SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Kamu Personeline En Az 2 Maaş Verilmeli, Esnafın Borcu Silinmeli'

'Kamu Personeline En Az 2 Maaş Verilmeli, Esnafın Borcu Silinmeli'
A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba depremin 26. Gününde Malatya’da basın toplantısı gerçekleştirdi. Ağbaba;’ bu zor günlerde Kayısı alımı yapmayan TMO kapatılsın derken Cumhuriyet Halk Partili Belediyelerinde bugün itibariyle enkaz altında kalan kayısıların alımına bugün itibariyle başlanacağını duyurdu.

Ağbaba'nın açıklamaları şöyle:

"Malatya’nın bu serzenişini sizlerle paylaşmak istiyorum.

Deprem dolayısıyla geçmiş olsun dileklerimizi, ölenlere rahmet dileklerimizi tekrar iletmek istiyoruz.  Biliyorsunuz Malatya tarım kenti. 160 bine yakın hasar var. Basın toplantısının başında bir serzenişimi sitemimi kamuoyu ile paylaşmak istiyorum. Deprem oldu, ağır hasarlar var ancak Malatyalılar diyor ki sanki depremden etkilenmemiş gibi serzenişlerini sizinle kamuoyu ile paylaşmak istiyorum.  Malatya merkezin yüzde 60 ı yıkılmış durumda, depremde Doğanşehir Akçadağ gibi birçok bölgesi yıkılmış durumda. Polat, Ören, Kurucuova gibi. Dolayısıyla Malatya depremden çok etkilenmiş durumda. Burada görüyorsunuz yaşam durmuş durumda. Malatya’dan çok göç var özellikle Malatya’nın başka ilçelerine çok göç var. Bunlar Hekimhan, Yazıhan, Arapgir. Kamuoyunun dikkatine sunmak istiyoruz. Malatya depremden çok hasar almış durumda, yaşam durmuş durumda. Malatya’nın bu serzenişini sizlerle paylaşmak istiyorum.

Somali’den Suriye’ye milyon dolarlar akıtan Kızılay kendi vatandaşına çadır temin edemiyor.

Bir diğer konu depremin 25. Günündeyiz hala gittiğimiz her yerde çadır talepleri çok yoğun bir şekilde devam ediyor. Çadır problemi hala çözülebilmiş değil. Kızılay’ın bu konuda sınıfta kaldığını görüyoruz. Maalesef kendi yurttaşının mağduriyetini görmezden gelen bir anlayış ile karşı karşıyayız. Eleştirilerin odağındaki Kızılay, 2 yıl önce İdlib’deki çatışmalardan kaçanlar için Suriye sınırında 200 bin çadır kurmuş ve 7500 briket ev yapmıştı. Kızılay sadece Suriye’ye değil Somali’ye de milyon dolarlar akıttı. Kızılay, bununla yetinmeyip bir de başkent Mogadişu’da kentsel dönüşüm çalışmaları başlattıklarını açıklamıştı ama maalesef kendi fakir fukarasına verecek çadırı temin etmekte zorlanan bir Kızılay ile karşı karşıyayız. Ayrıca Malatya için özel bir durumu da söyleyeyim. Malatya’da Kızılay’ın bir konteyner üretim merkezi var. Kızılay sistemi haşat altında. Burada günlük maalesef 20 konteyner üretiliyor. Bizim barınma problemimiz var, çadır problemimiz var. Ayrıca havalar ısınmaya başladı.  25 günden beri duş alamayan banyo yapamayan insanlarımız var. Hijyen problemi ile karşı karşıyayız. Hala tuvalet ihtiyacı da devam ediyor.

Bu zor günlerde Kayısı alımı yapmayan TMO kapatılsın!

Kayısı Malatya’mız ile simgeleşmiş bir ürünümüz. Kayısı demek Malatya demek Malatya demek kayısı demektir. Deprem hem Malatya’mızı hem çiftçimizi etkiledi. Kayısımız enkaz altında bekliyor. Geçtiğimiz gün TMO genel müdürü ile konuştum. Buradan bir kez daha ifade etmek istiyorum. TMO geçtiğimiz yıl kayısı alacağız dedi ama almadı. Depremde bütün Türkiye ayağı kalkmış hatta bütün dünya ayağa kalkmış yardıma koşuyor. Tek depremi duymayan, çiftçiyi duymayan TMO.

Buradan tekrar çağrı yapıyorum, ey TMO bugün bizim kötü günümüz. Sen bugün kayısıyı almayacaksan ne zaman alacaksın?

Eğer bu zor günlerde kayısı alımı yapmayacaksan, Toprak mahsulleri Ofisi kapatılsın! Biz bu çağrıyı Malatya’mız adına yenilemek istiyoruz.

Cumhuriyet Halk Partili Belediyelerimizin iş birliği ile Malatya’da enkaz altında kalan kayısıların alımına bugün itibariyle başlıyoruz.

Şimdi çiftçimizi desteklemek adına bir çalışma başlattık, sizlerle onu paylaşmak istiyorum.

Malatya’da Cumhuriyet Halk Partili Belediyelerimizin iş birliği ile Malatya’da enkaz altında kalan kayısıların alımına bugün itibariyle başlıyoruz. Çiftçilerimizin enkaz altında kalan kayısılarından bir ton alacağız. Çiftçimizin eline geçen para da ton başı 1 ton olacak.

Buradan bir kez daha duyurmak istiyorum Eskişehir Büyük Şehir Belediye Başkanlığımızın görevlendirmesiyle Sertaç Sağdıç isimli arkadaşımızın telefonunu sizlerle paylaşmak istiyorum; kendisine 0546 644 46 44 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz. Malatyalı çiftçilerimiz Sertaç beyi arayacak, Sertaç bey enkaz altında kalan kayısılardan bir ton alacak.

Eskişehir Büyük Şehir Belediyemize, Muğla Büyükşehir Belediyemize, İstanbul Büyükşehir Belediyemize, Ankara Büyükşehir Belediyemize ve diğer büyükşehir belediyelerimize ve huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum. Bu destekle her bir çiftçimize 110 bin TL’lik destek olmak için bu kampanyayı başlattık. Ayrıca iş adamlarına, STK’larımıza da çağrı yapmak istiyorum. Bizim için, Malatyalı çiftçilerimiz için kayısı demek hayat demek. Kayısı demek, ekmek demek, su demek.  Kayısı alımı için Malatya’mıza destek olmaya çağırıyorum. Tekrar Tarım Bakanlığına ve TMO’ya çağrı mı yineliyorum. Lütfen enkaz altındaki kayısımızın ve tütünümüzün alımına hemen başlayın.

Malatya’mızın toplam ihracatının yüzde 92’si kayısıdan geliyor.

Bakın Kayısının Malatya’mız için ne anlama geldiğini resmi verilerle bir kez daha paylaşalım.

TÜİK verilerine göre;

2020 yılında Malatya’nın toplam ihracatı 288 milyon 864 bin dolar. Malatya Ticaret Borsası verilerine göre, 2020 yılında Kayısı ihracatından Malatya’mızın kazandığı para 266 milyon dolar.2020 yılında Kayısı ihracatı Malatya’mızın tüm ihracatının yüzde 92’sine denk gelmiş.  2021 yılında Malatya’mızın toplam ihracatı 405 milyon 220 bin dolar iken kayısı ihracatımız 347 milyon 905 bin dolar. 2021 yılında Kayısı ihracatımız Malatya’mızın toplam ihracatının yüzde 86’sına denk gelmiş. 2022 yılında ise Malatya’mızın toplam ihracatı 449 milyon 694 bin dolar iken,2022 yılının sadece 10 ayındaki kayısı ihracatından Malatya’mızın kazandığı para 302 milyon dolar. 2022 yılının sadece ilk 10 ayındaki kayısı ihracatı Malatya’mızın toplam ihracatının yüzde 67’sine denk geliyor. Sadece geçen yılın 10 ayına baktığımızda Malatya’mızın her 100 liralık ihracatının 67 TL’si kayısı ihracatından. Yani Malatya’mızın en önemli geçim kaynağı, ekonomisin yani Malatya’mızın en önemli geçim kaynağı, ekonomisinin temel direği kayısı.

3 ay, 6 ay borç erteleyerek çiftçimizin sorunlarına çare bulunamaz.

Her şeye rağmen çiftçimiz yine üretime devam etmek için yakın zamanda ilaç, gübre ve mazot parasına ihtiyaç duyacak. Maalesef evleri, ürünleri enkaz altında kalan çiftçilerimizin maddi olanağı olmadığı için gübre desteğine, ilaç ve mazot desteğine daha fazla ihtiyaç duyacak. TÜİK verilerine göre 2022 yılının genelinde; gübrenin fiyatı en az yüzde 102,tarımsal ilacın fiyatı en az yüzde 97,mazot fiyatı yüzde 115 artmış.

Tarım bakanımızın çiftçilerimize karşılıksız daha fazla destek vermesi gerekiyor. Ayrıca ürünü enkaz altında kalan, evini kaybetmiş çiftçimizin de tüm borçlarının silinmesini talep ediyoruz. Faiz erteleyerek, borç erteleyerek.,3 ay , ay6 ay erteleyerek buna çare olamazsınız.

İş yerleri yıkılan esnaflarımızın tüm borçları silinmelidir.

Depremden zarar gören, dükkânları yıkılan tüm esnaflarımız daha fazla desteklenmelidir. Esnaflarımızın bankalara ve kooperatiflere olan tüm borçları silinmelidir. Çünkü esnafın bunu ödeyecek gücü yok. Hem iş yeri yıkılmış hem evi yıkılmış.

Tüm kamu bankalarına, özel bankalara ve kooperatiflere çağrımız şudur; esnafın tüm borçları silinmelidir. Ayrıca devlet ev yapanlara destek verecek, aynı desteği esnafımızın yıkılan iş yerleri içinde yapılmalıdır.

Açıklanan destekler ne işverenlerimizi ne de çalışanlarımızı korumaktan uzaktır. Deprem bölgesindeki kamu personeline iki maaş verilmelidir.

Bu süreçte mutlaka çalışanlarımıza ve işverenlerimize daha çok destek verilmelidir.

İşçilerimizin bu süreçte Kısa Çalışma ödeneğinden hiçbir şarta bağlı kalmadan yararlanmasını önerdik. İktidar, kısa Çalışma Ödeneği hak ediş şartlarını yine kaldırmadı.

Deprem nedeniyle devamsızlığın ve iyi niyet ve ahlak kurallarının da bu süreçte işten çıkarma yasağı kapsamına alınmasını önerdik. İktidar, bu çağrımıza da kulak asmadı.

Depremde hayatını kaybedenlerin hak sahiplerine prim ödeme ve çalışma süresi şartı aranmaksızın ölüm aylığı bağlanmasını önerdik. İktidar bu konu ile ilgili şuana kadar herhangi bir adım atmadı.

Deprem nedeniyle iş gücünün yüzde 60’ını kaybeden çalışanlarımız için hiçbir çalışma yılı şartı ve prim ödeme süresi olmadan malul sayılmalıdır dedik, iktidar bu konuyla ilgili de bir açıklama yapmadı.

Deprem nedeniyle iş sözleşmesini tek taraflı sonlandırmak isteyen işçilerimizin kıdem tazminatı işveren tarafından değil hazine tarafından karşılansın dedik lakin İktidar bu konuyla da ilgili hiçbir adım atmadı. Kısacası şu ana kadar alınan önlemler ne işverenlerimizi ne de çalışanlarımızı korumaktan uzaktır.

Ayrıca deprem bölgesindeki memurlarımız, doktorlarımız, öğretmenlerimiz, polislerimiz tayin istemektedirler. Buradan çağrımız şudur; deprem bölgesinde görev yapan kamu personeline en az iki maaş verilmelidir.  Deprem yararlarımız sarılıncaya kadar bu çalışanlarımızın bu topraklardan kopmaması için bu personellerimize en az iki maaş verilmelidir.

Tüm hemşerilerimize sesleniyorum: Malatya’mızı terk etmeyin.

Malatya büyük bir deprem yaşadı ama Malatya’mız Türkiye’nin en güzel şehirlerinden birisidir. Malatya’yı lütfen terk etmeyin, yaşamaya devam edin. Kentimizin değerlerine sahip çıkalım. İnşallah el birliğiyle Malatya’mız eski güzel günlerine dönecektir. Tüm vatandaşlarımıza Malatya’mıza tekrar dönme çağrısı yapıyorum.

CHP’li Belediyelerimiz Malatya’mıza her türlü desteği vermeye devam ediyor.

İzmir Güzelbahçe Belediyemiz tarafından Tecde girişinde konteyner kent, Bornova Belediyemiz tarafından Cemal Gürsel ve Çavuşoğlu'nda çadır kent, Avcılar İlçe Örgütümüz tarafından Yeşiltepe'de çadır kent kısa süre içerisinde Özalper Mahallesi'nde yeni yapılacak çadırkentte barınma sorununa çözüm arıyoruz.

Kadıköy ve Milas Belediyelerimiz tarafından Yeşiltepe'de,öGüzelbahçe Belediyemiz tarafından Tecde girişinde, Bodrum Belediyemiz tarafından Cemal Gürsel'de, Kırklareli Belediyemiz tarafından Polat'ta,

Çeşme Belediyemiz tarafından Rabia Parkı'nda, Selçuk Belediyemiz tarafından Şeyhbayram'da kurulan aşevleri ile depremzedelerin yemek sorununa çözüm üretmeye çalışıyoruz. Kadıköy Belediyesinin 2 ikram aracı PTT ve şehrin muhtelif yerlerinde,,Muğla Büyükşehir Belediyesinin 2 ikram aracı çay ve çorba dağıtımları yapmaktadır.(Polat ve Kernek meydanı) Milas Belediyesi Doğa Cadde AVM'de ,Kırklareli belediyesi Cemal Gürsel'de ikram araçları var.

Ayrıca;  Eskişehir Büyükşehir Belediyemiz tarafından, Elemendik bölgesindeki konteyner kentte,Doğacadde AVM çadır kentine, Güzelbahçe Belediyemiz tarafından kurulan konteyner kente ve Cemal Gürsel’de kurulan çadır kente ücretsiz Wifi kurulumu yapıldı."

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

55 yorum yapılmış

  • ahmet (1 yıl önce)
    afetten dolayı bizlere verilecek ödenekleri bize değilde sayın ensesi kalın milletin efendilerine versin devletimiz çünkü biz yokluğa alışkınız ha bir eksik ha bir fazla bize farketmez ama ensesi kalınların bir parça eksildimi onlara çok ağır gelir bu yüzden ensesi kalın milletin efendilerine daha çok destek olunmalı diye düşünüyorum ALLAH göstermesin onların kalbi var ciğeri var astımı var
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Erdinç Hakverdi (1 yıl önce)
    Burada bile siyaset yapıyorsunuz. Yazık gerçekten. Malatya hepimizin değil mi? Kim bu felaketten maddi ya da manevi rant sağlıyorsa yazık cidden. Futbol takımı tutar gibi parti tutuyor insanlar. Malatya sahipsiz değil. Malatya'nın sahipleri hükümet ya da ana muhalefet vekilleri ve diğer il idarecileri değil. Sen , ben ve biziz. Çıkaracağız sesimizi. Deprem değil ihmaller öldürdü. Çalan çırpan öldürdü. Halen senin adamın benim adamım muhabbeti yapıyoruz. Nazım Hikmet'in dediği gibi; Ben yanmazsam, sen yanmazsam , biz yanmazsak , nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa
    %20
    %80
    Yanıtla
  • MUSTAFA (1 yıl önce)
    Memurlara devletin cebinden çift maaş verilsin güzel. Peki özel de çalışanların suçu ne? Onlar ne yapsın? İşyerleri yıkılmış, belki maaş bile alamayacaklar.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • İşiniz gücünüz memur la gardas yıllarca sabah akşam ders çalıştık dersaneye gittik sende okusaydin bir memur olsaydın elini tutan mi vardı.
    %56
    %44
    Yanıtla
  • ODTÜ mimarlık mi bitirdin.bende memurum 15 inde maaş yattı.disarda günlük ekmek bulan insanlar vardı.is yeri kalmamış insanlar var .ne verecekse önce ihtiyacı olana versin.
    %58
    %42
    Yanıtla
  • tamer (1 yıl önce)
    her iş bitti memur maaşınamı kaldı esnaf borcunamı kaldı insanlar ölmüş millet yurdun yuvasından olmuş neyin kafasını yaşıyon sen ya yazık şov yapmaktan vazgeç bence
    %22
    %78
    Yanıtla
  • Demet (1 yıl önce)
    Bol keseden güzel atıyorsunuz da siz ne yaptınız malatya için tecdenin tepelerine yaptırdınız villalardan halka hibe etsenize.. Tokiden 300 500 daire insanlara alıp hediye etsenize ...o zaman samimiyetinize inanalım bizde..
    %22
    %78
    Yanıtla
  • Başkalarından da bu kadar veren gördünüz mü,muhatap bile bulamazsın ve hangi yetkili ortada isim verinizde bizde size inanalım.
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Kardeş ben burada taraf amaçlı yazmıyorum ak partinin vekillerinede aynısını burdan yazıyorum bakanların yanında boy boy poz veriyorlar 5 vekilin hangisi malatya için ne yaptı sözüm cehepe vekiline de akpartilisine de Mhp vekilene de ben onların şimdiye kadar poz vermekten başka malatya ya bi şey kattıkları görmedim.Butun hepsi bi toplanıpta biz parti ayrımı yapmadan malatya için vekil olarak bireysel ne yaparız dediklerini duyan varmi şimdi memura şu kadar verilsin öbürüne şu kadar verilsin sen ne yapacaksın diye sormazlar mı adama...orda ahkam kesmeyi show yapmayı bırakıp malatyayi nasil kurtarırız derdine dussunler.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • mlx (1 yıl önce)
    Memuru geçtim daha deprem yardımı 10 bin tl yi alamadık.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Mehmet (1 yıl önce)
    Vekilim verdiğiniz numara tınlamadı bile 20 saat geçti görüldü bile olmadı bırakın bu alırız alacaz falanı filanı lafa gelince laf çok hepinizde icraate gelince 6 nızda aynısınız
    %40
    %60
    Yanıtla
  • Huzur (1 yıl önce)
    Beğenmediğimiz gsm operatörleri fatura yansıtmadı, ama gss aylık yapıştırmaya devam ediyor..
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Mehmet (1 yıl önce)
    Esnaf bitik durumda kredilerin silinmesi lazım ne iş kaldı ne dükkan nede ev kaldi
    %69
    %31
    Yanıtla
  • Oğuz (1 yıl önce)
    Sayın Ağbaba doğru söylüyor memurlara çift maaş verilmelidir deprem bölgesinde olanlara
    %75
    %25
    Yanıtla
  • ESKİMALATYALI (1 yıl önce)
    deprem belirsizliği sürerken gidenlere dönmeyin diyiyler söylenenler afaki kalıyor
    %100
    %0
    Yanıtla
  • turan (1 yıl önce)
    Sn. Ağbaba milletin kesesinde mevlit okutmaya başlamış.
    %27
    %73
    Yanıtla
  • Hamza (1 yıl önce)
    Veli bey 1000 daire de senden bekliyoruz konut TOKİ'den yaptır bir sürü milletvekili arkadaşım var senin durumun da iyi toparlayayım 1000 daire de siz yaptırın tOKİ'den
    %55
    %45
    Yanıtla
  • Akp milletvekilleri nerde onlardan beklentin yok mu?
    %69
    %31
    Yanıtla
  • Veli 1000 yaptirabilirse Öznur Bacın 10 bini rahat yapar. Eski yeni vekillerden toplansa 50 bin yapılır. Cemal Akın arsalarını geri istemek şartı ile yapar yine. Aynen...!
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Köyün Delisi (1 yıl önce)Hamza isimli kullanıcı yorumuna
    Geçmediğin köprünün, kullanmadığın hava alanının ve delil Dumrul vergilerinin karşılığını al sana on bin TOKİ yapsın.
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Sebep olanlara nolmuş Hamza beg
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Malatyam (1 yıl önce)Huzur isimli kullanıcı yorumuna
    Sebep olanlar,yeniden çalıp çırpmanın üzerine yoğun bir şekilde çalışıyor,bugün aldığım bir habere göre yapacakları evler için 300 bin tl borçlandırma yapacaklarımış,yıllarca verdiğimiz vergiler ortada yok,hadi onu yediler diyelim,20 gün önce bizi dilenci gibi görüp topladıkları yardımlarda yok!!!bir güzelde reklamlarını yaptılar!!!toplanan parayla 10 tane malatya yapılır,20 tane adıyaman……vs
    %55
    %45
    Yanıtla
  • uğur tn (1 yıl önce)Hamza isimli kullanıcı yorumuna
    Hele bi de hele akp'li vekillerden beklentin ne senin ?
    %60
    %40
    Yanıtla
  • Hamza (1 yıl önce)
    Bu ne kamu personeliymiş ya doymadı gitti bunlar ya alışmışlar hazır maaşı 2 maaşmış işi olmayan ne olacak 6-7 bin lira geçinmeye çalışanlar ne olacak onlara kim maaş verecek ne güzel işte devlet işi ver ver de kimin parasını ver on maaş verin 2 maaşı az olur olmayana verin kardeşim olmayana yani illa gelip kapına el mi açacak her şeyin her şeyi belli herkes belli zaten muhtarlar ne işe yarıyor kim fakir kim zengin bilmiyorlar mı fakire verin fakire hem de 3 maaş 5 maaş verin resmi dairede çalışanların durumu iyi Veli Baba bilmiyorsan öğren
    %32
    %68
    Yanıtla
  • Malatya44 (1 yıl önce)Hamza isimli kullanıcı yorumuna
    Senin gibiler de bir doymadı gitti. Veriyorsa senin cebinden mi veriyor. Sadece memura mı istemiş, çiftçi esnaf işçi hepsine istiyor ama senin gözüne memur batıyor. Bu olanlardan sonra hala açgözlüsün, doymak bil. Meemur dediğin adamın evi yıkıldı, kaç yıllık birikimi senin yaladığın mütahhitin enkazında
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Tenekesavar (1 yıl önce)Hamza isimli kullanıcı yorumuna
    Seni enkazın altından memur çıkarıyor
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Ottoman empire (1 yıl önce)Hamza isimli kullanıcı yorumuna
    Hamza denen düşüncesiz. Depremden bizde etkilendik. O halde saat 7 de dogansehirdeydik arama kurtarmada
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Mehmet (1 yıl önce)
    Kamu personeline iki maaş ivedilikle verilmeli. Malatyada götevtyapsn çevre illerden gidip gelen birçok kamu görevlisi var. Aldığı parayı de yollarda harcıyor.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Niye devletin cebine yol parani koymadı mi?
    %34
    %66
    Yanıtla
  • Fatih (1 yıl önce)
    Polis asker doktor sağlıkçı görev başında öğretmen nerede tamam okullar kapalı ama gönüllü yüzlerce AFAD da çalışan insanımız var öğretmenlerinden bu tarz organizasyonlardan gorevlendireceksin diğerlerinin ki can degilmi onların ailesi yokmu onlar bu depremi yaşamadımı onlar çalışıyosabogretmen ve diğer kamu personelde çalışacak ama afadda ama valilikde ama belediyede yardım nerede ise orada öyle gidip yatayım maaş yatsın yok öyle kusura bakmayın
    %49
    %51
    Yanıtla
  • Ali (1 yıl önce)
    Sn.vekilde biliyor.Ülkesi çok güçlü.Bu yüzden bol keseden dağıtın diyor.
    %43
    %57
    Yanıtla
  • Kanka44 (1 yıl önce)
    Malatya mızi terk etmeyin derken kalanlar nerede kalıyor bir baktinmi sayin vekil 1 hafta iş yerinde görevli iken arabada uyudum gece çok soguk buz gibi resmen çözüm üretin sorun değil acil olarak konteyner lar bungalov evler getir bari bu yaraya sende merhem ol sayın vekil
    %57
    %43
    Yanıtla
  • Vekil elinden geleni yapıyor adam çırpınıyor da sen Devleti'nin yapamadıklarını, yapmadıklarını görmeyecek kadar kör olmuşsun.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Kanka44 (1 yıl önce)Nur isimli kullanıcı yorumuna
    Elinden gelen ne imiş bilmediğim görmediğim senin dört gözün ne gördü canim benim
    %70
    %30
    Yanıtla
  • Senin gibi cahile laf anlatamam.anlatsamsa anlamazsın
    %63
    %37
    Yanıtla
  • Adam enkaz altında kalan kayısıları bile sahiplerinden alıyor. Bir çadır bile alamadık haftalardır. Sen git daha bungolov ev de. Reis vermiyor mu konteyner bungolov?
    %63
    %37
    Yanıtla
  • imam (1 yıl önce)
    bu camilerin müteahhitleri genelde dernek başkanları oluyor. dernek başkanları da genellikle müftülüğün atadığı imamlar oluyor. demek ki imamlarda malzemeden çalmış. şehirdeki camilerin yarıdan fazlası yok olacak.
    %65
    %35
    Yanıtla
  • Rıdvan (1 yıl önce)imam isimli kullanıcı yorumuna
    Binlerce yıkılmış binalar var, insanlar sokakta ya da öldü ama size hala camiler ve imamlar batıyor öyle mi?
    %54
    %46
    Yanıtla
  • Öz Kernekli (1 yıl önce)
    Okan Gaytancıoğlu hocam memleketime gelmiş hoşgelmiş. Ah be hocam keşke daha güzel zamanda gelmek nasip olsaydı.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Nur (1 yıl önce)
    Peki ya özel şirket çalışanı maaşları nolacak? Belirsizlik nolacak
    %62
    %38
    Yanıtla
  • Yorumu beğenmeyenler hayırdır hepiniz devlet memurusunuz galiba ya da işveren. Hoşunuza gitmedi mi? Bizde maaş bekliyoruz tabiki bir ev geçindiriyoruz sonuçta. Bak adamlar maş vermemek için ücretsiz izne çıkarıyor cimer e yazacan bunları
    %56
    %44
    Yanıtla
  • Salih Yılmaz (1 yıl önce)
    Sayın Vekilim kamu görevlileri şehri terk etti. Esnaf şehri terketti. . Ortak akılla hareket edelim lütfen. Siyaseti kenara bırakarak yola çıkalım.
    %60
    %40
    Yanıtla
  • Fatih büyük (1 yıl önce)
    Bu nasıl bi hesap Memura 20 bin tl ver esanafın 2 milyon borcunu sil. Sebep ne? Borç almayan esnafın suçu ne ya da? Şehirde sadece esnaf ve memur mu yaşıyor ayrıca? Bak bir sürü soru sordum ben. Bu sorulardan tek bir tanesi aklına gelmedi mi? Sırf konuşmak için konuşan siyasilerden bıktık artık.
    %44
    %56
    Yanıtla
  • Kanaatçi (1 yıl önce)
    Bi kanaat önderi olamadık ya şu hayatta bu da bize yeter....
    %24
    %76
    Yanıtla
  • Akil (1 yıl önce)
    Yine gerçeklerden kopuk siyaset yazıyı çok az okudum bıraktım vallahi atadan CHP'li olarak anlayamıyorum .. o kayısıları Temmuz'da 100 küsür kiradan satsaydı ya çiftçi.. hem kayısı bir şekilde tozdan kirden arınır satılır gören de yumurta sanar kırıldı aktı gitti hep zarar sanar.. kamu personeline gelince Malatya'da kamu personeli kalmadı çoğu şehri terketti maaşımı alıp keyif yapıyor şu günler geçene kadar.. geçici süreliğine dışarıdan gelen asker polis memur vs iş görüyor ki onlar da yolluğunu alacak.. konuşma metinlerinize allah rızası içim dikkat edin anlamsız geliyor...
    %43
    %57
    Yanıtla
  • Kamu personelleri başka illerden göreve gidip gelip paralarını yollarda harcıyor ama bu bakış açısı ile görmen çok zor...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Yılmaz (1 yıl önce)
    Ben sağ partiliyim normalde,vallahi billahi helal olsun veli ağababa sana.Bizimkilerde hiç ses yok dile getirmiyorlar hiç birşey,hersey güllük gülistanlık gibi anlatıyorlar
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Haluk (1 yıl önce)
    Helal olsun sn. Vekil. Malatya'nın tek çalışan , vatandaşın derdini dinleyen ve çözmeye çalışan vekilisiniz. Ülkeyi yonete(meye)nleri halk umarım görür artık.
    %65
    %35
    Yanıtla
  • Berk (1 yıl önce)
    Bizlerin.10.tlsi.yatmadi.yatsa.mont.alacam
    %62
    %38
    Yanıtla
  • Selahattin (1 yıl önce)
    Senin gibi 10 tane millet vekili olsa inanıyorum Türkiye çok daha güzel yerlerde olacaktır.milletine aşık olan milletvekili ve daima milletin faydasına kuşan birisi oldunuz,fikirlerimiz farklı olsa sizi hep takip edip tebrik ediyorum. Çalişmalarinizdan dolayı sizi tebrik ediyorum,kimsenin caseret edemediğini ve görmezden geldiği doğrulari hep söylediginiz için sizi bu dönem de yalnız birakmiyacağiz,siz halkımızı bu zor zamanda bırakmadınız bizde halk olarak sizi yalnız birakmiyacağiz,benim gibi düşünen binlerce Malatyalı var,Devlet halkıyla var olur,halkını görmezden gelen Devlet yok olmaya mahkumdur.şahsi menfaatlar yok olmaya mahkumdur,kaderin üstünde kader vardır!.Kimse kusura bakmasın,Devlet kimsenin şahsi iş yerisi değil,devletin tüm kurumları milletine eşit şartlarda hizmet etmek için vardır.Bunu görmezden görenler enkazın altında kaldılar.
    %56
    %44
    Yanıtla
  • Yasin Çiftçi (1 yıl önce)
    Diğer dediklerinize katılmakla beraber. Kamuda çalışan işçi memura 2 maaş ivedilikle verilmelidir hemde 1 yıl boyunca en az...
    %70
    %30
    Yanıtla
  • Hep bize hep bize demeyin Allah Gözünüzü Doyursun, Yövmiye çalışanlar özel sektör çalışanları bunların durumu nolacak, devlet sadece kamu memuruna işcisine para versin gerisini umursamayın
    %29
    %71
    Yanıtla
  • Yasin ÇİFTÇİ. (1 yıl önce)Faruk isimli kullanıcı yorumuna
    Sen hala depremden bir ders almadınmı faruk. Aklını başına al. Akıllı ol. Biz kaybedeceğimiz maça çıkmayız...
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Valla kimin depremden ders çıkarmadığı belli. Gözü doymazlar. Yıl boyunca çifte maaş istiyorsun. Allah bilir Malatya'da bile değilsin. Gittiğin yerde rahatında yerinde . Sonra çifte maaş al hayatını yaşa ne güzel dünya
    %38
    %62
    Yanıtla
  • Allah Allah niye bu deprem sadece memurlara mı oldu? Dükkânı yıkılan binlerce esnaf var, şu memurları da doyuramadık bir türlü
    %24
    %76
    Yanıtla