SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Darende'de 'Geleneksel' Yağmur Duası

0
Güncellendi - 2018-04-06 02:47:05
Darende'de 'Geleneksel' Yağmur Duası
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’nın Darende ilçesinde her yıl geleneksel olarak yapılan yağmur duası etkinliği bu yıl da düzenlendi.

Darende ilçesine bağlı Yeşiltaş Mahallesi’nde vatandaşlar yağmur duasına çıktı. Etkinlikte vatandaşlar Darende İlçe Müftüsü Nurullah Birlik’in okuduğu dualar eşliğinde Allah’tan bereketli bir yıl, ülkenin birlik, beraberliği ve güvenliği için gözlerini kırpmayan güvenlik görevlilerine kolaylıklar diledi.

Yeşiltaş Mahalle Muhtarı Muzaffer Aslan, yağmur duası ve kaynaşma yemeğinin geleneksel bir etkinlik olduğunu söyledi. Aslan, “Mahallemizde bu gelenek asırlardır devam ediyor. Her yılın Nisan ayı içerisinde yağmur duasına çıkıyoruz. Bu geleneği yeni nesille beraber yaşatmaya çalışıyoruz. Etkinlik vesilesiyle ilçe dışında olan mahalle sakinlerimiz de geliyor ve kaynaşma sağlanıyor, yapılan etkinliğin tüm masrafları da mahalle sakinlerimiz tarafından karşılanıyor. Ayrım yapmadan dedelerinin ve atalarını geleneklerine sahip çıkan Yeşiltaş sakinlerine teşekkür ediyorum. Ayrıca İlçe Müftümüz Nurullah Birlik çok anlamlı bir konuşma yaptı. Bende Türkiye Cumhuriyetinin huzuru, barışı ve güvenliği için vatan uğruna şehit olan güvenlik güçlerimize Allah’tan rahmet diliyorum gazilerimize şifalar diliyorum” diye konuştu.

Yüzlerce vatandaşın katıldığı yağmur duasından sonra konuklara yöresel yemek olan tankuş ikramı yapıldı.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • 44malatya (6 yıl önce)
    Gereken yorumu Murat arkadas soylemis, bende Murat arkadasa katiliyorum tebrikler
    0
    0
    Yanıtla
  • Eroll (6 yıl önce)
    Doğayı atmosferi kirletelim sonrada dua,önce insanlık doğaya saygı duysun sonrada tevveküle bıraksın,ama görünen şu güneş sisteminde 9 gezegende sadece dünyada yaşam var onada yapılmayan kötülük bırakılmadı,kaynaşmak için iyi bir gelenek ama hırçın kullanılan dünya için birşey yapmayıp dua etmekte pek anlamlı değil.Kuran-ı kerime terstir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat Bey (6 yıl önce)
    kabe'de de sabah aksam allah israili mahvetsin, filistinlileri muzaffer eylesin diye dua ediliyor amin diyerek dag tas cinlatiliyor durum ortada...sadece dua ile olsa insan evinde oturur yiyeceği içeceği ayağına gelir hiç bir is yapmasına gerek kalmazdı..Allah once gerekeni yapmaya sonra kendisinden hayirlisi icin dua etmemizi istiyor, birşey yapmayıp, sadece dua etmemizi degil...
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı44 (6 yıl önce)
    İnşallah duada aşırıya kaçmamışlardır da sel olmaz. Atmosferi kirleten termik santraller ile filitresiz çimento fabrikaları 24 saat çalışıp küresel ısınmayı hızlandırırken neden kimse karşı çıkmaz ve bu gibi fabrikalardan Allah'ın (c.c.) bizi koruması için dua etmez anlamıyorum. Kuraklık sürekli ise ilgili bölgenin insanları büyük günahlar işlemişlerdir ya da insan etiyle doğa (atmosfer) kirletilmiş ve doğanın dengesi bozulmuştur. Dünya genelinde ciddi bir sorun yaşanıyor ve her geçen gün sorun artıyor. Ama bu konuda İslam'ın ne emrettiği anlatılıp insanlar uyarılmıyor, bilinçlendirilmiyor. Allah, her şeyi bilendir. Unutmayın!
    0
    0
    Yanıtla