SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Dünya Üniversitesiyiz"

0
Güncellendi - 2017-05-22 17:15:23
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi 2016-2017 akademik yılı mezuniyet töreni düzenlenerek yaklaşık 8 bin 500 öğrenci mezun edildi.

İnönü Üniversitesi Stadında gerçekleştirilen mezuniyet törenine, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Malatya Vali Yardımcısı Miktat Alan, akademik yöneticiler ve personeller katıldılar.

Mezun olan öğrencilerin seromani yürüyüşü ile başlayan töreninde İnönü Üniversitesi 2016-2017 akademik yılı birincisi Seçkin Karakuş, yaptığı konuşmasında; "İnönü Üniversitesi gibi 42. yılını tamamlamış Türkiye'nin önde gelen çağdaş bir üniversitesinden mezun olmanın verdiği gururu ve sevinci yaşamaktayız. Bu gurur ve sevinç sadece bizim değil gecesini gündüzüne katı bizi yetiştiren hocalarımızın ve üzerimizde büyük emeği olan ailelerimizin de gururu ve sevincidir." dedi.

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay; ise yaptığı konuşmasında, 8 bin 500'den fazla öğrenciyi mezun etmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek; "İnönü Üniversitesi köklü bir üniversitedir. Üniversitemiz eğitim alanında olduğu gibi sağlık alanında da büyük başarılara imza atan sadece Türkiye'de değil Türkiye dışında da adından söz ettiren büyük bir üniversitedir. Ülkemizin 2023 hedeflerini gerçekleştirecek ve 2071 vizyonunu belirleyecek olan bu gençlerimizi sağlıktan eğitime, ekonomiden siyasete, tarımdan bilişime kadar hemen her sektörde ihtiyacımızı karşılayacak nitelikte yetiştiriyoruz. Üniversitemizde 53 farklı ülkeden bin 300 civarında yabancı uyruklu öğrencimiz de eğitim-öğretim almaktadır. 30'a yakın yabancı uyruklu öğretim elemanımız bulunmaktadır. Bu İnönü Üniversitesinin aynı zamanda Dünya Üniversitesi olduğunu göstermektedir. Üniversite-şehir, üniversite-sanayi, üniversite-toplum ilişkileri bağlamında muhataplarımızla daha güçlü ilişkiler kurmaktayız. Dolayısıyla üniversitemizi şehrine, bölgesine ve ülkesine her açıdan katma değer sağlayan hüviyete kavuşturuyoruz." ifadelerini kaydetti.

İnönü Üniversitesinin 42 yıllık akademik geçmişi olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Kızılay öğrencilere hitap ederek konuşmasını şöyle sürdürdü; “Bugüne kadar aldığınız nitelikli eğitimle hak ettiğiniz diplomayla hem kendi geleceğinizi hem de ülkemizin geleceğini inşa edeceksiniz. Zamanla yarışacaksınız. Yaşanılan her an çok değerlidir. Geride kalan zamanın telafisi yoktur. Bu bilinçle vizyon sahibi, akademik algısı yüksek, analitik düşünebilen bireyler olarak geleceğe daha emin adımlarla yürümelisiniz. Enformasyonun ve dezenformasyonun algıların oluşturulmasında etkisinin çok güçlü olduğu bir dönemdeyiz. Sadece süreci okumak değil sürece yön verebilmek için her konuda güçlü ve üstün olmak zorundasınız. 15 Temmuz hain darbe girişimi sürecinde teknoloji, bilişim ve en önemlisi algı yönetiminin ne kadar etkili olduğunu bizzat yaşadık. Eğer buna karşın süreci hızlı bir şekilde okumayıp sağlıklı bir irade ve mücadele sergilemeseydik bugün ülkemiz çok vahim durumda olurdu. Bu vesileyle 15 Temmuz şehitlerimize bir kez daha Allah'tan rahmet, gazilerimize sağlıklı uzun ömür diliyorum. Bu tür hainliklerin bir daha yaşanmaması için iç ve dış düşmanlarımızdan daha güçlü olmamız aşikardır. Güç ise eğitim, bilim, teknoloji, sanayi, tarım, sanat ve spor gibi her alanda çok çalışma, araştırma ve geliştirmeyle ancak elde edilir."

Törende Konuşmaların ardından başarılı öğrencilere ödülleri verildi. Törende Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay, dönem birincisi Seçkin Karakuş, dönem ikincisi Esma Güneş'e, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Türkmen ise üniversite dönem üçüncüsü Taner Terece'ye plaket verdi.

Ödüllerin verilmesinin ardından öğrenciler tarafından kepler havaya atıldı.

Mezuniyet töreni Grup Seksendört tarafından verilen konserle sona erdi.

Bülten- AA- iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

14 yorum yapılmış

  • Malatyali (6 yıl önce)
    Yav He he
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet gur (6 yıl önce)
    hadii yaa hangi dünyanın üniversitesiymişz
    0
    0
    Yanıtla
  • mahmut kılınç (6 yıl önce)ahmet gur isimli kullanıcı yorumuna
    marsda mı yasıyor bunlar elbette dünya üniversitesi
    0
    0
    Yanıtla
  • Süleyman Kahraman (6 yıl önce)
    Şampiyon olduğumuz bir nokta var: Bu rektörle politize olmuş üniversite sıralamasında ülke birincisiyiz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatansever (6 yıl önce)
    İşin garibi nedir biliyormusunuz bu işin sorumluları yanlış anlamayın beni ama Üniversitemizdeki bilim adamcıkları Elazığlılar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Haydar sessizce (6 yıl önce)Vatansever isimli kullanıcı yorumuna
    Elazığ a saldırmak için bahaneye bakıyorsun. Bu işin memleketle ne ilgisi var?
    0
    0
    Yanıtla
  • mahmut kılınç (6 yıl önce)Vatansever isimli kullanıcı yorumuna
    hangileri elazıglı söylede öğrenelim
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatansever (6 yıl önce)
    Ha ha ha ha vatan sevmezlerin cirit attığı yer dünya üniversitesiymiş. Yapmayın Dersler bitti gelin bakalım mesaiye kaç tane bankamatik hocası geliyor. Yazıklar olsun. Bunlara müdahale etmeyenlere yazıklar olsun. Yakında İnönü Üniv. özelleşir devlette bizde kurtuluruz. Özelleştirme şartı ÜNİVERSİTEDE HİÇ HOCA KALMAYACAK. Büyük bilim adamları hemen yer arayın. Basın bu vebalin içerisinde sizde varsınız. Kötüyü iyi gösterme yarışına girmeyin. Bunun müsebbibi olursunuz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ramazan Yaman (6 yıl önce)
    Fırat Üniversitesi, İnönü Üniversitesi'nden daha çok dünya üniversitesi kriterine sahip.
    0
    0
    Yanıtla
  • ZiBETRA (6 yıl önce)
    Dünya üniversitesi mi? Siz beni güldürdünüz, Allah'da sizi güldürsün.
    0
    0
    Yanıtla
  • Basri Terece (6 yıl önce)
    At civcivler yesin Dünya Üniversitesiymiş
    0
    0
    Yanıtla
  • özmalatyalı (6 yıl önce)
    sayın rektör,Türkiye'de atıf yapılan akademisyenler sıralamasında ilk 540 içinde sadece 1 akademisyeniniz var.Fırat üniversitesinin bile ilk 200 de 3 akademisyeni var.Siz bu şekildemi dünya üniversitesi oldunuz.Gecenlerde robocot sunumlarınız vardı.O robotlar içindeki adamlarla yapılan gösteri gerçekten komikti.Gerçek robot yapın oynatın bizde sizi ayakta alkışlayalım.Teknoparkınızın güzel binası haricinde, hangi derde merhem olmuş merak ediyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • haydarsessizce (6 yıl önce)özmalatyalı isimli kullanıcı yorumuna
    Fırat Ünivesitesinin bile derken ????? aşagıdaki haberden bilginiz yok galiba: Fırat universitesi Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Enformatik Enstitüsü bünyesinde kurulan URAP Araştırma Laboratuvarının, ''Üniversiteler 2016-2017 Yılı Akademik Performansa Dayalı Başarı Sıralama'' listesi açıklandı. Buna göre Fırat Üniversitesi Türkiye deki Üniversiteler içerisinde 17., Dünya sıralamasında ise 1020. sıraya yükselmiştir.
    0
    0
    Yanıtla
  • mahmut kılınç (6 yıl önce)özmalatyalı isimli kullanıcı yorumuna
    540 sayısı manidar neden acaba
    0
    0
    Yanıtla