SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Dev Projede Türkler

A- A+ PAYLAŞ

İsviçre dünyanın en uzun tüneline sahip olmak için sona doğru yaklaşıyor. 57 kilometre uzunluğundaki tünelin delme işlemi bugün sona erdi. Tünelin delme işleminin bitmesi dolayısıyla düzenlenen törende, işçiler tarafından Türk bayraklarının da dalgalandırılması dikkat çekti.

Delme işlemi 15 yıldan bu yana devam eden Gotthard tüneli yüzyılın inşaat projeleri arasında gösteriliyor. İsviçre Alplerinin 2 bin metre altında kazılan tünelin 2017 yılında faaliyete geçmesi bekleniyor. Tünel bittiğinde hızlı trenle İsviçre'nin Zürih kentinden İtalya'nın Milano kentine bir saatte varılabilecek. 7.5 milyar dolarlık dev projede 2 bin 500 işçi çalışıyor. Şimdiye kadar 8 işçi inşaat sırasında hayatını kaybetti.

Şu anda dünyanın en uzun tüneli Japonya'da Honshu yarımadası ile Hokkaido arasında bulunuyor. Seikan adlı demiryolu tünelinin uzunluğu 53.8 metre. Dünyanın en uzun karayolu tüneli ise Norveç'in Laerdal bölgesinde yer alıyor. Bu tünelin uzunluğu da 24.5 metre.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız