SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Ecdadımızın Emanetlerine Sahip Çıkıyoruz"

0
Güncellendi - 2017-08-04 04:59:35
A- A+ PAYLAŞ

Çırmıhtı Mollakasım mahallesindeki tarihi Kebir Cami’de devam eden restorasyon çalışmalarını yerinde inceleyen Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, “Ecdat yadigârı tarihi eserlerin restorasyon ve çevre düzenlemeleri ile daha kullanışlı hale getirilmesi ve gelecek kuşaklara aktarılmasına önem veriyoruz. Tarihi eserimiz Kebir Camimizi de aslı uygun, tarihi özelliklerini muhafaza edip restore ederek vatandaşlarımızın hizmetine yeniden sunacağız” dedi.

“ATA YADİGÂRI ESERLERİMİZE SAHİP ÇIKIYORUZ”

Yeşilyurt Belediyesi ile Vakıflar Bölge Müdürlüğünün ortak çalışmasıyla restorasyonu yapılan Kebir Camide incelemelerde bulunan Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, caminin eski doğal haline kavuşması için çalışmaların titizlikle devam ettiğini söyledi.

Ata yadigârı eserlerin korunmasına özen gösterdiklerini hatırlatan Başkan Polat, “Ecdadımızdan bize miras olarak bırakılan tarihi eserlerimizi ve binalarımıza sahip çıkmak, korumak ve gelecek kuşaklara aktarılmasını sağlamak yerel yönetimlerin öncelikli görevleri arasındadır. Bizler ilçemizi kalkındırmaya çalışırken milli ve manevi değerlere sahip çıkmaya, kadim medeniyet kültürümüzdeki gelenek, görenek, örf ve adetlerin yanı sıra tarihi yapıtların korunmasına oldukça hassas yaklaşıyoruz. Ata yadigarı eserlerimize sahip çıkıp onları en güzel şekilde gelecek kuşaklara aktaracağız” dedi.

“KEBİR CAMİMİZİ TARİHİ VE KÜLTÜREL ÖZELLİKLERİYLE YENİDEN AYAĞA KALDIRIYORUZ”

Yeşilyurt Belediyesinin kadim medeniyet kültürümüzde önemli yer kaplayan, geçmişle gelecek arasında köprü vaziyeti gören tarihi eserlerin korunmasına özen gösterdiğini hatırlatan Başkan Polat, “Yeşilyurt İlçemizde geçmiş tarihlerden bugüne kadar intikal eden ecdat yadigârı birçok eserimiz var. Ecdadımızın emanetlerine en iyi şekilde sahip çıkmak adına imkânlarımızı seferber ettik. Bu kapsamda; Çırmıktı Mollakasım mahallesinde uzun yıllardır ibadethane olarak vatandaşlarımıza hizmet veren Kebir Camii’nin içi ve dışıyla, müştemilat alanları ve minaresiyle aslına uygun olarak restore edilmektedir.  Vakıflar Bölge Müdürlüğümüz ile ortak çalışmamız sonucunda bu tarihi eserimizi yeniden ayağa kaldırıp, tarih özellikleriyle yeniden hizmete açacağız” dedi.

“RABBİM, TARİHİ ESERLERE SADAKAT GÖSTERECEK NESİLLERE YETİŞTİRMEYİ BİZE NASİP ETSİN”

Camilerin toplumların kalbi, eğitim, yardımlaşma ve kaynaşmanın merkezi olduğunu anımsatan Başkan Polat, “Allah bu güzel eserlere sahip çıkmayı, bu eserlere sahip çıkacak, bu eserlere sadakat gösterecek nesiller yetiştirmeyi hepimize nasip etsin“ diye konuştu.

“MOLLAKASIM MAHALLE MEYDANI KEBİR CAMİ VE MEYDAN DÜZENLEMESİYLE ESTETİK YAPIYA KAVUŞUYOR”

Kebir Caminin mimari açıdan çok estetik bir tarih eser olduğunu söyleyen Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, “ “Yeşilyurt Belediyesi olarak ilçemizin turistik ve kültürel potansiyeline artı değerler kazandıracak, görsel zenginliği ön plana çıkartacak projelere ağırlık veriyoruz. ‘Meydan Düzenlemeleri’ projemiz kapsamına aldığımız mahallelerimizin meydanlarını baştan aşağıya yeniden dizâyn ediyoruz. Mahalle meydanlarının görsel açıdan estetik bir yapıda olmasına ayrı bir önem veriyoruz. Tarihi ve kültürel yapısına göre restorasyon çalışmalarına tabi tutulan Kebir Camii’nin ön kısmında bulunan meydanda başlatılan çalışmalara engel teşkil eden elektrik trafo binasını yıktıktan sonra çevre düzenleme, kaldırım yenileme ve yol bakım çalışmalarıyla bu meydanımızı daha modern bir görüntüye kavuşturacağız. Şanlı tarihimizde en fazla saat yaptıran Osmanlı İmparatoru olarak geçen Abdulhamit Han’ın yaptırdığı saatin bir benzerini meydanın orta noktasına yerleştirdik. Ayrıca Kebir Caminin ön kısmına bir adet şadırvan yapacağız. Mollakasım mahallemiz bu düzenlemelerin ardından çok farklı bir görüntüye kavuşacak“ dedi.

Vakıflar Bölge Müdürlüğü yetkilileri Kebir Camideki restorasyon çalışmalarında gelinen son noktayı ve bugüne kadar gerçekleşen bütün çalışmalar hakkında Başkan Polat’a detaylı bilgiler aktardı. Proje üzerinde yetkililerle birlikte görüş alış verişinde bulunan Başkan Polat’ta binanın içi ve dışındaki tadilat, bakım ve onarım çalışmalarını yerinde inceledi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • hakan (6 yıl önce)
    Tarih kim siz kimsiniz yaa. Resmen bizle ağam dalga geçiyi. Sen önce heryeri pavyon gibi ettiğin ışık sistemlerine bak. Bu mu tarihcilik. TARİHİNE SAHİP ÇIKMAK İSTİYOR MUSUN? O ZAMAN TECDEYİ KARAKAVAĞI BOSTANBAŞININ O GÜZEL BAHCELERİNİ YOK ETME. SONUÇTA BAŞKANDA OLSAN MÜTEAHHİTSİN. BUNU YAP YETER
    0
    0
    Yanıtla
  • cirmiktili (6 yıl önce)
    Tarihe sahip çıhıyılarmış mış mış, O tarihi caminin önüne digdiginiz sevimsiz kule nedir
    0
    0
    Yanıtla
  • O kule AKP belediyelerin simgesi Türkiyenin neresine giderseniz bu saat kulelerini görürsünüz. Bellki bu kuleleri yapanlar hayırı sayılı kişiler tüm AKP belediyesi bu kuleden satın alıyor . Aynı kullerden Malatya BB 3 tane var
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (6 yıl önce)
    200 Yıllık tarihi camiyi restorasyon yapıyoruz diye yıktılar yeniden yaptılar Resme baksan beyler sanki yüz yıllık sanat tarihi uzmanı çok ciddi bir şekilde haritaya bakıyorlar sanki içinden birden tarih fışkıracakmış gibi bekliyorlar
    0
    0
    Yanıtla