SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Ekonomi Rakamlarımız Düzeldi"

0
Güncellendi - 2017-04-23 17:40:49
A- A+ PAYLAŞ

AKP Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın parti üyeliği meselesine değinerek, “Biz AK Parti olarak, YSK’nın kararının ardından Cumhurbaşkanımıza hem üyelik hem de sonrası ile ilgi tekliflerimizi inşallah götüreceğiz” dedi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve partililer ile birlikte Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO)’nı ziyaret etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren MTSO Başkanı Erkoç, iş dünyası olarak bundan sonraki süreçte ekonominin kalkınması için yoğun bir gayret göstereceklerini söyleyerek, “Ülke olarak uzun bir dönemdir referanduma odaklandık, referandumun neticesi de şu anda ortada. Bundan sonra biz iş dünyası olarak diyoruz ki: 'Artık birinci önceliğimiz ekonomi olsun’. Eğer güçlü bir ekonomiye sahip olursak bölgede söz sahibi oluruz, sıkıntılarımızı daha hızlı bir şekilde çözeriz. Hem istikbal hem de istikrar için ekonomi çok önemli. Biz bu noktada, iş dünyası olarak 2017 yılının çok daha verimli geçeceğini umut ediyoruz. Yaşanan hain darbe girişimine ve bu kadar olumsuzluklara rağmen Türkiye yine 2.9 büyüme ile ciddi bir performans ortaya koydu. İlerleyen dönemde inşallah bu büyüme rakamlarını daha yukarılara çekeceğiz” ifadelerini kullandı.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise, Türkiye'nin yeni sistem ile birlikte artık yoluna daha emin adımlarla devam edeceğini aktararak, “Ülkemiz için çok önemli bir referandum sürecini geride bıraktık. Kırgınlıklara sebep olan bu sistemin değişmesi için halkımızın önüne bir tercih sunduk, halkımız da Cumhurbaşkanlığı Hükumet Sistemine ‘evet’ dedi. Biz, ülkemizin geleceğini düşünmek zorundayız. AK Parti ile birlikte Türkiye'de büyük reformlar ve büyük yatırımlar yapıldı. İnşallah bunun daha kalıcı ve sürdürülebilir olması yeni bir sistem ve Anayasayla garanti altına alınmış oldu. Bu sistem güçlü bir yönetimi getirecek, güvenlik ortamının iyileşmesini sağlayacak, terörle mücadelede daha güçlü bir mücadele imkanı getirecek. Ben bu sistemin ülkemiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

Çalık da, 16 Nisan’ın ardından ekonomideki ilk sinyallerin çok olumlu olduğunu dile getirerek, “Biz ‘16 Nisan tarihinin bir kırılma noktası olacağını ve ayağımızdaki prangaların çözüleceğini’ söylemiştik. Bunun sinyallerini ilk andan itibaren gördük. Ekonomi rakamlarımız düzeldi, özellikle Şubat ayı itibariyle 4 TL’nin üzerine çıkan Dolar şu anda 3.6’ya geriledi. TL’nin değer kazandığı, ihracat rakamlarımızın arttığı, tüketici güven endeksimizin 71.3 olduğu, istihdamın artmaya başladığı bir süreçteyiz. Bu hadiseler çok önemli. Bunun yanında sanayideki üretim endeksimizin artıyor olması da ekonominin güçlendiğini gösteriyor. Biz güçlü Türkiye, güçlü ekonomik istikrar ‘Bizim için en önemli hedef’ dedik. Siyasi istikrarın ekonomik istikrarı beraberinde getirdiğini 15 yıl boyunca gördük. Büyüme rakamlarımız 2016 yılında görmüş olduğumuz darbe girişimine rağmen, terör örgütlerinin saldırısına rağmen gayet iyi. Bundan sonraki büyüme rakamlarının da artarak devam edeceğine olan inancımız tam” değerlendirmesinde bulundu.

Çalık, konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın parti üyeliği meselesine de değinerek, “ 14 Ağustos 2001'de partimizi kuran Recep Tayyip Erdoğan'ın şu anda ülkenin cumhurbaşkanı olması yüreğindeki AK Parti sevdasını ve sevgisini asla azaltmadı. Biz 16 Nisan’daki halk oylaması ile birlikte partili cumhurbaşkanının Türkiye için önemli bir kazanım olacağını söyledik. Bu vesileyle de Cumhurbaşkanımızın partiye üyeliğinin yapılması bizim için çok önemli. Biz AK Parti olarak, YSK’nın 25 Nisan'daki kararının ardından Cumhurbaşkanımıza hem üyelik hem de sonrası ile ilgi tekliflerimizi inşallah götüreceğiz” şeklinde konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

12 yorum yapılmış

  • Kerem (7 yıl önce)
    Fotoğraf bile ne kadar itici Allah aşkına biraz mütevazi ol sen vekilsin seçilmişsin bu kadarda olmaz malatyaya yazık vallahi billahi sizin gibiler yüzünden Ak partiden soğuyoruz
    0
    0
    Yanıtla
  • timur (7 yıl önce)
    Seçim bitti ekonomiyi bir haftada düzeltiler işsizlik yüzde. 13. Gerçek işsizlik yüzde 30 . Faiz 11 enflasyon 12. Bi daha aday olmayın malatyalıları sevindirin partinin. Vekilleri..
    0
    0
    Yanıtla
  • fatih (7 yıl önce)
    allah allah babam hep der siyasetcilerin yalan üzerine siyaset yaparlar der.
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet (7 yıl önce)
    Ya arkadaş bu işler öyle secim zamanında kameraman kiralayıp basında ayrıntılı fotoraf isteyip genel merkeze yerinizi sabit lemek için kumpas kurmaya benzemez. Bıktık artık sizlerin bu yalanlarınızdan laf olsun torba dolsun ,dostlar pazarda görsün mantığınızdan . en sonunda bu esnaf Yeni nesil yazar kasaları önünüzde kıracak aklınız o zaman başınıza gelecek .Yeter artık Allah aşkına sanamı kalmış Öznur hanım bu açıklamayı yapmak bizim bakanımız Yapamıyormu..? Ticaret bakanı o değilmi .? Hasan Hüseyin Erkoç seni mümkünse hiç görmeyelim kuyumcudan ticaret sanayi odası başkanı olursa bakanın durduğu yerde sosyal işler başkanı ticari açıklama yapar böyle ne günlere kaldık
    0
    0
    Yanıtla
  • Celal (7 yıl önce)
    Adıyamanlı Abizer Rumuzla arkadaş gerçekten Abizer mi yok sa Abizer süsü mü veriyor. Niye diye sorarsan bir nalına bir mihina vuruyor da
    0
    0
    Yanıtla
  • bekir (7 yıl önce)
    bir hafta içinde düzeldi.gerçi söz vermiştiniz "evet"çıkarsa düzelir demiştiniz.aynen öyle oldu.şimdi ekonominin yanında çaykur çayı da içiliyor hem de püskevitsiz
    0
    0
    Yanıtla
  • Adıyamanlı Abizer (7 yıl önce)
    Rakamlar niye vatandaşa yansımıyor.Belki sizlere yansıyor ammena.Ayıp be bari dalga geçmeyin bizimle
    0
    0
    Yanıtla
  • merve (7 yıl önce)
    Öznur Çalık vekilim sizi seviyoruz. Kadınların gururu...seçim bitti birileri tatil yaparken sen hala sahadasın. helal olsun Malatyamızın gurur Öznur ablaa...
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyali (7 yıl önce)
    Hasan Erkoç yav He He ...
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya uyuma (7 yıl önce)
    Diyince oluyorsa sıkıntı yok ancak deme ile camın içindeki balı yalayın demektir
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (7 yıl önce)
    Esnaf,tüccar iş adamı borç batağında 6 ayda bir vergi affı çıkıyor. TSO başkanı hala millete pembe tablo çiziyor hayal peşinde koşuyor.Hasan başkan artık gerçekleri görme zamanı geldi. borç kapıya dayandı sen hala güçlü ekonomi diye diye AKP şirin görünmeye çalışıyorsun geçen sene 4 dolar olan kayısı 1,5 dolara düşmüş kimseden ses yok. OSB de fabrikalar kapanıyor maaş ödeyemiyor iş çıkarıyorlar sen hala istihdam bayramı diye Malatya ya masal anlatıyorsun Cazibe merkezi ne oldu Cazibe sultana na mı döndü yoksa hiç konuşmuyorsunuz.
    0
    0
    Yanıtla
  • ???
    0
    0
    Yanıtla