SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Doğanşehir'de Escrima Kali Kampı

0
Güncellendi - 2018-08-29 02:38:33
Doğanşehir'de Escrima Kali Kampı
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Escrima Kali* Federasyonu, eylül ayında yapılacak büyük seminer için Doğanşehir’de bir hazırlık kampı düzenledi.

Türkiye’nin değişik illerinden toplam 30 sporcunun katıldığı kampta konuşan Türkiye Escrima Kali Federasyon Başkanı Mustafa Günaydın, “Biz Malatya olarak Türkiye’de Escrima Kali’nin lokomotifi durumundayız. İleriki günlerde önemli ve çok güzel müjdelerimiz olacak” dedi.

Türkiye Escrima Kali Federasyonu olarak Malatya’nın Doğanşehir ilçesinde bir günlük kamp yaptıklarını dile getiren Türkiye Escrima Kali Federasyon Başkanı Grand Master Mustafa Günaydın, kampa Türkiye’nin değişik illerinden sporcuların katıldığını ifade etti.

“Kampımıza 35 ilden spor katılacak” 

Eylül ayı içerisinde Malatyalıları gururlandıracak büyük bir müjde vereceğini de belirten Günaydın, “Kampımıza Elazığ başta olmak üzere Ankara ve değişik illerden toplamda 30’dan fazla sporcu katıldı. Kampımız küçük kapsamlıydı. Ancak bu bir hazırlık kampı oldu. Çünkü eylül ayı içerisinde Malatya’da çok büyük bir seminer ile kamp yapmayı planlıyoruz. Bu kampımız en az 3 gün sürecek ve kampımıza 35 ilden spor katılacak. Bu bir günlük kampımızda sporcularımıza yoğun bir antrenman programı uyguladık. Daha sonra yorulan sporcularımız için mangal yaparak, onlarla yine bir araya geldik. Çok güzel bir sohbet ortamı oluşturduk ve sporcularımız bir nevi kaynaştılar. Biz Malatya olarak Türkiye’de Escrima Kali’nin lokomotifi durumundayız. İleriki günlerde önemli ve çok güzel müjdelerimiz olacak” diye konuştu.

iha

___________

* Escrima Kali: Filipin kökenli bir silahlı savunma sanatı olan Escrima (Kali, Arnis) sanatının Sigung AVCI’nın pratik ve gerçekler esasında geliştirerek kendi yorumunu kattığı silahlı bir savunma sanatıdır. Avcı Escrima’da, sakatlanmaları en aza indirmek için temel eğitim silahı olarak ortalama 60 cm. boyunda ratan ağacından yapılan bir sopa kullanılmaktadır. Bununla birlikte, Avcı Escrima bireylere eline geçirecek olduğu her nesnenin savunma-saldırı maksatlı kullanılmasını ve kişiyi belirli bir kalıpa veya forma sokmadan her türlü silahı kolayca kullanabilecek olduğu prensipleri öğretmektedir. Avcı Escrima sanatında silah denildiğinde ateşsiz silahlar kastedilmektedir ve silahlar iki ana gruba ayrılmaktadır. Bunlar ezici-kırıcı silahlar ve kesici-delici silahlardır. Ezici-kırıcı silahlar denildiğinde akla ilk başta gelenler beyzbol sopası, her türlü sopa veya metal çubuklar gelirken, kesici-delici silahlar denildiğinde ise bıçak, kasatura, kılıç, tornavida, şişe veya cam parçaları gibi nesneler akla gelmektedir. Ancak, bazen birkredi kartı, bazen yangın tüpü veya anahtar, hiç ummadığınız zamanda gazete veya şemsiye ile el çantanız sizi koruma için en etkin silahını zolabilir. (http://wteoturkiye.org)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız