SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Duyarlılığa Teşekkür Plaketi

A- A+ PAYLAŞ

Kent merkezinde bulunan Vilayet Parkına engelliler artık rahatça girebilecek ve dinlenebilecek.

Geçtiğimiz günlerde Malatya Kültür Sanat Derneği (MAKSAD) ile Mimarlar Odası tarafından düzenlenen “Karikatür Sergisine” davetli olduğu halde rampa olmadığı için davetlilerin taşımasıyla güçlükle girebilen engellilerin temsilcisi Türkiye Sakatlar Derneği Malatya şube başkanı Ali Haydar Koyun ve yönetim kurulu üyeleri tarafından konu gündeme taşınmış ve gerek Vali Halil İbrahim Daşöz gerekse de Park müsteciri Şükrü Algül’den soruna çözüm bulunmasını istemişlerdi.

Yapılan girişimlerden sonra müstecir tarafından park girişine engelli rampası ve park içine ise engelli tuvaleti yaptırıldı. Engelliler rampası ve tuvaletinin kısa sürede yapılması üzerine Sakatlar Derneği tarafından parkın müsteciri Şükrü Algül’e engellilere gösterdiği duyarlılık nedeni ile bir plaket verdi.

Plaketin verilmesi törenine Vali Halil İbrahim Daşöz, Sanayi Ticaret İl Müdürü Bayram Yumrutepe, MAKSAD yönetim Kurulu başkanı Yaşar Karaaslan ve Sakatlar Derneği üyeleri katıldı. Dernek başkanı Koyun “ Engellilerin önündeki bir engelin kaldırılması dolayısıyla çok mutluyuz. Artık bizlerde engelsiz vatandaşlar gibi böylesi güzel yerlere rahatlıkla girebileceğiz. Bizlere gösterdiği duyarlılık nedeni ile sayın valimize ve park müsteciri Şükrü Algül’e çok teşekkür ederiz ” dedi.

Vali Daşöz ise “ Böylesi güzellikler Malatya’mızın imajı için de çok önemli. Bu güzelim yere, Türkiye’nin her yerinden hatta dünyanın her tarafından turistlerde geliyor. Bu Malatyalının engelli/engelsiz tüm insanlarına verdiği değerinde göstergesidir. Bundan sonra kamu-özel tüm kurum ve kuruluşlarımız aynı duyarlılığı taşıyacağından eminin. Ayrıca böylesi güzel bir hizmeti kısa bir sürede yaptırarak hizmete sunan park müstecirine çok teşekkür ediyorum” dedi. Tören plaket verilmesi ve yapılan sohbet ile son buldu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız