SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Darende'ye Diyabet ve Obezite Polikliniği

0
Güncellendi - 2017-04-07 02:38:02
Darende'ye Diyabet ve Obezite Polikliniği
A- A+ PAYLAŞ

Darende Hulusi Efendi Devlet Hastanesi’nde yeni atanan doktorlar ile birlikte diyabet ve obezite polikliniğini de hizmet vermeye başladı.

Doktor ataması ile birlikte yoğunluk yaşanan hastanede, vatandaşların da yoğun bir başvuruda bulunduğu görüldü. Diyabet Bölümü Uzman Doktoru İlknur Kavcı Kokor, yaptığı açıklamada “Türkiye’de diyabet bütün dünyada olduğu gibi çok yaygın. Yetişkin nüfusun yüzde 10’unu etkileyen bir hastalık. Şişmanlık arttıkça, hareketsiz bir hayat arttıkça maalesef bu hastalıkta artış gösteriyor. Ve gittikçe daha genç yaşlarda bu hastalığı görüyoruz. Bu yüzden halkın yüzde 10’unu etkileyen bu hastalık için önlem almak çok önemli. Bu hastalığın en önemli şeyi eğitimdir. Eğer hastalar bilinçli olurlarsa, hastalıklarını ne kadar iyi bilirlerse o kadar mücadele etmesini öğrenirler. Koruyucu tedaviyle hem hastaların sağlığı hem devlete olan maliyeti azalmış olacaktır” dedi.

“Elimden gelen çabayı sarf edeceğim”

Fizik Tedavi Uzmanı Doktor Serdar Kokar da, “Darende Hulusi Efendi Devlet Hastanesi'ne atamam yapıldığı için ve Darende halkına hizmet edeceğim için çok mutluyum. Burada görev yapacağım süre içerisinde ilçe halkına kaliteli ve güvenilir sağlık hizmeti sunmak adına elimden gelen çabayı sarf edeceğim" dedi.

Kokar, bel ve boyun fıtıklarına yönelik epiduralenfeksiyonlar uygulamaya başlayacaklarını belirterek, büyük illerde ve hastanelerde dahi az yapılan bu uygulamaya Darende Hulusi Efendi Devlet Hastanesi'ne başlayacaklarının müjdesini verdi. Hastaneye yeni açılan bölümlerden duyduğu memnuniyeti dile getiren vatandaşlar, yetkililere teşekkür ederek memnuniyetlerini dile getirdi.

Bu arada Darende Hulisi Efendi Devlet Hastanesi’ne yeni atanan Diyabet Bölümü Uzmanı Doktor İlknur Kavcu Kokar ile Fizik Tedavi Uzmanı Doktor Serdar Kokar’ın evli oldukları öğrenildi.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız