SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Deprem Bölgesindeki Tüm Maçlar Ertelendi'

0
Güncellendi - 2020-01-27 17:21:10
'Deprem Bölgesindeki Tüm Maçlar Ertelendi'
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Futbol Federasyon (TFF), BtcTurk Yeni Malatyaspor-Trabzonspor maçının ertelenmesine ilişkin yeni bir açıklama yaptı.

Elazığ’ın Sivrice İlçesi’nde meydana gelen ve Malatya’nın da yakından hissettiği deprem sonrası 27 Ocak’ta Malatya’da oynanması planlanan BtcTurk Yeni Malatyaspor-Trabzonspor karşılaşması ileri bir tarihe ertelenmişti. 

Karşılaşmanın ertelenmesi sonrası BtcTurk Yeni Malatyaspor, Fenerbahçe ve Trabzonspor Kulüpleri’nden yapılan açıklama sonrası TFF’den de bir açıklama geldi.

TFF’den yapılan açıklama şöyle:

“Depremin tarifi imkansız acılarını dindirmeye çalıştığımız ve dünyaya dayanışma örneği sunduğumuz bugünlerde, Btc Turk Yeni Malatyaspor-Trabzonspor Süper Lig müsabakasının ertelenmesi ile ilgili kamuoyunda oluşan bilgi kirliliği nedeniyle bir açıklama zorunluluğu doğmuştur.  Deprem sonrası çalışmalarımız hakkında 25 Ocak 2020 tarihli bilgilendirme ve erteleme duyurumuzda da açıkça ifade ettiğimiz üzere; merkez üssü Sivrice olan depremin ardından sadece söz konusu iki kulübümüzün başkanı ile değil bölgede bulunan tüm kulüplerin başkan ve temsilcileri, stadyum yetkilileri, resmi kurum ve kuruluşların görevlilerinin yanı sıra bölgeye maça gidecek takımlarımızın yetkilileri ile sorumlu Yönetim Kurulu üyelerimiz temasa geçerek görüşmeler yapmışlardır. Yönetim Kurulumuz bu temasların ardından yaptığı değerlendirmeler sonucu, can kayıplarımızın yarattığı üzüntü, olağanüstü durum ve artçı sarsıntıların devam etmesi nedeniyle sadece Btc Turk Malatyaspor-Trabzonspor maçını değil bölgede oynanacak olan tüm profesyonel ve amatör karşılaşmaları ileri bir tarihe ertelemiştir. Yapılan tüm görüşmelerde deprem ve devam eden artçı sarsıntılar sonucunda bölgede oluşan ortamın insan sağlığına ve karşılaşmaların huzurlu bir şekilde oynanabilmesine yönelik etkisi yönünde ifadeler kullanılmış ve Türkiye Futbol Federasyonu'nun tüm maçları erteleme kararında olduğu taraflara ifade edilmiştir. Futbol ailemizin sağduyu içerisinde omuz omuza vererek, ülkemizi derin üzüntüye boğan depremin ardından Elazığ ve Malatya'daki vatandaşlarımızın yaralarının sarılması için her zor zamanda olduğu gibi var gücüyle çaba göstermeye devam edeceğine yürekten inanıyoruz.”

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • malatyalı (4 yıl önce)
    tff burada Malatyasporun maçı oynayacağını hesaba katmadan Trabzonun talebini dikkate alarak kayığına binmiş ve onların isteği ile maçı erteleyerek Malatyaspor camiasını hiçe saymıştır, bizim başkana inanıyorum, bu olayı başlatıp kenara çekilen trabzon üç maymunu oynayanda adaletsiz basiretsiz tff.dir.
    0
    0
    Yanıtla
  • hakan (4 yıl önce)
    Yeşilyurt neden maçını oynadı? Onların ailesi yok muydu?
    0
    0
    Yanıtla
  • erol (4 yıl önce)
    TFF madem soruyorsunuz neden tek taraflı iptal ediyorsunuz?
    0
    0
    Yanıtla