SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Eksiğimiz Oldukça Az, Problem Yaşamayacağız"

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Milli Eğitim Müdürü Behçet Bakır, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen kentte hiçbir öğrencinin 11 Eylül tarihi itibarıyla "sınıfsız, okulsuz kaldım" diyemeyecek şekilde planlamalarını yaptıklarını söyledi.

Bakır, müdürlük binasında gazetecilere, 2023-2024 eğitim ve öğretim yılının hayırlı olmasını temenni etti.

Kentte ilk depremde 2 okulun yıkıldığını, 46 ağır, 18 okulun da orta hasarlı olduğunu, 42 okulda da incelemenin sürdüğünü anlatan Bakır, "Bu okullarımızda eğitim ve öğretim faaliyetini yürütmeyeceğiz. İlimizde toplam 777 okulumuz mevcut. Eğitim ve öğretime başlayamayacağımız binaları biz başka okullarla en yakın okullarla eşleştirdik. Hiçbir öğrencimiz 11 Eylül tarihi itibarıyla 'sınıfsız, okulsuz kaldım' diyemeyecek, planlamamızı böyle yaptık." dedi.

Deprem öncesi norm fazlası öğretmenin 1200 civarında olduğunu hatırlatan Bakır, "Bakanlığın vermiş olduğu tayin hakkını kullanarak haklı gerekçelerle il dışına çıkan 2000'nin üzerinde öğretmenimiz var. Bakanlık ilimize ilk atamadan 690 öğretmen atamasını gerçekleştirdi, 700 civarında da il dışından ilimize gelen öğretmenimiz mevcut. Öğretmen eksiğimiz oldukça az, problem yaşamayacağız, 11 Eylül itibariyle her sınıfımızda öğretmenimiz olacak." diye konuştu.

Kentteki 73 konteyner kentin 51'inin kent merkezinde bulunduğunu, buradaki öğrenci profilinin çalışıldığını bildiren Bakır, şöyle devam etti:

"Konteyner kentte barınan ilk ve ortaokul öğrenciler, konteyner kente en yakın okullarımızda eğitim ve öğretim faaliyetine devam edecek. Okul öncesi öğrenciler ise konteyner kentler içerisindeki eğitim merkezlerinde devam edecek. Lise öğrencilerimiz ise okullarına taşınacak. Eğer konteyner kente yakın okul mevcut değilse yürüme mesafesi dışındaysa ilk ve ortaokul öğrencilerini de eşleştirdiğimiz okullara taşıyacağız. Geçen yıl 3 bin 500 civarında öğrenciyi taşırken bu yıl 20 bin civarında öğrencimizi taşıma kapsamına alıyoruz. Konteyner kentlerde barınan öğretmenlerimizi de taşıma kapsamına alarak onları da okullarımıza ulaştıracağız."

Depremler nedeniyle 210 okulun az hasar gördüğünü bildiren Bakır, "Bunların 109'u büyük onarım, bu onarım ihalelerinin hepsini kurumumuz yaptı, çok büyük bir kısmı bitti, olumsuz şartlara rağmen. 11 Eylül tarihine katar tüm okullarımızın onarımı bitmiş olacak ve eğim-öğretime hazır hale gelmiş olacağız. Son bir haftamız kaldı, kalan ufak eksikliklerimizi tamamlayacağız. Yeni eğitim öğretim yılımızı hayırlı uğurlu olsun." değerlendirmesinde bulundu.

Bakır, ilk atamayla kente gelen 690 öğretmen için konteyner hazırlandığını belirterek, "520 konteyner indirildi, bir iki eksiklikleri var, onlarda temin edilecek. İlk atamadan gelen öğretmenlerimizi barındıracağız, barınma problemleri olmayacak. Mevcut öğretmenlerimiz içinde 394 konteyner bize tahsis edilmişti, biz de öğretmenlerimize tahsis ettik. Öğretmenlerimiz farklı konteyner kentlerde barınmakta." ifadelerini kaydetti.

Deprem öncesi öğrenci sayısını 182 bin olduğunu aktaran Bakır, "Deprem sonrası il dışına çıkan 51 bin öğrencimiz oldu. Mart ayında okullarımızı açtığımızda öğrencilerimizin büyük kısmı geri döndü. Şu an henüz ilimize teşrif etmeyen hasretle beklediğimiz öğrenci sayısı 31 bin civarında. Okullar açıldıktan sonra il dışındaki öğrencilerimizin büyük kısmının döneceğine eminim." sözlerine yer verdi.

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

43 yorum yapılmış

  • Haluk (8 ay önce)
    Polisevi inşaatı bitmek üzere. Deprem sonrasında inşaata başladılar. 1.5 ayda 9 katlı binayı bitirdiler. Binanın üzerine Selahattinin afişini bile astılar. (Belediye parasıyla yapılmış afişi) . Bu kocaman binayı okula çevirsinler olur biter. İstenirse 1.5 ayda 9 katlı binaları bitirebiliyorlar. Tabiat parkı manzaralı ! O biçim.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • selam (8 ay önce)
    hiç kimse deprem öncesi 1200 NORM FAZLAMIZ VARDI ya yorum yapmamış malatya da 1200 türkiyede 80.000 öğretmen norm fazlası
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Kazım (8 ay önce)
    Birkaç ay veya birkaç yıl müdür olarak görev yapıp vaziyeti idare edecekler. Zaten sıkıntı problem hiç yok veya az. Giden valimizde en hızlı toparlanan il demişti Malatya için. Demek bu yöneticiler hep aynı politik ezberleri tekrarlıyorlar. Tabi belediye başkanımızı unutmamak lazım. O da kusursuz bir yönetim sergiliyor!
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Melih (8 ay önce)
    Malatyalılar,hiç şikayet etmeyin.Sizin şehrinizi yönetenler Malatya'ya hiç sahip çıkmadılar.Onlar Malatya'yı paylaşmışlar da siz farkında değilsiniz.Onlar varsın gününü gün etsin,siz de böyle dertlenin.Kimin umrunda.Battal Kanbay gibi Malatya sevdalısı bir adamı harcadılar bu siyasiler.Böyle makam mevki peşinde koşan müdürler de gelir at oynatmaya çalışır.Sizin cocuklarınız iyi eğitim almış,almamış kimin umrunda?Neyse,Vur davulcu,vur davula...
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Abidin (8 ay önce)
    Duruma bakılınca; Bilal Beyin dediği, "İdeal öğretmen kalamadı!" doğru öyleyse!!! Peki bunu KİM başardı(!?)
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Muhasebeci Hanım (8 ay önce)
    Bu yöneticilerin Malatya daki herşeyi güllük gülüstanlık göstermesi biz halkı gerçekten çileden çıkarıyor. Yaklaşık 100 tane okul yok olmuş 42 si 6 aydır incelenmemiş ama hala herşey yolunda deniliyor...
    %91
    %9
    Yanıtla
  • erol (8 ay önce)
    Deprem in ardında 7 ay geçmiş, Okulların açılmasına 2 gün kala, sayın müdür ; 42 okulda incelemeler sürüyor. Diye açıklama yapıyor. Şaka gibi.
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Öğretmen (8 ay önce)
    Maalesef 2014 yılından sonra il ve ilçelerdeki müdürler ve şube müdürleri zor şartlarda görev yapan okul yöneticilerine onları dinlemeden bağırıp çağırmayı yönetim anlayışı haline getirdiler.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Malatyalı (8 ay önce)
    Yeşilyurt gibi büyük bir ilçeye öğrermenlik bile yapmadan 7 yıl müdürcülük yapabilen biri olabildiyse bu şehirde herkes müdürlük yapabilir...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Doğru söze şapka çıkarılır.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatyalı (8 ay önce)
    Okulların bir çoğu tek idareci ile yönetiliyor bir kişi okulda ne yapabilir müdürlükmü yapsın müdür yardımcılığımı yapsın memurluk mu yapsın her sene ağustos sonunda idareci ataması biterdi bu sene 4 eylülde mülakata girmeyi beklerken 2023 sınavında 2 soru iptal olmuş başvuralar yeniden alınıyor her şey sil baştan görevlendirmeler Kasım ayını bulacak okulların en zor ayları Eylül ekimde yeni idareciler okullarda olmayacaklar sayın bakandan depremden etkilenen 4 il için idareci görevlendirme takviminin kısaltılması yönünde talepte bulunulsa iyi olmazmı, ilimiz adamı olanların 76.maddeden atandığı şube müdürleri tarafından kadrolar doldurulmuş, il ve ilçe yönetim kadrolarınız okul idarecilerine tepeden bakıyorlar, ben şahsen Malatya milli eğitiminin düzeleceğini ümit etmiyorum.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hasan (8 ay önce)
    Şu an görev yapan il müdürü, nasıl şube müdürü olmuştur, nasıl ilçe müdürü olmuştur, nasıl il milli eğitime şube müdürü olmuştur, ardından Mardin'e nasıl il müdür yardımcısı olmuştur, ardından Mardin'de 1 gün görev yapmadan buraya nasıl il müdür yardımcısı olmuştur, ardından nasıl il müdürü olmuştur, hangi dernek veya cemaatin üyeliğini veya başkanlığını yapmıştır ? Liyakat esasları gözetilmeden makamları nasıl hızlı hızlı çıkmıştır ? Bunların araştırılması gerekiyor .
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Desene şimdi kendinin liyakatsiz geldiği gibi kendine uygun olanları da öyle getiriyor. Malatya milli eğitime kimlere emanet aman Allahım.... Nerede vekiller neden izin veriyorlar...
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Liyakatın ne önemi var önemli olan söylenenleri emir telakki edip yapmaktır
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hasan bey eminimki sorduğunuz soruların tek kelimelik cevabını çok iyi biliyorsunuz.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Bilirkişi (8 ay önce)
    Bu arkadaş ta il milli eğitim müdürü olduysa bu memlekette .... Diyecek birşey yok...
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Veli (8 ay önce)
    Eğitim ögretim bunlara kaldıysa vah Malatya vah covid di depremdi heba olacak bizim çocukların hali
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Ali (8 ay önce)
    Bunlar bu torpili nasıl buluyor.Hızla ilerliyorlar. Daha donanımlı insanlar dururken,kendini beğenmiş böyle insanlar sorun çözemez, çözdüğünü zannederler. Allah hepimize kolaylıklar versin.Ne diyelim...
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Eğitimci (8 ay önce)Ali isimli kullanıcı yorumuna
    isteyen herkes torpil bulur, birileri kul hakkı olduğu için, bir kısmı ise kişiliğinden taviz vermediği için torpilden uzak durur.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Turgay (8 ay önce)
    Bir çok okulu alakasız yerlerdeki okullarla birleştirdiniz, oradaki sınıflardaki öğrenci sayıları 50 yi geçmiş durumda. Bu ortamda nasıl sağlıklı ve verimli bir eğitim yapılacak. Her yerde bomba patlıyor, her yer asbest tozu ile dolu. Öğrenci ve öğretmenlere maske dağıtmak gibi bir planınız var mı. Ne tür önlemler aldınız sayın müdür bunları bir açıklayın lütfen..
    %96
    %4
    Yanıtla
  • metin (8 ay önce)
    Cevremizde sağlam ortaokul 2 tane var. Tıka basa olacak. Sorun yok ne demek müdür bey? Dalgamı geciyorsunuz? DEpremin üzerinden 7 ay gecti neredeyse,yıkılan veya agır hasarlar için daha bir çivi dahi çakılmadı
    %90
    %10
    Yanıtla
  • MUSTAFA (8 ay önce)
    Eksikleri azmış. Öğrenci mi kaldı doğru düzgün bu şehirde ki? İmkanı olan herkes şehri terketti. Artık kalanlara da bir zahmet eğitim hizmetini eksiksiz sağlayın.
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Ahmet (8 ay önce)
    Bu Ülkede öğrendiğim yegane gerçek eksigimiz yok, herșey tam, uçacağız, herșey yolunda, herșeyi planladık denilen hiç bir ișten hayır gelmiyor. Her geçen gün bir öncekinden daha kötü, daha rezil, daha sefil..Kullardan ümit yok Allah a dua edecez Ya Rabbim aklı bașında, ülkede liyakat sahibi, iș bilen, tüyü bitmemiș yetimin hakkını kollayan, içinde Allah korkusu olan ve içinde Hz. ÖMER in birazcık adalet kırıntısını tașıyan, dalkavuk ve beș para etmez olmayan Vatan evlatlarının bașımıza gelmesine yardım eyle... inșallah Rabbimden bir yardım gelir, bir mucize olur ve bu millet mahkum olduğu sefaletten kurtulur.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • malatyalı (8 ay önce)
    Malatyada berber esnafıyım , şu an il müdürü olan zat dükkanıma traş olmaya birkaç kez geldi,en sonunda kovaladım git kendine başka bir berber bul diye.Adam sanki dünyayı yaratmış, para veriyor diye sanki beni satın aldı tey Allahım
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Volkan (8 ay önce)
    Öğretmenim. Bu adam kadar kibirli, kendini beğenmiş bir insan görmedim.. Bir defa sınavda denk geldik. Şube müdürü idi. Adamdaki hava kimsede yok. O göreve getirenler belli. Doganyolda görev yaparken tanışmış olduğu kişiler bu göreve getirdi. Adam birden ilerledi. Her sakala bı tarak misali herkese uyumlu gözüküp işine bakıyor kısaca. Müdür yardımcısı ve müdür oldu. Keşke liyakat olsa da yükselse. Ama adam bı havalı bir havali sormayın gitsin. Ali Tatlı gibi Bingöl ekibinden. Selahattin Gürkan bu kadar kendini beğenmiş değildir. Bir araştırın dediğimi anlarsınız
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Ruşen uçar (8 ay önce)Volkan isimli kullanıcı yorumuna
    öğretmenimçok öfkelisn, boş ver derslerine odaklan.
    %24
    %76
    Yanıtla
  • Hocamız öfkeli değil de siz kimin savunmasını yapıyorsunuz belli oluyor
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Hele sınavsız atadıkları şube müdürlerine bak sen yine bu onların yanında b.. müdür melek. Adam sınavsız şube müdürü olmuş havaya bak sanırsın bakan. Sanırsın sınavı geçmiş te şube müdürü olmuş ama bunlara sebep olan malum sendika. Onlar çok suçlu. Hele sınavsız atadıkları bir şube müdürü var içlerinde. Adam her türlü rüzgar nereye eserse. Yok böyle bir şey. Kısacası ekibe bakınca Malatya milli eğitiminin geleceği hakkındaki karamsarlığım daha da artıyor.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Sinavsiz atanan torpilli şube müdürlerinden birisi önce badem bıyık bırakıyordu , şimdi milliyetçi bıyığı bırakıyor. Rüzgar nereye eserse.
    %97
    %3
    Yanıtla
  • Hepimiz müslümanız ya!!!! Adam hak yemeye alışmış. Adam uzak ilçelerin birinde öğretmen o dönemde A....müdür bunu en merkezi okulun birine müdür yardımcısı yapıyor. Normal şartlarda branşı gereği imkanı yok gelemeyeceği bir okula. Tabi burada durmuyor hemen yine en merkezi okullardan birine müdür. Buraya kadar müthiş bir hak yeme var. Tabi arkadaş alışmış burada da durmuyor beni şube müdürü yapın diye sonraki müdürlere müthiş bir yaranma ve sonucunda şube müdürü oluyor. Geldiği kadro için sınava giriyor ama başarılı olamıyor. Yani yazılı sınavı geçemiyor ardından hak yemeye alışık olduğundan sınavsız bir şekilde şube müdürü oluyor. Bu arkadaşı yakından tanıyanlar zamanında x okulunda okurken abilik yaptığını söylüyorlar. Sonra rüzgara göre değiştiği de söylenenler arasında. Şimdi o makamdan maaş alıyor bunun neresi helal neresi haram yorum okuyucularda. Ha bu arada şimdi de milli eğitim müdür yardımcısı olmak istiyormuş :)))
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Bunların arkasında ya sendika ya dernek vakıf yada vekiller var ondan sonra da liyakat yok bilgi yok sadece hava var 3 aya kalmaz bunlarda gider adam akıllı bir kadro oluşmadı Malatya da olan bizlere olur
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Kerem (8 ay önce)
    Bir önceki il müdürü maalesef okulların eğitime hazırlanması için hiçbir şey yapmadı.Hep tribünlere oynayarak zaman geçirdi.Siyasiler,Battal Kanbay gibi bir müdürü harcayıp,bir önceki hiçbir vizyonu misyonu olmayan bir önceki müdürü Malatya'ya layık gördüler.Malatyamız bu kadar sahipsiz ne yazık ki.Olan bu memleketin çocuklarına oluyor.Yeni müdür de basın açıklamasına yalanla başlamış.Vay halimize...
    %79
    %21
    Yanıtla
  • Kürşad (8 ay önce)
    Müdür bey,ilk atamadan ilçelere gelen öğretmenlere konteyner verdiniz de,biz mi görmedik.Öğretmenler sağda solda kalıyor.İlçelerde hat safhada konut sıkıntısı var,Haberiniz var mı bundan.Malatya eğitimde de sahipsiz maalesef...
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Mehmet (8 ay önce)
    Talihsiz açıklamalar olmuş. İddialı konuşmak iyi değil. Bunu şehrin emini yapıyor zaten. Mevcut durumu anlatıp elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz desen yeterli. Ben sana örnek vereyim halinizi anlarsınız, okul birleştiren milli eğitim hangi okul nerede eğitim veriyor diye okullara yazı ile soran gene milli eğitim. Maalesef acınacak halde bir durumdasınız. Öğretmenlere bir oda mutfak içinde iki yataklı konteyner vermişsiniz. Bekarlar tanımadığı bir kişi ile aynı konteynırda tek odada 9 m2 alanda yaşıyor. Ayıptır günahtır. İddialı açıklamalar yapmayın. Daha büyük koltuklarda oturanların cümleleri yere düşmesin diye onların dediklerini tekrarlamayın. Görevinizi yapın yeter. Toplum her şeyin farkında.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Alp (8 ay önce)
    Malatya Milli Eğitim müdürü de Malatya BBB Gürkan'in içtiği şuruptan içiyor
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Mem (8 ay önce)
    Sayın müdür sizden önce yapılan hatalar var bunlara dur demeniz lazım diye düşünüyorum. Şube müdürlüğü sınavına girdik ama 76.madde ile sınavsız müdür atandı. Bunu dur demeniz gerekir. Arkadaşlar yer değiştirmelerde norm dolu olduğu için şube müdürlüğü tercihinde bulunmadı ve bu arkadaşlar sınavla atandılar zamanında. Adaletin olmadığı yerde eğitim ve öğretimden söz etmek çok zor. Bugün öğretmenler üç aşamalı sınavdan geçiyorlar ama sizi tenzih ediyorum sizden öncekiler liyakat isteyen sınav puanı isteyen şube müdürlüğü kadrolarına atama teklifinde bulundular ve o kadrolar doldu maalesef ben hakkımı helal etmiyorum o arkadaşlara ve sebep olanlara....
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Sorsan en iyi müslüman biziz derler ama sınavsız şube müdürü olup milletin binlerce insanın hakkına girerler . Çok yazık . Bir makam için aldığın maaşı haram ediyorlar
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Hoca (8 ay önce)
    Okulların çevresi ağır hasarlı binalarla dolu.Bu binaların yıkılması için okulların açılması mı bekleniyor.Öğrenci,öğretmen ve velilerin başına gelecek olumsuzluklardan kim sorumlu olacak?
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Semih (8 ay önce)
    He müdür bey he malatyada hiçbir alanda olmadığı gibi eğitim öğretim alanında da eminim eksiğimiz yoktur
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Hacı (8 ay önce)
    Müdür bey her halde Malatya dan bahsetmiyor. Bizim aldığımız bilgilere göre Malatya il genelinde 105 okul yıkık olmak üzere 200 yakın okul ağır ve orta hasarlı. Binlerce öğretmen tayin istedi ve bunların yerine tayin edilen kaç öğretmen var bilinmiyor!
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Malatya (8 ay önce)
    Zor bir göreve talip olup geldiniz temennim başarılı olmanız, ilimizi tanımanız sizin için bir avantaj ama bir insanın önce şübe müdürü, sonra müdür yardımcısı olarak çalıştığı bir birime sonra il müdürü olması ise bana göre dezavantajınız, bizim insanımız iyi niyeti genelde suistimal ederler, şahsen ben 2002 den sonraki il müdürlerinden sayın Mehmet Bulut ve Sayın Battal Kanbayı şu andada sizi özellikle insani tavırlarınız olaylara bakış açınızla çalıştığınız insanlara tepeden bakmayışınızla bizden biri olarak görüyorum başarılar diliyorum. Diğer ikisinin ismini bille anmıyorum.
    %30
    %70
    Yanıtla
  • Hasan (8 ay önce)
    Sayın Bakan talimat verdi ve yeni başlayan öğretmenlerin hiçbiri konaklama sıkıntısı yaşamayacak dedi. 1 Eylül itibariyle 400 e yakın yeni atanan öğretmen geldi . Konteynerlar hazır değil. Öğretmenler ortada kaldı . Yaz ayında ne yaptı bu yetkililer . Sırf bu sebep il müdürünün görevden alınması için yeterli .
    %77
    %23
    Yanıtla
  • Efsane Malatyasporlu 1966 (8 ay önce)
    Sayın il müdürüm siz kendi söylediklerinize inanıyormusunuz, itiraf ettiniz 2000 öğretmenimiz buradan gitmiş, yerlerine atama ve tayinle illaki gelenler olmuştur, ama giden o öğretmenlerin yerlerini dolduracaklar mı? İnanmıyorum ilk işleri bir an önce buradan gitmek olacak, çünkü onlara kalacak yer yok, kira fiyatları çok yüksek, ayrıca okulların durumları da iyi değil. Allah yardımcımız olsun.
    %92
    %8
    Yanıtla