SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Cumhurbaşkanlığı İletişim'den Kürecik Radarı İle İlgili Bir Yalanlama Daha

Cumhurbaşkanlığı İletişim'den Kürecik Radarı İle İlgili Bir Yalanlama Daha
A- A+ PAYLAŞ

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, "İran'ın 15 Nisan'da İsrail'e fırlattığı füzeler, Malatya Kürecik'te bulunan radar üssü sayesinde erken tespit edilerek durduruldu." İddiasının doğru olmadığını açıkladı.

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nden yapılan acıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye ile görüşmesinin ardından Malatya’daki Kürecik radar üssü ile ilgili olarak aslı olmayan bilgilerin  kasıtlı bir biçimde yeniden dolaşıma sokulduğu belirtildi.

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nin açıklaması şu şekilde:

"İran'ın 15 Nisan'da İsrail'e fırlattığı füzeler, Malatya Kürecik'te bulunan radar üssü sayesinde erken tespit edilerek durduruldu." iddiası doğru değildir.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye ile görüşmesinin ardından, Kürecik radar üssü ile ilgili Merkezimizce daha önce de yalanlanan asılsız iddianın kasıtlı bir biçimde yeniden dolaşıma sokulduğu tespit edilmiştir.

Kürecik'teki radar sisteminden elde edilen bilgiler, NATO prosedürleri çerçevesinde sadece müttefiklerle paylaşılmaktadır. Bu veri paylaşımının amacı, NATO müttefiki ülkelerin halklarının, topraklarının ve kuvvetlerinin korunmasıdır.

Bilgilerin İsrail gibi NATO müttefiki olmayan ülkelerle paylaşımı söz konusu değildir.

Türkiye, her zaman Filistinli kardeşlerimizin haklı davasının yanında olmuştur ve her koşulda olmaya devam edecektir.

Kamuoyunun hassasiyetleri üzerinden yürütülmeye çalışılan manipülasyon kampanyalarına itibar etmeyiniz.”

malatyahaber.com

İlgili haberler
UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • Maraba (1 hafta önce)
    İsrail kendi radarına değil de küreciğe mi güvenecek
    %15
    %85
    Yanıtla
  • A Ali (1 hafta önce)
    Yok yok abd israili korumuyor Avurpa israili korumuyor kürecik sadece moskovayı izliyor abd suriyede pkk ya destek vermiyor dünyadaki terör örgütlerinin hiç biri israil abd ingitereyle alakası yok bu ülkeler kausta savaṣta beslenmez OLDUMU MEMUN oldunuzmu
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Abidin (1 hafta önce)
    "Gücü elinde bulunduranların sözlerine, Emeviler'den beri iananlar çoook saftır!" Bir de İSRAİL'e değil, ABD'ye bilgi veriyoruz denmişti de... Ha ABD,ha İSRAİL ne fark edr ki!
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet (1 hafta önce)
    Abd ye verilen bilgiler İsrail ile paylaşılmayacak öyle mi şaka herhalde bu.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • UltraŞakşakçı (1 hafta önce)
    Mantığı olan herkes bu radarın israili koruduğunu biliyor. Milletin aklıyla alay etmeyi bırakın.
    %92
    %8
    Yanıtla