SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Doğuda En Fazla Başvuran Malatya

0
Güncellendi - 2018-05-25 03:31:42
Doğuda En Fazla Başvuran Malatya
A- A+ PAYLAŞ

Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRK PATENT) Nisan 2017 dönemi iller marka başvuru dağılım sonuçlarını paylaştı.

Doğu Anadolu Bölgesinde en fazla sayıda marka başvurusunun gerçekleştiği il Malatya oldu, Erzurum 3’üncü sırada yer buldu. Ocak-nisan ayları kapsamında Malatya’dan 146, Elazığ’dan 134, Erzurum’dan 78, Van’dan 52, Erzincan’dan 31, Kars’tan 15, Bitlis’ten 13, Ağrı’dan 11, Hakkari’den 9, Bingöl ve Muş’tan 8, Iğdır’dan 7, Tunceli’den 2, Ardahan’dan 1 marka başvurusu yapıldı.

Ülkede marka başvuru sayısının en yüksek olduğu iller: İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Gaziantep, Konya, Kocaeli, Adana, Kayseri, Mersin, Denizli, Muğla, Sakarya, Eskişehir, Hatay, Balıkesir, Samsun, Manisa, Tekirdağ, Aydın, Trabzon, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Diyarbakır, Afyon, Çanakkale, Malatya, Mardin, Elazığ, Ordu, Isparta, Kütahya, Rize, Nevşehir, Edirne, Düzce, Çorum, Erzurum olarak kaydedildi.

Türk Patent ve Marka Kurumu(TÜRKPATENT) verileri Erzurum’un bilimsel araştırma düzeyi ve ekonomik performans yönünden diğer bölge illerine göre farklılığını ortaya çıkardı. Erzurum 2018’in ilk dört ayı düzeyinde bölgesinde en fazla sayıda patent başvurusunun yapıldığı il olurken, Türkiye illeri sıralamasında da mart ayına göre 2 sıra yükselerek 17’inci sırayı aldı.

Doğu Anadolu Bölgesi illeri içinde Erzurum patentteki liderliğini bu yılın ilk dört ayında da sürdürdü. 4 ayda 12 patent başvurusunun yapıldığı Erzurum’u 7 başvuru ile Malatya, 2 başvuru ile Elazığ ve Kars, 1 başvuru ile Erzincan, Muş, Tunceli ve Van illeri takip etti. Bölgedeki Ağrı, Bingöl, Bitlis, Hakkari, Bayburt, Ardahan ve Iğdır illerinden ise patent başvurusu gerçekleşmedi.

Erzurum, iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız