SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Dünyanın Yardım Eli Uzattığı Esnafın Kirasına Zam Yapıldı"

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Sebze Meyve Hali’ni ziyaret eden Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, “Esnafımız hasar alan hal binasında ticaretini sürdürmek için mücadele ediyor. Esnafımızın ve vatandaşımızın can sağlığı için tehlike arz eden hasarlar bir an önce tadilat edilmeli” dedi.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Malatya Sebze Meyve Hali’ni ziyaret ederek, sebze ve meyve komisyoncularıyla görüştü.
Ziyaretinden dolayı Başkan Sadıkoğlu’na teşekkür eden hal esnafı sorunlarını anlattı. En önemli sorunlarının hal binasında oluşan deprem hasarları olduğunu belirten esnaf, yetkililerin hiçbir sorumluluk almadıklarını ve yalnız bırakıldıklarını söyledi.

“Tadilat bir an önce başlamalı”

Sebze meyve halinin Malatya’da önemli bir ticaret merkezi olduğunu kaydeden Başkan Sadıkoğlu, “Yönetim kurulu ve meclis üyelerimizle hal esnafımızı ziyarete geldik. Hal binasının deprem sonrası aldığı hasarı görüp, esnafımızı da dinleyince açıkçası üzüldük. Hal binası 6 Şubat depremlerinde ciddi manada hasar almış. Özellikle ofis olarak kullanılan asma katlar darmadağın. Esnafımız, tehlike arz eden bu ortamda ticaretini sürdürmeye çalışıyor. Deprem sonrası iş hacimleri yüzde 50’nin altına düşen esnafımızın tadilat maliyetini kaldıracak durumda değil. İlgili ve yetkili kurumlara müracaat eden esnafımız olumsuz yanıtlar aldığını söyledi. Resmi kurumlar tarafından hasar tespiti dahi yapılmayan hal binasının bir an önce tadilat edilmesi gerekiyor. Buradan ilgililere sesleniyoruz, hal binası esnafımıza sahip çıkın ve tadilatları başlatın” dedi.

"Dünyanın yardım eli uzattığı esnafın kirasına zam yapıldı"

Hal binasında yüzde 125 oranında yapılan kira zammına tepki gösteren Başkan Sadıkoğlu, “Hal esnafımız kira bedellerinin deprem sonrası arttırıldığını da dile getirdi. Dünyanın her yerinden yardım elinin uzatıldığı bir şehirde ticareti yerle bir olmuş esnafın işyerlerine zam yapılmasını, üstelik yüzde 125 oranında zam yapılmasını kamuoyunun takdirine sunuyoruz. Deprem sonrası ayakta kalmaya çalışan, ticari varlığını sürdürmek için mücadele eden hal esnafımıza kira bedelleri konusunda yardımcı olunmalı. Yeniden değerlendirilip, gerekirse indirim yapılmalı. Artan kira bedelleri doğrudan ürünlerin fiyatlarına yansıyor, bu da domino etkisiyle vatandaşının alım gücünü olumsuz etkiliyor. Hal esnafımızın sorunlarının takipçisi olacağız” şeklinde konuştu.

“Temizlik ve güvenlik tedbirleri artırılmalı”

Başkan Sadıkoğlu, “Hal esnafımızın bizlere ilettiği başka sorunları da var. Hal binasının çevresinde bulunan ana arterlerde devam eden alt ve üst yapım çalışmaları hızlıca tamamlanmalı. Şehrin giriş ve çıkışı ile farklı bölgelere hal binasının konumunu belirten yön levhaları konulmalı. Kış aylarında büyük mağduriyetler oluşturan hal binasının orta kısmının çatısının kapatılması sorunu da yıllardır çözülmeyi bekliyor. Temizlik ve güvenlik konusunda da tedbirler artırılmalı” diye konuştu.

Başkan Sadıkoğlu’nun ziyaretine MTSO Yönetim Kurulu Üyesi Osman Yıldırım, Meclis Üyeleri Burhan Lüleci, Murat Güllü, Erol Ergül, İbrahim Arduç, Meslek Komitesi Başkanı Erdal Karakuş, önceki dönem meclis üyeleri Sıddık Özdemir ve Selami Özen ile Malatya Sebze Meyve Komisyoncu ve Tüccarları Derneği Başkanı Celal Akbay eşlik etti.

İha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

8 yorum yapılmış

  • Esnaf (7 ay önce)
    Başkan sadıkoğlu sayende tso hiçbir işe yaramayan kimseye yardımcı olmayan randevu kabul etmeyen milletin işinin önüne taş koymaktan başka bir işe yaramayan bir yer oldu. Sen daha 1 ay önceye kadar iatanbullarda orda burda gezen kalan bir adamdın daha yeni çıkmış geziyorsun. Hakan Er’i her yere gönderiyorsun bakan geliyor tso başkanı yok vekili göndermiş. Ayıp yazık yapmıyorsan bırak adam gibi hizmet edecek biri gelsin otursun.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Sanayi esnafı (7 ay önce)
    Koca bir hiç tso hiçbirşeye yaramayan koca bir hiç . Ancak icraat boş laff
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Oynuyor kardeşim aynen öyle İCRAAT YOK BOMBOSSSSSS BİR TSO
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hacı Bayram (7 ay önce)
    Başkan Başkan 7 aydır nerdesin!!! Üyelerin can çekişiyor 2 resim vermeyle bu iş olmaz
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Volkan (7 ay önce)
    Deprem zamanı hal esnafları kamyon kamyon ürünleri başka illere götürdu. Vereydiniz ya millete. Beter olun
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Tatar Ramazan (7 ay önce)
    Malatyam senden çok daha iyi bir TSO başkanını hakediyor SADECE OYNUYORSUN
    %95
    %5
    Yanıtla
  • METİN (7 ay önce)
    Bilmeyende Tso başkanı üyelerin aidatlarına zam yapmamış faizleri hatta borçları silmiş de meydana çıkmış kurum eleştiriyor. Sen yap TSO olarak bari bir sektörü kurtar o kadar isim yazılmış haber sonuna bunlar bir tadilat mı yapamıyor. Ayrıca başkan bizim yerlerimiz yıkıldı kiralar da %200 arttı ona da razıyız ama yer yok. Keşke yerim kalaydı da ticaretim döneydi de %150 zam yapılaydı.Yıl sonuna biriken ertelenen vergiler aidatlar için tepemize bineceksiniz biraz da ondan bahset
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Veli Kılıç (7 ay önce)
    Hal nereye bağlı. Ben belediyeye diye biliyorum. Selattin başkan televizyonlarda Malatya'da deprem olmamıs gibi konuşuyor. Demekki haldede deprem olmamış diye düşünüyor. Lütfen bu şehire kulak verin. Benim çocukluğumda halde geçti. Hal esnafına kulak verin.
    %43
    %57
    Yanıtla