SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Dünya Kayısı Ticaret Merkezi 'Törensiz' Açılmış!

Dünya Kayısı Ticaret Merkezi 'Törensiz' Açılmış!
A- A+ PAYLAŞ

31 Mart seçimleri için yeniden aday gösterilmeyen Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ın, en önemli projelerinden biri olan ve projenin adını birkaç ay önce ‘Recep Tayyip Erdoğan Dünya Kayısı Ticaret Merkezi’ olarak değiştirdiği, Kayısı Ticaret Merkezi'nin ‘törensiz’ olarak hizmete girdiği, Büyükşehir Belediyesi'nin, Gürkan'ın merkezde yaptığı incelemeye ilişkin basın bültenindeki ifadelerle ortaya çıktı.

Yeniden aday gösterilmediği için ‘kırgın ve küskün’ olduğu bilinen Gürkan'ın, Kayısı Ticaret Merkezi'nde yaptığı incelemeye ilişkin basın bülteni şöyle:

"Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan beraberinde Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan ile birlikte hizmete giren Recep Tayyip Erdoğan Dünya Kayısı Ticaret Merkezini ziyaret edip esnaflarla bir araya geldiler. 

Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, bu projenin tarih boyunca Türkiye’de ve Malatya’da en çok konuşulacak projelerin başında yer aldığını söyledi. Başkan Özcan, “Burada kalan esnaflarımızın kısmen o günkü şartlarda dükkân alamayacak sıkıntıları olmuştu. Fakat kısmen de bazı esnaflarımız da projenin gerçekleşeceğine inanmadılar. Şimdi doğrusunu söylemek lazım. Hepsi bizim üyelerimiz hepsi bizim arkadaşlarımız. Biz herkesin bir çatı altında toplanması hususunda da sizin başkanlığınızda uzun zamandan beri gayret ediyoruz. Bugün Türkiye’deki ticaret merkezlerine bakın Recep Tayyip Erdoğan Dünya Kayısı Ticaret Merkezi hepsine emsal olacak, hepsinden çok daha önemli bir proje. Dünya genelinde kayısının 5 milyar dolara yakın bir ticaret hacmi var. Bu ürünün üretim merkezi de Malatya’dır. Dolayısıyla bu ürünün sağlıklı bir ortamda ticaretinin yapılması şart. Siz de bu konuda ciddi bir risk aldınız. Önemli bir eser ortaya koydunuz. Bu konuda size teşekkür ediyoruz. Malatya’da hayat devam ettiği sürece, kayısı da var olduğu sürece kayısının bütün sıkıntılarını absorbe edecek bir ticaret merkezi oldu. Bizim buradaki amacımız kimseyi dışarda bırakmak, kimseyi yormak değil. Amacımız eski şire pazarında ticaret faaliyetlerini Recep Tayyip Erdoğan Dünya Kayısı Ticaret Merkezi’ne taşıyacak tedbirlerin alınmasını rica ediyoruz. Biz bugün ilk adımı attık. Bu projeye inanan Malatya’da kayısının artık o (Eski Şire Pazarı) sağlıksız ortamdan Türkiye’de emsal ve güzel olan bir ortama taşınmasının meşalesini bugün yaktık. Bunları sizin başkanlığınızda yaptık. Biz size tekrar tekrar kamuoyu önünde teşekkür ediyoruz. Bu gerçekten tarih boyunca belki bundan sonra Malatya’da en çok konuşulacak, Türkiye’de en çok konuşulacak projelerin başında yer alıyor” dedi. 

“Ticaretle uğraşan vatandaşımızın ticaretini kolaylaştırmak için çalışıyoruz”

Vatandaşların sorunlarının çözümü noktasında Büyükşehir Belediyesi olarak her türlü çalışmayı gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Gürkan ise yaptığı konuşmada, “Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görevimiz vatandaşlarımızın işlerini kolaylaştırmak. Ticaretle uğraşan vatandaşımızın ticaretini kolaylaştırmak daha helal ve karlı kazançlar sağlamaları için imkânlar sunmak. 

Bu alana Recep Tayyip Erdoğan Dünya Kayısı Ticaret Merkezini yaparken yanı başına Lisanslı Soğuk Hava Deposunu yaptık. Bu alan seçilirken alt kısımda Kuzey Çevre Yolu ve üst kısımda ise Kuzey Kuşak yolu geçmektedir. Ulaşım arterlerinin merkezlerinde kayısı ticareti ile uğraşan gerek üreticiden gelecek olan kayısı gerekse de il dışına gönderilecek olan kayısı için lojistik anlamda en uygun alana, Dünya Kayısı Ticaret Merkezi inşa edildi.   

Büyükşehir Belediyesi olarak Kuyumculara, Tekstilcilere, Ayakkabıcılara, Telefonculara, Kaynakçılara, Demircilere, Kasaplara, Balıkçılara ve Sivil Toplum Örgütlerine, Basın Yayın Kuruluşlarına bütün kurum ve kuruluşların hepsine imkân tanıdık işyerleri ile konteyner çarşılar kurduk ve teslim ettik. Ayrıca 6 Şubat depremlerinde eski buğday pazarının yıkılması ve hasar görmesi sonrasında oradaki esnafların yeni yapmış olduğumuz buğday pazarında yer almamalarına rağmen belediye olarak iş yerlerini satın aldık ve o esnaflarımıza meclis kararı ile 2024 yılı sonuna kadar ücretsiz ticaret yapma imkânı verdik. 

Recep Tayyip Erdoğan Dünya Kayısı Ticaret Merkezinde iş yeri alamayan esnaflarımız da var onları sokakta bırakacak değiliz. Ancak dükkân satın alan esnafımız ile almayan esnafımız arasında da bir denge oluşturacağız. Esnafımız ile kısa bir süre sonra bir toplantı yapacağız. Esnafımızın taleplerini dinleyeceğiz ve bu talepler doğrultusunda yardımcı olmaya çalışacağız. Buğday Pazarı esnafına sunmuş olduğumuz imkânlardan Recep Tayyip Erdoğan Dünya Kayısı Ticaret Merkezinde dükkân alamayan esnafımızın da faydalanabilmesi için belediye olarak her türlü imkânı seferber edeceğiz. 

Mevcut kayısı pazarı sağlık ve hijyen noktasında, güvenlik noktasında kullanışlı değil. Bu konularla alakalı olarak Malatya Valiliği, Sağlık İl Müdürlüğü ve Tarım İl Müdürlüğünün yapmış olduğu denetimlerde de sağlık ve hijyen noktasında şikayetler vardı. Eski kayısı pazarındaki esnafların da mağdur edilmemesi noktasında Büyükşehir Belediyesi olarak her türlü imkânı esnaf arkadaşlarımızın lehine kullanacağız. Vatandaşlarımız müsterih olsun vatandaşlarımızın huzuru, sağlığı ve işlerinin daha kaliteli bir şekilde yapmalarını sağlamak için çalışıyoruz. Recep Tayyip Erdoğan Dünya Kayısı Ticaret Merkezinde yer alan esnaflarımıza da yeni işyerleri hayırlı olsun. Borsa Başkanımız kayısının ticaret hacminin 5 milyar Dolarlık bir rakama tekabül ettiğini söyledi. Kayısıdaki ürün yelpazesini artırsak bu rakamı daha üst sekmende çıkarmamız lazım. 5 milyar doların en azından 2 milyar dolarını burada Malatya’nın, vatandaşların zenginleşmesi için gerekli tedbirleri almamız lazım. 

Recep Tayyip Erdoğan Dünya Kayısı Ticaret Merkezi başlı başına dünya çapında bir ticaret merkezi. Lisanslı Soğuk Hava Deposu ile birlikte lojistik ve lokasyon anlamında merkez konumda olması hem üretici hem de esnaflarımızın standartlarında yükselme olacaktır. Dünya Kayısı Ticaret Merkezimizin de Malatya’mıza, ülkemize ve dünya ticaretine hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Allah esnafımıza hayırlı ve bol kazançlar nasip etsin” şeklinde konuştu. "

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

20 yorum yapılmış

  • Mlx (2 ay önce)
    Selahattin başkan evet malatya için birşeyler yaptı ama yanlış şeylerde yaptı. Şimdi şapkayı önüne koyup düşünme vakti.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Bu millet Selahattin başkana kurban olsun. Adam bir ton yatırım yaptı malatyaya. İnşallah bakan yardımcılığı gibi üst düzey görevler verirler
    %0
    %100
    Yanıtla
  • alp (2 ay önce)
    Bize müstahak...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • malatyalı (2 ay önce)
    gürkan kırgınmış neye kırılacak ,akp ile geldi onun ile gidecek,ikincisi belediye başkanı olduğu il depremle yerle bir olmuş.halkı depreme hazırlayamamış ,çevre yolları ne durumda malatya köy haline dönmüş ,başkan kırgınmış .şire pazarının yeri kamu malı olmasına rağmen anormal fiyatlara mal edilmiş ,başkan kırgınmış.yalakalık olsun diye recep erdoğan ismi verilmiş yinede aday gösterilmemiş ,başkan kırgınmış ,halen halkın içinde dolaşıp duruyorlar.yatıp kalkıp dua etsinler.
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Deniz (2 ay önce)
    Selahattin gürkan aday gösterilmese bile kendine yakışacak şekilde görevini sonuna kadar götürmeliydi kura çekilişinden tut ypılan işlere kadar şimdiden elini çekti yanındaki şakşakcılar düne kadar vicdanlı merhametli milletin hakkını yemez diyolardı adam secilmedi diye ortada yok ancak teklam yaptı başkada birşey yapmadı
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Hekimhanlı (2 ay önce)
    Kayısı Ticaret Merkezi'ne Sayın Cumhurbaşkanı'nın adını vermek bence yalakalılıktan başka bir şey değil. Sayın Cumhurbaşkanı Malatya Kayısısına fındık ve çay gibi taban fiyatı mı verdi? Türkiye' de değişmesi gereken anayasada ki siyasi partiler yasası olmalı. Belediye başkanı ve milletvekilleri adaylarını parti genel başkanları değil,o ilin partili delegeleri seçmeli. Uyduruk temaül yoklamalarıyla değil. İlçe Seçim Kurullarının denetiminde. Çürümüşlük herşeyde devam ediyor. Siyasi ahlak olarak dibe vurmamızın nedeni de 12 Eylül Darbesi ve onun uzantılarıdır.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • düşüncelerin tamamen doğru ,yanlış olan vatandaşın kendisi,halkımız bu bozuk düzeni benimsemiş bir hal içerisinde dolanıp duruyor.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet (2 ay önce)
    Saçma sapan yalakalık işleri yapmayın şöyle bir tabela isim olabilir mi ya? Kime sordunuz da isim verdiniz öyle? Kayısı Ticaret Merkezi demeniz yeterliydi, kamu malını kime yaranmak için kullanıyorsunuz.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • yıldırım (2 ay önce)
    sayın gürkan tekrar aday gösterilmiyeceğini bilseydin oranın adını Recep Tayyip Erdoğan Dünya Kayısı Ticaret Merkezi kormuydun.? malatyanın neyi meşhur kayısısı oranın da adı malatya kayısı ticaret merkezi olmalıydı
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Fikri (2 ay önce)
    Türkiye'nin sofralık kaysısını ,ilk Turfandasını, ve hatta yemelik Kaysısını Temmuz ayının başına kadar Mut, Iğdır,Kayseri,İran,Irak,Suriye den karşılanıyor . Malatya da tık yok.. Kahvehaneler tıklım tıklım dolu yer yok Seracılık yok,örtüaltı yok .Kaysısı piyasası mı var ? üçtane büyük kurnaz var ve onlara çalışan gerisi ayakcısı ..... Dünya ticaret merkezi öyle mi?
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Mehmet (2 ay önce)
    Kırgın ve küskün? Ortadoğu’da koltuğa oturmak hükmetmek garip bir olgu. Kayısı merkezi veya herhangi başka bir proje sadece bir şahsın projesi mi ve onun kişisel parası ile mi yapılır? Bu şeyhazedenin kendi akçesinden imarethane yaptırmasına benziyor. Her şeyi yapan devletimizdir. Şahıslar gelip geçicidir Devlet ve millet kalıcıdır.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Şire Pazarı Esnafı (2 ay önce)
    Eski ve yeni Şire pazarlarının hikayesini paylaşmak istiyorum, çünkü bu hikaye, birçok esnafın yaşadığı büyük bir değişim ve belirsizlik sürecini yansıtıyor. Ben, uzun yıllardır mevcut Şire pazarında faaliyet gösteren bir esnafım. Bu pazarda, çevre yoluna bakan ön cephede bulunan dükkanımda ticaret yapıyorum. Yıllar içinde burası, benim için sadece bir işyeri değil, aynı zamanda bir yaşam alanı haline geldi. Ancak, yeni Şire pazarı projesi duyurulduğunda, her şey değişmeye başladı. Yeni projenin duyurulmasıyla birlikte, umutlarımız yeşerdi. Daha modern ve hijyenik bir ortamda ticaret yapma fikri, bizi heyecanlandırdı. Ancak, bu heyecanımız, proje detayları ortaya çıktıkça yerini endişeye bıraktı. Özellikle, dükkan fiyatlarının belirlenmemiş olması ve sonradan açıklanan rakamların oldukça yüksek olması, birçok esnafı mağdur etti. Devletin ve belediyenin desteğiyle yapılacak bir proje olarak düşünülerek, taksit ve ödeme kolaylığı beklentisi içindeydik. Ancak, gerçeklik öyle olmadı. Mevcut Şire pazarının yeri, sadece bir ticaret alanı değil, aynı zamanda bir topluluk ve kültür merkeziydi. Bu nedenle, yeni projenin duyurulmasıyla birlikte, mevcut esnaf olarak öncelikli olarak düşünülmemiz ve mağduriyetimizin göz önünde bulundurulması beklentisi içindeydik. Ancak, bu beklentilerimiz karşılanmadı ve birçok esnaf, yeni yerde iş yeri sahibi olmak için gerekli olan maddi kaynakları bulamadı. Bu durumda, devletten ve belediyeden adil bir çözüm talep ediyoruz. Mevcut Şire pazarındaki esnafın durumunun dikkate alınması ve mağduriyetlerinin giderilmesi için acil bir adım atılması gerekiyor. Ayrıca, yerel medyanın da bu konuya duyarlı bir şekilde yaklaşarak, sesimizi duyurmasını bekliyoruz. Şire pazarı esnafı olarak, yaşadığımız mağduriyetin çözümü için kararlılıkla mücadele edeceğiz. Saygılarımla Pazar Esnafı
    %25
    %75
    Yanıtla
  • Değerli hemşerim sizin yazınızı detaylı okudum bir esnaf olarak kendi açınızdan bakarak haklı endişelerinizi dile getirmişsiniz ancak orada geçen 35 yıllık sürede üretici köylü oranın esnafından çok çekti ondandır ki eski yerin lakabının şire Pazarı değil de Şeytan pazarı olmuştu benden üretici olarak orada getirdiğim karşıda çok dikkatli olmama rağmen oyuna gelmiştim pazarda bir avuç esnaf dışında köylü için sömürü çarkı vardı her aşamada tekrar belirteyim bir azınlık iyi esnaf var ancak bir çiçekle yaz olmuyor sonuç olarak eski pazarın eski düzen adamları eski yeri parcelemişti yeni yerde olmayacak olmaları biz üretici köylüler için bir güvence teminatı olmuş buradan Selahattin başkana saygı ve minnettarlık duygularımı iletiyorum kutluyorum kendisi ve ekibini.
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Yeni pazara uzaydan insanlar getirmediler seni oyuna getirecek insalar hepsi orda git ve gör
    %48
    %52
    Yanıtla
  • Mesut (2 ay önce)
    Tabi ki malatya da en çok konuşulacak proje bura da ki yolsuzluk rant hiç bir işte dönmedi
    %78
    %22
    Yanıtla
  • men (2 ay önce)
    Tavşan dağa küsmüş dağın haberi yok
    %45
    %55
    Yanıtla
  • Has malatyali (2 ay önce)
    Dünya ticaret merkezinin adı da dünya liderinin adı olmalıydı sen bittin Amerika şimdi
    %70
    %30
    Yanıtla
  • Mustafa (2 ay önce)
    Bunların derdi hizmet değil reklam. Nasıl olsa.aday değilim açılışa gerek yok mantığıyla yaşayan liyakatsiz, gösterisi sevenler. İns yeni gelen baskanda liyakat olur ve kibir bulunmaz.
    %49
    %51
    Yanıtla
  • Ahmet (2 ay önce)
    Syn Gürkan da kırgınsa memur, ișçi, emekli, sabit gelirli ne yapsın, et kg 500 TL olmuș, emekli maașı makarnaya bile yetmiyor. Rabbim sonumuzu hayreylesin inșallah.
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Bak iyiki hatırlattınız AKP bu seçimde makarna dağıtmadı. Demek gerek görülmedi gerçi o zaman 3 liraydı Şimdi 33 lira
    %77
    %23
    Yanıtla