SON DAKİKA
SON DEPREMLER

DSİ'nin Eski Binası Yıkıldı

0
Güncellendi - 2017-10-18 01:27:04
DSİ'nin Eski Binası Yıkıldı
A- A+ PAYLAŞ

  • Battalgazi Belediyesi binasının yapıldığı alanda bulunan DSİ 92. Şube Müdürlüğü’nün eski hizmet binası yıkıldı.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, DSİ 92. Şube Müdürlüğü’nün yıkılan eski hizmet binası alanında incelemede bulundu. Başkan Gürkan, bu alanın Yeşil Kuşak Projesi kapsamında değerlendirileceğini söyledi.

DSİ 92. Şube Müdürlüğü, Battalgazi Belediyesi tarafından Malatya-Sivas karayolu Topsöğüt Mahallesi mevkiine yapılan yeni hizmet binasına taşındı. Battalgazi Belediyesi Yeni Hizmet Binası alanında bulunan DSİ 92. Şube Müdürlüğü’nün eski hizmet binası ise yıkıldı.

Yeşil Kuşak Projesi kapsamında değerlendirilecek olan alanda incelemede bulunan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, sürdürülen çalışmalar hakkında bilgiler vererek, “Biz Devlet Su İşlerine bina yapmak kaydı ile ve onun karşılığında 50 dönümlük alana Devlet Su işlerine yeni hizmet binasını yaptık. Buraya yaptığımız hizmet binasının önünü de Yeşil Kuşak kapsamı içinde bütüncül olarak 180 dönümlük alan içerisinde değerlendirmesini düşündük. Bu çerçeve içerisinde tabi şu anda eski hizmet binaları yıkılıyor. İleriki zamanda stadyum, daha sonra Sanat Okulu, yakın zamanda Atatürk Kız Lisesi ve Hürriyet Parkıyla bütünleşebilecek 200 dönümlük bir alanın Yeşil Kuşak olması noktasında çalışmalarımız devam ediyor. Hakikaten bina yıkma ve yenisini yapma noktasında sanıyorum rekor bize geçmiştir diye düşünüyorum. Devlet Hastanesi’nin eski binasının 50 dönümlük yerinin alınması ve oranın da binalarının yıkılması, diğer taraftan Şahabe-i Kübra Medresesinin önündeki Anadolu Lisesi’nin yıkılıp, oranın da Şahabe-i Kübra Medresesi kapsamı içerisinde değerlendirilmesi, buranın yıkılması, stadyumun ve diğer liselerin yıkılması, aynı zamanda hem şehrin nefes alabileceği, hem de hizmet verebilecek en üst standartlar ölçüsünde akıllı bina diye tabir ettiğimiz, kendi enerjisini üretebilecek binaların yapılması noktasında ve hızlı yapılması noktasında Türkiye’de rekor denilebilecek çalışmalarımız devam ediyor. Şu anda arkadaşlarımız yeni hizmet binasına yüzde 90 oranında göçmüş durumundalar. Hizmetlerini artık burada yürütüyorlar. Bu alan da park olacak ve herkese açık bir şekilde vatandaşımız buraya geldiğinde hem hizmet alımını yapacak, hem de bu 40 dönümlük alan içerisinde dinlenecek. Zamanını en güzel bir şekilde geçirecektir” dedi.

Bülten- malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • ATABEY (6 yıl önce)
    Sayın başkan hangi parktan bahsediyorsun.Sivas Caddesindeki kamu alanına ait otoparkı kapatıp oradaki birkaç binaya teslim etmek hangi kanunda yazıyor.İnsanların yapmış olduğu şikayet başvurularına bile ne cevap vereceğinizi bilmiyorsunuz.Mahalle kavramı kamuya ait şehrin ciddi yükünü kaldıran otoparkları kaldırıp illagal yolla site yaptım alın kullanın demekle olmuyor.Eğer gücünüz yetiyorsa cezmi kartayı da mahalle yapın oradakilerde sizin vatandaşınız.
    0
    0
    Yanıtla