SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Diğer Kurumlar Uymadığı İçin Gecikti"

0
Güncellendi - 2017-03-22 21:27:09
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Battalgazi Belediyesi tarafından Çöşnük Mahallesi’nde yapılan kaldırım, bordür ve sıcak asfalt çalışmalarını yerinde inceleyerek, çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Başkan Gürkan, “Battalgazi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri asfaltlama çalışmalarını sürdürüyor. Burası normal zamanda bize 2016 yılının Ağustos ayında AYKOME’nin aldığı karar neticesinde teslim edilmesi gereken bir sokak. Ama 2017 yılının Nisan ayına gireceğimiz şu günlerde halen teslim edilmedi. Dikkat ederseniz hala elektrik direkleri kaldırılmamış. Buna rağmen vatandaşımızın mağduriyetinin önüne geçmek ve vatandaşın sıkıntısını hafifletmek amacıyla şu anda biz asfalt çalışmalarına, bordür ve kaldırım çalışmalarına başladık ve çalışmaları bitirme aşamasındayız. Burada yarın elektrik direkleri kaldırıldığı zaman, tekrar kaldırımların yeniden düzenlenmesi gerekecek. Bu da devlete zarardır. Dolayısıyla alınan kararların ilgili birimler tarafından arkasında durulması gerekir. Yani siz planınızı, programınızı yapacaksınız, yapmış olduğunuz takvime ve zaman çizelgesine uymak durumundasınız. Biz geçen yıl burayı bitirir teslim ederdik. Ama dikkat ederseniz belediyemiz ekipleri bizim belirlemiş olduğumuz zaman çizelgesi noktasında en ufak bir şaşma yoktur. Bütün birimleri de bu zaman çizelgesine uymaya davet ediyorum. Dikkat etmelerinde yarar var. Çünkü netice itibariyle bizler kamuoyuna hesap veriyoruz. Yani her kes kamuoyuna hesap verme zorunda olduğunu hissetsin. Kaldı ki netice itibariyle sizin ödenekleriniz bellidir. Önünüzdeki zaman dilimi bellidir. Siz AYKOME’de yapmış olduğumuz toplantıda bu sokakları yaparız ama şunları yapamayız dersiniz. Ama hem yaparız diyip, hem de bu şekilde zaman çizelgesine uymazsanız, böyle sorunlar yaşanıyor. Buranın çamurunu önlemek için devamlı alt yapı malzemesi döktük. Tekrar onları kazıdık, geri götürdük. Dolayısıyla bu durum hem devlete zarardır, hem de belediyemize zarardır. Dolayısıyla burada şunun altını çizerek söylüyorum; AYKOME’nin üyesi olan bütün birimleri zaman çizelgesine uymaya davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

Çöşnük Mahalle Muhtarı Burhan İnanç ise, Battalgazi Belediyesi’nin Çöşnük Mahallesi’nde üzerine düşeni yerine getirdiğini belirterek, “Battalgazi Belediyesi elinden gelen her şeyi yapıyor. Kışın ortasında kaldırım çalışmalarına başladı ve tüm kaldırımları bitirdi. Asfalt çalışmalarına başladı ve asfalt serimi de neredeyse bitmek üzere. Çok kısa bir zamanda yapması gerekenlerin hepsini bitirmek üzere” diye konuştu.

Bülten

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • hasan birader (7 yıl önce)
    bimerede yazacam bu yolları bu çileyi çönük mh hertarafı çakıl taş toprak rezillik yapmayın bekleyin istanbul büyükşehir gelir yapar siz oturun milletvekillerimiz...
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan birader (7 yıl önce)
    abi bu kadar olmaz muhtar yolların bozukluğundan toz topraktan evimizin penceresi açılmıyor araçlarımızı her tarafı yamuldu... bu belediyeden bir cacık olmaz
    0
    0
    Yanıtla
  • atakan (7 yıl önce)
    Bu kadar kalitesiz işçilikler neden hep malatyada bir anlam veremiyorum.Başkanlar denetleme yapın Allah rızası için.Yada bırakın işin ehli olanlar yapsın.Saygılar...
    0
    0
    Yanıtla
  • Kalitesiz malzeme ve işçilik maalesef her yerde var. Yabancı ülkelerde işçilik ve malzeme kalitesi o kadar yüksekki sıradan bir kaldırım 10-20 yıl hiç bozulmadan kalabiliyor. Ülkemizde ise daha teslim edilmeden yollar bozulmaya başlıyor. İhale kanununun esas olarak maliyeti dikkate alması, işverenin bu nedenle direkt en kısa sürede en az işçi en kalitesiz malzemeyle göz boyaması bunun başlıca nedeni. Diğer durumları söylemiyorum bile.
    0
    0
    Yanıtla