SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Dört Destek Paketi Var"

0
Güncellendi - 2017-01-28 01:32:19
A- A+ PAYLAŞ

Fırat Kalkınma Ajansı (FKA), Malatya Ticaret ve Sanayi Odası’nın ev sahipliğinde ‘Cazibe Merkezleri’ tanıtım toplantısını gerçekleştirdi.

15 Temmuz Şehitleri Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen tanıtım toplantısında FKA Malatya Yatırım Destek Ofisi Birim Başkanı Murat Beyazıt, bilgiler aktardı.

Beyazıt, bilgilendirme toplantısında yaptığı konuşmada, “Başbakanımızın açıkladığı üzere cazibe merkezleri olarak belirlenen beş bölgeden oluşan ve Malatya’nın da aralarında bulunduğu 8 ilin cazibe merkezi olduğu toplamda 23 ili kapsayan bir destek paketi programıdır. Daha önce 4 Eylül’de Başbakanımız Diyarbakır’da bunu kamuoyuyla paylaşmıştı. 22 Kasım’da Resmi Gazetede Kanun Hükmünde Kararnameyle yapılacağı açıklandı ve resmiyet kazandı. Kalkınma Bankasına bu konuda programı yürütme görevi verildi. Akabinde 11 Ocak 2017’de Resmi Gazetede bu programın nasıl uygulanacağına dair usul ve esaslar yayınlandı” dedi.

“YOĞUN BİR BAŞVURU GERÇEKLEŞECEK”

Başvuru sürecinin Kalkınma Bankası tarafından gerçekleştirileceğini kaydeden Beyazıt, şunları söyledi:

“Değerlendirme süreci de Kalkınma Bankası tarafından gerçekleştirilecek. Halihazırda ön başvurular toplandı. Programa talep için ne şekilde başvurular olacağına dair ön talepler toplandı. Toplamda bin 200 civarında bir ön talep olacağı, 23 il için yoğun bir başvurunun gerçekleşeceği anlaşıldı. Amaç; bu 23 ilde, görece az gelişmiş bu illerde istihdam, üretim ve ihracatı artırmaktır.”

“TEMELDE DÖRT DESTEK PAKETİ VAR”

Beyazıt, programın imalat sanayine yönelik olacağına dikkat çekerek, “Bununla birlikte yoğun istihdam içeren çağrı ve veri merkezi yatırım projelerine de destek sağlanacak. İmalat sanayinde yarım kalmış, atıl işletmeleri ayağa kaldırmak, bunları işletmeye almak için bu program destek sağlayacak. Cazibe merkezleri programında temelde dört tane destek paketi var. Bunlar; Yatırım ve Üretim Destek Paketi, Üretim Tesisi Taşıma Destek Paketi, Çağrı Merkezi Destek Paketi, Veri Merkezi Yatırım ve Enerji Destek Paketi’dir. Bu paketlerden yararlanma koşulları var. Asgari düzeyde belirli koşulları yatırımcılar yerine getirmek durumundalar. Bunlar imalat sanayisi için 2 milyon TL bir yatırım tutarı ve asgari 30 kişi istihdam taahhüdünü yerine getirmesi gerekiyor. Çağrı merkezi yeni yatırımlarında asgari 200 kişi ve çağrı merkezi olarak hizmet vermek üzere bir hizmet sözleşmesinin firma tarafından imzalanmış olması şartı var. Veri merkezleri için asgari 5 bin metrekare beyaz alan ve belirlenmiş standartlara uygunluk içeren bir yapı talep ediliyor. Üretim Merkezi Taşıma Desteği, özellikle Kocaeli ve İstanbul Bölgesi’ndeki sanayinin yoğun olarak bulunduğu alanlarda sıkışmış işletmeleri, istihdamı gerçekleştirmek üzere bu 23 ile davet edecek bir teşvik içeriyor. Burada 200 kişilik bir istihdam olması isteniyor. Taşınma desteğinin de iki yıl içerisinde sonuçlanması gerekiyor. Kredilendirilecek yatırım tutarının asgari yüze 30’unun işletme tarafından temin edilmesi gerekiyor” dedi.

Bilgilendirme toplantısına Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mesut Öztop, KOSGEB Malatya Müdürü Murat Seki, MTSO Genel Sekreteri Abdullah Duran, TSO Üyeleri, işadamları katıldı.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

8 yorum yapılmış

  • AZİZ (7 yıl önce)
    FKA Bu ay Tso ya 550.TL verdi Sözde E oda projesi için aynı projeyi TOBB yapmış bedava. Anlaşılan Fka toplantı salonunu kafasına göre kullanmak için vermiş parayı. E normaldir Erkoç FKA nın yönetiminde Sonuç soran yok açıklama yok
    0
    0
    Yanıtla
  • Bu parayla TSO terasına kamelya yapıldı TSO meclis üyeleri razamanda 8 rekat teravi namazını serin serin kılsınlar diye.Arkadaşlar yanı başlarında ki camiye gitmezler Eski TSO binasın da aynen böyle kılarlardı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (7 yıl önce)
    Bu nasıl bir iş sanayiciye toplantı yapıyorlar sanayi yerine toplantıya iş takipçileri katılmış bilenler biliyor resimden belli oluyor sanki bunlara özel davetiye gitmiş.
    0
    0
    Yanıtla
  • haluk ilhan (7 yıl önce)
    niye sadace zengin fabraka sahiplerine veriliyor bizde esnafız bizdende vergi alıyorsunuz bize niye yardımcı olmuyorsunuz amaç piyasayı canlandırmaksa bunu fabrikatör yapmaz o parasını kazanır dolara bağlar birşey yapıyorsanız adam akıllı adaletli bir şekilde yapın bu devleti 15 temmuzda zenginler değil halk kurtardı küçük esnaf kurtardı yazıklar olsun size
    0
    0
    Yanıtla
  • Haluk bey esnaf sizlere ömür. Adaletli Kalkınma sisteminde esnafa yer yok.Devir ye kürüm devri
    0
    0
    Yanıtla
  • Yavuz (7 yıl önce)
    Meyve veren ağaç taşlanır. Kıskanma
    0
    0
    Yanıtla
  • Ne meyve ama adı var kendi yok. Tıpkı AİLANTHUS (AYLANTUS -Kokarağaç-halkarasında osuruk ağacı) ağacı gibi.Atılan taşlardan yer de meyve dolmuş.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (7 yıl önce)
    Komedi gibi toplantı ve açıklamalar, salon boş genelde yatırımcı yerine büro çalışanları gelmiş TSO dan hiç bir yetkili yok beyler sadece salon tahsis etmiş.Yoğun başvuru varmış fakat Malatyadan kaç baş vuru var açıklanmamış.Basında yer alan başbakanın açıklamalarını özet olarak efendiler tekrarlamış. Uçuyor Malatyam uç sana kim yetiştir.
    0
    0
    Yanıtla