SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Doğanşehir İlçesi Sınırlarında 4.4 Büyüklüğünde Deprem

Doğanşehir İlçesi Sınırlarında 4.4 Büyüklüğünde Deprem
A- A+ PAYLAŞ

Merkez üssü Doğanşehir ilçesi sınırlarında olan 4.4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

AFAD, 17.43'te meydana gelen depremin büyüklüğünü 4.4, yer yüzeyinden derinliğini ise 7.3 km olarak açıkladı.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ise, saat 17.43'te yer yüzeyinin 5 kilometre altında meydana geldiğini belirttiği 4.3'lük depremin merkezini Doğanşehir- Gövdeli olarak kayıtlara geçirdi.

Deprem, il merkezinde de hissedildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Malatya, Doğanşehir’de 4.4 büyüklüğünde meydana gelen depremde AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına başlamıştır. An itibari ile olumsuz bir durum yoktur. Gelişmeleri takip ediyoruz.  Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun.” dedi.

Vali Ersin Yazıcı ise  “Geçmiş Olsun Malatya. Doğanşehir İlçemizde yaşanılan 4️.4 büyüklüğündeki artçı depremde kurumlarımıza ulaşan herhangi bir olumsuzluk bulunmamaktadır. Hemşehrilerimize geçmiş olsun.” açıklaması yaptı.

Doğanşehir Belediye Başkanı Durali Zelyurt, deprem nedeniyle ilçede şu anda olumsuz bir durum olmadığını ifade ederek, "Doğanşehirli hemşehrilerimize geçmiş olsun." dedi.

Öte yandan ilçede depremden etkilenen vatandaşlardan İbrahim Cintemir, çok şiddetli sallandıklarını belirterek, "Bir süredir depremi unutmuştuk. Bu şekilde böyle şiddetli sallanmamıştık. Kendimizi bir anda dışarı atmak durumunda kaldık." dedi.

malatyahaber.com- AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • Ahmet Yalvaç (2 ay önce)
    Çok Geçmiş Olsun Toprağım
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (2 ay önce)
    Doğu da buyuk bir deprem daha olması demek tamamen şehrin yok olması demek malatya için.. ve bekleniyorda.. bunun için 10 yıl içinde tüm binalar yenilenmeli yavaş yavaş.. ama bakıyorum bizim insanimiza kira yukseltme derdinde, hasarlı binasini kurtarmanin peşinde kısaca menfaat peşinde...
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Ali (2 ay önce)
    Sürgü bu düşünceye iyi bir zemin olarak degerlendirilebilinir.
    %20
    %80
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 ay önce)Ali isimli kullanıcı yorumuna
    Sürgü faynı bilmeden yazıyorsunuz galiba
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Sevda ÜLKÜ (2 ay önce)
    Doğanşehir in bulunduğu yerden daha sağlam zemini olan bi yere ilçenin komple yeni bir ilçe kurulması taşınması gerek.
    %72
    %28
    Yanıtla