SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Dünyanın En Güzel Müzelerinden Birini Yapacağız"

0
Güncellendi - 2017-09-20 02:56:31
A- A+ PAYLAŞ

Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Yalçın Kurt, 9. Uluslararası Kervansaray Buluşmaları kapsamında bir konferans verdi. ‘Kültürümüz ve Müzeler’ konulu konferansta konuşan Kurt, “Dünyanın en güzel ve en özellikli müzelerinden birini Malatya’ya yapacağız” dedi.

Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Yalçın Kurt, Battalgazi Belediyesi tarafından düzenlenen 9. Uluslararası Kervansaray Buluşmaları kapsamında ‘Kültürümüz ve Müzeler’ konulu konferans verdi. Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı’nda gerçekleştirilen konferansa, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Yalçın Kurt, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Levent İskenderoğlu, AKP Battalgazi Merkez İlçe Başkanı Osman Güder, bazı kamu ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, kültürel varlıklara karşı herkesin sorumluluklarının bulunduğunu belirterek, “2004’te devraldığımız bayrağı ki o dönemlerde bu belde ölüm sessizliğine bürünmüştü. Bu ölüm sessizlinde olan bu beldeye Şehrül Emin olmanın büyük vebali ve sorumluluğu vardı. Bugün geldiğimiz süreçte başta Cenab-ı Allah’a şükür ediyorum ve tüm yetkililere teşekkür ediyorum. Biz Battalgazi’yi tarif ederken Anadolu’yu Anayurt yapan Medeniyetler merkezi olarak tarif ediyoruz. Destan şehir diyoruz. Seçkin insanların yaşadığı yer olarak tarif ediyoruz. İnsanlığın ilk nüvelerinin atıldığı, demirin ilk silah olarak kullanıldığı, ilk muhasebe kayıtlarının tutulduğu Arslantepe de Battalgazi il sınırları içinde bulunuyor. Dolu dolu yaşanan bir Kervansaray Buluşmasını, Malatya ile bütünleşen bir Kervansaray Buluşmasını, Malatya halkıyla bütünleşen bir Kervansaray Buluşmasını temaşa ediyoruz. Bunu bizlere yaşatan başta değerli hemşehrilerime şükranlarımı sunuyorum. Özellikle Cuma günü saat 18.30’da binlerce vatandaşımızın katıldığı Kortej yürüyüşü de Malatya tarihinde yoktur. Her görüşten, her düşünceden o korteje katılan binlerce kişi, işte Malatya’nın resmi budur dedi. Sayın Genel Müdürüm bizleri en iyi anlayanlardan biridir. Çünkü kendisi eski Gümüşhane Belediye Başkanıdır. Bizim meslektendir. Hem bürokrasi tecrübesi, hem de siyasi tecrübesi anlamında feraset sahibi birisidir. Kendisi Müzeler Genel Müdürü olduğunda Battalgazi ile ilgili, Malatya ile ilgili istek ve taleplerimizi götürdüğümüzde o talepleri yerine getirmek için bizden daha fazla gayret gösteren, o yetmezmiş gibi bize değişik çalışmaları yapmamız konusunda bizlere yol gösteren, mihmandarlık yapan bir Genel Müdürümüzdür. Kendisini burada görmekten onur duyduğumuzu belirtmek isterim” dedi.

‘Kültürümüz ve Müzeler’ konulu konferansta konuşan Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Yalçın Kurt ise, Malatya’nın güzel bir şehir olduğunu belirterek, “Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü hem Türkiye’de, hem de yurt dışında birçok ülkede işi olan bir Türkiye’nin köklü kuruluşlarından biridir. Zamanın ne kadar kıymetli olduğunu hepimiz biliyoruz. Sayın Başkanım uzun yıllardır tanıdığım, halkımızın, milli irademizin temsilcisi. Kendisi bizleri davet ettiği zaman, ben bu davete icabet etmek zorumdayım. Çünkü Malatya bir başka güzel. Malatyalı bir başka güzel. Güzel insanlar şehridir Malatya. Vatanına, milletine ve devletine bağlı bir şehirdir Malatya. Ne olursa olsun ben Malatya’ya gelmek zorundayım. Onun için başta sayın başkanıma ve bu konferansa teşrif eden herkese saygılarımı sunuyorum” diye konuştu.

Malatya’ya dünyanın en güzel müzelerinden birini yapacaklarını belirten Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Kurt, “Biz dünya çapında çok güzel müzeler yapıyoruz. Bu güzel müzelerden birini de Malatya’mıza yapıyoruz. Biz bakanlık olarak ve genel müdürlük olarak hazırız ve yatırım programımızda da var. İnşallah Belediyelerimiz yer sorununu hallettiği takdirde gelecek aydan itibaren ki, huzurunuzda söz veriyorum dünyanın en güzel ve en özellikli bir müzesini Malatya’ya yapacağız. Malatya’ya ve Malatyalıya en güzel müzeyi yapmak bizim boynumuzun borcudur. Biz hazırız. Bugün sayın başkanımla birlikte kültür varlıklarını ve mahalle müzelerini gezdik. Kültür varlıklarının restorasyonu ile ilgili gezdik. Elimizden geldiği kadar maddi yardımda bulunacağız. Müzemizin de tüm masrafını biz karşılayacağız” ifadelerini kullandı.

Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Yalçın Kurt, yaptığı konuşmanın ardından ‘Kültürümüz ve Müzeler’ konulu sunumunu gerçekleştirdi.

Bülten- malatyahaber.com

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız