SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Doktor Sorunu Giderilecek'

A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya'daki sağlık kurumlarının doktor açığının giderilmesi amacıyla Aralık sonu itibarıyla Malatya'ya yeni kadrolar verileceğini bildirdi.

Çalık'ın TBMM'deki sekreteryasından konuya ilişkin gönderilen bülten şöyle:

"Malatya’daki Sağlık kurumlarının kadro ihtiyaçlarının giderilmesi için 2008 Ağustos ayında açılan 43 kadrodan sonra, 2008 Aralık sonu itibariyle Malatya’ya verilecek yeni kadrolarla, personel sıkıntısı çeken sağlık kurumlarının ihtiyaçlarının bir kısmı daha giderilmiş olacak.

Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyeliği görevini de yürüten Malatya Milletvekili Öznur Çalık “Sağlık ve Eğitim bizim önceliklerimiz. Malatya’nın bu konulardaki ihtiyaçlarına yönelik sürekli olarak ilgili Bakanlıklarla görüşüyoruz. Malatya’da tespit ettiğimiz sağlık kadro ihtiyaçlarını da başta Sayın Bakanımız Recep Akdağ olmak üzere, Bakanlığın üst düzey bürokratlarına ilettik. Bu kadroların elbette yeterli olduğunu düşünmüyoruz. Malatya’nın sağlık kadrolarlarıyla ilgili ihtiyaçlarının karşılanması için önümüzdeki dönemde de girişimlerimizi sürdüreceğiz.” dedi.

23. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü kurasında açılan 11 münhal kadro şu şekildedir:

• Beydağı Devlet Hastanesi’ne birer adet Anesteziyoloji ve Reanimasyon, Kardiyoloji, Kulak Burun Boğaz Hastalıkları, Malatya Devlet Hastanesi’ne Anesteziyoloji ve Reanimasyon, İlk ve Acil Yardım, Kadın Hastalıkları ve Doğum, Radyasyon Onkolojisi, Ortopedi ve Travmatoloji,
• Doğanşehir Devlet Hastanesi’ne bir adet Anesteziyoloji ve Reanimasyon,
• Doğanyol Asaf Zeki Yüksel Sağlık Ocağı’na bir adet Aile Hekimliği,
• Yeşilyurt Hasan Çalık Devlet Hastanesi’ne bir adet Genel Cerrahi,

2008 yılı 3. Dönem Açıktan Atama kurasında açılan 9 (7 uzman, 2 pratisyen) münhal kadro da şu şekildedir:

• Beydağı Devlet Hastanesi’ne birer adet Anesteziyoloji ve Reanimasyon, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları, Genel Cerrahi, Göğüs Hastalıkları ve Tüberküloz, İç Hastalıkları, Kadın Hastalıkları ve Doğum, Radyasyon Onkolojisi,
• Doğanyol Asaf Zeki Yüksel Sağlık Ocağı’na bir adet Pratisyen Hekim,
• Hekimhan İpekyolu (Kirmanlı) Sağlık Ocağı’na bir adet Pratisyen Hekim kadrosu açılmıştır.

Öznur Çalık, AK Parti hükümeti olarak vatandaşların sağlık hizmetlerini eksiksiz alabilmeleri adına çalışmalarını tüm gayretleriyle sürdürdüklerini belirterek “Omuzlarımızdaki sorumluluğun bilincindeyiz. Hizmetin peşindeyiz, halktan aldığımız güçle çıktığımız yolda yorulmadan ilerlemeye devam ediyoruz. Umut ediyorum ki 2009 yılında da Malatya’mız için bir çok alanda güzel gelişmeler olacak. Bu vesileyle tüm Malatya halkımıza yeni yılda sağlık, huzur ve mutluluklar diliyor, 2009’un Malatya’mız ve ülkemiz için hayırlar getirmesini temenni ediyorum.” dedi.."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız