SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Deprem Sonrası Artan Hırsızlık ve Asayiş Olaylarına Karşı Yeni Önlemler

Deprem Sonrası Artan Hırsızlık ve Asayiş Olaylarına Karşı Yeni Önlemler
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da depremin ardından artan başta hırsızlık olmak üzere asayiş olaylarının önlenmesi için Emniyet Müdürlüğü tarafından önlemler alındığı,çarşı ve mahalle bekçilerinin çalışma saatlerinin yeniden düzenlendiği, resmi devriye ve yunus timlerinin sayısının artırıldığı açıklandı. Valilik'ten yapılan açıklamada, ayrıca son olarak hırsızlık olayları ile ilgili yakalanan 38 şüpheliden 9'unun tutuklandığı bildirildi.

Valilikten bu konuda yapılan açıklamada şöyle denildi:

"6 Şubat depreminden sonra artan hırsızlık olayları başta olmak üzere, diğer asayiş olaylarının üzerine gidilerek İlimizde huzur ve güvenin sağlanması, vatandaşlarımızın rahat ve huzurlu bir ortamda günlük yaşamlarını sürdürebilmesi amacıyla;

İl Emniyet Müdürlüğünce hırsızlıkla mücadele kapsamında yapılan çalışmalarda; (34) hırsızlık olayı aydınlatılma / suçüstü (38) şüpheli şahıs yakalanmış bunlardan (9) şüpheli ise tutuklanmıştır.

Bu nedenle, suçun işlenmeden önlenebilmesi ve vatandaşlarımızın bu zorlu dönemde kendilerini daha huzurlu hissetmeleri için, Çarşı ve Mahalle Bekçilerimizin çalışma saatleri yeniden düzenlenmiş, resmi devriye ekiplerimizin ve yunus timlerimizin sayısı artırılmıştır. Artırılan ekiplerimize yakın zamanda yeni takviyeler yapılacaktır.

İl Emniyet Müdürlüğü olarak genel asayiş ve kamu düzeninin devamının sağlanması, deprem afeti sonrası boş kalan cadde ve sokaklarda mal güvenliği ile asayişi müessir fiillerin önlenmesi, suç ve suçlularla etkin mücadele edilmesi ve alanda görülür olarak caydırıcılık görevinin ifa edilmesi amacıyla İl merkezinde sabit ve şok uygulamalar devam etmekte olup, vatandaşlarımızın huzur ve güvenliği ile kamu düzeninin devamının sağlanması amacıyla denetim ve uygulamalarımız kararlılıkla devam edecektir."

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

59 yorum yapılmış

  • Malatya (8 ay önce)
    Bu hırsızlıkların talanların motosikletlerin bağırtılarının bu son ses müzik sistemi ile sokaklarda araçlarla gezenlerin üzerine ne zaman gidilecek ve önlem alınacak yoksa önlemimizi kendimimiz alacağız
    %100
    %0
    Yanıtla
  • malatyalı (8 ay önce)
    şehir dışından dört günlüğüne Malatyaya geldim, deprem olduğu için parkta uyuduk. (bir sürü aile) yemin ediyorum mahallede ne bir ekip arabası ne bir bekçi görmedim.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Kaya (8 ay önce)
    Asayiş yönünden durum hiç iç açıcı değil, terkedilen apartmanlar talan ediliyor, ağır hasarlı binaları anladıkta , özellikle orta ve az hasralı veya mahkeme kararaını bekleyen binalar talan ediliyor. Kimin ne yaprtığı belli değil. boş olan binalarda vaya doluda olsa apartmandaki diğer insanlar ya tadilat var sanıyor yada söküm var düşünerek kimseye bir şey diyemiyor hırsızlık azmış durumda . şehirde bir sürü yabancı plakalı araç dolaşıyor kimlik soran yok necisin nerdensin diye soran yok .gece bekçileri nerede .. apartmanlarda özellikle kablo tesisat kapı pencere hurda demir v.s alınıyor . hatta öyleki vatandaşın eşyası çalınıyor kimsenin ruhu duymuyor. üzgünüm..
    %86
    %14
    Yanıtla
  • 1Vatandaş (8 ay önce)
    Valla artık önlemimizi kendimiz alacaz ben daha mahallemde de evimde de görmedim çok şükğr. Ama duyuyoruz şahsım deng gelirse kolunu bacağını kırıp karakol önüne atarım.sizde aynısını yapın kardeşim bunlar yasadan masadan anlamaz .Lakin çok fazla silah seside duyar olduk kendi mahallemizde bile gördük her yet torbacı her yer it kopuk eskiden ağır mahalle gençleri abileri vardı o düzeni özlüyor insan dirilmesi şart.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Yasin BİKRİYE (8 ay önce)
    PANDORANIN KUTUSUNU AÇMANIN TAM ZAMANI.... Yeni Emniyet Müdürümüz ile Yeni Valimiz görevlerine başladılar. Umarım gelen gideni aratmaz. Her ikisine de Malatya'mıza hayırlı hizmetler yapmaları yönünde gayret göstermelerini temenni ederek muvafakiyet dilerim. DEPREMDEN SONRA YAŞANAN GÜVENLİK ZAAFİYETİNDEN ETKİLENMEYEN OLDU MU? Haberin altındaki yorumlarda en büyük serzenişin deprem sonrası süreçte yaşanan güvenlik zaafiyeti sebebiyle yaşanan hırsızlıklara karşı olduğu görülmektedir. Sahi deprem sonrasında can havli ile Aziz Hemşehrilerimiz kendilerini ve il dışına veya köylerine atarken evi soyulmayan, kombisi sökülmeyen, beyaz eşyası veya ev demirbaşları, bina demirbaşları talan edilmeyen kaç kişi kaldı 1 Milyonluk şehirde? Depremzedeler için gelen yardımların güvenliğini dağıtım yaparken asayişini sağlaması gereken güvenlik güçlerinin markalı ürünler için yaptığı talandan şikayetçi olmayan kaç kişi var? Koskoca bir emniyet müdürü depremzedeler için gönderilen jeneratör, boy boy çadırı çalıp kendi iline götürmeye tevessül ederken bu tür şeylere çok da şaşırmadık açıkçası. Fotoğraf çekmek için müsaade istediğimiz halde enkaz alanlarına girmemize izin vermeyen güvenlik güçlerinin sobada ateşler yakarak ısındıkları, binanın önünde çadır kurdukları halde o binalardan ve enkazlardan hırsızlıklar nasıl yapıldı hesabı soruldu mu? HESAP VERMEDEN NORMALLEŞME Mİ OLUR? Acılarımızın en taze olduğu dönemde özellikle il dışında gelen güvenlik güçlerinin zaafiyeti olarak açıklanamayacak bir çok olay yaşanmış olmasına rağmen bir anda NORMALLEŞME kavramı ortaya atıldı. GERÇEKTEN NORMALLEŞTİK Mİ? Depremde çevre yolunda Battalgazi Kavşağında ana arteli kapatan enkazı 25 gün kaldırtamayan güvenlik ve trafik sorumluları bugün güneşin konumuna göre GÖLGE ALANLARDA UYGULAMA YAPARAK, camları kapalı KLİMALARI ÇALIŞIR araçlar ile RADAR TUZAKLARI KURARAK normalleştiğimize mi inardırmak istiyorlar bizi? Şehrin trafiği keşmekeş olmuş, hangi sokakta yıkım var bilinmez iken, cadde ve sokaklarda trafik akıcılığı yokken, minibüsler hala çevre yolu üstüne çıkarken, ana artel cadde ve sokaklar ile özellikle KAVŞAKLARDA TRAFİK AKICI DEĞİLKEN uygulama yaparak, ehliyet ruhsat, kimlik kontrolü yaparak normalleştiğimize bizi ikna etmeye çalışanları NORMALLEŞMEYE DAVET EDİYORUM. Şerefli üniformaların hakkını Aziz Milletimize HİZMET İLE ÖDEYEBİLECEKLERİNİ hatırlatmak isterim. Malatya'lıların canı burnunda, hayatı zor. DAHA DA ZORLAŞTIRMASINLAR. Hadise uysunlar HAYATIMIZI KOLAYLAŞTIRSINL
    %96
    %4
    Yanıtla
  • MAHALLE ARA SOKAKLAR (8 ay önce)
    Mahalle aralarında gezen abart egzozlu arabalar motosiklet ve hurda kağıt taşıyan yüksek müzik ve sesli pikaplardan uyuyAmaz olduk direk bağlayıp trafikten Men edip ceza yazın MAHALLE ARASI ASAYİŞ sağlansin! ALLAH HAKKI İÇİN ABARTISIZ UYUYAMİYORUZ!
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mert Ali (8 ay önce)
    Malatya'da polise olağanüstü yetki verilmesi lazım iki kişi kavga etti mi havaya ateş etmeli eğer kavgayı sonlandırmazlarsa polis ayaklarına sıkmalı. Eğer biri polisin ihtarına uymazsa polis ayaklarına ateş ederek durdurmalı ve kesinlikle mahkeme yargı vs süreçlerinden geçmemeli. Çevremizde ne olaylar duyuyoruz. Buradan yazmak istemiyorum. Polisin yetkisi Malatya gibi deprem bölgelerinde artırılmalıdır.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • kesilikle mert ali katılıyorum sana yetki şart.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (8 ay önce)
    Sayın müdürüm Malatya her noktada her köşede şok uygulamaları denetimleri artirilmali kimseye fırsat verilmemeli herkes o kadar rahat ki şehirde herkes kafasına göre kanun tanıyan yok herkes deprem zedeyiz deyip istediği gibi davranmamali Malatya ya hep beraber sahip çıkmalıyız inanılmaz deprem sonrası göçler geldi yabancı uyruklu sayısı şehirde çok fazla oldu malesef kontrolleri ve denetimleri aman vermeden yapın sayın müdürüm yeni görevinizde başarılar diliyorum,Malatya hep birlikte sahip çıkalım
    %100
    %0
    Yanıtla
  • GOKLER789 (8 ay önce)
    benim evin kapısını kırıp soyup soğana çevirdiler müracaat ettim kayıt altına bile almadılar ağır hasarlı binaya birşey yapamayız deyip postaladılar malesef
    %73
    %27
    Yanıtla
  • Vatandaş (8 ay önce)
    İyi yapmışlar çünkü çalınacak yağmalanacak bişey kalmadı önlem almak için tam zamanı. Gürkan efendinin dediği gibi azdık önce deprem oldu sonrada olmaz dedik yağmalama olmaz ise olmaz olmaz deme olur diye önlem alındı.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Fatih (8 ay önce)
    Daha geçen hafta zabcıoğlu caddesi üzerinde üstüne zibidi hırsızlık yaptığını gören mahalle sakinleri polis arayıp ihbarda bulunmasına rağmen maalesef polis ekipleri gelmedi neyin ekibi gördükleri yerde kırın bacaklarını bu zibidilerin bakın birdaha oluyormu
    %100
    %0
    Yanıtla
  • malatyalı (8 ay önce)
    on yıllarca sürecek harfiyat ve inşaat,yeni deprem riskleri zamanla malatya yı boşaltacak,coğrafya olarak kapasitesinin üzerine çıkmış bir şehirdi.binlerce yıldır malatya hiçbir zaman büyük bir şehir olamamış ,nedenleri varmış.kayısının son 50 yılda rağbet görmesi malatyayı canlandırdı sadece ,coğrafik olarak kenarda kalmış bir şehirdir.son nüfusuna asla geri gelemez.zamanla nüfuz azalacaktır.emekli şehri olarak anılır.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • osman ince (8 ay önce)
    çarşı mahalle bekçilerine her gün görev yazmakla polis ve yunus sayılarını artırmaklada sonuç alınmaz cezalar çaydırıcı olmazsa sonuçta emniyet personellerimizde deprem atlattı zaten çoğunun pisikolojisi bozuldu yorgun lar ailecek.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet Gerçek (8 ay önce)
    Önlem peşlerinde koşmak, ihbar beklemek çözüm değil. Belirli hurda alım noktaları oluşturulup başına ekip koyulsun. Hırsızlık yapan hırsızlık malı taşıyanın arabası bağlansın. Hurda çalan Demir toplayanların el arabalarına el koyulsun. Satacak yer bulamazlarsa, eşya çalarken kullanacakları araçları olmazsa hırsızlık kesilir. Hırsızlık büroya malatya dışından görevlendirme ekipler getirilmelidir. Gelen insanlarda can güvenliği korkusu olmadan işini yapar sonra Malatya’dan ayrılır. Kaldırılan Enkazlara artık araba ile yanaşıp kalan demirleri Demir makası ile kesip bagajda taşıyor insanlar. Bu vali konağının 50 metre ilerisi jandarma komutanının lojmanı yanı eski magim market olan bina enkazıdır. Başına gelmeyen haberleri okur vay be ne güzel şeyler yapılıyor der. Eleştirenlere ise kızar. Hastane muayene sonrası doktora puan verdirten sistemimiz var. 112 arandığında olay yerine 15 dakika geç gelip korna çalıp geçip giden ekipler var. Boş Az hasarlı binaları bile zemin katından pencere önüne pikap dayayıp 5 dakikada içinde ki daha önceden kestikleri Demirleri alıp gidiyorlar. Plaka verdiğin kamyonete işlem yapılmıyor. Zafer mahallesi ebabil sokakta yıkım yapan ekiplerden mahalleli gibi diğer binaların yıkım sırasını hasar durumunu öğrenip bina dış kapılarını çalanlar var. Kepçe ekiplerinin durması sonucu enkazdan Demir çalanlarla dolu ortalık. Hırsızlar Kepçecilere, dükkanların demirini satın aldık bir kepçe vururmusun Demir’i dışarı almak için, diye rica ediyorlar. Polis sokağın başına ihbar üzerine gelip sadece bekliyor. Korna çalıyor milletin gitmesini kendinin uğraşmamasını istiyor. İhbar sonrası yapılan işleme puan vermeyi geri dönüş yapmayı emniyet birimi sağlasın bakalım ekipler nasıl müdahale ediyor. mahalleler bıktı artık hırsızlardan talan olmuş evlerden. Bugün hırsızlığa müdahale etmeyen emniyet yarın şehrin güvenliğini tekrar toplamak için yıllar harcayacak. Arsızlar hırsızlar egemen olmuş ışıksız mahallelere. Ağır hasarlı binalarda dairelerde kalan gayri meşru insanlar sokakları güvenliksiz hale getiriyor. Çok uzağa gitmeye gerek yok. Vali beyin evinin olduğu mahalle. Zafer mahallesi, evden çıkıp ara sokaklarda iki tur atmak konağa 250 metre uzakta çalışan su sıkmayan kamyon beklerken Demir ayıklayan binanın suyunu sokaktan patlatıp kamyonun içine su aktaran sulanmış gibi kandıran ekipleri görebilir, 5 dakika ayak üstü uzaktan geçerek bakan valilik ve çevre şehircilik ekiplerini görebilir. Zarar gören mahalleli vatandaş olarak daha bıkildı
    %100
    %0
    Yanıtla
  • orhan ince (8 ay önce)
    6 şubat depreminde ohal uygulandığı halde emniyet birimlerine yağmacılara .hırsızlara karşı vur emri verildiği halde uygulatılmadı ve çaydırıcı cezalar olmadığı için emniyet yakaladı iki gün sonra bırakıldı. bu yüzden önüne geçilemiyor hırsızlıkların nice mallar talan oldu. sonuç olarak bir kişinin diz altından hırzızlık yaparken vurulsaydı bu kadar olmazdı.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Fikret (8 ay önce)
    Kenar mahalleleri hırsızlar talan etti.Şimdi merkezdeki yerlere dayanmış hırsızlar.Örneğin Fuzuli CD. Daha Cumartesi gündüz hırsız kovaladık.Yetkililerin dikkatine..
    %100
    %0
    Yanıtla
  • öneri (8 ay önce)
    Geçti Bor'un pazarı. Sür eşeğini Niğde'ye ne güzel atasözlerimiz var....
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Ruba (8 ay önce)
    Gece park civarlarında araçlarla yüksek sesle tür atanlar,drift atanlar,park ve civarlarını kendi kendine düzen kurmaya çalışanlarla doldu.Agir hasarlı binaları polisin gözü önünde yapmayanlar daha pek çok olaylar kısacası Malatyada asayişin sağlanması lazım.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Av.Mehmet Korhan UYmaz (8 ay önce)
    Valiliğimizi ve Emniyet Müdürlüğümüzü tebrik ederim Malatya halkının soyulması ve mağdur olması için en iyisini yaptılar devlet üstün madalyasını hak ediyorlar
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Ağzına sağlık kardeş çok doğru bir söz.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Söyledikleriniz İroni mi gerçek mi ?Anlamadım
    %100
    %0
    Yanıtla
  • önlem (8 ay önce)
    milletin malına mülküne sahip olamadınız şimdide önlem alıyorlar hep bunlar züğürt tesellisi efendiler millet malatyayı kademe kademe terk ediyor haberiniz olsun ilerde güvenliğini tarlaları bekleyerek geçirirsiniz
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Kty (8 ay önce)
    İnsanların evlerinin kapılarına, parkelerine kadar söküldü. Devlet vatandaşının malını koruyamadı. Defalarca şu sokaklara birer polis verin dedik. Şimdi çıkmış önlem diyorsunuz. Bunun adı göz boyamaktır. Oynayın tiyatronuzu.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ahmet (8 ay önce)
    Ne kadar zamanlı bir önlem... Memleketi hırsızlara teslim ettiniz şükür çalınacak bir şey kalmadı ama siz önleminizi alın
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet (8 ay önce)
    Maalesef Malatya'yı Afganistan'a çevirdiler ,kural yok,kanun yok herkes bir yerlere çökmüş,trafik yine öyle Çarşıya gitmeye korkuyorum.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Deli (8 ay önce)
    Çalanlar yağmacılar ne zengin olurlar, nede kendilerine yar olacağını sanmasın. Bu kul hakkı bu canı yananın hakkı. Bu nasıl bir karakter ki, yıkılmış evin malını çalasın da sana yar ola. Bize ne oldu hangi ara böyle olduk. Ne vicdan ne ahlak ne merhametimiz kaldı. Fırsatcı, çıkarcı ,karaborsacı , biri olduk. bizim hırsızdan ne farkımız kalmış.. Ne evlat yetiştirebilmişiz , ne çocuk eğite bilmişiz, nede dinimizi anlatamamışız herkes suçlu. Analar, Babalar Öğretmenler,Hocalar, Alimler, ulemalar, şıhlar, şeyhler hepimizin yetiştirdiği mahsulleri ortada enaz onlar kadar bizlerde onlar kadar suçluyuz..
    0
    0
    Yanıtla
  • Deli (8 ay önce)
    Çalanlar yağmacılar ne zengin olurlar, nede kendilerine yar olacağını sanmasın. Bu kul hakkı bu canı yananın hakkı. Bu nasıl bir karakter ki, yıkılmış evin malını çalasın da sana yar ola. Bize ne oldu hangi ara böyle olduk. Ne vicdan ne ahlak ne merhametimiz kaldı. Fırsatcı, çıkarcı ,karaborsacı , biri olduk. bizim hırsızdan ne farkımız kalmış.. Ne evlat yetiştirebilmişiz , ne çocuk eğite bilmişiz, nede dinimizi anlatamamışız herkes suçlu. Analar, Babalar Öğretmenler,Hocalar, Alimler, ulemalar, şıhlar, şeyhler hepimizin yetiştirdiği mahsulleri ortada enaz onlar kadar bizlerde onlar kadar suçluyuz..
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Hangi ara böyle olduk? Her zaman toplumda bu potansiyele sahip olan kötü insanlar vardı. Ancak iyilerin rahat yaşaması için uygulanan kanunların uygulayıcıları görevlerini yapmaz oldu. Toplumumuzda içindeki kötü potansiyeli açığa çıkaracak fırsatı buldu. Kimse sınanmadığı günahın masumu değildir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Cafana (8 ay önce)
    Müdürüm karakol sorumluluk alanlarında kimlerin ne olduğunu biliyorsunuz. Bu kişilerin takibi çok zor olmamalı. Gerekli izinlerle bu kişiler iş üstünde yakalanabilir. Bu arada şok baskınlar her yerde yapılsın vatandas olarak güvende hissediyorum. Bence en önemlisi deprem bölgelerinde çalışan savcı hakim polise özel yetkiler verilsin. Yoksa bizim millet bildiğinden şaşmıyor.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Bu kul hakkında Konteynerlerde Su ve Elektrik sayaçları yok parasını dürüst insanlara alıyorlar kul hakı budur kardeş. devletin başından idareci yok evi sağlam olanlara Konteynerlerde verilmiş.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • malatya 44 (8 ay önce)
    Çok geç kalındı malesef şimdi o hırsızlar tatilde güneşin ve denizin tadını çıkarıyorlar
    %94
    %6
    Yanıtla
  • mert ven (8 ay önce)
    atı alan Üsküdar'ı geçti.
    %94
    %6
    Yanıtla
  • hasan (8 ay önce)
    Sahipsiz MALATYAM Aradan altı ay geçmiş her taraf yağma talan edilmiş her şey bitmiş tükenmiş yeni mi bu önlemler aklınıza geldi YAZIK ÇOK YAZIK.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Ağzına sağlık teşekkürler.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Serkan (8 ay önce)
    Kardeşimin evini 2 defa soydular ..polise diyoruz polis diyor ağır hasarli olduğu için. Tamam bina ağır hasarlı ama 1 tane kapısı var degilmi 24 saatte olsa bekle o hırsızlara aman verme ...gerçi yakalasalarda geri saliyolar ...
    %93
    %7
    Yanıtla
  • vatandaş rıza (8 ay önce)Serkan isimli kullanıcı yorumuna
    hangi evin kapısında polis beklesin çok kıymetli malın varsa malının başında beklesene o zaman herşey devletten beklenmez
    %20
    %80
    Yanıtla
  • Vatandaş ebu müslüm (8 ay önce)vatandaş rıza isimli kullanıcı yorumuna
    Böyle bir cevap kimsenin aklına gelmez!Tebrik etmek lazım.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Kardeş Devlet dediğin birim bunlara aylık veriyor bana versin ben bekliyeyim.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Polisin görevi nedir? Açıklarmisiniz?merak ettik
    %100
    %0
    Yanıtla
  • ne saçmalıyorsun be sen? Devletin görevi kolluk kuvvetlerinin mağrifeti le halkının huzurunu sağlamak ,malını ırzını canını korumak güvenliğini sağlamaktır
    0
    0
    Yanıtla
  • Cevabı aldım kendi ağzınla yazdın.malini ,canını,ırzını korumak dedin vatandaşın..
    0
    0
    Yanıtla
  • Başefendi (8 ay önce)
    Depremi fırsat bilip il dışından özel ekip geliyor hırsızlığa. Bu da sadece bizim ülkemizde olur kanımca. Bizim gibi inanmayan bizim tabirimizle " elin gavuru " bize yardıma koşarken bizim müslüman olduğunu iddia eden vatandaşlarımız ise özel ekip çıkarıyor hırsızlık için. Bunlardan hangisi müslüman ayırt etmek gerçekten güç.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • mustafa (8 ay önce)
    en iyi önlem akşam 8 den sonra seyyar hurdacı ve kağıt toplayıcılarının mahallelerde faaliyetlerine yasak getirilmelidir.malatya da kapı pencere bırakmadılar.yoksa gerisi hikaye
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Fazileül cehalet (8 ay önce)
    Evimiz yıkıldı.Malımız gitti.Canımız gitti. Çıplak ayaklarımızla kendimizi zor dışarı attığımız bu afetde sağlam görünen evlere girdiler,Su saatlerine kadar çaldılar.Bu hiç aklımıza gelmezdi.Bu toplum ne vakit bu hale geldi yada getirildi diye çok düşündüm..daha depremin ilk haftasında gruplar halinde birde şakalaşan gülerek evlerin etrafında dolaşanlar gördüm.İnanın O an elimde silah olsaydı bu patavatsızları gözümü kırpmadan orada vurur binanın altına atardım...Bir insan böyle bir ortamda nasıl güler diye hep düşünmüşümdür bu şerefsizler o ortamda muhtemelen soyulacak evlerin keşfini yapıyorlardı...mualesef Ortada bir güvenlik zaafiyetinin olmadığını kimse söyleyemez.Şehir farklı illerin plakalarını taşıyan motosiklet pikap ve kuş arabaları ile doldu taştı.Kim kime dum duma böyle aylar geçti.Velhasıl Öldük,yıkıldık,soyulduk.Ama Uslanmadık.
    %98
    %2
    Yanıtla
  • Toplumu fakirlestirdiler memura zam işciye zam emekliye zam verdiler verdiler ondan sonrada tüccar esnaf. Gıdaya zam giyime zam herşeye zam bir et alamaz hale geldik tere yağı 250tl bir avuç buhale düşürenlerin suçu zengin bir halk tenelzül etmez hırsızlığa ama bizden kötü bir ülke yok enflasyon 100de1500 bizce
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Aç açıkta olsa da Onurlu şerefli namuslu insanlar hırsızlığa tenezzül etmez.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Reşit (8 ay önce)
    Önlem alsanız neolur hırsızı evimden çıkarıp polise teslim ettim karakol ifasinde kabul ediyor savcı serbest bıraktı . Savcının evine hırsız girse bırakırmı yapacak bişeyyok s hesabım allahın huzuruna kaldı
    %97
    %3
    Yanıtla
  • Paşa44 (8 ay önce)
    Önceki emniyet müdürümüz de güzel ve hızlı başlamıştı ama sonra ne olduysa asayiş bozulmaya başladı. Umarım yeni emniyet müdürü kimseye göz açtırmaz. Hırsızların, arsızların, magandaların korkulu rüyası olur. Bekçi ve polisler cadde ve mahallelerde devriye atmalı, kimseye göz açtırmamalı, magandaların anında müdahale edilmeli zira Malatya Malatya olalı böyle başıboşluk görmedi. Hak edene en ağır cezalar verilmelidir. Bu arsızları cesaretlendiren cümle hangisi biliyor musunuz? İfadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. Polis yakalasa da nihayetinde serbest kalıyor.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • 44 Gurbet (8 ay önce)
    Bunlar kim acaba bunlar uzaydamı geldi hepsi yabancımı haydı diyelimki hepsı yabancı içimiz mi rahatladı o trafik magandaları da yabancı yasaklı madde kullananda yabancı bizler tertemiziz Her enkazın başına 24 saat bir polis koymayan devletmi suçlu her araç için 1 trafik polisi koymayan emniyetmi suçlu polise bıçak saplayan doktorları darp eden olmayan ilacı vermeyen ezacıyı darp edende yabancı ne saygı ne kültür inanç utanma ar yok olurken nerdeydiniz eskide dükkanı açık bırakır cumaya giden esnafın çocukları nerde ne oldular çocuğuna karısına söz geçiremiyenler şimdi her kurumu eleştiriyor kötülüyor önce kendine yakınlarına çevrene bak tek bir güvenilir kişi varmı ALLAH rızası için düşünün bir
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Deka (8 ay önce)
    Şehir yolgecen hanına dönmüş pikaplarla sepetli arabalar gündüz gündüz yagmaliyor larr neden bahsediyorsunuz
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Dertli (8 ay önce)
    Umarım bu sadece yeni valiyle alakalıdır.Sayin Yazıcı geldi ve birşeyler yapmaya başlamıştır.Her türlü çok utanç verici ama bir umudumuz olsun.Ortalik garip tipler doldu
    %95
    %5
    Yanıtla
  • serdar (8 ay önce)
    Kimi kandırıyorsunuz defalarca aradım belediyeyi temelli girişinde ayrıştırma yapılmayacak mış yalanin dibi delik her yerde ayrıştırma yapılıyor belediye valilik siz deyin
    %94
    %6
    Yanıtla
  • 1 Nisan Şakası (8 ay önce)
    Haberin gerçeklik değerini sorgulamak bize düşmez ama 6 şubattan bu yana soyulmayan, talan edilmeyen ev mi kaldı veya yaşanmadık asayiş olayımı kaldı. Sizler sayesinde değil hırsızlar soyulacak ev kalmadığı için Malatya yı terk etti. Asayiş olaylarının önüne geçebilmek için önce Memleketin gece saatlerinde aydınlatılması lazım çoğu cadde ve sokak zifiri karanlık sonrasında ise hava kararınca ortadan kaybolan gece bekçilerimizi ve devriye görevinde olan polislerimizi vukaatların olabileceği alanlarda görmek isteriz. Her zaman sorunsuz rutin yerlerde görmek istemiyoruz. Diğer illerde olduğu gibi sürekli ve fazla denetim şart. Malatyamın vebali işini layıkıyla yapmayanların üzerine olsun.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Haklısın sonuna kadar ama şöyle 1 durum var çay ocakları ve dürümcüler,lokantalar polis ve bekçi kaynıyor bunlar neden devriye atmıyorlar anlaşılır değil
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ahmet (8 ay önce)
    Hırsızlığın önünü almak isteyen İRADE Ne kadar yandan arkadan sepetli motor motosiklet varsa tümünü yasaklayacak toplayıp bağlayacak Ne kadar pikap vs varsa kullanıcılarını kayıt altına alıp taşıdığı malın İRSALİYE veya FATURASINI isteyecek. 1.000.000 devriye koysanız nafile yakalasan şikayetçi yok arka kapıdan BY.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Çok haklısınız! 10 dk. sonra, eşyalarımızı götüren aracın(kamyonet) plakasını verdik, yakaladık dediler; arabanın sahibi demiş ki ben nakliyeciyim(!?) Faso fiso... Gitiiiii...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Niyazi Mısri de iki hırsızı dükkânın içinde yakaladık ve kendisine kamera kayıtlarını gösterdiğimiz iki sivil polis memuru 15 dakika önce dükkândan bir kamyonete dükkânın çerçeve ve kepengini yüklediklerini göstermemize rağmen kimlikleri dahi olmayan iki hırsızı biz her gün 60-70 kişi yakalıyoruz bunları nereye götüreceğiz diye bıraktılar. İşte biz bu kadar zavallı bir ülkede yaşıyoruz. Kanun, hukuk, adalet ve ceza her şey o kadar kişilerin istediğine göre çalışıyor ki paket lastikleri bile bu kadar esnek değil. Emniyet görevlileri kural ve kanunları kişiye, duruma, havanın sıcaklığına soğukluğuna ve de o gün evden hangi moralle ayrıldığına bağlı olarak uyguluyor ya da hiç uygulamıyorlar. Bu ülke 3. dünya ülkesi bile olamaz bu gidişle. Meksika bile bizden daha iyi bence.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • %100 katılıyorum.
    %100
    %0
    Yanıtla