SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Dedeyazı'da Köylülerin Taş Ocağı Tepkisi

0
Güncellendi - 2018-07-08 23:14:15
Dedeyazı'da Köylülerin Taş Ocağı Tepkisi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’nın Doğanşehir İlçesine bağlı Dedeyazı Mahallesinde kurulan maden ocağına köylüler tepki gösterirken Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri de halkın görüşünü aldı.

Daha öncede toplanarak maden ocağına yürüyen köylülerin açtığı dava sonucu mahkeme maden ocağına geçici durdurma kararı vermişti. Ancak firmanın da geçici olarak çalışma ruhsatı almasının ardından bölge halkı yeniden yetkili mercilere başvurarak çalışmaların durdurulmasını istedi.

Bu kapsamda Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile firma yetkililerinin katılımı ile Dedeyazı Mahallesinde bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Firma yetkilileri tarafından yapılan sunumda taş ocaklarının zararlı olmadığı belirtildi ancak söz alan köylüler ise aksine maden ocağının bölgedeki su ve insan yaşamını olumsuz etkileyeceğini söylediler.

Yapılan sunumun ardından Dedeyazı Köyü Dayanışma Derneği adına bir açıklama yapan Yunus Erkan, açıklamasında taş ocaklarının mahallerine verdiği zararların ne kadar vahim boyutta olduğunu ifade etti.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • Kılıçarslan (5 yıl önce)
    Yazık şu köye,köyün su kaynağını Maden ocağı dinamit atar suyu kesilir,tozundan, toprağından insanlar rahatsız olur,MÜTEAHİT zihniyetinden kurtulup insanların yaşam alanlarını dağıtmayın,insana,hayata biraz saygı.........lütfen
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı... (5 yıl önce)
    Buradan defalarca yazdım, Malatyanın dillere destan Beydağının neredeyse en yeşil alanı yani Karagöz bölgesinde doğa katliamı yapılmaktadır... Buna göz yumanları sebep olanları Allah C.C.'a haval ediyorum. Çokmu zordu kırsal kesimde gözden uzak onca taş yığını olan onlarca alan vardıda geldiniz şehrin içini delik deşik talan ettiniz (Aşağıbağlar Toki civarı ve Basın Gazi Konutları Toki civarı) halende (Beydağı etekleri Karagöz) ediyorsunuz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Fatih (5 yıl önce)
    Sel gelecek diye koyluleri daga cikardilar tek goz ev yapip koye de ocsk yapiyorlar ah ahhh
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (5 yıl önce)
    Malatya merkeze bağlı köy olan büyükşehirle mahalle olan karagöz köyüne malesef kamu kurum kuruluşları ile yetkili mercilerin desteğiyle taş ocağı açıldı malatyalının gidip nefes alabileceği yeraltı sularını besleyen beydağı etekleri birilerine peşkeş çekildi ağır tonajlı araçların ölüm saçtığı eğimli dik yolda ayrı bir sıkıntı memleketi idare edenler çıkar ve menfaat doğrultusunda hareket etmekte köylüyü doğayı tarım ve hayvancılığı düşünen yok yazık
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyali (5 yıl önce)
    Bu tür yerler yerleşim yerlerinden uzakta olsa daha iyi olur biz ne yapıyoruz taş ocaklarini su kaynakları bahçelerin ve yerleşim yerlerinin yakınlarına kuruyoruz sonunda su kaynakları zarar görüyor ağaçlar kuruyor toz toprak soluyan canlılar zarar görüyor inşallah bunları göz önünde tutariz
    0
    0
    Yanıtla