SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İlçelerde Cumhuriyet Coşkusu..

0
Güncellendi - 2018-10-30 23:31:06
İlçelerde Cumhuriyet Coşkusu..
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyetin 95'inci yıldönümü Malatya ilçelerinde de törenlerle kutlandı.

BATTALGAZİ

Türkiye Cumhuriyeti’nin 95. kuruluş yıl dönümünü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Battalgazi Belediyesi Musiki Cemiyeti tarafından bir konser verildi. Vatandaşların Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti ilelebet bağımsız ve hür olarak yaşamaya devam edecektir” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin 95. kuruluş yıl dönümünü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Battalgazi Belediyesi Musiki Cemiyeti tarafından Şemsiye Sokak’ta düzenlenen konsere Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın yanı sıra bazı kamu ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Burada konuşan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Cumhuriyetin önemine dikkat çekerek, “Cumhuriyet Bayramınızı en içten dileklerimle kutluyorum. 95’inci yıl dönümü icra ettiğimiz Cumhuriyet Bayramı, milli kurtuluş savaşımızın sonucunda milletimizin bağımsız olarak taçlandırılmasının ifadesidir. Bu coğrafya pahalı bir coğrafya. Dünde pahalıydı, bugünde pahalı, yarında pahalı bir coğrafya. Bu coğrafyanın bedelini ve yükünü taşımak ağırdır, onun için bu coğrafyada yaşamanın bedelini her zaman ödedik. Dün ödedik, bugün ödüyoruz ve yarın da ödemeye hazırız. Bu ülke bize ilelebet payidar kalacaktır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti ilelebet bağımsız ve hür olarak yaşamaya devam edecektir. 29 Ekim 1923’te Cumhuriyet ilan edilmiş ve dünyaya denmiş ki “Türk Devleti, Türk milleti devletsiz yaşayamaz”. 16 büyük imparatorluk kurmuşuz tarihte. İnşallah bu devletimizi ebed müddet devam ettireceğiz. Cumhuriyetimizin ve demokrasimizin kıymetini iyi bilmemiz lazım. Dün Cumhurbaşkanımızda Sayın Recep Tayyip Erdoğan, mesajında,” Bu Coğrafya pahalı ve bu coğrafyada ebed müddet biz buradayız” dedi. Dolayısıyla biz, ebed müddet bu coğrafyadayız. Bedel ödenecekse bedel de ödeyeceğiz” dedi.

Şer güçlerin nifak tohumu ekmeye devam ettiğini belirten Başkan Gürkan, “Bugün şer güçler her zaman olduğu gibi etrafımızda, şer güçler nifak tohumları ekmeye çalışıyor. Milletimizin birliğini, beraberliğini, dirliğini ve düzenini bozmaya çalışıyor. Biz bunlara dün prim vermediğimiz gibi, bugün de prim vermeyeceğiz, yarın da prim vermeyeceğiz. Ordumuz, Türk Silahlı Kuvvetlerimiz sınırlarımızda nöbette, hafif kımıldayan olursa kafasına anında çöküyor. Dolayısıyla bizler bu coğrafyada birliğimizi ve beraberliğimizi bozmadığımız müddetçe, birbirimizi sevdiğimiz müddetçe, birbirimize saygı gösterdiğimiz müddetçe, bu memlekete kimse olumsuz düşünemez, düşündüğü zamanda bin kez hesap yapmak zorundadır. 15 Temmuz’da bunu yapmaya çalışanlar bedelini ağır ödediler. PKK, PYD, DKPC hangi terör örgütü olursa olsun, kim bu memleketin birliğine beraberliğine musallat olursa, bedelini ağır ödedi, bugün de ödediler, bugün de ödüyorlar, yarın da ödemeye devam edeceklerdir. Ben tekrar Cumhuriyet Bayramı’nın Türk Bayrağının olduğu bir yerde, 95’inci yıl dönümünü birlikte, sevinç ve coşku içerisinde kutlamanın mutluluğunu sizlerle kutlamanın hazını yaşıyorum” diye konuştu.

Başkan Gürkan’ın konuşmasının ardından Battalgazi Belediyesi Musiki Cemiyeti tarafından bir konser verildi. Konsere, alanda bulunan vatandaşlar da eşlik etti.

YEŞİLYURT

Yeşilyurt Belediyesinin destekleriyle, Yeşilyurt Kent Konseyi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde ‘birlik, beraberlik ve kardeşlik’ temasını içeren özel bir klip çekti.

Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları, İstiklal ve İstikbal mücadelesinin bütün kahramanları, şehitler ve gazilere ithaf edilen klipte, özgürlük ve hürriyetinden taviz vermeyen ecdattan aldığı büyük özgüvenle birlikte geleceğe umutla bakan öğrencilerin vatan, bayrak ve memleket sevdasına yer verildi. Cumhuriyet Bayramına yakışan görüntülerin yer aldığı klipte rol alan Yeşilyurt Kent Konseyi Müzik Çalışma Grubu öğretmenleri ve öğrencilerin performansları büyük beğeni topladı. Ayyıldızlı bayrak ve memleket sevdasına duyulan saygı ve sevginin yanı sıra tüm dünyada var olması gereken toplumsal huzur, paylaşım ve kardeşlik olgularının sanatsal bir boyutla anlatıldığı klip, Yeşilyurt Belediyesi ile Yeşilyurt Kent Konseyinin twıtter, facebook, instagram ve diğer sosyal medya hesaplarından yayınlandığı andan itibaren tıklama rekoru kırdı.

Yeşilyurt Belediyesi Hilal Park içerisindeki 15 Temmuz Milli İrade Anıtı önünde gerçekleşen klip çekimine katılan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, öğrencilerle birlikte İstiklal Marşını okuduktan sonra beyaz güvercinleri gökyüzüne bıraktı.

Yeşilyurt Kent Konseyini duyarlı ve hassas yaklaşımı nedeniyle tebrik eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Sosyal, kültürel ve sanatsal alanlarda yaptığımız örnek hizmetlerimize bugün bir yenisini daha ekledik. 95 nci yılını büyük bir gurur ve onurla kutladığımız 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızın ruhunu ve anlayışını en güzel şekilde anlatmak amacıyla çekilen bu klip aracılığıyla dostluğun, kardeşliğin, birlik ve beraberliğin en güzel şekilde yaşandığı güzel ilçemizden tüm dünyaya kardeşlik ve barış mesajı gönderiyoruz. Kent Konseyimiz Müzik Çalışma Grubu öğrencilerimizle birlikte klibin önemli bir parçası olan İstiklal Marşımızın okunması ve beyaz güvercinlerin gökyüzüne bırakılması sahnesinde yer aldık. Yeşilyurt Markasına değer katan, dikkat çekici ve toplumda farkındalık oluşturacak böylesine güzel bir hizmetten dolayı Kent Konseyimizi, Müzik Çalışma Grubumuzu ve emeği geçenleri tebrik ediyorum. Cumhuriyet Bayramımızın anlam ve mesajını tüm dünyaya yansıtan çok güzel bir klibi milletimizin beğenisine sunmuş olmanın gururunu yaşıyoruz. Öğrencilerimizin özellikle heyecanlı ve coşkulu bir şekilde İstiklal Marşımızı okumaları takdire şayandır. Klibin temel hedefi de; toplumumuzdaki birlikte yaşama inancının ne kadar köklü ve sarsılmaz olduğunu, ayrıştıran değil bütünleştiren milli değerlerimize sahip çıkmamız gerektiği, birlik ve beraberliğimizden asla ödün vermememiz gerektiğini tüm dünyaya bir kez daha göstermektir. Kadim medeniyetimizin en güzel örneklerinin yaşandığı ve yaşatıldığı Yeşilyurt’tan tüm dünyanın barışı, huzuru ve mutluluğu için gökyüzüne barış güvercinleri bırakıyoruz. Her alanda önde ve örnek bir ilçe hüviyetine sahip, dayanışma ruhunun üst seviyede olduğu, birlik ve beraberliğin en güzel örneklerinin yaşandığı Yeşilyurt’un yapısına uygun, Cumhuriyet Bayramımızın anlam ve ruhuna yakışan bir etkinliğin altına imza atmanın onurunu yaşıyoruz. Yeşilyurt, hoşgörünün, sevgi ve saygının üst seviyede yaşandığı, milli ve manevi değerlerine sıkı sıkıya bağlı güzel insanların yaşandığı bir ilçedir. Yeşilyurtumuzun geçmişten bugüne kadar gelen, bugünden de yarınlara kadar taşınacak olan kadim medeniyet kültüründeki vazgeçilmez değerlerini bu vesileyle tüm dünyaya sunmuş olmanın bahtiyarlığını yaşamaktayız” ifadelerini kullandı.

“Milletimizin ortak eseri olan Cumhuriyetimize sahip çıkmak, 79 milyon insanımızın her birinin en kutsal görevidir.” sözleriyle konuşmasına devam eden Başkan Çınar, “ Her zamankinden çok daha fazla milli birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde, el ele barış ve huzur dolu bir Türkiye için mücadelemize devam edeceğiz ve vatanımıza olan hizmet aşkımız artarak sürecektir. Sosyal medyada yayınlanacak olan bu özel klibin en önemli detayları arasında yer alacak olan bu güvercinler, atalarımızdan bize miras bırakılan, adalet, özgürlük, hürriyet kavramlarının yanı sıra binlerce yıldır bu topraklardan tüm dünyaya yayılan dostluk, kardeşlik, adalet ve barış mesajını vermek içindir. Bütün bir milletçe el birliğiyle çalışmayı sürdürecek olursak çok daha güçlü ve çok daha müreffeh bir ülke haline gelmemizin önünde hiçbir engel duramayacaktır. Farklı dil, inanç ve kültürleri bir arada yaşatan, gönüllerimizi kaynaştıran büyük bir adalet ve barış medeniyetinin mirasçıları olan bizler kardeşçe birbirimizi kucaklayarak, birbirimize sımsıkı kenetlenerek aydınlık yarınlarımızı hep birlikte kuracağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Milletimizin her ferdine ve bizlere düşen görev; birliğimize ve kardeşliğimize sahip çıkarak, daha çok çalışarak Cumhuriyetimizin 100. yılı olan 2023’te bölgemizin ve dünyanın en güçlü ve en gelişmiş ülkelerinden biri olmak, gelecek nesillere, evlatlarımıza daha güçlü bir Türkiye bırakmaktır” diye konuştu.

DARENDE

Hacı Hasan Akyol çarşı meydanında saygı duruşu ve İstiklal marşının okunması ile başlayan tören kaymakam Enver Hakan Zengince’nin konuşması ile devam etti.

Zengince “Gazi Atatürk’ün önderliğinde tüm imkansızlıklara rağmen büyük bir inanç ve kararlılıkla yürütülen kurtuluş savaşı tarihte eşine az rastlanır bir zaferle sonuçlanmış ve bu zafer Cumhuriyet’le taçlandırılarak, tarihimizin en büyük dönüm noktalarından birisi olarak gerçekleştirilmiştir. Millet egemenliğine dayanan Cumhuriyet idaresi, Türkiye Cumhuriyet’ne vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkese fert olma hakkını vermiş ve bunun sorumluluğunu yüklemiştir. İnsanı ön planda tutan bu anlayışla, devletin ve toplumun geleceğinden kendini sorumlu tutma şuuru geliştirilmiş, insanlığın ortak değeri olan medeniyetin gelişimine büyük katkılar sağlamıştır” şeklinde konuştu. Coşku ile kutlanan 29 Ekim Cumhuriyet bayramı öğrencilerin şiir okuması, halk oyunu gösterileri, ödüllerin verilmesi ve geçit töreni ile sonuçlandı.

29 Ekim Cumhuriyet bayramının 95 yıl dönümü kutlamalarına Kaymakam Enver Hakan Zengince, ilçe Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser, daire amirleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

HEKİMHAN

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları İlçe Kaymakamı Ahmet Özdemir’ın halkı makamında kabulü ve Sakarya ortaöğretim okulu bahçesinde törenle başladı. Programa ilçe Kaymakamı Ahmet Özdemir ve Belediye Başkanı Aliseydi Millioğulları ile birlikte mülki erkan ve vatandaşlarda katıldı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı ilçe kaymakamı Ahmet Özdemir yaptı, Özdemir yaptığı konuşmada; “Bugün, ebediyete kadar yaşayacak olan devletimizin, yönetim sisteminin adının konduğu gün olan, 29 Ekim 1923 tarihinin 95. yılını kutluyoruz. Bu gün, yüce Türk Milletinin, büyük devlet adamı Mustafa Kemal ATATÜRK’ün önderliğinde kenetlenerek, Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun, tüm Dünya ya ilan ettiği günün yıldönümünü, Cumhuriyet Bayramını kutluyoruz. Hepimize kutlu olsun” ifadelerini kullandı.

Program hazırlanan gösteri ve okunan şiirlerle sona erdi.

ARGUVAN

İlçede 29 Ekim kutlamaları Kaymakamlık makamında ilçe Kaymakamı Abdullah Şahin’in tebrikleri kabul etmesiyle başladı. Nazım Hikmet Meydanındaki kutlamalara Arguvan halkı büyük bir ilgi gösterdi.

Kutlama programına İlçe Kaymakamı Abdullah Şahin, Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş ve tüm protokol üyeleri ile ilçede bulunan tüm kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personeller katıldı. Vatandaşların bayramını Belediye Başkanı Kızıldaş ile birlikte kutlayan Kaymakam Şahin günün anlam ve önemi ile ilgili yaptığı konuşmada “Atatürk’ün önderliğinde büyük Türk Milletinin birlik ve beraberliği ile Cumhuriyet ilan edilmiştir” ifadelerini kullandı. Programa şiirlerin okunması, yarışmaların yapılması ve yöresel türkülerin söylenmesi ve halk oyunları ile devam edildi. Yarışmalarda dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi. Programın bitiminde ise öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar davul ve zurna eşliğinde birlikte halay çekti.

ARAPGİR

İlçedeki kutlamalar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajları ile başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mesajlarının ardından Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreni ile devam eden kutlamalara Arapgir Kaymakamı Mehmet Erdem, Arapgir Belediye Başkan Yardımcısı Gürbüz Bulut, İlçe Garnizon komutanı Fevzi Başyiğit, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, polis ve askeri erkân ile vatandaşlar katıldı.

Kapalı Spor Salonu’nda Ahmet Zeyneloğlu İlköğretim Okulu öğrencilerinin gösteri sunduğu törende konuşan,Kaymakam Erdem‘’Cumhuriyetimizin ilanının 95. Yıldönümünü Milletçe büyük bir gurur ve coşku içinde kutladığımız bu anlamlı günde, öncelikle tüm halkımızın Cumhuriyet Bayramını kutluyor, sizlere sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Bilindiği gibi, Büyük Atatürk’ün önderliğinde, tüm imkânsızlıklara rağmen büyük bir inanç ve kararlılıkla yürütülen Kurtuluş Savaşımız, tarihte eşine az rastlanır bir zaferle sonuçlanmıştır. Ve bu zafer, Cumhuriyet’le taçlandırılarak, tarihimizin en büyük dönüm noktalarından birisi olarak gerçekleşmiştir. Cumhuriyet rejimi; demokratik, laik ve sosyal hukuk devletini gerçekleştirme inancının temel dayanağıdır. Üzerinde bulunduğumuz coğrafya tarihin her döneminde politik, stratejik ve ekonomik cazibe merkezi olmuştur. Bu nedenle zorlu bir coğrafya olarak bilinmektedir. Yaşadığımız bu zorlu coğrafyada var olabilmenin, büyümenin, güçlü ve mutlu olabilmenin temel koşulu birlik ve beraberlik bilincine sahip olmaktır. Aziz milletimizin gücünü ve bekasını sağlayan enerjisini birlik, beraberlik ve kardeşliğinden almaktadır.

Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin 95. Kuruluş yıldönümünü bir kez daha kutluyor, Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını, bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi sonsuz minnet, şükranla anıyorum.Ne mutlu Türküm diyene!’’ ifadelerini kullandı.

Tören öğrenciler tarafından şiirlerin okunması, oratoryo gösterilerinin sahnelenmesi ve mehteran takımı gösterisinin ardından program sona erdi.

Bülten- iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Eroll (5 yıl önce)
    Bazı etkinliklerde Ulu önderimiz ATATÜRKÜN resmini bayrağımızın yanında ve beraber göremiyoruz bu çok üzücü.Bunu içtenlikle düşünmek gerekiyor.Çünkü hayatını ülkenin kurtuluşuna adadı ve geleceğimizi Cumhuriyeti bize bağışladı.Hiç kimse bazı kurumlara veya bazılarıa iyi görünmek adına bu hataları yapmamalıdır.Bayrağımızın yanında ATAMIZIN resminin olması en doğal olanıdır.
    0
    0
    Yanıtla
  • sedat (5 yıl önce)
    Helal olsun Selahattin GÜRKAN başkana bayrağımızı canı gönülden sallaması bize büyük coşku vermiştir nice Cumhuriyet Bayramlarına , Allah bu Türk Milletini korusun.
    0
    0
    Yanıtla
  • AYDIN (5 yıl önce)
    İlçelerimiz gurur verici muhteşem kutlamalar.Bu arada Sümer İlkokulu nü unutmamak. gerek.O minicik folklor ekibini görmek gerekir.
    0
    0
    Yanıtla