SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Domuzlara Karşı Köpekli Önlem

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:19:16
Domuzlara Karşı Köpekli Önlem
A- A+ PAYLAŞ

 Malatya'da hayvan çiftliklerine yönelik artan yaban domuzlarının saldırılarından mağdur olan çiftçiler, bu saldırılara karşı çareyi köpek almakta buldu.

Malatya’nın Darende ilçesine bağlı Aşağıulupınar Mahallesi’nde tavuk çiftliği olan Osman Erdoğan isimli üretici, son dönemlerde artan yaban domuzlarının saldırıları ile baş edemeyince çareyi, domuzlarla mücadelede etkili oldukları bilinen Dogo Arjantino cinsi köpek satın almakta buldu. Mağdur çiftçilerden Osman Erdoğan,Aydın'ın Nazilli ilçesinden bir yıl önce Dogo Arjantino erkek ve dişi cinsi 2 köpek getirdi. Cesur ve Maya ismini verdiği köpeklerle bu yıl domuz saldırıların engelleneceğini düşünen Erdoğan, köpeğin yavruladığını da kaydetti. Dogo Arjantino cinsinin en değerlisi de bu yavru. Biz bu köpekleri yaban domuzlarına karşı ve çevre güvenliğimiz için aldık. Benim bir tavuk çiftliğim var, 25 dönüm arazi üzerinde kurulu ve etrafı tel örgüler ile çevrili. Herhangi bir haşere, hayvan veya insan girmesin diye akşamları köpekleri bırakıyorum ama gündüzleri bağlıyoruz. Bu yavruları da yetiştiriyoruz, yavrular daha 20 günlük. Hem cins bakımından hem de güzellik bakımından bu yavrular çok özel. Hayvanların bakımı da zor, özel mamalar ile besliyorum, aşılarını yaptırıyoruz, kayıtları var, aylık maliyetleri bin TL’yi buluyor. Ama domuzların tahribatını önlemek için mecburuz” diye konuştu. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız