SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Devlet Başkanı İle Ters Düşen Bakan İstifa Etti

0
Güncellendi - 2020-05-17 01:22:14
Devlet Başkanı İle Ters Düşen Bakan İstifa Etti
A- A+ PAYLAŞ

Brezilya Sağlık Bakanı Nelson Teich de istifa etti. Teich, “Bolsonaro'nun kararlarına katılmıyorum” dedi.

Korona virüs salgını nedeni ile zor günler geçiren Brezilya’da Devlet Başkanı Jair Bolsonaro tarafından görevden alınan eski Sağlık Bakanı Luiz Henrique Mandetta’nın yerine gelen Nelson Teich istifa ettiğini açıkladı. Teich, yaptığı yazılı açıklamada Başkan Bolsonaro ile anlaşamadığını ifade ederek, “Bolsonaro'nun kararlarına katılmıyorum” dedi.

Teich, korona virüs salgınında vaka ve ölüm sayılarının artmaya devam etmesi nedeni ile karantina tedbirlerini savunurken, Bolsonaro ise karantinanın kaldırılmasını ekonominin canlandırılmasını istiyordu.

Bolsonaro, korona virüs salgını için geçtiğimiz günlerde “küçük bir grip” yorumunu yaparak korona virüs tedavisinde onaylanmamış bir ilacın kullanılmasını tavsiye etmişti.

Brezilya’da toplam korona virüs vaka sayısı 208 bin 31’e, hayatını kaybedenlerin sayısı ise 14 bin 267’ye ulaştı.

Rio De Janeiro, iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız