SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Demokrasi İçin Çok Şey"

A- A+ PAYLAŞ
 
Uluslararası basından komuta kademesindeki emekliliklere farklı yorumlar...
 
Yüksek Askeri Şûra (YAŞ) toplantısından önce Genelkurmay Başkanı Işık Koşaner ve üç kuvvet komutanının emekliliklerini isteyerek istifa etmeleri dünya basınında geniş yer buldu. İşte bazı büyük yayın organlarının konuyla ilgili görüşleri...
 
THE WALL STREET JOURNAL/ORDUNUN İKTİDAR MÜCADELESİNDE KANATLARI KIRPILDI
Güvenlik uzmanları büyük ölçüde bu hareketin, NATO'da ABD'den sonraki en büyük ikinci ordu olan Türk ordusunun, iktidardaki Adalet ve Kalkınma Partisi'yle giriştiği uzun süreli iktidar mücadelesinde kanatlarının kırpıldığının onayı olduğu görüşünde.
 
THE NEW YORK TIMES/DEMOKRASİ İÇİN ÇOK ŞEY
The New York Times: İstifalar aynı zamanda bir demokrasi olarak Türkiye ile ilgili çok şey söylüyor. Çünkü bu ülkenin vatandaşları, Sayın Erdoğan'ın gücünü giderek artıran Adalet ve Kalkınma Partisi'nden hoşlanmayanlar bile, artık askeri kuralları kabul etmeye hevesli değil. Türkiye bütün bunların dışında büyüdü.
 
CNN/TERFİ TARTIŞMALARININ ORTASINDA
Komutanların istifası, darbe planlamak suçlamasıyla tutuklanan generallerin terfileri hakkındaki tartışmaların ortasında geldi.
 
BLOOMBERG/LİRA BASKI ALTINDA KALIR
Türkiye'nin risk algısını yükseltir. Görevden ayrılmalar ekonominin aşırı ısınmasıyla ilgili kaygıların arttığı bir dönemde geldi. Lira kısa vadede daha büyük baskı altında kalacak.
 
THE GUARDIAN/ANLAŞMAZLIĞIN DORUKTA OLDUĞUNUN İŞARETİ
Ordu ile hükümet arasındaki anlaşmazlığın doruğa çıktığının işareti.
 
HAARETZ/ERDOĞAN MODERN ATATÜRK MÜ OLUYOR?
Erdoğan, Türkiye'nin modern Atatürk'ü mü oluyor? Ordunun en üst kademesindeki 4 generalin istifalarıyla, Türkiye Başbakanı Erdoğan'ın eline askerin üzerindeki devlet kontrolünü artırmak için büyük fırsat geçti.
 
REUTERS/HÜKÜMET KONTROLÜNÜ GÜÇLENDİRİYOR
Türk hükümeti, ordu üzerindeki kontolünü güçlendiriyor. Bu zaferin bedeli İslami kökleri olan hükümetle onun muhalifi olan laikler arasındaki kutuplaşmanın artmasına neden olacaktır.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız