SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Doğaya 500 Kınalı Keklik Salındı

0
Güncellendi - 2019-09-28 02:04:43
Doğaya 500 Kınalı Keklik Salındı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın Hekimhan ilçesinde 500 kınalı keklik, doğal hayatın korunması ve yaban hayvanı sayısının artırılmasına yönelik çalışmalar kapsamında doğaya salındı.

Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma Milli Parklar Genel Müdürlüğünün Malatya'daki Kınalı Keklik Üretim İstasyonu'nda üretilen keklikler, Hekimhan ilçesi Hasançelebi Mahallesi kırsalında doğaya bırakıldı.

Keklikler doğaya salınırken renkli görüntüler ortaya çıktı.

Hekimhan Belediye Başkanı Turan Karadağ, yaptığı konuşmada Tarım ve Orman Bakanlığı'nın çalışmaları kapsamında ülke genelinde yapan hayatın desteklenmesi çerçevesinde, yaban hayvanların doğaya salındığını söyledi.

İlçelerine kınalı keklik bırakılmasından dolayı memnuniyet duyduklarını anlatan Karadağ, "Keklikler özellikle keneyle mücadele açısından çok faydalı bir hayvan. Kekliklere  sahip çıkarak, doğaya kazandıracağız." dedi.

Keklik salma etkinliğine Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü'nün yetkilileri katıldı.

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız