar 2001 yılından itibaren milletin değerleri, milletin parası, milletin hizmetine amade oldu. 6 Şubat tarihinde yaşadığımız asrın felaketiyle birlikte kimimiz evlerimizi, kimimiz iş yerlerimizi, kimimiz her ikisini birden kaybetti. İlimizde bulunan toplam yapı stoğumuzun üçte biri yok oldu. Bu süreç içerisinde çok titiz bir aday tespit çalışmaları yapıldı.  Deprem bölgeleriyle ilgili daha hassas bir çalışma yürütüldü. Yürütülen çalışma bundan sonraki dönemde depremin yarattığı izleri, yaşattığı hasarları verdiği zararları giderebilecek sağlıklı bir ekip oluşturmak yönündeydi. Bu manada Sami Er, Malatya iliyle ilgili ismiyle müsemma, müktesebatı, tecrübesi, birikimiyle inşallah önümüzdeki dönemde Malatya’da bizlere abilik edecek, teknik manada Malatya’yı ayağa kaldıracak ekibe teknik direktörlük yapacak, TOKİ’deki çalışmalarını inşallah Malatya’mız için kullanmaya gayret gösterecek. Biz ona kardeşlik edeceğiz, destek olacağız. Sami Er Başkan’ımızın önderliğinde Malatya’da yaşanan sıkıntıların tamamını giderme noktasında tek bir vatandaşımız geçici barınma merkezlerinde kalmayana kadar yılmayacağız, yorulmayacağız, çalışacağız.” ifadelerine yer verdi.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

39 yorum yapılmış

  • Malatyalı 44 (3 ay önce)
    Sayın er tecrübenizi var eyvallah ama battalgaziyle yesilyurta yazık ettiler doktordan avukattan belediye başkanı olmaz olmaz hel deprem yaşamız bir ilde taktir halkımızın
    0
    0
    Yanıtla
  • Halk (3 ay önce)
    17 senedir ak partiliyim ne hale geldi parti yazık rezalet bir parti oldu ÖZNURUN PARTİSİ oldu. Oy moy yok size. Hele battalgazide asla asla.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Avşar bey (3 ay önce)
    Şimdi sayın cumhurbaşkanımız bunu dediyyse iki anlam çıkıyor Birincisi Malatya nin dağıldığını kabul ediyor İkincisi bunu ordakiler değil sen yaparsin diyor garip.. Acaba toparlanması gereken parti teşkilatı mi sehirmi.. Ben diyorum Yeniden refaha hayırlı olsun..
    %77
    %23
    Yanıtla
  • Yeniden refah kendine hayrı yok gözüküyor. keşke dediğin gibi olsaydı
    %38
    %62
    Yanıtla
  • Cemc (3 ay önce)
    Zor toplarsın
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Mlx (3 ay önce)
    Malatyalı atar tutar ama seçim zamanı gider iktidar partisine oy verir. O yüzden kimse atıp tutmasın. Sandığa gidince yaavvvv kime oy verek diyecek ve gene mevcut partiye oy kullanacak. O yüzden ama az farkla ama çok farkla kazanacaklar. Bizim millette adayı sorgulama yoktur. Partiyi sorgulama vardır.
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Babil (3 ay önce)
    Hey gidi Heyyy… Burası Malatya. Düğün yapılmadan kıza bakılır,damat araştırılır.Gelinle damat tanıştırılır. İlk yemeği anlaşması derdeken ,istemesi,sözü,nişanı,hamamı,kınası,düğünü,haftası…… gitti bir yıl ! Cenaze desen ağlaması yıkaması , defini üçü, kırkı, mirası kavgası ; gittimi bir yıl.. Ya bu mememleketi şu anki mevcut yönetim dışında kimse kaldıramaz. Bırakalım düğünde varsa sahibi yapsın . Cenazede varsa Sahibi kaldırsın. Sayın hemşerilerim ; Bunların gelmesi gitmesi hayırlı olsun. Yeni kadrosu , iyadeyi ziyareti, yeni ekibi 2 yıl. Gelin birlik olalım Şuanki yönetime sahip çıkalım. Koyun olmayalım! Güdülmekten bıkmadıkmı !!!
    %58
    %42
    Yanıtla
  • Porgalı Pala Dayı (3 ay önce)Babil isimli kullanıcı yorumuna
    Kime yakınsın kimle bir olalım, tarafın nere? sen yazdığından bir şey anladın mi?
    %40
    %60
    Yanıtla
  • Memleketimden Tarafım.
    %60
    %40
    Yanıtla
  • Porgalı Pala Dayı (3 ay önce)Babil isimli kullanıcı yorumuna
    Derdi memleket olanın şehir yönetiminde helvacıyla, kuyumcuyla, veterinerle, öğretmenle ne işi olur. Derdi Malatya olanın Adıyamanlı belediye başkanları ve il örgütleriyle ne işi olur. Derdi Malatya olanın yıllarca Malatya’ya adımını atmamış belediye başkan adayı ve milletvekilleriyle ne işi olur? Güldürmeyin yahu. Çünkü çok komik görünüyorsunuz.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Tabiki Mevcut Yönetim. Mevcut Belediye!!!
    %34
    %66
    Yanıtla
  • orhan ince (3 ay önce)
    bakın çumhurbaşkanı demiş git malatyayı topla diye ona göre bir kelimede cumhurbaşkanı ismini kullanmadan ben yapacam deyin.
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Gani (3 ay önce)
    Söyledikleriniz doğru olabilir.Ancak biz artık inanmıyoruz.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Mustafa (3 ay önce)
    Eeee başka ne dedi. Hele biraz dedikodu ver. Senin kazanacağın kesin mi. Halkı bu kadar koyun görüyor yani. Halkın sesine kulak verip, halkın istediği adayı neden aday göstermediğinizi anlamış değilim. Yazık bu millete diyecem ama demiyorum. Çünkü bu millet sizi getirdi. Her şeyi hakediyor. Kimse sızlanmasın. Bu arada Yeşilyurt için ürolog nasıl birşey. Hastaneye başhekim olarak mimar atamaktan farkı yok. Muayene için belediyeye gidecez galiba.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Ulku (3 ay önce)
    İnandikmi hayır YRP Bilal Yıldırım beye hayırlı olsun
    %81
    %19
    Yanıtla
  • kadir (3 ay önce)
    20. yıldır akp. den aday olan başkanlar da projeler vaad etmişti projeyi yapmadıkları gibi devletin onayladıkları projeleri .ptal ettiler.. kernektten beydağına ordan üniversiteye telefirikmi demediler. yer altı yer üstü projelermi demediler.. yaşanabilir şehirmi demediler.. ya arkadaş istasyon virajı ile araştırma ve üniversite arasına yonca yapraklı altı üstlü kavşak projesi onaylandı hatta % 10 ödenekte hemen çıktı akp.li başkan tranbüse uygun değil diye iptal etti.. valilik arkasındaki güzelim çay bahçesini iptal edip şu an sarhoşların mekanı haline getiren yine akp.li başkan değilmi.. orduzu ile çöşnük arasındaki şehirler arası kavşağı oraya alt geçit yapılmasını görmeyen yine sizler değilmisiniz.. 20. yıldır trafik sorununu gal edemeyen yine sizler değilmisiniz.avrupada ve türkiyede çevre yolu olmayan tek il malatya ve 20 yıldır çevre yolu muhabeti hala ortada çevre yolu yok.. yurt dışından uçakla gelen ve giden malatyalılar elazığa iniyor ve giderken de elazığda havalanıyor bunu bile hal edemeyen sizler değilmisiniz.. deprem öncesini diyorum koskoca malatyada ailelerin oturup çay yudumlayacakları çay bahçesi yok yaa 20 yıl önce vardı ama. valilik arkasındaki çay bahçesi.. soykan parkında orman gibi çay bahçesi.. hürrüyet çay bahçesi.. kernek meydanı 20 yıl önce buralar aktifti oraları bile yok ettiniz... hafta sonu maç olursa maça gidiyorduk oda yok oldu ve yok edenleri görmektten geldiniz.. söylenecek çok şey var ama ne söylesek söylüyelim biz malatyalı yöneticilerde bi huy var söylem var eylem yok söylem bir türlü eyleme geçmez onun için sayın sami er siz ne söyleseniz söyleyin inandırıcı gelmiyor o koltuğa oturduğunuz zaman herşeyi unutoyorsunuz ahbap çavuş ilişkiler başlaıyor. buda malatyamızın düzelmesi için ankaradakilerin malatyayı ciddiye alması için kesinlikle ve kesinlikle değişim şart yoksa malatya nasıl olsa % 70. garanti denilip her şey kulak ardı olur. hızlı tren sivasa geliyor ordan erzincana gidiyor ama üç tane organize sanayisi olan.. dünya kayısı başkenti olan.. dünyanın en iyi karaciğer nakil merkezi olan... iki tane devlet üniversitesi olan malatyaya yok malatyanın 4/1 olan binali yıldırımın memleketine var
    %85
    %15
    Yanıtla
  • cafer canbay (3 ay önce)
    Sayın sami Er Memlekete Hizmet edenler varken adın cismin yokken şimdi şıp diye ortaya çıktın ama bu millet hak edeni alır yapılacak bir şey yok.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Ramazan (3 ay önce)
    Erkal dan itibaren Malatya ciddi anlamda içine kapandı, küçüldü. Sanırım bu dönem altın vuruş yapacak ve Malatya'yı bitirecekler. Hayırlı olsun
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Kıranta (3 ay önce)
    Bu şehire, Partili,Malatyalı,ve Branşı şehircilik,mimar olmayandan olmaz ,Şehir 5 yıl yerinde sayar 500 yıl daha geriye gider .Şehir yeniden yapılanma sürecinde, 100 yıllık projelerle bakmak lazım.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • İrfan (3 ay önce)
    Umarım kadroları akrabalarıyla ve tanıdıklarıyla doldurmaz. Malatya bunları konuşmaktan bıktı.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • UltraŞakşakçı (3 ay önce)
    Öyle dediyse yanlış kişiyi seçmiş demektir. Ama halk doğru kişiyi seçecektir.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Barguzulu (3 ay önce)
    Ben inanıyorum inşallah Sn. Sami Er ile toparlanacağız hep birlikte
    %10
    %90
    Yanıtla
  • METİN (3 ay önce)
    Başkan toparla derken rezerv alan kastedilmiş olmasın söylerken sanki duymuyordun yanlış anlamayasın..
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Deniz (3 ay önce)
    20 yıldır toparlanamayan gerçek belediyecilik yapmayan Chp belediyesiydi sanırım, şimdi bir taneside söylemiyormu sayın Er mevcut belediyede bizim belediye zaten haberi yok demek, Ak parti belediyeciliği toplayacak diyor yazık.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Bülent (3 ay önce)
    Bunlar hiçbirşey yapamaz çarşı eskisinden daha kötü olacak
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Mehmet (3 ay önce)
    Her platformda yazıyorum.. yerinde dönüşüm diye diye bir şey tutturmuslar.. eğer daha önce sokakları, caddeleri daracik otoparklar olmayan malatya ya aynı yerinde evler, iş yerleri yaparsanız mahvedeceksiniz.. biz eski malatya dan zaten memnun değildik.. Kayseri gibi şehirlere gıpta ile bakardık.. Bundan dolayı yerinde dönüşüm olsun ama 10 mt binalar geri çekilerek olsun.. yıkılsın kimsenin gözünün yaşına bakmayın.. bu şehire geniş cadde ve sokaklar yakışır. Bir esnafi, akrabayi yada alisverisi icinziyaret edeceğimiz zaman oranın önünde otopark olsun. Ulaşımı raylı sistemler kurulsun.. bu kadar basit sığ düşünmeyin.. buyuk düşünün büyük...
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Sevda ülkü (3 ay önce)
    Bilmezmiyiz nasıl toparladığınızı 20 yıldır görmedik mi Aynen devam.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Ahmet (3 ay önce)
    Malatya çeyrek asırdır aynı siyasal anlayıș tarafından idare ediliyor. Çeyrek asırda yapılanlar yapılacakların teminatıdır...
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Atıf Hoca (3 ay önce)
    Sayın Cumhurbaşkanımız size Malatya yı toparlama görevinin yanında Belediye de Malatya nın dağılmasına sebeb olan her kim varsa hesap sor dedi mi, sayın ER?
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Burak (3 ay önce)
    Bu memleketin bu vekilleri olduğu sürece sana iş yaptirmazlar Sami bey.belki sen gercekten bu memlekete hizmet etmek isticeksin ama vekillerin isteklerine yok dedikçe bugün nasıl Selahattin Gürkan ın arkasından iş çevirdilerse yarında senin arkandan iş cevirecekler.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Abdullah (3 ay önce)
    Malatyayı toparlayacak olan Milli Görüş belediyeciliğidir.Oda Yeniden Refahla Bilal Yıldırım'la olacak İnşallah
    %54
    %46
    Yanıtla
  • Mili görüş diyince aklıma nedense mercimek davası geldi. Allah'ın adını bu işlere karıştırmayın.
    %60
    %40
    Yanıtla
  • Parçikanlı Fatih (3 ay önce)
    Başkanım desteğimiz seninle. Deneyim ve tecrübenle bu şehir ayağa kalkacak inşallah. Selahattin Gürkan a emekleri için teşekkür ederiz. Ancak Malatya nın içinde bulunduğu durum gereği daha donanımlı daha tecrübeli, daha teknik bir başkana ihtiyacımız vardı. Malatya için en doğru tercih..
    %13
    %87
    Yanıtla
  • Toparlayıcı (3 ay önce)
    Niye? Öbürleri CHP nin adamları mıydı? Uzaydan zembille mi gelmişlerdi?Toparlayamayacaklardıysa niye bir sene öyle geçti? Siz bu milletle kafa mı buluyorsunuz? Sizi artık Allah’a havale ediyoruz!!!
    %88
    %12
    Yanıtla
  • İlhan (3 ay önce)
    Yıkım sırasında zarar verilen binaları tamir etseniz önce.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Ali (3 ay önce)
    Sami bey Malatya seni adam bildi temayülde oyunu verdi. Arkanda halk var. Sıra sende, halkın yanında ol ve önce beledyedeki zübükleri; referansla torpille belediyede işe yerleştirilenleri temizle...
    %57
    %43
    Yanıtla
  • malatyalı esnaf (3 ay önce)
    Siz önce insanların sağlam mallarına çökmekten vazgeçmelisiniz. Çarşıdaki hasarsız/az hasarlı binaları ali cengiz oyunlarıyla boşaltıp yıkmaya çalışıyorsunuz. Biz böyle zulum görmedik. Ayıptır günahtır.
    %61
    %39
    Yanıtla
  • Gölge (3 ay önce)
    Hadi bakalım.
    %36
    %64
    Yanıtla
  • Gariban (3 ay önce)
    Önce şu son zamanda yıllardır belediyede emek verip de , hakkı ile çalışanın hakkını yiyen özel kalemden kadro alanları bir temizle başkan. Kimse hakkını helal etmiyor. Çıksın ahimiz diyor herkes
    %83
    %17
    Yanıtla